TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sınır

İLKHABER-Gazetesi - sınır haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sınır haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akın akın gidiyorlar Haber

Akın akın gidiyorlar

ABD Başkanı Joe Biden'ın imzaladığı başkanlık kararnamesi, ABD-Meksika sınırında yasa dışı göçmen girişlerinin geçici olarak durdurulmasını öngörüyor. Karar, günlük olarak belirlenen üst limitin aşılması sonrasında yürürlüğe konuldu. Biden'ın açıklamalarına göre, sınır güvenliğini sağlamak ve düzeni yeniden tesis etmek amacıyla alınan bu adım, ABD'nin her zaman yasal yollarla ülkeye gelmek isteyen göçmenlere kapılarının açık olduğunu, ancak yasa dışı geçişlerin önlenmesinin önemli olduğunu vurguluyor. Kararın detaylarına göre, sınıra yasa dışı göçmen girişlerinin durdurulması ve sınır muhafızlarının yasa dışı göçmenleri sınır dışı etmesi gerekiyor. Ancak Biden, yasa dışı giriş yapan çocukların sınır dışı edilmeyeceğini ve yasal yollarla iltica başvurusu yapmış kişilerin işlemlerine devam edileceğini belirtti. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) karara tepki göstererek mahkemeye başvurma hazırlığında olduğunu açıkladı. ACLU, Biden'ın kararının ABD Anayasası'na aykırı olduğunu iddia ediyor ve benzer bir uygulamanın eski Başkan Trump döneminde de yasa dışı olduğunu savunuyor. Biden'ın bu adımı, sınır güvenliği konusunda uzun süredir devam eden tartışmalara yeni bir boyut kazandırmış durumda. Kararın nasıl bir etki yaratacağı ve uzun vadede göçmen politikalarını nasıl etkileyeceği ise yakından takip edilecek konular arasında bulunuyor.

Fulya Öztürk'ün sınırda gerçekleştirdiği canlı yayın tepkilere neden oldu, ''Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor'' Haber

Fulya Öztürk'ün sınırda gerçekleştirdiği canlı yayın tepkilere neden oldu, ''Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor''

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin hayatını kaybetmesi üzerine CNN Türk Özel Haberler Şefi Öztürk sınıra gitti. Öztürk'ün canlı yayında kullandığı ifadeler tepki çekince Öztürk'ten açıklama geldi. Fulya Öztürk, "Neyin 'ifşa'ya girdiğini, gireceğini bile bilmiyorsunuz bana akıl veriyorsunuz" Fulya Öztürk'ün yayın sırasında kullandığı "Az önce konuştuğumuz tim araziye çıktı" ifadesi sosyal medyada tepki aldı. Öztürk, konuya dair "Siz neyin peşindesiniz yahu? Ne ifşası? 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor" dedi.  Sınırdan yayın yapan Öztürk, "Hakurk'a yakın bir noktadayız. Pençe Kilit'e yakın noktadayız. Konuşmakta dahi zorluk çektiğimiz noktadayız. Bölgede şartlar çok zor. Mehmetçik ve jandarma komandolar nöbetlerine devam ediyor. Böyle bir noktada Mehmetçik ve jandarma komandolar mücadele veriyor. Gece şartlar daha zorlaşıyor. Tipi yoğunlaşıyor. Az önce konuştuğumuz tim araziye çıktı" ifadelerini kullandı. Sosyal medya kullanıcıları ise Öztürk'ü operasyonla ilgili "açık istihbarat" vermekle suçladı. Öztürk, suçlamalara şu şekilde yanıt verdi:  "Yıllardır askeri bölgelere gidiyorum çekim yapıyorum şu zamana kadar askerlerden komutanlardan memnuniyet dışında hiçbir şey duymadım… Siz neyin peşindesiniz yahu? Ne ifşası? 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor. Buradaki komutanlar sizin bu mesajlarınıza gülümsedi. Rahat olun… Neyin 'ifşa'ya girdiğini, gireceğini bile bilmiyorsunuz bana akıl veriyorsunuz? Yıllarım geçti bu bölgelerde."

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı Video Galeri

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

(Haber Merkezi) -Edirne’nin Yunanistan sınırında bulunan Sancaktar Hudut Karakolu’nda bayram sevinci yaşandı. Bayramda da vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Yunanistan sınırında kuş uçurtmuyor. Edirne’nin İpsala ilçesinde konuşlu bulunan 4’üncü Mekanize Piyade Tugayı 1’inci Hudut Taburu 2’nci Hudut Bölüğü Sancaktar Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta komutanları ve silah arkadaşlarıyla kutladı. Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, kahraman Mehmetçik ilk önce komutan ve silah arkadaşlarının, daha sonra da ailelerinin bayramını tebrik etti. Hudut Kartalları'nın bayram coşkusu Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan sınır hattında ‘Hudut Kartalları’ olarak anılan kahraman Türk askeri Mehmetçikler, yaz kış, yağmur çamur demeden görev yaparken, Kurban Bayramı’nı da asker ocağında geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Bayram günü ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşayan kahraman Mehmetçikler, anne, baba ve ailelerinden uzakta olsalar da, ikinci ailem dedikleri komutanlarının ve silah arkadaşlarının yanında olmaktan büyük bir gurur ve onur yaşadıklarını söyledi. Görevi başındaki Mehmetçik’i komutanı ailesi ile görüştürdü Sınır karakolunda hudut hattını gözetleyen asker, ailesi ile görüntülü görüşme yapmanın mutluluğunu yaşadı. Nöbeti sırasında yanına gelen karakol komutanı Mehmetçik’i telefon aracılığıyla ailesi ile görüştürerek bayramlaşmasını sağladı. Hudut hattında askerlerin vatan savunması devam ediyor.

Gazze’ye gidiyorum dedi bir daha haber alınamadı Haber

Gazze’ye gidiyorum dedi bir daha haber alınamadı

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dayanamadığı gerekçesiyle Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan ve Manisa’da bir çiçekçide çalışan 29 yaşındaki Engin Arslan 11 Ekim Çarşamba günü Gazze’ye gitmek için evinden ayrıldı. 3 çocuklu Arslan ailesinin iki oğlundan biri olan ve tüm ısrarlara rağmen evden ayrılan Engin Arslan, Uşak, Konya ve Hatay üzerinden Suriye sınırını geçti. Sınırdaki duvarı atlayarak Suriye’ye geçtiğini ve yakındaki bir köyde bulunan camide dinlendikten sonra yoluna devam edeceğini ablasına attığı kısa mesajla bildiren Engin Arslan’dan bir daha haber alınamadı. Gözü yaşlı aile en azından oğullarının yaşadığını öğrenebilmek için yetkililerden yardım istedi. 29 yaşındaki Engin Arslan’ın boynunda ve kolunda dövme olduğunu belirten ailesi tek istediklerinin evlatlarının nefesini duyabilmek olduğunu söyledi. Son mesajı "Sınırı geçtim" oldu Engin Arslan’ın ablası Emine Yavuz, “Kardeşim 11 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra Gazze’ye savaşmaya gitmek için evden çıktı. Perşembe ve cuma günü öğlene kadar mesajlaştık. Cumadan sonra sınırımı geçtim diye mesaj attı bir daha da kendisine ulaşamadık. Uşak’tan ilerlediğini, Konya’da sonra Antakya’da olduğunu söyledi. En sonunda sınırı geçtim diye mesaj attı ve bir daha ondan haber alamadık” dedi. "Sesini duyayım, yaşadığını bileyim yeter" Engin Arslan’ın gözü yaşlı annesi Sultan Arslan (54), “Salı akşamı işten eve geldi. ‘Anne ben arkadaşıma gideceğim orada kalacağım’ dedi. Eşyalarını toparladı. Eşyalarını fazla toparlayınca şüphelendim. Oğlum sen arkadaşına gitmiyorsun diye ısrar edince, ‘Ben Gazze’ye savaşa gidiyorum’ dedi. Gitme desem de dinlemedi. Sabah 10.30 gibi evden çıktı. Ablasıyla mesajlaştı. Ben sizi merakta bırakmam, mesajlaşırım ama arayamam’ dedi. Çarşamba günü çıktı, perşembe, cumaya kadar, Cuma saat 14.00 gibi son mesajı ablasına attı. ‘Abla ben sınırı geçtim bir köye vardım camide dinleneceğim ondan sonrasını bilmiyorum’ dedi. O son mesaj oldu bir daha da ne bir haber ne bir mesaj. En azından bir soluğunu duysam, yaşadığını bilsem o da yeter. Nereye gitsek bir haber yok. Dinine çok düşkün bir çocuktu. Namaz kılardı. Gazze’de yaşanan haksızlıklara tahammül edemedi. ‘Ben gideceğim anne, ben burada yaşamak istemiyorum. Onları gördükçe ben dayanamıyorum, uyuyamıyorum’ dedi. Oğlum bir seninle olacak iş değil bu desek de ikna edemedik. Başka sorunu yoktu. Hiçbir şeyi yoktu. Sadece ‘Ben oralara gitmek istiyorum’ dedi. Olursam da şehit olurum olmazsam da belki geri de gelmeyebilirim’ dedi. Öyle yani. Gelmezse bile, kendi bulunursa, Allah nasip ederse gelmek istemezse de bir sesin duyalım, yaşadığını bilelim, başına bir şey mi geldi bilmiyoruz. Muammadayız şu an” şeklinde konuştu. "Kafasına koyduğunu yapardı" Oğlunun kafasına koyduğu işi yaptığını anlatan Baba Metin Arslan (56) ise şunları söyledi: “Kafasına koyduğunu yapardı. Çubuktan gözünü sakınmazdı. Öyle şaşaalı bir hayatı yoktu. Nerde olduğunu yetkililerden bulunmasını rica ediyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.