TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#seminer

İLKHABER-Gazetesi - seminer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, seminer haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Orta Asya'dan gelen akademisyen ve öğrencileri kabul etti Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Orta Asya'dan gelen akademisyen ve öğrencileri kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Düşünce Enstitüsü’nün “Maveraünnehir Yaz Seminerleri” programı kapsamında Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Tataristan’dan Ankara’ya gelen doktora seviyesindeki 25 kişilik akademisyen ve öğrenci grubunu kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Düşünce Enstitüsü’nün “Maveraünnehir Yaz Seminerleri” programı kapsamında Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Tataristan’dan Ankara’ya gelen doktora seviyesindeki 25 akademisyen ve öğrenci ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, “Geldiğiniz yerler bizim ilk ulemamızın, yani İslam’ın ilk yayılmasını sağlayan, akaidini oluşturan, tefsirden hadise, fıkıhtan kelama pek çok alimin doğup büyüdüğü, okuduğu ve İslam’ı en güzel şekilde temsil ettiği topraklardır. Bizim için çok değerli ve biz oralara atalarımızın toprakları diyoruz. Aynı dini, aynı dili konuşan, ki hepinizin konuştuğu Türkçe dilidir. O kadar çok birliğimiz var ki, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu birliğimizi beraberce daha verimli çalışmalar yaparak, en iyi seviyelere getirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi. İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, Maveraünnehir Yaz Seminerleri programının bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek, öğrencilerin bir ay boyunca alacakları eğitim ve yapacakları ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Mersinli muhtarlara 'Kadın-Erkek Eşitliği' semineri Haber

Mersinli muhtarlara 'Kadın-Erkek Eşitliği' semineri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Daha Eşitlikçi Bir Gelecek Yerelde Başlar” projesi kapsamında, muhtarlara ‘Kadın-Erkek Eşitliği’ konulu seminer gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 muhtarın katılım sağladığı programda; kadın erkek eşitliği, sivil katılım, kadının her alanda görünür olması, kentsel hizmetlerde muhtarların etkisi, kamusal kapsayıcılık gibi konular ele alındı. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık’ın konuşmacı olduğu seminerde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmet kitapçıkları dağıtıldı. Muhtarlara Büyükşehir’in kadınların ve çocukların yararlanabileceği tüm hizmetleri ve imkanları da detaylı olarak aktarıldı. Ayşe Kaşıkırık, "Türkiye olarak, küresele cinsiyet uçurumu raporuna göre 146 ülke arasında 127. sıradayız. Ülke olarak en büyük sorunlarımızın başında bu geliyor. Cinsiyet eşitliğini biz sadece teorik bir konu olarak ele almadık. Kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi, sağlık ve sporda güçlenmesi, kadınların eğitim, sağlıkta, siyasette, sporda karar alma mekanizmalarına katılımında, gündelik yaşamın tüm alanlarında hayata eşit katılım ve temsili konusunda neler yapabiliriz, mahalleden başlayarak eşitlik kıvılcımı nasıl ateşleyebiliriz üzerine konuştuk” dedi.

Hatay depremzedelere ücretsiz destek seminerleri veren gurbetçi eğitmen Melahat Yapıcı takdir ediliyor Haber

Hatay depremzedelere ücretsiz destek seminerleri veren gurbetçi eğitmen Melahat Yapıcı takdir ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde felaketinde yıkımın en çok olduğu yer Hatay olmuştu. Kentte yaklaşık 25 bin insan vefat etmiş ve binlerce bina yerle bir olmuştu. Asrın felaketinden en çok insanlar olumsuz etkilendi. Dünyanın ve ülkenin birçok yerinden afetzede vatandaşlara yardım için gelen gönüllülerden biriside 13 yaşında ailesiyle birlikte yerleştiği İsviçre’den 41 yaşında depremzede vatandaşlar için dönen Melahat Yapıcı oldu. Yapıcı, 28 yıllık İsviçre yaşamının ardından Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremden etkilenen ailelere ücretsiz destek seminerleri vermek için bölgede yaşamaya başladı. Depremin ilk gününden bu yana kentte olan eğitmen Yapıcı, kişisel gelişim alanında uzmanlığıyla afetzede aileleri yaşama tutunduruyor. Düzenlediği grupta insanlarla bir araya gelen İsviçreli Öğretmen Yapıcı, insanların birbirlerine destek olma ve günlük sorunlarla başa çıkma konusunda pratik eğitimler veriyor. “60 kişiyle birlikte yas tuttuk ve bu benim kalbimin en derinden bir yerlerine dokundu” 6 Şubat depremlerinde kendi hayatının da sarsıldığını ve değiştiğini ifade eden İsviçreli Yapıcı, “İsviçre’de yaşıyordum, kalbimin sesini dinledim. Hatay bölgesinde özellikle; yakınlarını kaybeden, ciddi travmalar, şok yaşayan insanların yanında olmayı çok istedim. İmkanlarım doğrultusunda Mart ve Nisan ayında burada bulundum. Çadırlarda insanlarla buluştuk. Onlarla bazen oluyordu ki 60 kişiyle birlikte yas tuttuk ve bu benim kalbimin en derinden bir yerlerine dokundu. İsviçre’ye döndükten sonra iki ay kendi yas sürecimi tuttum. Tekrardan burada bulunmam gerektiğini hissettim ve tekrardan geldim. Onuncu ayın sonundan beri buradayım” dedi. “Konteyner kentte çok insan yalnız ve izolasyon halinde yaşıyorlar” Depremden etkilenen aileler için destek seminerleri verdiğini söyleyen İsviçreli Yapıcı,” Hataylı insanlarımız mekân sunuyorlar bana. İlk aşamada çok zorlanmıştım mekân bulmakta, aslında konteyner kentte çok insan yalnız ve izolasyon halinde yaşıyorlar. Ben o alanlara gidip onlarla sohbet etmek istedim. Onlarla mevcut olmak, acılarını paylaşacakları alanlar oluşturmak istedim ve bu alanları bulamadım çok da ilerleyemedim bu konuda. Ama kendi imkanlarım doğrultusunda birçok dayanışma gönüllüleri alanı olsun, derneklerle irtibata geçtim, Toplum Gönüllüler Vakfı olsun dediğim gibi ve o alanlarda, çadırlarda etkinliklerimi sürdürüyorum. Özellikle de kişiler kendileri organize oluyorlar, işte 5-10 kişilik gruplar organize ediyorlar ve beni kendi mekanlarına davet ediyorlar. Bu da çok kıymetli benim için. Bir süreliğine daha buradayım” ifadelerini kullandı.

Uzman kuduz vakası ile ilgili uyardı: ’’Virüs beyne ulaştığında yapılacak hiçbir şey yoktur, ölüm kaçınılmazdır” Haber

Uzman kuduz vakası ile ilgili uyardı: ’’Virüs beyne ulaştığında yapılacak hiçbir şey yoktur, ölüm kaçınılmazdır”

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından “Kuduz Hakkında Bilgileniyorum” semineri düzenlendi. Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminerde kuduz hastalığı konusunda sinevizyon gösterimi destekli bilgiler paylaşıldı. Seminerde Prof. Dr. Kezban Can Şahna, Dr. Öğretim Görevlisi İrem Bulut ve Veteriner Hekim Gülcan Güzel konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Kezban Can Şahna ''Virüs beyne ulaştığında yapılacak hiçbir şey yoktur, ölüm kaçınılmazdır” Burada kuduz hastalığı ve virüsü ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kezban Can Şahna, ’’Aslında vahşi hayvanların hastalığı olup genellikle kuduza yakalanmış hayvanın ısırmasıyla insanlara bulaşan ve klinik belirtileri ortaya çıktıktan sonra öldürücülüğü yüzde yüz olan bir enfeksiyondan bahsediyoruz. İnsanların bu virüsle karşılaşma riski az olabilir ancak gerekli tedbirler alınmadığı sürece virüs beyne ulaştığında yapılacak hiçbir şey yoktur, ölüm kaçınılmazdır” diye konuştu. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu Başkanı Kübra Buğdaycı ise ’’Kuduz için risk teşkil eden bir ilde yaşıyor oluşumuz toplu bir bilinçlenmeyi gerekli kılıyor. Veterinerlik Fakültesi öğrencileri olarak bizler bu etkinlikte kuduz hastalığı hakkında bilinçlenmeyi, risklerinin farkında olmayı, hastalıktan korunmak ve hastalıkla mücadele etmek için alınması gereken tedbirleri aktarmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.