TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Schengen

İLKHABER-Gazetesi - Schengen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Schengen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Almanya, Schengen Bölgesi'nde sınır kontrollerini sıkılaştırdı Haber

Almanya, Schengen Bölgesi'nde sınır kontrollerini sıkılaştırdı

Almanya, 16 Eylül 2024'ten itibaren Schengen Bölgesi'nin serbest dolaşım ilkesini fiilen askıya alarak sınır kontrollerini sıkılaştırdı. Bu yeni uygulama, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerden Almanya'ya girişlerde 6 ay boyunca sıkı sınır kontrolleri uygulanmasını öngörüyor. Almanya'dan bu ülkelere geçişler ise serbest olacak. Avusturya ile Almanya arasındaki sınır kontrolleri 11 Kasım 2024’e kadar, İsviçre, Çekya ve Polonya ile olan sınırlar ise 15 Aralık 2024’e kadar denetlenecek. Bu sürelerin uzatılabileceği ve en fazla üç yıl sürebileceği belirtiliyor. NEDEN ŞİMDİ? Almanya İçişleri Bakanlığı, bu kararın arkasında birkaç temel neden olduğunu açıkladı. Güvenlik endişeleri, düzensiz göçün önlenmesi, mali ve insani yüklerin azaltılması ve sınır ötesi suçlarla mücadele bu kararın arkasındaki başlıca gerekçeler arasında. Sınır polislerinin 'sakıncalı' gördükleri kişileri, vizesi olsa bile ülkeye almayabileceği bildiriliyor. GÜVENLİK ENDİŞELERİ VE SOSYAL YÜKLER Göç ve güvenlik uzmanları, Almanya’nın Schengen Anlaşması'na getirdiği kısıtlamaları Avrupa'daki güvenlik endişelerinin ve göç yükünün bir yansıması olarak değerlendiriyor. Özellikle düzensiz göçmen akınının artması ve sınır ötesi suçların yükselmesi, birçok Avrupa ülkesinde benzer önlemler alınmasına neden oldu. Almanya’nın vizesi olan kişileri bile geri çevirebilecek olması, ülkenin sınır güvenliğine verdiği önemi gösteriyor. Ancak, bu tür önlemlerin insan hakları ve uluslararası ilişkiler açısından ne gibi sonuçlar doğuracağı da dikkate alınmalı. GERİ ÇEVİRME VE SINIR DIŞI İŞLEMLERİ Almanya'nın sınır dışı işlemlerini ve sınır kontrollerini artırması, özellikle düzensiz göçmenler ve kaçak giriş yapanlar için önemli bir değişiklik anlamına geliyor. Kaçak girişler, sınır kapılarında karşılanarak iltica taleplerinin işleme alınmasını gerektiriyor. Almanya, işgücündeki daralmayı da göz önünde bulundurarak uygun göçmen politikaları geliştireceğini belirtiyor.

Avrupa vize randevularında yoğunluk: İspanya ve İtalya için Nisan ortası, Almanya için 30 Mart'a kadar dolu Haber

Avrupa vize randevularında yoğunluk: İspanya ve İtalya için Nisan ortası, Almanya için 30 Mart'a kadar dolu

Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşlar için vize randevularında doluluk alarmı verildi. Vize acenteleri, İspanya ve İtalya için nisan ortasına kadar, Almanya için ise 30 Mart'a kadar randevuların dolu olduğunu açıkladı. Bazı ülkelerde ise randevu sistemlerinin kapalı olduğu ve ne zaman açılacağının belirsiz olduğu belirtildi. Gazete Oksijen'den Esen Dolma'nın bildirdiğine göre, vize acentelerine göre, Almanya, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkelerde en çok başvuru yapılan ülkeler arasında yer alıyor. Ancak, Avrupa'daki Schengen Bölgesi ülkeleri için randevu almanın zaten hayal olduğu ifade ediliyor. Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenler için vize almanın zorlaştığı ve randevu sistemlerindeki yoğunluğun bu durumu daha da kötüleştirdiği belirtiliyor. Bu durum, seyahat planları yapanların erken önlem almalarını ve vize başvurularını zamanında yapmalarını gerektiriyor. AVRUPA'YA VİZE ZORLAŞTI: SEBEBİ GÖÇ Geçtiğimiz yılın aksine, Schengen Bölgesi'nde özellikle Almanya, İtalya ve Hollanda için vize randevusu bulmanın giderek zorlaştığı ifade ediliyor. "Çilek Vize" isimli acentenin yöneticisi Erol Sağdıç, bu durumu birkaç sebebe bağlıyor. Sağdıç, ilk olarak, konsoloslukların vize işleme kapasitesinin sınırlı olması ve artan talebi karşılamakta zorlanmalarının etkili olduğunu belirtiyor. Konsoloslukların vize başvurularını değerlendirme sürecinde yaşanan yoğunluk, randevu bulmayı güçleştiriyor. İkinci olarak, Almanya'nın 2023 yılında başlattığı nitelikli ve niteliksiz göç yasasının, vize taleplerinde bir artışa neden olduğunu ifade eden Sağdıç, bu durumun seyahat planlarını olumsuz etkileyen bir diğer faktör olduğunu vurguluyor. Göç politikalarındaki değişikliklerin, vize süreçlerindeki yoğunluğu artırdığı ve başvuranların randevu bulma konusunda zorlanmalarına neden olduğu belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.