TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ

İLKHABER-Gazetesi - Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uludağ: Muhtarlar, yerel yönetimin temel taşıdır Haber

Uludağ: Muhtarlar, yerel yönetimin temel taşıdır

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçedeki muhtarlar onuruna bir yemek programı düzenledi. Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen etkinliğe, ilçede görev yapan 69 mahalle muhtarının büyük bir kısmı katıldı. Başkan Uludağ, konuşmasında muhtarların ilçenin geleceğini inşa etmedeki önemine vurgu yaparak, birlikte daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti. Bilal Uludağ “Hemşerilerimizle aramızdaki bağı güçlendirerek, ilçemizin geleceğini inşa etme yolunda attığımız adımlarda, bizimle birlikte yol yürüyen kıymetli muhtarlarımıza yeni dönem görevlerinde başarılar diliyor, muhtarlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Konuşmasında on yılı aşkın bir süredir hizmet ettikleri ilçelerinin, mahalle muhtarlarıyla birlikte gösterdikleri gayretler neticesinde Sarıçam’ın Adana’nın cazibe merkezi bir ilçe haline geldiğine vurgu yapan Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam’ın hem Adana’nın hem de ülkenin bir markası haline gelmesindeki başarıyı birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. “Sarıçam için hep birlikte çalıştık, hep birlikte yorulduk” Uludağ, “Kıymetli muhtarlarım, değerli yol arkadaşları; Hep birlikte geride bıraktığımız 3.858 günde, Sarıçam için hep birlikte çalıştık, hep birlikte yorulduk ve Sarıçam için hep birlikte başardık. Bu günden sonra da sorunların çözümü için, hemşerilerimizin refahı için, olması gerektiği zamanda ve olması gerektiği yerde, daha da çok birlikte çalışmak zorundayız. Bugüne kadar marka kent haline gelen Sarıçam’ı, nasıl birlikte inşa ettiysek, bundan sonra, daha fazlasını hedefleyecek, yine el ele, omuz omuza başaracağız. Daha gidilecek çok yolumuz, birlikte yapacağımız çok hizmetler var. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar ilçemiz adına yaptığınız tüm hizmetler için sizlere hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor, muhtarlar gününüzü yürekten kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından gece, ilçede 7 dönemdir görev yapan Sofudede Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, 6 dönem görev yapan Ayvalı Mahalle Muhtarı Adnan Doğan, 5 dönem görev yapan Çınarlı Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya ve ilçenin kadın muhtarlarına hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Kızıldağ'ın Ağası Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ oldu Haber

Kızıldağ'ın Ağası Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ oldu

Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 539'uncusu düzenlenen geleneksel 'Kızıldağ Karakucak Güreşleri' güreş ağalığına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ seçildi. Toplam dört adayın katıldığı ağalık yarışında 3 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Başkan Uludağ 2024-2025 yılı güreş ağası seçildi. Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 539'uncusu düzenlenen geleneksel 'Kızıldağ Karakucak Güreşleri' güreş ağalığına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ seçildi.  Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası Er Meydanında gerçekleştirilen ağalık yarışına iş insanı Hasan Dönmez, iş insanı Cengiz Taşçı, iş insanı Uğur Polat, iş insanı İlyas Karabulut ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ katıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşker'in 1 milyon lira ile açılışını yaptığı ağalık yarışında, diğer adayları geride bırakarak 3 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Başkan Bilal Uludağ 2024-2025 yılı Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin güreş ağası seçildi. "Türk gibi güçlü sözü Karakucak Güreşlerimiz sayesinde dünyaya tescillenmiştir" Ata sporumuz 'Karakucak Güreşlerinin' her zaman gönlünde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, paydası oldukları 539'uncusu Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde güreş ağası seçilmesinin kendisi için ayrı bir övünç ve kıvanç duygusu olduğunu belirtti. Türk'ün, cenk meydanındaki kahramanlığını sergilediği en eski Yörük-Türkmen geleneği olan 'Karakucak Güreşlerinin' yaşatılması ve nesilden nesile aktarılması için her zaman ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmayada devam ettiklerinin altını çizen Başkan Uludağ, "Bu meydanlar dün İsmet Atlı’lara, Koca Yusuf’lara, Kurtdereli Mehmet’lere, Kel Aliçolara, Adalı Halillere minderlik yaptı. Bugün ise Kızıldağ Er Meydanında, birbirinden yiğit pehlivanların kol bağlayıp güreş tuttuklar” dedi. “Güreşlerimize katılan tüm pehlivanlarımızı kutluyor hepsine Allah derman versin diyorum” Uludağ konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Türkün ata sporu olan ve tüm dünyaya Türk Gibi Güçlü deyimini tescillenmesi Karakucak Güreşlerimiz sayesinde olmuştur. O yüzden asırlar boyu heyecanını yitirmeden günümüze kadar yaşatılan ata sporumuz Karakucak güreş sporunun bundan sonrada yaşatılması ve yarınlarda da bu meydanların boş kalmaması için bizler var gücümüzle çalışmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl Karaisalı Belediyemizin ev sahipliği ve Sarıçam Belediyemizin destekleri ile gerçekleştirdiğimiz güreşlerimize katılan tüm pehlivanlarımızı kutluyor hepsine Allah derman versin diyorum." Daha sonra Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorisinde yaklaşık 700 sporcunun katıldığı ve toplam 306 bin TL para ödülünün dağıtıldığı organizasyonda başpehlivanlığı ve 50 bin liralık ödülü finalde İsa Göçen’i yenen Ali Böncüoğlu kazandı.

Başkan Bilal Uludağ'dan Kurban Bayramı Mesajı Haber

Başkan Bilal Uludağ'dan Kurban Bayramı Mesajı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Özünde sevgi ve saygının bulunduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın en yüce manasını bulduğu, aziz Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran, millet olma şuurumuzu canlı tutan, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki yine her bayram olduğu gibi, bu bayramda da kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, gönül kapılarımızın ardına kadar açık tutulduğu, bizleri birbirimize bağlayan muhabbet bağlarının kurulduğu, büyüklerimizin gönüllerinin alındığı, onların yüreklerinden kopup gelen dualarına mazhar olduğumuz bir bayram olsun. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki; Bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmenin de ne kadar önemli olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı 'Kurban Bayramı'nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizleri de unutmayarak can olalım, canan olalım, bayramla huzur bulalım ve huzuru yaşatalım. Bu duygularla, tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte en iyi ve en güzel şekilde yaşamanız temennisiyle, bayramın hemşerilerime ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı Haber

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı

Çelik, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi pazar alanında düzenlenen iftar programına katıldı.Burada konuşma yapan Çelik, seçimlerde Adana ve Sarıçam ilçesinde büyük bir zafere sahip olacaklarını ifade etti. Sarıçam Belediye Başkan adayı Bilal Uludağ'ın aşkla ilçeye pek çok hizmet yaptığını belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bütün bunları yaparken bizimle sürekli istişare halinde oldu. Biz de kendisine destek vermeye çalıştık. Şimdi yeni dönemde yepyeni bir dönem açılırken Sarıçam'ın yoluna Bilal Uludağ ile devam etmesi son derece kıymetli. Adana Büyükşehir Belediyesinde Fatih Kocaispir ve bütün ilçelerimizde Cumhur İttifakı adaylarının güçlü bir şekilde seçilmesiyle Adana'yı, Türkiye yüzyılına hazırlama konusundaki irademizi bir kere daha pekiştirmiş ve güçlendirmiş olacağız." diye konuştu. Çelik, muhalefetin seçim kampanyalarını eleştirerek, şöyle konuştu: "Karşımızdakilerin saçmalıkları, siyasi savrulmaları, siyaseten herhangi bir irade ortaya koyamamaları karşısında Cumhur İttifakı, birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etti. Bu birliğin ve dirliğin sağlanmasında üstün gayret gösteren AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı'ya, MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı'ya ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum ama bayrağı en yüksekte tutma konusunda büyük gayret gösteren Bilal Uludağ kardeşime özellikle teşekkür ediyorum. Kendisinin önümüzdeki dönemde Sarıçam ile ilgili yeni projeleri ve yeni hayalleri var. İnşallah Sarıçam'da kadınlarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin beklediklerini, esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin beklediklerini yerine getirmek için gayretle çalışacak ve yeni dönemde de Bilal Uludağ kardeşimizin yanında olmaya devam edeceğiz." "Milletten başka sözü dinlenecek kimse yoktur" 6'lı, 7'li masanın bugün en ağır lafları birbirlerine söylediğini anlatan Çelik, kendilerinin ise 14 ve 28 Mayıs seçimlerine giderken ne dedilerse bugün de onu söylediklerini ifade etti. "Çünkü biz biliyoruz ve inanıyoruz ki milletten başka sicil amiri yoktur." diyen Çelik, şunları dile getirdi: "Milletten başka sözü dinlenecek kimse yoktur. Onun için adaylarımızın aynı zamanda sizin evlatlarınız, kardeşleriniz, abilerimiz olduğunu bilerek yolumuza devam ediyoruz. Geçen dönemde Sarıçam'da çok güzel işler yapıldı, çok güzel işlere imza atıldı. Eminim önümüzdeki dönemde daha da güzel işlere imza atılacak. Kadınlarımız, gençlerimiz ve büyüklerimiz için Sarıçam'da yeni müjdelerimiz var. Hepsini hayata geçirecek iradeye sahibiz. Şimdi çok az zaman kalmışken Sarıçam rekorunu kırsın ve Adana'da da Türkiye'de de birinci olsun istiyoruz." Programda AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fatih Mehmet Kocaispir ve Sarıçam Belediye Başkan adayı Uludağ da konuşma yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.