TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şantaj

İLKHABER-Gazetesi - şantaj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şantaj haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Diyarbakır’da müstehcen görüntüyle şantaj yapan çete yakayı ele verdi Haber

Diyarbakır’da müstehcen görüntüyle şantaj yapan çete yakayı ele verdi

Bismil’de B.S. (20) isimli şüpheli, İ.G. (41) adlı kişiye, 6 ay önce S.G. (21) adlı kadınla eğlendiği ve müstehcen görüntülerinin olduğu videosunu sosyal medya üzerinden attı. Akabinde B.S. tarafından telefonla aranan İ.G., 50 bin TL’nin kendilerine getirilmediği takdirde videonun aile bireylerine gönderileceği belirtilerek, tehdit edildi. Bir şüpheli suçüstü yakalandı 9 Ekim’de İ.G., İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine başvurdu. Şikayet üzerine ekipler, bahse konu şüpheli şahısların suçüstü yakalanması için İ.G.’ye seri numarası alınarak kutu içerisine bırakılan 5 bin TL’yi götürmesini istedi. Takibe alınan İ.G., Esentepe Mahallesi 1. Sokak üzerindeki çöp konteynerine parayı bıraktı. 5 dakika sonra M.M.K. (20) çöp kutusuna yönelerek parayı aldı. Ekiplerin M.M.K.’ye yaklaşarak “polis” demesiyle şahıs olay yerinde para koyulan kutuyu fırlatarak kaçtı. Yaklaşık 750 metre kovalamacanın ardından M.M.K. suçüstü yakalandı. 3 şüpheli gözaltına alındı Gözaltına alınan M.M.K., kendisini B.S.’nin yönlendirdiğini, konudan haberinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, B.S.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Yakalanan B.S., şantaj videosunu S.G. isimli kadından aldığını, S.G. ile birlikte olayı planladığını beyan etti. Açık kimlik bilgileri tespit edilen S.G., ekipler tarafından yakalandı. 3 şüpheli de gözaltına alındı. Şüpheliler serbest bırakıldı Emniyetteki işlemlerinin ardından Bismil Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İş yerinde çalışan kadına tehdit ve cinsel saldırıda bulunan zanlıya 13 yıl 6 ay hapis Haber

İş yerinde çalışan kadına tehdit ve cinsel saldırıda bulunan zanlıya 13 yıl 6 ay hapis

(Haber Merkezi) - Mersin'de yanında çalıştığı kadına tehditle cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen şüpheliye, 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık O.A. (29) ve müşteki H.C. (22) katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık avukatı, olaya ilişkin kriminal polis laboratuvarından gelen rapordaki aleyhte hususları kabul etmediklerini söyledi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, O.A.'nın olay sırasında maket bıçağını boğazına dayadığı müştekiye rızası dışında cinsel saikle dokunup tehdit içerikli konuştuğunu belirterek, sanığın silahlı şekilde 'cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'tehdit' suçlarından cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, sanığı 'cinsel saldırı' suçundan 5 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın eylemi sırasında kullandığı maket bıçağının 'silah' sayıldığı gerekçesiyle 'cinsel saldırı' suçundan aldığı cezayı 7 yıl 6 aya, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan aldığı cezayı da silahlı ve cinsel saldırı amacıyla gerçekleştirdiği için 6 yıla çıkardı. Toplamda 13 yıl 6 ay hapse çarptırılan sanığın mevcut halinin devamına hükmedildi. Olayın geçmişi Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki bir iş yerinin sahibi O.A'nın, 13 Aralık 2020'de maket bıçağıyla tehdit ettiği çalışanı H.C.'ye cinsel saldırıda bulunduğu ve onu alıkoyduğu iddia edilmişti. Adli kontrol şartıyla salıverilen O.A. hakkında 'tehdit', 'basit cinsel saldırı' ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki görülen davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatının talebi ve iddia makamının mütalaasının üzerine 'görevsizlik' kararı vererek, dosya ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.

GÜNCELLEME - Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 12 zanlı yakalandı Haber

GÜNCELLEME - Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 12 zanlı yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de, tehdit ve şantajla icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 12 şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, icra dairelerinde satışa çıkarılan gayrimenkul ve araçların ihalelerine fesat karıştırdığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.Bu kapsamda, 12 şüphelinin "tehdit", "cebir" ve "şantaj" yoluyla ihalelere katılmak isteyenleri vazgeçirdiği belirlendi.Çalışmalarda, haczedilen araçların icra daireleri aracılığıyla satışa çıkarıldığı sırada zanlıların devreye girdiği ve araç sahibi ile ihaleye katılacak diğer kişilerle irtibat kurdukları saptandı.Şüphelilerin, ihale başlangıçlarında usul gereği teminat yatırdıkları, mükelleflerin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını ödemeyerek "teminatı yaktıkları", bu yöntemle de ihalenin tekrar yapılmasına neden oldukları tespit edildi.Öte yandan, şüphelilerin ikinci teklif veren kişilerin de ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyetle satın aldıkları veya sürecin uzamasına neden olarak aracın mükellefte kalmasını sağladıkları tespit edildi.Ekipler, adresleri belirlenen 12 zanlının yakalanmasına yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.Devam eden operasyonda 2 şüpheli daha yakalandı.Aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.Öte yandan operasyon polis kamerasına da yansıdı.Görüntülerde, Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'ndeki bir adrese düzenlenen baskında, bir zanlının operasyonu fark edip evden kaçmak için damdan ip sarkıtması yer aldı.12 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 10 zanlı yakalandı Haber

Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 10 zanlı yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de, tehdit ve şantajla icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, icra dairelerinde satışa çıkarılan gayrimenkul ve araçların ihalelerine fesat karıştırdığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.Bu kapsamda, 12 şüphelinin "tehdit", "cebir" ve "şantaj" yoluyla ihalelere katılmak isteyenleri vazgeçirdiği belirlendi.Çalışmalarda, haczedilen araçların icra daireleri aracılığıyla satışa çıkarıldığı sırada zanlıların devreye girdiği ve araç sahibi ile ihaleye katılacak diğer kişilerle irtibat kurdukları saptandı.Şüphelilerin, ihale başlangıçlarında usul gereği teminat yatırdıkları, mükelleflerin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını ödemeyerek "teminatı yaktıkları", bu yöntemle de ihalenin tekrar yapılmasına neden oldukları tespit edildi.Öte yandan, şüphelilerin ikinci teklif veren kişilerin de ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyetle satın aldıkları veya sürecin uzamasına neden olarak aracın mükellefte kalmasını sağladıkları tespit edildi.Ekipler, adresleri belirlenen 12 zanlının yakalanmasına yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.Polisin, adresinde bulunmayan 2 zanlıyı yakalamaya yönelik çalışması devam ediyor.Öte yandan operasyon polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'ndeki bir adrese düzenlenen baskında, bir zanlının operasyonu fark edip evden kaçmak için damdan sarkıttığı ip kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.