TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Şampiyonlar Ligi

İLKHABER-Gazetesi - Şampiyonlar Ligi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şampiyonlar Ligi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi yolculuğu başlıyor: Yeni format ve olası rakipler belli oldu! Haber

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi yolculuğu başlıyor: Yeni format ve olası rakipler belli oldu!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lille'e elenerek Avrupa Ligi'ne veda etti. Sarı-lacivertliler, yeni formatta düzenlenecek olan Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. YENİ FORMATTA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK Avrupa Ligi'nde bu sezon yapılan değişiklikle birlikte, her takım her torbadan 2 takım olmak üzere toplam 8 farklı takımla karşılaşacak. Bu format, takımların daha fazla maç oynamasına ve turnuvanın daha rekabetçi hale gelmesine neden olacak. Fenerbahçe'nin karşılaşacağı 8 rakibi, 30 Ağustos'ta yapılacak kura çekimiyle belli olacak. JOSE MOURİNHO: YENİ FORMAT GARİP AMA TABİİ Kİ PARA KARAR VERİYOR Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Avrupa Ligi'nin yeni formatı hakkında yaptığı açıklamada, "Avrupa Ligi'nin yeni formatı neden böyle bilmiyorum. Buna adapte olmamız gerekiyor. Aralık ayına kadar üst üste maçlar oynamanıza sebep olan bir format. Umarım Süper Lig'deki rakiplerimiz için de aynı durum geçerli olur. Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray... Umarım Avrupa'da onlar da bu maçları oynarlar. Yeni format garip ama tabii ki para karar veriyor." dedi. FENERBAHÇE'NİN İLK MAÇI Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına 25/26 Eylül tarihlerinde çıkacak. Sarı-lacivertliler, zorlu bir grupta mücadele edeceği için her maçı kazanmak zorunda olacak. İşte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri:

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur peşinde: Hedef iki farklı galibiyet Haber

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur peşinde: Hedef iki farklı galibiyet

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında yarın Fransız ekibi Lille'i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, iki farklı galip gelmesi durumunda play-off turuna yükselecek. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde Lille ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta 2-1 kaybettiği rakibini taraftarı önünde yenerek tur biletini almak istiyor. Kanarya, müsabakadan iki farklı galip ayrılması halinde tur atlayacak. Fenerbahçe'nin 1 farklı kazanması durumunda ise uzatmalar, gerekirse penaltı atışlarına geçilecek. AVRUPA KUPALARINDA 274. MAÇ Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 273 kez boy gösterdi. Bu süreçte 109 galibiyet alan sarı-lacivertliler, 55 müsabakada berabere kalırken, 109 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Geride kalan karşılaşmalarda Kanarya, rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde ise 390 gol gördü. ŞAMPİYONLAR LİGİ ELEMELERİNDE 38. MAÇ Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 37 kez eleme maçına çıktı. Kanarya, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet alırken, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte rakip filelere 55 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde de 45 gole engel olamadı. UEFA KADROSU Teknik Direktör Jose Mourinho'nun listeye dahil ettiği 23 isim şöyle: "Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Youssef En-Nesyri, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun ve Allan Saint-Maximin." JOSE MARİA SANCHEZ DÜDÜK ÇALACAK Fenerbahçe ile Lille arasında oynanacak müsabakada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jose Maria Sanchez düdük çalacak. Sanchez'in yardımcılıklarını Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Guillermo Cuadra olacak. Karşılaşmanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) İspanyol Juan Martinez Munuera, AVAR'da ise Raul Cabanero görev yapacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-25 sezonu 3. eleme turu kura çekimi gerçekleştirildi Haber

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-25 sezonu 3. eleme turu kura çekimi gerçekleştirildi

Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2024-25 sezonu 3. eleme turu kuraları, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİBİ LİLLE OLABİLİR Fenerbahçe'nin 3. eleme turundaki rakibi İsviçre temsilcisi Lugano ile oynayacak. Eğer Fenerbahçe Lugano'yu geçmeyi başarırsa, bir sonraki aşamada Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. 3. eleme turunun ilk maçları 6-7 Ağustos, rövanşları ise 13 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Lig Yolu Eşleşmeleri: Slavia Praha (Çekya) - Union Saint-Gilloise (Belçika) Lille (Fransa) / Lugano (İsviçre) - Fenerbahçe Dinamo Kiev (Ukrayna) / Partizan (Sırbistan) - Rangers (İskoçya) Salzburg (Avusturya) - Twente (Hollanda) Şampiyonlar Yolu Eşleşmeleri: Lincoln Red Imps (Cebelitarık) - Karabağ (Azerbaycan) / Ludogorets 1945 (Bulgaristan) - Dinamo Minsk (Belarus) NK Celje (Slovenya) - Slovan Bratislava (Slovakya) / APOEL (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) - Petrocub (Moldova) Shamrock Rovers (İrlanda) - Sparta Prag (Çekya) / FCSB (Romanya) - Maccabi Tel Aviv (İsrail) Malmö (İsveç) - Klaksvik (Faroe Adaları) / PAOK (Yunanistan) - Borac Banja Luka (Bosna Hersek) Santa Coloma (Andorra) - Midtjylland (Danimarka) / Ferencvaros (Macaristan) - New Saints (Galler) Panevezys (Litvanya) - Jagiellonia Bialystok (Polonya) / Bodo/Glimt (Norveç) - RFS (Letonya) Fenerbahçe'nin Lugano engelini aşması halinde Lille ile yapacağı mücadele, 2024-25 sezonunda Avrupa futbolunda heyecan verici karşılaşmalara sahne olacak.

Kim Min-Jae Bayern Münih'i batırdı mı? Alman basınında eleştiriler yağmur gibi! Haber

Kim Min-Jae Bayern Münih'i batırdı mı? Alman basınında eleştiriler yağmur gibi!

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih, Allianz Arena'da Real Madrid ile karşılaştı. 1-0 geriden gelerek 2-1 öne geçen Bayern Münih, penaltıdan gelen gole engel olamayınca sahadan 2-2'lik bir beraberlikle ayrıldı. Maçın en çok konuşulan ismi ise hatalarıyla öne çıkan Güney Koreli savunmacı Kim Min-Jae oldu. HATALI PERFORMANS Maçın başında Vinicius Junior'u arkasına kaçırarak Real Madrid'in ilk golüne sebep olan Kim Min-Jae, sonrasında penaltıya sebebiyet vererek ikinci golde de kilit rol oynadı. Bu hatalarıyla Güney Koreli stoper, hem Bayern Münih taraftarlarının hem de Alman basınının hedefi haline geldi. TARAFTAR TEPKİSİ Bayern Münih taraftarları, Kim Min-Jae'nin performansını sert bir şekilde eleştirdi. Sosyal medyada yoğun eleştirilere maruz kalan futbolcunun kariyerinde çok az kez bu kadar kötü bir performans sergilediği belirtildi. Taraftarlar, "KimOut", "Bu sezon bizi batırıyorsun" gibi sert ifadelerle Kim Min-Jae'ye tepki gösterdi. ALMAN BASININDAN ELEŞTİRİLER Alman basını da Kim Min-Jae'nin hatalarını göz ardı etmedi. "Kim Min Jae'nin korku dolu akşamı", "Kim Min Jae kabus gibi", "Bu sezonki Napoli'de oynuyormuş gibi oynadı", "Real maçındaki hataların ardından Napoli taraftarında kendilerine dönecekmiş umudu oluştu" gibi yorumlar Alman basınında yer aldı. TUCHEL DE ELEŞTİRDİ Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel de maç sonrası yaptığı açıklamada Kim Min-Jae'yi eleştirdi ve takıma negatif katkıda bulunduğunu vurguladı. KİM MİN-JAE'NİN TEPKİSİ Kim Min-Jae'nin bu eleştirilere nasıl tepki vereceği merak konusu. Güney Koreli stoperin bu hatalarını telafi edip Bayern Münih'in geri kalan maçlarda önemli rol oynayıp oynayamayacağı ise zaman gösterecek.

Bayern Münih ve Real Madrid Arasındaki çekişmeli maç 2-2 berabere sonuçlandı Haber

Bayern Münih ve Real Madrid Arasındaki çekişmeli maç 2-2 berabere sonuçlandı

Bayern Münih ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nin ilk maçında nefes kesici bir 90 dakikaya imza attı. İki dev ekip, Allianz Arena'da 2-2 berabere kalarak rövanş maçına büyük bir çekişme bıraktı. MAÇIN İLK YARISI REAL MADRİD HAKİMİYETİ Real Madrid, maçın ilk yarısında Bayern Münih'e oranla daha fazla pozisyon üreterek oyunu kontrol etti. 24. dakikada Vinicius Jr., Benzema'dan aldığı pasla topu kalenin köşesine yuvarlayarak İspanyol ekibini 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı. BAYERN MÜNİH İKİNCİ YARIDA GÜCÜNÜ KONUŞTURDU İkinci yarıya daha motive başlayan Bayern Münih, 53. dakikada Leroy Sane'nin şık golüyle skoru 1-1'e eşitledi. Mücadelenin temposu ve heyecanı bu golden sonra daha da arttı. 57. dakikada ise Bayern Münih, Davies'in orta açtığı topta Musiala'ya yapılan penaltıyı Harry Kane golleyerek 2-1 öne geçti. REAL MADRİD PES ETMEDİ VE PENALTIDAN GOL BULDU Geriye düşen Real Madrid, son dakikalarda oyuna asıldı. 82. dakikada Min-Jae'nin Rodrygo'ya yaptığı müdahale penaltı olarak değerlendirildi. Penaltı noktasına gelen Vinicius Jr., soğukkanlılıkla topu ağlara göndererek skoru 2-2'ye getirdi. ARDA GÜLER YEDEK KALDI Milli futbolcumuz Arda Güler bu dev mücadelede yedek kulübesinde yer aldı ancak oyuna giremedi. RÖVANŞ MAÇI BERNABEU'DA Müthiş bir çekişmeye sahne olan ilk maçın ardından rövanş 8 Mayıs Çarşamba günü Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak. Londra'daki Şampiyonlar Ligi finaline kimin gideceği bu maçta belli olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.