TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sağlık-Sen Adana

İLKHABER-Gazetesi - Sağlık-Sen Adana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sağlık-Sen Adana haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sağlık-Sen Adana Asım Cemek futbol turnuvası başladı Haber

Sağlık-Sen Adana Asım Cemek futbol turnuvası başladı

Sağlık-Sen Adana Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Asım Cemek Futbol Turnuvası, merhum Asım Cemek’in anısına başladı. Adana İl Sağlık Müdürlüğü sahasında gerçekleşen turnuvanın başlama vuruşunu, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, merhum Asım Cemek'in eşi Feray Cemek ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu birlikte yaptı. NENNİOĞLU: "ASIM AĞABEYİN ACISI BÜYÜK" Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yaptığı açılış konuşmasında Asım Cemek'in kaybının derin bir üzüntü yarattığını belirtti. Nennioğlu, “Bugün gerçekten yüreğimiz yaralı. Asım Ağabeyin acısı büyük. Onun adını yaşatmak için düzenlediğimiz bu futbol turnuvası, iki aya yakın sürecek. Asım Ağabey çok sevilen bir insandı. Bu turnuva sendikalar üstü bir organizasyon olarak herkesin katılımına açık” dedi. Nennioğlu, ayrıca Cemek’in eşine bir çiçek takdim ederek, turnuvanın dostluk içinde geçmesini temenni etti. NACAR: "ASIM, UNUTULMAYACAK BİR ARKADAŞIMIZDI" Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, merhum Asım Cemek'in sağlık camiasında çok sevilen bir isim olduğunu vurguladı. Turnuvayı düzenleyenlere teşekkür eden Nacar, “Asım, zamansız aramızdan ayrıldı. Onu asla unutmayacağız. Rabbim mekanını cennet eylesin” diyerek Cemek’in ailesine ve arkadaşlarına sabır diledi. Nacar, konuşmasının sonunda tüm katılımcıları merhum için Fatiha okumaya davet etti. ALTUNSU: "CAMİAYA YAKIŞIR KARŞILAŞMALAR OLSUN" Adana İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, turnuvanın sağlık çalışanlarını bir araya getirdiğini belirtti. Altunsu, “Dostluk ve arkadaşlık içerisinde, camiamıza yakışır bir turnuva olmasını diliyorum” dedi. Sağlık-Sen Başkanı Bekir Nennioğlu ve Gençlik Kolları üyelerini bu organizasyondaki katkılarından dolayı tebrik etti. TURNUVANIN KURALLARI VE KATILIMCILAR Turnuvanın açılış maçını Sağlık-Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Çelik ve Gençlik Kolları Başkanı Anıl Kazım Polat gibi önemli isimler izledi. 8’er kişilik takımlar, 25’er dakikalık iki devre halinde karşılaşıyor. Oyuncuların beş oyuncu değiştirme hakkı bulunurken, taç çizgilerinin tel örgülerle birleştiği sahada ‘taç’ vuruşu yapılmıyor ve kaleciye geri pas verilemiyor. Merhum Asım Cemek, Adana Şehir Hastanesi’nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yaparken 1 Ağustos 2024’te geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Bekir Nennioğlu: Sağlık çalışanları için çalışıyoruz Haber

Bekir Nennioğlu: Sağlık çalışanları için çalışıyoruz

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu; “Sağlık çalışanlarının ve tüm kamu çalışanlarının haklarını aldığı, daha müreffeh bir ortamda yaşadığı günler oluşması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Sağlık-Sen Adana Şubesi Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Osmaniye Memur-Sen Başkanı Mahmut Kahraman ve Osmaniye Sağlık-Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet'de katıldı. Basına kapalı yapılan toplantı sonra muhabirimizin sorularını yanıtlayan Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yaptıkları toplantılarının haftalık olağan toplantıları olduğunu söyledi. Toplantıyı bu hafta İl Sağlık Müdürlüğü Sendika odalarında yapmak istediklerini belirten Nennioğlu, komşu ilden misafir ağırladıklarını belirtti. Nennioğlu, “Sağlık-Sen Adana Şubesi Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı, Osmaniye Memur-Sen Başkanımız Mahmut Kahraman ve Osmaniye Sağlık-Sen Şube Başkanımız Muhittin Çenet'in katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü Sendika Odamızda yaptık. Sahada yaşanan sorunları, Osmaniye Başkanımızla beraber istişare ettik ve birlikte çalışma kararı aldık. İl milletvekillerimizle Osmaniye ve Adana olarak birlikte çalışma kararı aldık” dedi. Nennioğlu, sağlık çalışanlarının ve tüm kamu çalışanlarının haklarını aldığı, daha müreffeh bir ortamda yaşadığı günler oluşması için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Adana'da sağlık çalışanlarının sorunları görüşüldü Haber

Adana'da sağlık çalışanlarının sorunları görüşüldü

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve sendika üst yöneticileri, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar ile toplantıda bir araya geldi. İLKHABER Gazetesi'nden Firdevs Arslan'ın haberine göre; Gerçekleştirilen toplantıda sendika temsilcileri saha da çalışan sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerini Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar‘a dile getirirken sorunlar tek tek ele alındı çözümler masaya yatırıldı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar’ ın her konuya duyarlılıkla yaklaştığını ve çözüm odaklı olduğunu ifade ederek, ‘’Sahada günlerdir tüm sağlık tesislerini ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya gelip onların sorunlarını not alıp çözümler için kurum amirleri ile çözüm arıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda ise önemli konuları İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar beye ilettik kendisine çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ediyorum. Sağlık Çalışanları şundan emin olsun saha da yetkili sendika olduğumuz gibi sorunların çözülmesi konusunda her masada da etkili sendika Sağlık-Sen olmuştur” dedi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Tesislerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve hizmetlerle ilgili sorunları değerlendirdiğimiz verimli bir görüşme oldu. Sendika yetkililerimiz ile belirli aralıklarla bir araya geliyoruz ve bu devam edecek. Bir kez daha ziyaretleri için çok teşekkür ederim” dedi

Doğan: Türkiye’nin sendikal tarihinde olmayan hizmetleri yaptık Haber

Doğan: Türkiye’nin sendikal tarihinde olmayan hizmetleri yaptık

Ahmet Akdeniz ADANA (İLKHABER)-Sağlık Sen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık Sen olarak kısa sürede Türkiye’nin sendikal tarihinde olmayan hizmetleri yaptıklarını söyledi. Sağlık-Sen Adana Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’na katılmak üzere kente gelen Sağlık Sen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Hiç kimsenin daha önce yapmadığı projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Doğan, bu projelerin devamının geleceği ifade etti. Gayelerinin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Doğan, “Hepimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanıyız. Gayemiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini sağlamak. Bizler bunun için elimizden geleni yapıyoruz, Grup Başkanvekilleri, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Sağlık Komisyonu üyeleri, milletvekilleri ve diğer yetkililerle görüşerek sahada yaşanan sorunları iletiyor, çözüm önerilerimizi sunuyoruz” dedi. Kısa sürede önemli işler yaptıklarına vurgu yapan Doğan, “Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için çalışıyoruz, ilmek ilmek dokuyoruz. Sağlık-Sen olarak kısa sürede Türkiye’nin sendikal tarihinde olmayan hizmetleri yaptık. Sağlık-Sen Taksi projesi Türkiye’nin sendikal tarihine geçmiş bir hizmet. Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya gelen üyemizi ya da birinci derece yakınını gideceği hastaneye bırakıyor, daha sonra hastaneden alarak Ankara içinde gideceği adrese bırakıyoruz. Bizim amacımız üyemize dokunan hizmetler yapmak. Bakın bunu yapan başka bir sendika yok. Çok şükür bu hizmeti yapmak bize nasip oldu” diye konuştu. Üyelerine ve çocuklarına yönelik çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Doğan,“Üyemiz için neler yapsak faydalı olur diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Online AYT-TYT dersleri, LGS dersleri ile üyemize ve çocuklarına destek olmaya çalışıyoruz. Buraya binlerce üyemizin çocuğu kayıt yaptırdı. Biz elimizden gelen ne varsa üyemiz için yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Nennioğlu: Çalışanların hakları için mücadele ediyoruz Haber

Nennioğlu: Çalışanların hakları için mücadele ediyoruz

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)- Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Çukurova Üniversitesi promosyonları ile rektörlük önünde açıklama yaptı. Çukurova Üniversitesi Rektörlük İdari Birimler binası önünde toplanan kitle adına açıklamayı Bekir Neninoğulu okudu. Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi için verilen promosyon teklifini kabul etmediklerini söyledi. Memur-Sen’in her daim kamu çalışanlarının yanında olduğunu anlatan Nennioğlu, “Çukurova Üniversitesi bugün yapılan promosyon ihalesi şartnamesini anlatmak ve ihale tarihini bildirmek için ayrıca bankalar açısından avantajlarını bildirmek , rekabet sağlamak açısından ve çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için, sırası ile Ziraat Bankası , Halk Bankası ve Vakıfbank Bölge Müdürlerini Eğitim Birsen Şube Başkanımız Mehmet Benli ile ziyaret etmiştik” dedi. Yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç çıkmasını beklediklerini dile getiren Nennioğlu, “Bölge Müdürlerimiz ile Promosyon iş ve işlemlerini istişare ettik. Yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar çıkmasını bekledik ancak görülen o ki , çalışanların beklediği sonuç çıkmadı. 25.09.2023 tarihi saat 10.00 da yapılan promosyon ihalesine Memur-Sen Adana İl Temsilciliği olarak bizzat katıldık. İş Bankasının vermiş olduğu 12 bin 300 TL teklif kabul edilemez” diye konuştu. Nennioğlu, “Ayrıca Komisyonun Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, TES ve Türk Sağlık Sen ile yapmış olduğu vadeli ödeme yani yılda bir ödeme ve taban teklif miktarından vazgeçilmesi kabul edilemez demiştik. Bizce bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bugün yapılan ihalede çıkan sonuç promosyon ihale sürecinin bir süre uzatılarak 2024 yılı içerisinde yeniden ihale edilmesi gerektiğidir. Bir süre sonra ekonomik şartların daha iyi olacağını ön görmekteyiz” ifadelerini kullandı. Çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerine dikkat çeken Nennioğlu, “Bankalarla yaptığımız görüşmelerde 2023 yılı bankalar mali olarak kotalarını doldurduğundan dolayı ihalenin 2024 yılında yapılması tüm çalışanların menfaatine olacaktır. Komisyon ihaleyi bir an önce iptal etmelidir. İptal edilmediği taktirde üyelerimizle yapacağımız istişare sonucu banka hesaplarının kapatılması dahil her türlü uygulamanın içinde olacağız. Çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam” şeklinde konuştu. Açıklamaya Öz Sağlık-Sen Şube Başkanı Mesut Tekin Demirci ve Eğitim Birsen Şube Başkanı Mehmet Benli katıldı.

Nennioğlu: Rakamlar revize edilmeli, kanun teklifi tekrar gözden geçirilmeli Haber

Nennioğlu: Rakamlar revize edilmeli, kanun teklifi tekrar gözden geçirilmeli

Abdurrahim Sağ- Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)- Adana’da sağlık çalışanları memur maaşlarıyla ilgili açıklama yaparak, rakamlar revize edilmelisini ve kanun teklifinin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, memurlar için yapılan maaş artışı hakkında açıklama yaptı. Sendika binaları önünde yapılan açıklamada konuşan Nennioğlu, rakamların revize edilmesini ve kanun teklifinin yeniden gözden geçirilmesini istedi. En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması  ve bazı vergi artışlarını öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunulurken, kritik tarihin belli olduğunu dile getiren Nennioğlu, kanun teklifinin görüşmelerine 7 Temmuz Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlanacağını aktardı. Teklifle, memur maaşını etkileyecek yüzde 17.55'lik enflasyon farkına ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapılacağını kaydeden Nennioğlu, “Kamuda yaşanan gelir dağılımında eşitsizliğin görülmesi, alım gücünün yükseltilmesi, gelir kayıplarının önüne geçilmesi enflasyon oranlarından ziyade piyasa şartları ve gerçek alım gücünü yansıtan oranların dikkate alınması gerekmektedir. Halihazırda verilen teklifler gerçeği yansıtmadığı gibi beklentilerin de çok uzağındadır” diye konuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Nennioğlu, “Kamuda yaşanan gelir dağılımı adaletsizliğinin görülmesi noktasında önemli, maaşlarda artış sağlaması yönüyle değerli olan bu düzenlemede unutulmaması gereken bir husus var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 11.05.2023 tarihinde ifade ettiği 'en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz' sözü açık ve nettir. Kamu işçilerine Çerçeve Sözleşme gereği Temmuz ayında % 15 artış yapılacağı unutulmamalıdır. En düşük memur maaşını 22.000 TL'ye yükseltecek düzenlemeye ilave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız yüzde 6 artış ve gerçekleşen yüzde 10,90 enflasyon farkı ile toplamda yüzde 17,55 artış  yapılarak en düşük kamu görevlisi maaşı, ücreti 25,860 TL'ye yükseltilmesi halinde adil, doğru ve hakkaniyetli olan hayata geçmiş olacaktır” şeklinde konuştu. Yüzdelik ve seyyanen olarak gerçekleştirilmesi noktasında hassas davranılması konusunda da görüşlerini aktaran Nennioğlu, “Aksi takdirde söylem ve eylem uyuşmamış, kayıplar telafi edilmemiş, kamuda bozulan çalışma barışı düzeltilmemiş olacaktır. Bir diğer önemli husus, yapılacak artışın yüzdelik ve seyyanen olarak gerçekleştirilmesi noktasında hassas davranılması konusudur. Yüzdelik artışı gerektiğinden fazla kısıtlı, seyyanen artışı çok yüksek tutacak düzenlemenin; kamu görevlileri arasında maaş skalasını, hiyerarşiyi ve kademeyi bozacağı bilinmelidir. Katsayılarda yapılacak düşük oranlı artış, diğer ödemeleri olumsuz etkileyecek, toplam gelirde negatif sonuç doğuracak, maaş/ücretlere oransal yansımayı azaltırken sorunları büyütecektir. Olumsuzlukları en aza indirmek, memnuniyeti en yüksek seviyeye çıkarmak için Toplu Sözleşme masasının yetkilisi ve imza tarafıyla istişare edilerek sürecin yürütülmesi, doğru kararların alınması, ince ayarların yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Memur maaşlarını yükseltmek için getirilen 8 bin 77 TL tutarındaki ilave ek ödeme emekliliğe sayılmadığı için emekli ile çalışan arasındaki maaş adaletsizliğinin daha da derinleşmesine neden olacağını, memurların 65 yaşından önce emekli olmak istemeyeceklerini belirten Nennioğlu, “Emekli olduklarında alacakları maaş, çalışırken alacakları maşın yarısından daha az olacaktır, emekli ikramiyeleri de son derece düşük kalacaktır. Teklifte yapılacak düzenleme ile verilecek olan 8 bin 77 TL tutarındaki seyyanen tutarın emekliliğe yansıtılması lazımdır. Memur maaşlarına yapılacak olan % 17.55 oransal zammın nöbet ücretlerine yansıtıldığı zaman komik rakamlar ortaya çıkmaktadır. Gece nöbet tutan, ailesinden, eşinden, çocuğundan feragat eden tüm çalışanların nöbet ücretlerinin İLO standartlarına getirilmesi gerekmektedir” dedi. Nennioğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Kısaca verilen 8 bin 77 TL seyyanen zam ek ödeme olarak verilmiş nöbet ücretlerini ek ödemeleri ve teşvik ödemelerini güdük hale getirmiştir. Ayrıca çalışanların vergi yükünü arttırmış, emeklileri yoksulluğa mahkum etmiştir. Kamuda ücret politikasının sağlanabilmesi, sınıflar arası dengenin ve iş barışının daha da bozulmamasını teminen verilen kanun teklifi revize edilmelidir. Kanun teklifi kamuda görev yapan tüm sınıfların beklentilerini karşılayacak, yüzlerini güldürecek ve alım gücünü arttıracak yeni rakamlarla tekrar güncellenmelidir. Tüm zor şartlarda gece gündüz demeden pandemide, depremde canı pahasına görev yapan tüm çalışanlarımızın alın terinin son damlasına kadar savunucusu olacağımızı bildiriyoruz. Gerçeklikten uzak hiçbir teklifi kabul etmiyoruz. Ayrıca 10 ilçenin afet yardımından yararlanamaması kamu çalışanlarının içinde yaradır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.