TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ruhsat Töreni

İLKHABER-Gazetesi - Ruhsat Töreni haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ruhsat Töreni haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Barosu'nda 36 genç avukat yemin ederek mesleğe adım attı Haber

Adana Barosu'nda 36 genç avukat yemin ederek mesleğe adım attı

Adana Barosu tarafından düzenlenen ruhsat töreninde, staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 36 avukat yemin ederek meslek hayatına adım attı. Adana Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, genç meslektaşlarını kutlayarak bu anın hayatlarının önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Adana Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar, aileler ve misafirler katılım gösterdi. “Ruhsat alacak meslektaşlarımız için hayatlarının dönüm noktası” Törenin açılış konuşmasında Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz  ruhsat alan meslektaşlarını ve ailelerini kutlayarak şunları söyledi: “Bugün ruhsat alacak meslektaşlarımız için hayatlarının dönüm noktası. Zira, uzun soluklu bir şekilde hak arama mücadelesine başlayacaklar. Ruhsatlarını alacak olan meslektaşlarımızın mesleğe hazırlanmasında Staj Komisyonumuzun büyük emekleri oldu. Başta Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Mert Kuşdemir, Komisyon Başkanı Av. Hasan Alkan ve tüm üye arkadaşlarım ile Staj Eğitim programlarında tecrübelerini paylaşan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Gökayaz: Yeni avukatlarımız geleceğimizdir Haber

Gökayaz: Yeni avukatlarımız geleceğimizdir

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ceyhan'daki avukatları ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Ceyhan Adliyesi'nde staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Furkan Manga ve Yusuf Taşcı için ruhsat töreni düzenlendi. Törene avukatlar, aileler ve misafirler katıldı. Gökayaz, “Ruhsatını alacak meslektaşlarımız, cesaretle ve adaletin sağlanması konusunda bitmek bilmeyen bir mücadele anlayışıyla mesleğimizi ifa edeceklerine olan inancımız tamdır” dedi. “Bitmek bilmeyen bir mücadele anlayışla mesleğimizi ifa edeceklerine olan inancımız tamdır” Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, "Bugün Ceyhan'da, siz kıymetli meslektaşlarımızla birlikte olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bugün ruhsatını alacak meslektaşlarımız, Avukatlık Andını okudukları andan itibaren avukatlık mesleği gibi onurlu ve kutsal bir mesleğin mensubu olacaklar. Avukatlık mesleği mücadele, sabır ve cesaret mesleğidir. Ruhsatını alacak meslektaşlarımız cesaretle ve adaletin sağlanması konusunda bitmek bilmeyen bir mücadele anlayışla mesleğimizi ifa edeceklerine olan inancımız tamdır. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, aramıza hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.   Törende Avukatlık Andını okuyan meslektaşlarımıza cübbeleri; Av. Burak Manga ve Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli tarafından giydirildi. Ardından stajlarını tamamlayan avukatlara ruhsatları Av. Semih Gökayaz tarafından takdim etti.

10 Genç avukat yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı Haber

10 Genç avukat yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı

Adana’da staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Fuat Selim Korkut, Kübra Aslantaş, Yağmur Çağla Demirtaş, Gülperi Günçan, Melda Dalmış, Burak Delikanlı, Yaren Öztürk, Nevra Çağmel, Saniye Canan Soysal ve Mustafa Can Akkaş için Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi. Ruhsat törene Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Korkut, avukatlar, aileler ve misafirler katıldı. “Avukatlık uzun soluklu bir mücadele mesleğidir” Av. Miyesser Ersalan Önenli konuşmasında stajyer avukatların kendilerini geliştirmeleri Adana Barosu tarafından açılan Uyum Bürosuna değinerek şunları söyledi: “Bugün stajyer avukatlarımız edecekleri Avukatlık Yemininin ardından avukat ordusunun bir neferi olacaklar. Avukatlık uzun soluklu bir mücadele mesleğidir. İlk etapta tabii ki bir emek harcamak gerekiyor. Biz de Adana Barosu olarak emek verdikleri bu yolda genç meslektaşlarımızın yanında olmak adına 3 yıl önce Uyum Bürolarımızı açtık. Uyum Büromuzda genç meslektaşlarımıza 3 yıl süreyle destek oluyoruz.” Ruhsat alan genç avukatlara cübbelerini Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi, Av. Yağmur Yersel, Av. İsmail Yersel, Av. Umut Yıldızhan, Av. İsa Ayanoğlu, Av. Ahmet Metlioğlu, Av. Volkan Böke, Av. Ezgi Nezihe Bekmezci Metlioğlu, Av. Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa, Av. Ömer Demir, Av. İrfan Çelik, Av. Veysel Güler, Av. Ömer Geben ve Av. Burak Köse giydirdi.

Av. Gökayaz: Avukatlık mesleği kutsal, onurlu bir meslektir Haber

Av. Gökayaz: Avukatlık mesleği kutsal, onurlu bir meslektir

Adana Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar, düzenlenen törenle meslek yeminlerini ederek cübbelerini giydiler ve ruhsatlarını aldılar. Tören, Adana Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar ve aileler katıldı. “Avukatlık Andını okudukları andan itibaren avukatlık mesleği gibi onurlu ve kutsal bir mesleğin mensubu olacaklar” Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Bugün hem ruhsat alacak meslektaşlarımız hem de aileleri için önemli ve heyecanlı bir gün. Avukatlık mesleği kutsal, onurlu bir meslektir. Bugün, meslektaşlarımız Avukatlık Andını okudukları andan itibaren avukatlık mesleği gibi onurlu ve kutsal bir mesleğin mensubu olacaklar” şeklinde konuştu. “Önümüze çıkan engelleri aşmak için mücadele ederek maddi gerçeğin  ortaya çıkartılması ve adaletin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz” Av. Gökayaz, “Ruhsat törenlerimizde artık salonlara sığmıyoruz. Bugün 37 meslektaşımız Avukatlık Andını okuyarak ruhsatlarını alacaklar. Ülkemizde hak aramak kolay değil. Mesleğimizi ifa ederken karşımıza her türlü zorluk çıkartılıyor. Biz avukatlar, görevimiz yaparken korkmadan, yılmadan ve inatla önümüze çıkan engelleri aşmak için mücadele ederek maddi gerçeğin  ortaya çıkartılması ve adaletin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz.” Tören fotoğraf çekimleriyle son buldu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.