TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ruh Sağlığı

İLKHABER-Gazetesi - Ruh Sağlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ruh Sağlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da Ruh Sağlığı hastanesinde tarım terapisi Haber

Adana'da Ruh Sağlığı hastanesinde tarım terapisi

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı. Adana'da 40 yıldır hizmet veren Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, hastanenin bahçesinde tarım işleriyle uğraşarak terapi oluyor. Serada domates, biber, fasulye, patlıcan ve salatalık toplayan hastalar ayrıca ağaçta buduyor. Onlarca hasta dönüşümlü olarak çalışıyor. Bahçede çeşitli meyve ağaçları yer alırken, hastalar da doğal ortamda tarım faaliyetleriyle uğraşıyor. Hastalara yönelik 'iş ve uğraş terapisi' kapsamında hastaların, hayata bağlanmaları, yaşamdan zevk alıp, kendilerini işe yarar hissetmeleri ve çevreyle bağlantı kurmaları sağlanıyor "Hastalar ürünlerin bütün sürecini görüyor" Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yunus Emre Yıldırım, “Burası 16 şehrin bölge hastanesi olması nedeniyle buradaki hastaların rehabilitasyon sürecini de bizler ele alıyoruz. Buradaki bahçemizde ve seramızda hastalarımız bir takım ürünlerin fideden olgunlaşma dönemine kadar ki sürecini görme fırsatı oluyor. Buradaki hastalar biber, patlıcan, domates, nar, üzüm, elma gibi meyve ve sebzeleri yetiştiriyor” ifadelerini kullandı. "Kazanımlar çok fazla" Hastaların diğer terapi çeşitleriyle birlikte sağlıklarına daha hızlı kavuştuğunu aktaran Dr. Yıldırım, “Hastalar burada sosyal yaşama uyum sürecini tamamlıyor. Aynı zamanda hastaların diğer hastalarla uyum sürecini gözden geçirmiş oluyoruz. Bu sürecin bize ve hastaya kattığı kazanımlar oluyor. Buranın hastaya dış dünyada nasıl bir hayat sağlayacağı, bu işlerin nasıl yapıldığı ve onların ruh sağlığında ki tedavi sürecine epey katkısı bulunmakta” dedi.

Mersin şehir hastanesi personeline moral ve motivasyon söyleşisi düzenlendi Haber

Mersin şehir hastanesi personeline moral ve motivasyon söyleşisi düzenlendi

Hatice Buko'nun yönetiminde hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen "Ruhun İyileşmesi Üzerine Bir Sohbet" başlıklı söyleşide, Mersin Şehir Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıklarından Uz. Dr. Neslihan Çağlar ile Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan Telli, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Uz. Dr. Çağlar, 1,5 yılı Mersin Şehir Hastanesi olmak üzere 17 yıllık mesleki tecrübesinin olduğunu söyledi. Ruhun öneminden bahseden Çağlar, "Kişinin aslında sağlıklı duygularının ne olması gerektiğini öğrenmesi gerekir. Yakınını kaybeden ya da çok sevdiği bir insandan ayrılan kişi ne hisseder? Mutsuzluk, üzüntü, isteksizlik. Peki biz bu sürece ne diyoruz? Aslında yas diyoruz. Peki depresyonla ne farkı var? Şöyle bakınca o kadar çok benzeşik iki durum. Ama biz bunlardan birine sağlıklı, diğerine sağlıksız diyoruz. Neden, çünkü biri insanın yaşayarak o kötü duyguları atlatacağı dönem, diğeri ise artık hastalık boyutuna gelmiş patolojik bir dönem" dedi. Ruh sağlığını korumanın önemine dikkat çeken Çağlar, "Beden bağışıklığını güçlendirmek için nasıl sürekli spor yapıyoruz, düzenli besleniyoruz, uyku düzenimizi önemsiyoruz. Aslında ruhsal bağışıklığımızı da güçlendirmek için bunları yapmalıyız" diye konuştu. Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Telli'nin de konuştuğu programda ney dinletisi gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyesinden ücretsiz psikoterapi hizmeti Haber

Akdeniz Belediyesinden ücretsiz psikoterapi hizmeti

MERSİN (İLKHABER) - Ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Günay Duygu Ateş, yetişkin, çocuk, ergen, çift ve ailelere yönelik bireysel psikoterapi hizmeti sunduklarını ifade ederek, ücretsiz sağladıkları hizmetten faydalanmak isteyen her yaş ve kesimden vatandaşa çağrı yaptı. Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Günay Duygu Ateş, ‘Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’ tarafından ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını arttırmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim’in ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı. Beden sağlığının ruh sağlığıyla da desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ateş, "Nitekim Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı olmayı, sadece hastalığın olmayışı değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlamıştır. Bu nedenle fiziksel rahatsızlıklarımız kadar ruhsal rahatsızlıklarımıza da özen göstermeyi bu günün başlığı altında bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi. Akdeniz Belediyesi olarak vatandaşlara sağladıkları hizmetleri de açıklayan Ateş, "Ruh sağlığının ve ruhsal iyiliğin küresel hale gelmesi, toplumda ruh sağlığı konusunda farkındalığın artması, kişinin ruh sağlığını ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek, bireylerin ihtiyaç duydukları psikolojik desteğe ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla uzman psikologlar olarak hizmetler sunmaktayız. Bu çerçevede de yetişkin, çocuk, ergen, çift ve ailelere yönelik çeşitli psikoloji ekollerinden faydalanarak ücretsiz bireysel psikoterapi hizmeti gerçekleştiriyoruz” diye konutu. Bu hizmetlerin yanı sıra gelişimsel taramalar, ebeveyn danışmanlığı, farkındalık seminerleri ve grup çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydeden Ateş, “Vatandaşlarımız, ruhsal iyiliğe hizmet eden bu çalışmalardan ücretsiz şekilde faydalanabilir. Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, belediyemizin çağrı merkezine de ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.