SON DAKİKA
Hava Durumu

#RTÜK

İLKHABER-Gazetesi - RTÜK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, RTÜK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

RTÜK’ten Cezalar: SZC TV’ye Ekran Karartma, Tele1 ve Halk TV’ye Para Cezası Haber

RTÜK’ten Cezalar: SZC TV’ye Ekran Karartma, Tele1 ve Halk TV’ye Para Cezası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma sürecinde yapılan yayınlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) radarına takıldı. RTÜK, SZC TV'ye 10 gün yayın durdurma cezası verirken, Tele1, Halk TV ve NOW TV'ye üst sınırdan para cezaları ve program durdurma cezaları uyguladı. Ayrıca, YouTube’da yayın yapan Fatih Altaylı ve Flu TV’ye 72 saat içinde lisans almamaları halinde erişim engeli getirileceği duyuruldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında televizyon kanallarının yayınlarını mercek altına aldı. RTÜK toplantısında, söz konusu soruşturma sürecini ele alan yayınların “tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği” ve “kamuoyunu provoke edici nitelikte olduğu” gerekçesiyle sert yaptırımlar kararlaştırıldı. SZC TV’ye 10 Gün Ekran Karartma RTÜK, SZC TV'nin “Nokta Atışı” ve “Öncesi Sonrası” programlarında yapılan yayınlar nedeniyle kanala 10 gün süreyle ekran karartma cezası verdi. Bu ceza, RTÜK tarihindeki en ağır yaptırımlardan biri olarak kayıtlara geçti. Halk TV, Tele1 ve NOW TV’ye Para Cezası ve Program Durdurma RTÜK’ün kararlarına göre, Halk TV’nin “Gündem Özel” ve “Haberler” programlarına, Tele1’in “Sabah Pusulası” ve “Haber 13” programlarına, NOW TV’nin ise “Orta Sayfa” programına para cezası ve 5 hafta program durdurma yaptırımı getirildi. Cezalara gerekçe olarak, yayınlarda halkı sokak eylemlerine teşvik eden söylemlerin yer alması ve yargı organlarını itibarsızlaştıran açıklamaların yapılması gösterildi. YouTube Yayıncılarına 72 Saat Süre RTÜK, YouTube üzerinden yayın yapan Fatih Altaylı ve İlker Canikligil’in kanallarına yönelik de yaptırım kararı aldı. İki isimden, 72 saat içinde RTÜK'ten internet yayın lisansı almaları istendi. Bu sürenin sonunda lisans alınmazsa, YouTube kanallarına erişim engeli getirileceği bildirildi. Aynı yaptırım, Flu TV için de geçerli olacak. RTÜK’ten Açıklama: "Tarafsız Yayıncılık Esastır" RTÜK yetkilileri, kararların tarafsız ve doğru yayıncılığı teşvik etmek amacıyla alındığını belirtti. Açıklamada, "Kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici içeriklere karşı denetimler sürecektir. Hiçbir medya kuruluşu, hukukun ve etik yayıncılığın üstünde değildir" ifadeleri kullanıldı.

RTÜK’ten Fatih Altaylı’ya 72 saat süre! Haber

RTÜK’ten Fatih Altaylı’ya 72 saat süre!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında yapılan yayınları izleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ünlü gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalı için önemli bir karar aldı. RTÜK, Altaylı'ya 72 saat süre tanıyarak, YouTube kanalına erişim engeli getirilmesi için lisans almadığı takdirde işlem başlatılacağı uyarısını yaptı. Bu durum, YouTube yayıncılığında RTÜK’ün denetim gücünün bir göstergesi olarak dikkat çekti. YOUTUBE LİSANS KONUSUNDA UYARIYOR! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), YouTube üzerinden yayın yapan içerik üreticilerini denetlemeye devam ediyor. Son olarak, Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına yönelik aldığı kararla gündeme geldi. RTÜK, Altaylı'ya 72 saat süre tanıdı ve bu süre zarfında lisans almazsa kanalına erişim engeli getirilmesi için harekete geçileceğini açıkladı. Altaylı'nın YouTube kanalı, RTÜK tarafından yapılan denetimlerde içerik üreticilerine yönelik lisans alma zorunluluğunun ihlali olarak değerlendirildi. YouTube gibi dijital platformlarda yayın yapan içerik üreticilerinin RTÜK'ten lisans alması gerektiği, yasaların bir parçası olarak son dönemde sıkça vurgulanıyor. Ancak, internet üzerinden yayın yapan platformların mevcut yasal çerçevede nasıl denetleneceği konusunda bazı tartışmalar da devam ediyor. RTÜK, daha önce de benzer durumlarla ilgili açıklamalar yapmış ve YouTube yayıncılarının lisans alması gerektiği konusunda birçok kez uyarılarda bulunmuştu. YouTube yayıncılığında lisans alma zorunluluğunun, içerik üreticilerinin hukuki sorumlulukları anlamasına ve düzenli yayıncılık yapmalarına olanak sağlamayı hedeflediği belirtiliyor. Fatih Altaylı ve diğer içerik üreticilerinin lisans alma süreci konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Eğer Altaylı, belirlenen süre içinde gerekli lisansı almazsa, RTÜK’ün kanalına erişim engeli getirme hakkı doğacak.

RTÜK, Gezi parkı yayın kayıtlarını savcılığa gönderdi Haber

RTÜK, Gezi parkı yayın kayıtlarını savcılığa gönderdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Gezi Parkı eylemlerine dair propaganda yapıldığı iddiasıyla bazı televizyon kanallarının yayın kayıtlarını talep etti. Talep üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, Kanal D, Fox TV, Samanyolu Haber, Cem TV ve Flash TV'ye ait belirli yayın görüntülerini savcılığa iletti. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, 27 Mayıs-30 Haziran 2013 tarihleri arasındaki erişilebilen yayınların savcılığa teslim edildiğini açıkladı. RTÜK ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA: ZORUNLULUK YOK RTÜK üyeleri İlhan Taşcı, Tuncay Keser ve Necdet İpekyüz, 6112 sayılı "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun"un 25. maddesine atıfta bulunarak, medya kuruluşlarının yayın kayıtlarını yalnızca bir yıl saklamakla yükümlü olduğunu belirtti. Buna rağmen, RTÜK’ün olağanüstü durumlar, doğal afetler ve toplumsal olaylar gibi durumlarda yayınları arşivleyerek sakladığı ifade edildi. SORUŞTURMA VE GELİŞMELER Savcılığın RTÜK’ten bu yayınları talep etmesi, menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturmanın ardından geldi. Barım, 2013’te Gezi Parkı eylemlerini organize ettiği iddiasıyla "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım etme" suçundan tutuklandı. Oyuncular Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Nehir Erdoğan soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade verdi. Daha sonra Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında "yalan tanıklık" suçlamasıyla ayrıca soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, bazı medya kuruluşlarının Gezi Parkı eylemlerini teşvik ettiğini ve bu yayınların toplumsal olayların yayılmasına neden olduğunu öne sürerek RTÜK'ten kayıtları talep ettiğini duyurdu. RTÜK KAYITLARI SAVCILIĞA GÖNDERDİ RTÜK yetkilileri, gerekli arşiv taramasının yapılarak elde edilen görüntülerin başsavcılığa iletildiğini belirtti. Gezi Parkı dönemine ait tüm kayıtların RTÜK arşivinde mevcut olduğu kaydedildi.

RTÜK'ten SZC TV'ye ceza! Haber

RTÜK'ten SZC TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), SZC TV'de yayınlanan "Aklın Yolu" programında yapılan ayaklanma çağrısını değerlendirerek, söz konusu kanala yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi uyguladı. İzinsiz logo kullanımı sebebiyle ceza Bugün gerçekleştirilen RTÜK toplantısında yayın ihlalleri de görüşüldü. Toplantıda, SZC TV'de sunuculuğunu Serap Belovacıklı'nın yaptığı "Aklın Yolu" programına katılan Türker Ertürk'ün "Artık mış gibi yaparak mücadele yok. Ne demek bu? Hukuk varmış gibi, demokrasi varmış gibi, özgürlükler varmış gibi yok. Artık bir otoriter rejimle nasıl mücadele edilecekse o konuda mücadele etmek lazım. Bu konuda ders çalışmak lazım. Bir eylemler silsilesi hazırlamak lazım, sivil itaatsizlik de dahil olmak üzere. Bugün hani böyle sert konuşarak, -ne bileyim- sözlerle provoke ederek falan imkân yok. Bir de yani burası artık ne İsveç ne Norveç ne Fransa ne bilmem ne. Otoriter rejimleri. Bir enstrüman var. Ne o: Yaşamı durdurursunuz, milyonları meydana toplarsınız. Eğer muhalefetin böyle bir liderliği ve gücü varsa hodri meydan" sözlerine ilişkin hazırlanan inceleme raporu da değerlendirildi. Toplantıda Ertürk'ün farklı tarihlerde yapmış olduğu bu açıklamalarla halkı sokağa çağırdığı, iktidarın seçimleri kaybetse dahi Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla darbe yapabileceği imasında bulunduğu belirtildi. Söz konusu ifadelerin 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinde yer alan "..toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz" hükmünü ihlal ettiği kaydedildi. Kurul, ilgili hükmün ihlalinden dolayı SZC TV'ye yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi uyguladı.Toplantıda ayrıca SZC adlı medya kuruluşunun RTÜK'e bildirilen logodan farklı bir logo kullandığı belirtildi. İzinsiz logo değişikliği sebebiyle de medya kuruluşuna idari para cezası uygulandı.

Çekimleri durdurulan dizinin videoları da silindi! Haber

Çekimleri durdurulan dizinin videoları da silindi!

Türkiye'de son dönemlerin en çok konuşulan dizilerinden biri olan Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar ile ilgili büyük bir kriz yaşanıyor. Dizinin çekimleri, toplum ahlakına aykırı unsurlar ve gelen şikayetler gerekçe gösterilerek durduruldu. Ayrıca, dizinin YouTube'daki tüm videoları kaldırıldı ve Now adlı platformdan dizinin adı, görselleri ve bölümleri silinerek yayın akışından çıkarıldı. Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar, Vahide Perçin, Fırat Tanış, Cem Yiğit Üzümoğlu, Devrim Yakut, Denise Capezza, Nilsu Berfin Aktaş ve Meryem Uzerli gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren geniş bir kadroya sahipti. Ancak dizinin son bölümünde, Şakir Paşa'nın geliniyle konakta birlikte görüntülenmesi, izleyicilerden büyük tepki almıştı. Tepkiler sonrası gelen şikayetler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) harekete geçirdi. RTÜK, dizideki bazı sahnelerin toplumun değerlerine aykırı olduğuna karar vererek idari para cezası uyguladı ve dizinin yayınının durdurulmasına karar verdi. Ancak, bu karar sadece televizyonda yayınla sınırlı kalmadı. Dizinin hikayesi, Kabaağaçlı ailesinin gerçek hayat öyküsüne dayanıyordu ve Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın torunları, dizinin içeriğiyle ilgili mahkemeye başvurdu. Mahkeme, dizinin mevcut bölümlerinin yayınına son verilmesi ve yeni bölümlerin çekilmesinin durdurulması kararını verdi. Yaşanan bu kriz sonrasında, dizinin dijital platformlardan da silinmesiyle büyük bir medya kaybı yaşandı. YouTube'da daha önce yayınlanan videolar ve Now platformundaki tüm içerikler, platformlar tarafından kaldırıldı. Bu gelişmeler, dizinin yapımcıları ve izleyiciler arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Dizinin hayranları, yaşanan bu gelişmelerin ardından büyük bir belirsizlik içerisinde kaldılar. RTÜK’ün yayın durdurma kararı ve mahkeme süreci, Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisinin geleceğini sorgulatırken, birçok kişi dizinin yeniden ekranlara dönüp dönmeyeceğini merak ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi parkı olaylarıyla ilgili RTÜK’ten medya kayıtlarını talep etti Haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi parkı olaylarıyla ilgili RTÜK’ten medya kayıtlarını talep etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir adım attı. Başsavcılık, olayların "provokasyonlarla ülke çapında yayıldığını ve kamu güvenliğini tehdit eder hale geldiğini" belirterek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yazı gönderdi. Bu yazıda, 27 Mayıs 2013'ten itibaren olayların yaygınlaşması, propagandasının yapılması ve kamu güvenliğini tehdit eden unsurların medya kayıtlarının derlenmesi talep edildi. RTÜK'ten, Gezi Parkı protestolarının medyada nasıl yansıtıldığına dair tüm kayıtların incelenmek üzere savcılığa iletilmesi istendi. MENAJER AYŞE BARIM HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR Soruşturma kapsamında menajer Ayşe Barım'ın da incelendiği öğrenildi. Barım'ın, şirketine bağlı sanatçıları eylemlere yönlendirdiği ve olayların planlayıcılarından biri olduğu iddia ediliyor. Savcılık, bu kapsamda medya kayıtlarının incelenerek şüpheli ya da yönlendirici içeriklerin tespit edilmesini amaçlıyor. GEZİ PARKI OLAYLARININ ARKA PLANI Gezi Parkı olayları, 27 Mayıs 2013’te Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların taşınmasıyla başladı. Küçük bir çevreci protesto olarak başlayan eylemler, kısa sürede ülke genelinde büyük çaplı gösterilere dönüştü. Olaylar sırasında birçok emniyet görevlisi ve vatandaş yaralanırken, kamu ve özel mallarda büyük çaplı zarar meydana gelmişti. Savcılığın soruşturması kapsamında, olayların medya aracılığıyla nasıl yayıldığına dair geniş çaplı bir inceleme yürütülüyor. İLHAN TAŞÇI: RTÜK ARŞİVİ YILLAR ÖNCESİNE GİTMİYOR İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında RTÜK’ten medya kayıtlarını talep etmesi üzerine, RTÜK üyesi CHP'li İlhan Taşçı konuyla ilgili açıklama yaptı. Taşçı, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi soruşturması kapsamında televizyonların görüntü kayıtlarını istemiş olsa da RTÜK arşivi bu kadar yıl geriye gitmez" dedi. "RTÜK SADECE BİR YIL SÜREYLE KAYITLARI SAKLIYOR" Açıklamasını sosyal medya platformu X üzerinden yapan Taşçı, yalnızca rapora bağlanan veya yargıya konu olan dosyaların kayıtlarının muhafaza edildiğini belirtti. Taşçı, "RTÜK yalnızca bir yıl süreyle düzenli olarak kayıtları tutmaktadır. Bir yıl sürenin ardından sistem kayıtları kademeli olarak silmektedir. Ayrıca, 6112 sayılı Kanun’un 25. maddesi gereğince özel medya hizmet sağlayıcılar, yaptıkları her yayının kaydını bir yıl süreyle muhafaza etmekle yükümlüdürler. Dolayısıyla bu kadar geniş tarih aralıklı kayıtları yayıncılardan temin etmek de yasal olarak pek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ten Halk TV'ye özel hayatın gizliliği ihlali nedeniyle ceza! Haber

RTÜK'ten Halk TV'ye özel hayatın gizliliği ihlali nedeniyle ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’ye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dosyalara atanan bilirkişiyle yapılan telefon görüşmesinin yayına verilmesi nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi. Karar, özel hayatın gizliliğine saygı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle alındı. Ayrıca, programda yer alan Seda Selek’in sözleriyle bilirkişinin hedef alındığı ifade edildi. Oy çokluğuyla alınan karar, yasanın “özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırılık” hükmüne dayandırıldı. RTÜK, Halk TV’de yayınlanan "Neden Sonuç" programında Seda Selek’in “Soyadı Büyükcanayakın. İlginç bir isim. Kendisi ne kadar cana yakın ya da kime yakın… Ya da ne kadar cana yakın bilinmez. Ama kime yakın ortada” şeklindeki sözlerinin, bilirkişinin hedef alındığını değerlendirdi. RTÜK’ün uzman raporu, cezanın yasanın en ağır maddesi olan 8/1/b bendine dayandırıldığını belirtirken, üst kurulda yapılan müzakerede ceza maddesi (ç) bendi olarak değiştirildi. Bu kararla ilgili olarak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in daha önce yaptığı “gereği yapılacaktır” açıklaması doğrultusunda ceza yönünde oy kullandığı ve ihsası reyde bulunduğundan müzakereye katılamadığı bildirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı RTÜK’ün Halk TV’ye bilirkişi cezası kestiğini açıkladı. Taşcı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 1- RTÜK’ten Halk TV’ye bilirkişi cezası! Barış Pehlivan’ın İBB  Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dosyalara atanan bilirkişi ile yaptığı telefon görüşme kaydının yayınlanması nedeniyle Halk TV’ye yüzde 3 idari para cezası verildi.   Oy çokluğuyla alınan karar, yasanın “özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırılık” hükmüne dayandırıldı.   Kurul’un çoğunluğu, Neden Sonuç isimli programda Seda Selek’in “Soyadı Büyükcanayakın. İlginç bir isim. Kendisi ne kadar cana yakın ya da kime yakın… Ya da ne kadar cana yakın bilinmez. Ama kime yakın ortada.” sözleriyle bilirkişinin hedef alındığını değerlendirdi. Uzman raporu yasanın en ağır maddesi 8/1/b bendinden hazırlanmış ancak Üst Kurulda yapılan müzakerede ceza maddesi (ç) bendi olarak değiştirilmiştir. Bu dosya öncesinde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “gereği yapılacaktır” açıklaması nedeniyle ihsası reyde bulunduğundan müzakereye katılamayacağına ilişkin oylama talebimiz keyfi olarak işleme alınmadı ve Şahin açıkladığı gibi ceza yönünde oy kullandı. 2- Kartalkaya otel yangınının faturası gazetecilere kesildi! Now TV’ye Orta Sayfa programında, 78 canın yitirildiği Kartalkaya’daki otel yangınıyla ilgili katılımcıların sorumluluğun Turizm Bakanlığında olduğuna ve siyasetin bu soruşturmaya müdahil olmaması gerektiğine ilişkin değerlendirmeler nedeniyle “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez” hükmünden yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla karar verildi.    SZC ve Tele 1 kanallarına da Kartalkaya’daki orman yangınıyla ilgili bilirkişi raporunun Adalet Bakanı tarafından korsan olarak tanımlanmasına dönük eleştiri nedeniyle  “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez” maddesinden yüzde 3 para cezasına oy çokluğuyla hükmedildi. 3- RTÜK’ten RTÜK Başkanına eleştiriye ceza!  Sözcü TV’ye Cemal Enginyurt ile Cem Toker’in RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e yönelik sözler nedeniyle insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine” aykırılıktan oy çokluğuyla yüzde 3 idari para cezası verildi. Cezaya Enginyurt’un “RTÜK sahibine hizmet ediyor. iktidarın geleceğini sağlama almak, ona yönelik eleştirileri ortadan kaldırmak, konuşacak onları susturmak için bir görevi ve misyonu var. Bunu da layıkıyla yerine getiriyor. Dilerim Ebubekir kardeşimiz yeni bakanlar kurulu açıklanacakmış ocak ayı içerisinde. Kendisine orada layıkıyla bir yer bulabilir” sözleri; Cem Toker’in de “2020 yılında yine RTÜK’ün başı Ebubekir Şahin şöyle bir cümle kuruyor: ‘Cumhurbaşkanımızın talimat ve telkinlerini emir telakki ederiz.’ Cumhurbaşkanımız dediği kişi aynı zamanda AKP’nin genel başkanı, yani bir parti genel başkanının telkin ve talimatlarını emir telakki ederim diyen bir adam bütün Türkiye’deki medyanın üzerinde Demoklaes’in kılıcı gibi sallanıyor” sözleri dayanak yapıldı. • Sözcü TV’ye Cemal Enginyurt’un hakaret suçlamasıyla açtığı bir davada mahkeme tarafından sanığın beraatine karar verilmesi nedeniyle sarf ettiği “Bana hakaret eden, anama, eşime küfreden şerefsize nasıl beraat verdin utanmaz adam? Böyle bir ceberrutluk yok! AKP’nin hâkimi savcısı değil, Allah’ın adamı olun!” sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla karar verildi. * SZC TV Ana Haber bülteninde, Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin,  Düşünsenize yani bir parti başkanını alabiliyorlar. Bir parti başkanını işte hazır aldık bir başka suç da isnat edelim diyebiliyorlar. Arkadaşlar hepimiz güvencesiziz. Hiçbirimizin güvencesi yok. İktidara yakınsan hiçbir şey başına gelmez. iktidar aleyhinde konuşuyorsan, ister gazeteci ol ister siyasetçi ol, alınabilirsin. Senin başına her şey gelebilir” değerlendirmeleri nedeniyle “eleştiri sınırları içerisinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ bendinin ihhlali nedeniyle yüzde 3 para cezasına hükmedildi. 4- Ferdi Tayfur eleştirisine ceza Tele 1 kanalında sanatçı Ferdi Tayfur’un vefatının ardından arabesk müziğine ilişkin eleştiri nedeniyle yüzde 3 para cezasına oy çokluğuyla karar verildi. Now TV’ye Nun Eğitim ve Kültür Vakfı hakkındaki habere ilişkin mahkemenin cevap ve düzeltme metnini değiştirerek ve olağan hızı dışında daha hızlı okunması nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına hükmedildi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.