TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Robotik Cerrahi

İLKHABER-Gazetesi - Robotik Cerrahi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Robotik Cerrahi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nde ilk! Robotik cerrahi ile hayata tutundu Haber

Ege Bölgesi’nde ilk! Robotik cerrahi ile hayata tutundu

Manisa Kula’da yaşayan 29 yaşındaki İsmail Işıkoğlu, Özel Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı robotik cerrahi operasyonuyla hayata tutundu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Burak Turna ve ekibi, hastanın karnındaki ana damarlar üzerinde bulunan büyümüş lenf bezlerini robotik cerrahi ile başarılı bir şekilde temizlediklerini belirtti. RİSKLİ OPERASYON BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Prof. Dr. Burak Turna, Ege Bölgesi’nde bu tür bir operasyonun ilk kez yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “İsmail Bey’in karnındaki ana damarların üzerinde büyümüş lenf bezleri vardı. Bu lenf bezleri ana damarların üzerine oturmuş durumdaydı, bu nedenle operasyon riskliydi. Hastamızın hayati tehlikesi bulunuyordu. Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Erem Asil ve Op. Dr. Emir Akıncıoğlu ile birlikte robotik cerrahi yöntemi kullanarak lenf bezlerini başarılı bir şekilde çıkardık. Dünyada az sayıda merkez bu operasyonu yapabilecek donanıma ve yeterliliğe sahip. Hastamız bir hafta içinde günlük yaşamına döndü.” İYİLEŞME SÜRESİ KISALDI Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Erem Asil ve Op. Dr. Emir Akıncıoğlu da operasyonun multi disipliner bir yaklaşımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Robotik cerrahinin tüm avantajlarını kullandık ve bu sayede hastanın iyileşme süresi oldukça kısaldı. Robot teknolojisi ile daha az invaziv bir yöntem kullanarak hastayı sağlığına kavuşturduk,” dedi. ROBOTİK CERRAHİNİN AVANTAJLARI Prof. Dr. Burak Turna, robotik cerrahinin sunduğu avantajları şu şekilde özetledi: “Robot teknolojisi, bu tür operasyonları daha kolay ve başarılı şekilde gerçekleştirmemize olanak tanıyor. Robotik cerrahi, doktorların performansını artırırken, hastaların yaşam kalitesini de koruyor. Ameliyat küçük delikler aracılığıyla yapıldığı için iyileşme süresi kısalıyor ve hastalar daha hızlı taburcu olabiliyor. Ayrıca vücutta açık ameliyata göre iz bırakmıyor. Robotik cerrahiyi deneyimli bir ekiple gerçekleştirdiğimizde gerçekten başarılı sonuçlar alıyoruz.”

Kalça ve diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahi tercihi artıyor Haber

Kalça ve diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahi tercihi artıyor

Daha fazla hassasiyet, daha az doku hasarı, daha kısa iyileşme süresi gibi nedenlerle kalça ve diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahi tercihi artıyor. Robotik cerrahi yönteminde farklı avantajlar yer alıyor. Robotik kol, cerrahın planladığı kesileri milimetrik hassasiyetle gerçekleştirebilir. Bu da protezin daha doğru bir şekilde yerleştirilmesini sağlıyor. Daha az doku hasarı, daha kısa ameliyat süresi, daha az kan kaybı gibi avantajları olan robotik cerrahi ile ameliyat olan hastalar, geleneksel cerrahi ile ameliyat olan hastalara göre daha fazla memnun kalıyor.  Robotik cerrahinin, geleneksel cerrahiye göre daha pahalı olması ise dezavantaj yaratıyor. Her hastaya uygun olmayabilen robotik cerrahi, kalça ve diz protezi ameliyatlarında önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor.  Daha fazla hassasiyet, daha az doku hasarı, daha kısa iyileşme süresi gibi nedenlerle kalça ve diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahi tercihi artıyor. Robotik cerrahinin, klasik cerrahiye göre birçok avantaj sunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları, robotik protez cerrahisine ilişkin şu bilgileri verdi. “Aslında robotik ve klasik protez cerrahisinde temel olarak yapılan iş aynı ve her iki cerrahide de hastanın hasarlanmış diz ya da kalça eklemi, protez ile değiştiriliyor. Ancak robotik protez cerrahisinde yer alan aşamalar, klasik cerrahi ile arasında büyük fark taşıyor. Ameliyatın planlanması, hastaya ait verilerin değerlendirilmesi ve ameliyatın 1 derece ve 1 mm hassasiyetle gerçekleştirilmesi, ortopedi uzmanı tarafından robotik sistemler yardımıyla yapılıyor. Ameliyatta yapılacak kemik kesileri ameliyattan önce bilgisayar ortamında tasarlanıyor. Bu sayede komponent pozisyonlar ideal şekilde ayarlanabiliyor ve kemik kesileri robotik kol yardımıyla yapılıyor. Ameliyat sonrasında hasta yaklaşık 3 gün hastanede kalınıyor. Taburculuk sonrası reçete edilen ağrı kesici, mide koruyucu ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılması gerekiyor. Ayrıca ameliyat sonrası verilen egzersizleri evde de devam ettirmek büyük önem taşıyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.