TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Rekabet Kurumu

İLKHABER-Gazetesi - Rekabet Kurumu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Rekabet Kurumu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uraloğlu: Sosyal medyada yasakçı bir zihniyette değiliz, ama herkesin de haddini bilmesi lazım Haber

Uraloğlu: Sosyal medyada yasakçı bir zihniyette değiliz, ama herkesin de haddini bilmesi lazım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sosyal medya platformları hakkında yaptığı açıklamada yasakçı bir zihniyette olmadıklarını vurguladı. Uraloğlu, Google’ın algoritma değişikliği ile ilgili, “Google Türkiye ile bu konuyu takip ediyoruz, gerekirse Rekabet Kurumu ile bu konunun üzerine gideceğiz” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Google’ın algoritma değişikliğine ve sosyal medya platformlarına ilişkin açıklamada bulundu. Komisyonda sosyal medya platformları ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Uraloğlu, Avrupa Birliği’nin Facebook, YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformları kullanıcılarının güvenliğini sağlama amacıyla önlemler aldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, bahsi geçen tedbirlilerin yasa dışı içerikleri önlemeyi hedeflediğini bildirdi. “Sosyal medya platformlarından çok daha özgür yaklaşımımız var” Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya gibi ülkelerde sosyal medyaya ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi veren Uraloğlu şunları söyledi: “Sosyal medyada biz gerçekten yasakçı bir zihniyette değiliz; ama herkesin de gerçekten haddini bilmesi lazım. Oraya koyulan her şeye susacak mıyız? Bütün milli manevi değerlerimize hakaret eden hiçbir disiplini olmayan bir mecraya hiç müdahale etmeyelim mi? Ama ben size şunu söyleyeyim sosyal medya platformları sağlayıcılarından kesinlikle çok daha özgür yaklaşımımız var.” "Gerekirse Rekabet Kurumu ile bu konunun üzerine gideceğiz” Uraloğlu, “Google Türkiye ile bu konuyu takip ediyoruz, gerekirse Rekabet Kurumu ile bu konunun üzerine gideceğiz” diye ifade etti.

Doğa Koleji rekabet soruşturmasında savunma yaptı Haber

Doğa Koleji rekabet soruşturmasında savunma yaptı

Kocaeli'de yemek ve eğitim ücretlerini birlikte tespit ettikleri ve öğretmenlere yönelik iş gücü pazarında rekabeti kısıtladıkları iddiasıyla bazı özel okullara yönelik açılan soruşturma kapsamında, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ (Doğa Koleji) Rekabet Kurulunda sözlü savunma yaptı. Rekabet Kurulu soruşturması Toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, kurumun merkez binasında gerçekleştirildi.Küle, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını anımsattı. Yemek ve eğitim ücretlerinde ortak belirleme iddiası Soruşturma heyeti temsilcisi, Kocaeli'de faaliyet gösteren söz konusu özel okulun bu ildeki diğer bazı özel okullarla birlikte yemek ücretlerini tespit ettiği ve öğretmenlere yönelik iş gücü pazarında rekabeti kısıtladığı iddiasıyla soruşturmanın açıldığını söyledi. Temsilci, yapılan inceleme, tespit ve değerlendirme sonucunda, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ'nin kanunu ihlal ettiğini savunarak, teşebbüse idari para cezası uygulanması talebinde bulundu. Şirket temsilcisi ise teşebbüsün rekabeti ihlal ettiğini ispatlar nitelikte somut delil bulunmadığını savundu.Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha erken alınması durumunda Kurumun internet sitesinden duyurulacak. 18 okul uzlaşmaya gitti Söz konusu iddialar kapsamında yürütülen soruşturmada 18 özel okul uzlaşma yoluna gitmişti. Bu kapsamda bir özel okul bakımından yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi, bir özel okul açısından eğitim ücretlerinin birlikte tespit edilmesi, 11 özel okul bakımından eğitim ve yemek ücretlerinin birlikte kararlaştırılması ile iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemler, 5 özel okul bakımından ise yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi ile iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemler nedeniyle olmak üzere 18 okula 7 milyon 33 bin 717 lira idari para cezası verilmişti. Söz konusu dosya kapsamında uzlaşma usulüne başvurmayan tek taraf ise bugün sözlü savunma toplantısı yapılan Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ olmuştu.

Instagram'a erişim engeli: Kullanıcılar Haber

Instagram'a erişim engeli: Kullanıcılar "Instagram ne zaman açılacak?" sorularına yanıt arıyor! Instagram'ın açılış tarihi belli oldu... (3 Ağustos 2024)

2 Ağustos'tan itibaren Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, erişim engelinin nedenini ve ne zaman kaldırılabileceğini açıkladı. INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ NEDEN GETİRİLDİ? 2 Ağustos Cuma gününden itibaren Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, teknik bir hata olduğunu düşünerek "Instagram çöktü mü?" sorusuna yanıt ararken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) erişim engelini doğruladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yasağın "katalog suçlar" olarak adlandırılan düzenlemelere uyulmaması nedeniyle getirildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bazı sosyal medya platformlarının Türkiye'deki temsilcilerine yönelik uyarılara rağmen "katalog suçlar" kapsamındaki kurallara uymadığını belirtti. Bu suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara yönlendirme ve Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin yer aldığı belirtiliyor. Uraloğlu, Instagram'ın erişim engelinin, platformun bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda kaldırılacağını ifade etti. INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? Instagram'ın erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, bu durumun Instagram'ın sahibi olan Meta'nın tutumuna bağlı olduğunu belirtiyor. THREADS DE ERİŞİM ENGELLİ Instagram'ın yanı sıra, Meta'nın yeni platformu Threads de 29 Nisan 2024'ten beri Türkiye'de erişime kapalı. Rekabet Kurumu'nun kararıyla getirilen bu engel, Threads ve Instagram uygulamalarının entegrasyonuyla ilgili endişelerden kaynaklanıyor.

Rekabet Kurumu, ambalajlı su sektöründe fiyat rekabeti sağlayacak değişiklikler yaptı Haber

Rekabet Kurumu, ambalajlı su sektöründe fiyat rekabeti sağlayacak değişiklikler yaptı

Rekabet Kurumu, ambalajlı su üreticisi/tedarikçisi teşebbüslerin, kendi markalarına ait mobil uygulamalar, çevrim içi satış platformları ve çağrı hatları üzerinden aldıkları siparişlerde bayilerin kendi fiyatlarını serbestçe belirleyebilecek şekilde sipariş sisteminin kurgulanmasının sağlandığını ve rekabetçi endişeleri ortadan kaldıracak gerekli değişikliklerin tamamlandığını belirtti. Kurumdan yapılan açıklamada, söz konusu sektörde üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin ürün fiyatlarını birlikte tespit etmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca tamamlandığı ifade edildi. Açıklamada, Kurulun, hakkında ön araştırma yürütülen teşebbüslere yönelik soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdiği bildirildi. Açıklamada, anılan sektörde üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin, mobil uygulamaları ve çağrı merkezleri üzerinden bayilerine yönlendirdikleri siparişlerinde, bayilerinin yeniden satış fiyatını belirleyebileceklerine yönelik ortaya çıkan rekabetçi endişeleri giderebilmek amacıyla ek çalışma yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Yapılan ek çalışma kapsamında ambalajlı su üreticisi/tedarikçisi teşebbüslerle görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, teşebbüslere mobil sipariş uygulamaları, çevrim içi satış platformları ve çağrı hatları üzerinden yapılan satışlarda, ürünlerin teslimatını bağımsız teşebbüsler olarak bayilerin gerçekleştirmesi durumunda, sipariş sistemlerinin yapısı gereği ürünlerin yeniden satış fiyatlarının üretici/tedarikçilerince belirlenmesi durumunda oluşabilecek olası rekabetçi sorunlar hakkında bilgi verildiği bildirildi. Açıklamada, teşebbüslerin kendi markalarına ait mobil uygulamalar, çevrim içi satış platformları ve çağrı hatları üzerinden aldıkları siparişlerde bayilerin kendi fiyatlarını serbestçe belirleyebilecek şekilde sipariş sisteminin kurgulanmasının sağlandığı ve rekabetçi endişeleri ortadan kaldıracak gerekli değişikliklerin tamamlandığı belirtildi.

Rekabet Kurulunun cezaları bu yılın ilk yarısında 4,1 milyar lirayı aştı Haber

Rekabet Kurulunun cezaları bu yılın ilk yarısında 4,1 milyar lirayı aştı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, bu yılın ocak-haziran döneminde esastan ve usulden Kurulca verilen cezaların 4 milyar 150 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Küle, Rekabet Kurulunun bu yılın ilk yarısında yürüttüğü soruşturmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kurumun 2023 yılında gösterdiği performansı 2024 yılında da artırarak sergilediğini, Kurulun da geçen yılın tamamında 447 karar aldığını dile getiren Küle, şu ifadeleri kullandı: "Bu yılın ilk yarısında 96 rekabet ihlali, 143 birleşme-devralma kararını da içeren 283 kararı ele aldık. Bu, geçen yıla göre ortalamada yüzde 25 artış anlamına geliyor. Bu rakamlar rekabet ihlallerine göz yummama taahhüdümüzdeki kararlı duruşumuzun bir yansıması niteliğindedir." Kurul kararlarının ayrıntıları hakkında da bilgi veren Küle, "Rekabet ihlali kararlarının 90'ı teşebbüsler arası rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalara yönelik iken, 4'ü hakim durumun kötüye kullanılmasına, 2'si de her iki ihlal türüne yöneliktir." dedi. 66 uzlaşma, 11 taahhüt kararı alındı Küle, klasik usulde soruşturmaların hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi için uzlaşma ve taahhütleri mevzuata kazandırdıklarına işaret ederek, "Bunlara ilişkin ikincil mevzuatımızı da ivedilikle geliştirdik. Böylece daha soruşturmanın en başında, bizzat endişeye yol açan oyuncular tarafından tasarlanan taahhütlerle daha yapısal ve kalıcı çözümler üretilmesinin yolunu açtık." değerlendirmesinde bulundu. Uzlaşma ve taahhütlere yılın ilk yarısında etkin şekilde başvurulduğuna dikkati çeken Küle, bu dönemde soruşturmaların 66'sında uzlaşma, 11'inde taahhüt kararı alındığını ve soruşturmaların çoğunun ivedilikle sonuçlandırıldığını bildirdi. Küle, toplumsal refahın maksimizasyonu, ihlalin kapsamı veya ağırlığı doğrultusunda bazı ihlallerin klasik usulle de soruşturulmasının gerektiğini vurgulayarak, soruşturmalarda hızlı ve etkin sonuç almak için yapılan kanun değişikliyle soruşturma sürecinin kısaltıldığını söyledi. İhlaller sonucunda ortaya çıkan rekabet zararlarına ilişkin de konuşan Küle, şunları kaydetti: "Esasa ilişkin 2,5 milyar lirayı aşan idari para cezası uyguladık. Bilişim ile eğitim alanında faaliyet gösteren şirketlerin çalışanların ücretlerini ve yan haklarını sınırlandırmaları karşısında yürüttüğümüz soruşturmaları cezayla sonlandırdık. Ferrero hakkında yürütülen soruşturmayı, aralarında fındık üreticilerinin ürünlerini referans fiyatının altındaki fiyatlardan almayacağını taahhüdünün de bulunduğu taahhütlerle sonlandırdık." Küle, cezalara ilave olarak, bozulan pazarda rekabetin yeniden tesisi için tedbirler de aldıklarını belirterek, esasa ilişkin yaptırımların yanında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un caydırıcılığı ve soruşturmaların güvenliğini sağlamak üzere usule ilişkin de yaptırımlar öngördüklerini anlattı. Kuruma yanlış bilgi verilmesi, yerinde incelemenin engellenmesi veya zorlaştırılmasının da idari para cezası gerektirdiğine işaret eden Küle, şu değerlendirmede bulundu: "Teşebbüsler rekabet ihlalinden kaçınmak kadar soruşturmanın selametini tehlikeye düşürmeye sebep olabilecek davranışlardan kaçınmaya da dikkate etmelidir. Bu çerçevede, 2024 yılının ilk yarısında usule ilişkin uygulanan cezalar 1,5 milyar lirayı buldu. Bunlar arasında örneğin Google ve Meta, haklarında yürütülen soruşturmalarımız sonucunda alınan tedbir kararlarına uyum sağlamadıkları gerekçesiyle, uyum sağlayana kadar geçen süre doğrultusunda sırasıyla 482 milyon lira ve 551 milyon lira cezaya tabi tutulmuştur. Bu yılın ilk 6 ayında esastan ve usulden verilen tüm cezaların toplamı yaklaşık 4 milyar 150 milyon liraya vardı." "143 birleşme-devralma işlemine izin verdik" Küle, Kuruma başvurmaksızın birleşme-devralma işlem gerçekleştirildiğinde cezai yaptırım uyguladıklarını ifade ederek, birleşme-devralma dosyalarındaki artışı da ekonomik aktivitelerdeki canlılığın artışının bir yansıması olarak gördüklerini söyledi. Rekabeti sınırlayıcılık açısından şüphe görmedikleri 140 birleşme devralma işlemine süreci aksatmadan izin verdiklerini vurgulayan Küle, "Ancak rekabeti sınırlayıcı sonuç doğuracağından şüphelendiğimiz 3 işleme bu sorunları giderecek şekilde şartlar ilave ederek 'koşullu' izin verdik. Böylece toplam 143 birleşme-devralma işlemine izin vermiş olduk." diye konuştu. Küle, yılın ilk 6 ayındaki soruşturmaların sektörlere göre dağılımına ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Tamamlanan soruşturmalarda yoğunluk gıda, kimya ve otomotiv sektörlerinde iken devam eden soruşturmalarımız da nazara alındığında gıda, eğitim, inşaat, enerji, bilişim ve platform hizmetlerinde yoğunlaşmaktadır. Tüm gayemizle sorunlu sektörleri odağımıza alıyor, bu sektörleri inceleyerek olası sorunlara karşı erkenden aksiyon almak yönündeki hedefimizi de uygulamaya devam ediyoruz. Keza stratejik olarak önceliğe aldığımız gıda, sağlık sektörleri ile dijital pazarlarda yoğun çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

Rekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye'deki hazır beton üreticilerinin sözlü savunması alındı Haber

Rekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye'deki hazır beton üreticilerinin sözlü savunması alındı

Toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, kurumun merkez binasında yapıldı. Küle, burada yaptığı konuşmada, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ ve Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd Şti hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını anımsattı. Soruşturma heyeti temsilcisi de soruşturmanın, hazır beton üreticilerinin, müşteri veya bölge paylaşımı yaparak fiyat tespitinde bulundukları iddiasıyla açıldığına işaret ederek, bu süreçte yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler sonucunda, Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd Şti'ye fiyat tespiti ve müşteri paylaşımına yönelik rakipler arası bir anlaşmaya taraf olduğu gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasını talep etti. Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ'nin ise kanunu ihlal ettiklerine yönelik herhangi bir bulguya ulaşılamadığını ifade eden temsilci, teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı sonuç ve kanaatine ulaşıldığını bildirdi. Konuşmaların ardından teşebbüslerin sözlü savunmaları alındı. Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ve KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ'nin temsilcileri, soruşturma heyetinin rekabet ihlali olmadığına ilişkin tespitine katıldıklarını belirterek, ceza uygulanmamasını istedi. Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd. Şti'nin temsilcisi ise soruşturmaya konu eylemlerin piyasayı etkileme kabiliyeti bulunmadığını savunarak firmaya ceza verilmemesini talep etti. Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha erken alınması durumunda Kurumun internet sitesinden duyurulacak.

Rekabet Kurumu’ndan 122 teşebbüse 1 milyar 958 milyon TL ceza! Haber

Rekabet Kurumu’ndan 122 teşebbüse 1 milyar 958 milyon TL ceza!

ADANA (İLKHABER) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Rekabet Kurumu tarafından geçen yıl 82 teşebbüse 1 milyar 731 milyon 940 bin TL, bu yılın ilk 7 ayında ise 44 teşebbüse, 226 milyon 20 bin TL tutarında ceza verildiğini açıkladı. 2022 yılı ve bu yılın ilk 7 ayında, ceza verilen teşebbüs sayısı 126 olurken verilen toplam ceza miktarı ise 1 milyar 958  milyon TL’yi geçti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, rekabet Kurumu tarafından ticari işletmelere verilen cezalarla ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Gürer, Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi:  “Mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla Rekabet Kurumu tarafından 2022 ve 2023 yılında idari para cezası uygulanan şirket sayısı ve bu şirketlere uygulanan idari para cezası tutarı ne kadardır? 2022 ve 2023 yıllarında belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri gibi hukuka aykırı uygulamalarda bulunduğu tespit edilen şirket sayısı kaçtır? Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hâkim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanması gibi hukuka aykırı bir tutum sergileyen teşebbüs sayısı 2022 ve 2023 yıllarında kaçtır?” CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Rekabet Kurumu tarafından 2022 yılında 29 soruşturma tamamlandığını, bunlardan 23’ünde 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerinin ihlali gerekçesi ile idari para cezası verildiğini açıkladı.  Bakan Bolat, ayrıca soruşturma dosyası bütünüyle kapanmamış olmasına karşın, sunulan uzlaşma metinleri neticesinde 20 teşebbüs bakımından soruşturmalarınsonlandırılarak bu teşebbüslere Kanun’un 4. ve 6. Maddelerinin ihlali gerekçesi ile idari para cezaları verildiğini belirtti. GEÇEN YIL KESİLEN CEZA MİKTARI  1 MİLYAR  731 MİLYON TL OLDU  Söz konusu 23 soruşturma ve 20 uzlaşma kararı kapsamında Kanun’un 4. maddesinin ihlali nedeniyle 79 teşebbüs, 6. maddesinin ihlali nedeniyle 3 teşebbüs olmak üzere ceza verilen teşebbüs sayısının 82 olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu teşebbüslere esastan verilen toplam ceza tutarının ise 1 Milyar 731 milyon 940 bin 315,44 TL olduğunu açıkladı.  Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 11.07.2023 tarihi itibarıyla 18 soruşturmanın tamamlandığını, bunlardan 14’ünde 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlali gerekçesi ile idari para cezası verildiğini bildirdi.  2023 YILININ İLK 7 AYINDA 44 TEŞEBBÜSE CEZA KESİLDİ Soruşturma dosyası bütünüyle kapanmamış olmasına karşın, sunulan uzlaşma metinleri neticesinde 21 teşebbüs bakımından soruşturmaların sonlandırıldığını açıklayan Bakan Bolat, bu teşebbüslere 4. maddenin ihlali gerekçesi ile idari para cezaları verildiğini belirtti.  Bakan Bolat, “Söz konusu 18 soruşturma ve 21 uzlaşma kararı kapsamında ceza verilen teşebbüs sayısı 44’tür. Bu teşebbüslere esastan verilen toplam ceza tutarı ise 226 milyon 20 bin 926,21 TL’dir” dedi.   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakanlığın denetimlerinde önceliklediği alanlara ayrıca bakmak gerekir. Piyasada oluşan pazar, rekabet, fiyat gibi unsurlar dikkate alındığında ortaya çıkan veriler düşük kalmaktadır. Gözle görülen ve çok sayıda kişinin yaşadığı olumsuzlukları şikayet ve aralıklı denetimlerle düzenli kılınması olası değildir. Caydırıcı ve etkili önlemler gerekli ve şarttır.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.