TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Red Bull

İLKHABER-Gazetesi - Red Bull haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Red Bull haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Jaan Roose 3,6 kilometrelik Messina Boğazı'nı ince halat üzerinde geçti Haber

Jaan Roose 3,6 kilometrelik Messina Boğazı'nı ince halat üzerinde geçti

Estonyalı atlet Red Bull sporcusu Jaan Roose, İtalya'nın güneyindeki Kalabriya Bölgesi ile Sicilya Adası'nı ayıran Messina Boğazı'nı 3,6 kilometrelik ince halat üstünden yürüyerek geçti. Roose bu sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki Kalabriya Bölgesi'nde yer alan Villa San Giovanni'den Sicilya Adası'na 3 bin 600 metre genişliğindeki Messina Boğazı'nın üzerine gerilen 1,9 santimetre kalınlığındaki halat üzerinden yürüyerek geçmeyi denedi. Sabah yerel saatle 08.45'te Villa San Giovanni'deki 265 metre yükseklikteki Santa Trada kulesinden yürüyüşüne başlayan Roose, birinci kilometreyi 45 dakikada tamamladı. Denizden yaklaşık 200 metre yükseklikte yürüyen Roose, hareketinden 2 saat sonra 2,5 kilometreye ulaşırken, toplam 3,6 kilometrelik mesafeyi 2 saat 57 dakika 9 saniyede tamamlayarak, Messina'daki 230 metre yükseklikteki Farro kulesine ulaştı. Roose'un bu geçişi "tarihteki en uzun ip üstünde yürüyüş" olarak kayıtlara girdi ancak varış noktasına 80 metre kala düşüp yeniden kalkması bu geçişin Guinness Rekorlar Kitabına girmesine engel oldu. Roose, Messina Boğazı üzerinde düşmeden yürüdüğü mesafe ile Guadalupe Montserrat'ta ince halat üstünde yürüyerek geçtiği 1525 metrelik rekoru geliştirdi. Estonyalı atlet, geçişin ardından yaptığı açıklamada, "Kendimi harika hissediyorum. Çok mutluyum, biraz yorgun ve bitkinim ama arkadaşlar, tarih yazdım. Messina Boğazı'nda 3,6 kilometre yürüdüm. Uzun bir yürüyüştü. Baştan sona sürprizlerle doluydu. Bazı zorluklar oldu. Hava da güzeldi, daha fazla rüzgar bekliyordum." dedi.

Red Bull Campus Clutch Dünya Finali yarın başlıyor Haber

Red Bull Campus Clutch Dünya Finali yarın başlıyor

Dünyanın en büyük üniversiteler arası Valorant turnuvası Red Bull Campus Clutch'ın Dünya Finali, yarın Volkswagen Arena'da başlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 34 ülkeden 20 bini aşkın öğrencinin katıldığı Red Bull Campus Clutch Dünya Finali yarın başlıyor. Dünyanın en büyük üniversiteler arası Valorant turnuvası olan organizasyonun Dünya Finali, İstanbul Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. Ülke finalistlerinin Dünya Şampiyonu olmak için mücadele edeceği Red Bull Campus Clutch Dünya Finali'nde çeyrek final müsabakaları, yarın oynanacak. Gün boyunca kazanan ekipler Cuma günü final etabında şampiyon olmak için mücadele edecek. Etkinlik kapsamında Red Bull Campus Clutch Dünya Finali'ne özel olarak bir gösteri maçı da düzenlenecek. Valorant dünyasının sevilen isimleri Red Bull oyuncusu Ferit Karakaya (wtcN), Red Bull takımı FUT Esports Valorant takımının tam kadrosu, FNATIC takımının Türk oyuncusu Emir Ali Beder (Alfajer), Cenk Erşahin (Combatry), Çiğdem Türk (ÇiğdemT) gibi isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü Türk asıllı Valorant yayıncısı Tarık Çelik'in de aralarında bulunduğu ekip, karma takımlarda birbirlerine karşı yarışacak. Bu yıl Intel NUC, Agon by AOC, BACKFORCE ve KFC partnerliklerinde gerçekleşen Red Bull Campus Clutch Dünya Finali'nde Türkiye'yi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Red Bull Campus Clutch Türkiye'nin şampiyonu olan "Werder Weremem" temsil edecek. 23-24 Kasım'da Volkswagen Arena'da gerçekleşecek olan Red Bull Campus Clutch Dünya Finali biletleri Biletix.com üzerinden satın alınabiliyor. Red Bull Campus Clutch Dünya Finali iki gün boyunca Red Bull Türkiye'nin Twitch kanalı üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

Red Bull sporcusundan Rumkale'de uçurum dalışı Haber

Red Bull sporcusundan Rumkale'de uçurum dalışı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi tüm hızıyla devam ediyor. Seride elde ettiği başarılarla dikkati çeken İngiliz sporcu Aidan Heslop, antik çağlara uzanan tarihi ve eşsiz doğal güzellikleriyle büyüleyen Gaziantep Rumkale'de yapılan ilk uçurum dalışına imza attı. Fırat Nehri ile Merzimen Çayı'nın birleştiği, Aziz Nerses Kilisesi ve Barşavma Manastırı gibi tarihi yapıları günümüze taşıyan Rumkale'de "bir ilk uçurum dalışı" gerçekleştiren 21 yaşındaki genç sporcu Aidan Heslop, Red Bull Cliff Diving World Series 2023'te genel klasmanda ikinci sırada yer alıyor. Tarih boyunca Fırat Nehri üzerinde bir nehir kalesi işlevi gören Rumkale, bugün nehir üzerine inşa edilen barajla birlikte küçük bir gölün kenarında. Rumkale, dünyanın en iyi uçurum dalışı sporcularından biri olan Aiden Heslop için de sezonun bitimine bir etap kala mükemmel bir antrenman olanağı sağladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Heslop, 26 metreden yaptığı atlayışın ardından, "Türkiye'de olmak gerçekten harika. Rumkale de dalış yaptığım en inanılmaz yerlerden biri. Bu muhteşem nehir, etrafında bulunan tüm güzellikleriyle adeta bir dalış cenneti. Burada dalış yapabildiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. 2000 yıl önce insanların yaşadığı tüm bu mağaraları ve evleri aynı anda görebiliyorsunuz. Nefis tarihi güzelliklere sahip ve keşfedilecek çok fazla yer var." ifadelerini kullandı. Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 2023, 19 Kasım'da Yeni Zelanda'da yapılacak son durakla tamamlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.