TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Payas Ilçesi

İLKHABER-Gazetesi - Payas Ilçesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Payas Ilçesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay’da tırla kız istemede renkli görüntüler ortaya çıktı Haber

Hatay’da tırla kız istemede renkli görüntüler ortaya çıktı

Hatay’ın Payas ilçesi Çağlalık Mahallesi’nde yaşayan tır şoförü Beyazıt Yayar, 2 yıl önce akrabasının düğününde gördüğü Halime Armağan’a gönül verdi. Yaklaşık 2 yıl süren görüşmeler sonrası çift evlilik yolunda ilk adımı atmaya karar verdi. Alışılmışın dışında bir şekilde kız istemeye giden genç adam, sevdiği kadını ailesinden istemeye gelin arabası gibi süslediği tırıyla gitti. Tırla gerçekleşen kız isteme töreninde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Hayalini gerçekleştiren tır şoförü Yayar, şimdiyse Armağan ile gerçekleştireceği mutlu günlerin hayaliyle yaşıyor. “Tır ile kız istemek benim hayalimdi” Tırla kız istemeye giden şoför Yayar, “Tır şoförüyüm, öncelikle benim hayalimdi tır ile kız isteme. Hayalimi gerçekleştirdim. Kendi tırımı süsleyerek kız istemeye geldim. Çevremde çoğunluk olarak çok güzel tepkiler aldım. Biliyorsunuz ki çevremizde birkaç kişiden de kötü yorumlar aldım” dedi. “Seni tırla istemeye geldilerse beni uçakla gelip istesinler diyenler de oldu” Damat adayının tırla kız isteme teklifinin en başta kendine garip geldiğini ifade eden Armağan, “Başlangıç olarak ben bunun çok abartılı olduğunu düşünüyordum. En başta istememiştim fakat kendisinin hayali olduğu için içinde kalmasını istemedim. Beğenen de oldu, beğenmeyen de. Seni tırla istemeye geldilerse beni uçakla gelip istesinler diyenler de oldu. Çok beğenen de oldu. Kendimi kısacası herkesten farklı hissettim. O yüzden bu beni mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Hatay'da yeni umut: Afetzede aile yeni evlerine kavuştu Haber

Hatay'da yeni umut: Afetzede aile yeni evlerine kavuştu

Asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan Hatay’ın yeninden inşası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem sonrası çalışmalara başlamıştı. Deprem sonrası TOKİ tarafından yapımına başlanan ve teslime hazır hale gelen afet konutlarının hak sahipleri 3 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen kura çekimi ile belirlenmişti. Kurayla konutları belli olan afetzede vatandaşlar, 4 Şubat tarihinde de evlerine kavuştu. Asrın felaketinin yıl dönümünde depremzedelerin yeni evlerine kavuştuğu Payas ilçesinde 1. Etap projesi kapsamında inşa edilen 827 konuttan yapımı tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi. Depreme Hatay’ın Payas ilçesi Fatih Mahallesi’nde yakalanan Ramazan Çelen, depremde evini kaybetti. Emekli olan Çelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden yeni evinin anahtarını aldı. Yeni evini gören Çelen, eşiyle birlikte evi gezerken mutlulukları ve heyecanları yüzlerinde okunuyordu. “Deprem olduğunda yerimizden kıpırdayamadık” 6 Şubat depreminde büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını ifade eden Ramazan Çelen, "Deprem olduğunda yerimizden kıpırdayamadık. Kendimizi güçlükle evden dışarı attık. Tekrar aynı şeyleri yaşamak kötü durum oldu. Rabbim bir daha böyle bir durumu göstermesin. Mutluluk verici ve çok güzel. Çok harika olmuş. Allah devletimize zarar ziyan vermesin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Allah uzun ömürler versin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. “530 konutu mart ayının ortalarında teslim edeceğiz” Payas afet konutlarında anahtarların sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Payas Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fatih Beluk, “Vatandaşlarımıza bugünden itibaren evleri teslim etmeye başladık. Aynı zamanda önümüzdeki ay içerisinde diğer kalan konutlarla birlikte kuzey kısımda bulunan tamamı 3+1 530 konutu Mart ayının ortalarında teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Minaresi yıkılan caminin avlusundaki anıt ağaç depremde zarar görmedi Haber

Minaresi yıkılan caminin avlusundaki anıt ağaç depremde zarar görmedi

HATAY (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK/MAHMUT SERDAR ALAKUŞ - Hatay'ın Payas ilçesinde Sarı Selim Camisi avlusundaki 1356 yaşındaki zeytin ağacı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görmedi."Asrın felaketi"nde bazı ev ve iş yerlerinin yıkıldığı, kimisinin de hasar aldığı Payas'ta 2. Selim Külliyesi'nin içinde yer alan Sarı Selim Camisi'nin minaresi de zarar gördü.Deprem nedeniyle minaresi yıkılan cami ve avlusu güvenlik şeridiyle kapatıldı. Depremin ardından evleri hasar gören bazı vatandaşlar da 449 yıllık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde konaklamaya başladı.Minaresi yıkılan Sarı Selim Camisi'nin avlusunda bulunan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 1976'da "anıt ağaç" olarak tescillen zeytin ağacı ise depremlerde zarar görmedi. Hem depreme hem de zamana direnen, 100 santimetre gövde genişliğine sahip ağaç, zeytin vermeye devam ediyor. - "Hünkar zeytini" olarak anılıyorPayas Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yavuz Sultan Selim'in Kaptan-ı Deryası ve Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa, Mercidabık Savaşı ile Osmanlı topraklarına katılan Payas'a külliye yapılması için 1574'te Mimar Sinan ve Hassa mimarlar teşkilatına talimat verdi. Adana-İskenderun yolunda, külliyenin inşa edileceği 15 dönümlük zeytin bahçesindeki ağaçlar, biri dışında kesildi.Padişah 2. Selim zamanında külliye yanına yapılan Sarı Selim Camisi'nin bahçesinde kalan ağaca kutsallığın, bereketin ve barışın simgesi olduğu için dokunulmadı. Yaşlı ağaç, bundan dolayı "Hünkar zeytini" olarak anılıyor.- "Hasar yok, ağaç halen meyvesini veriyor"İlçeye 53 yıl önce yerleşen Naki Çağır, AA muhabirine, ağacın depremlerde zarar almamasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.Çağır, "Bu verimli bir zeytin. Gölgesinde barınıyoruz. Gelen gidenler burada oturuyor. Depremde ağaç hiçbir hasar görmedi. Sadece camimizin minaresi hasar aldı." diye konuştu.Mehmet Akgül ise namaz kılmak için sürekli geldiği caminin minaresinin deprem nedeniyle hasar görmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.Cami avlusundaki zeytin ağacının ise depremlerde zarar görmediğini görünce sevindiğini belirten Akgül, "Bu kadar yaşlı olmasına rağmen hasar yok, ağaç halen meyvesini veriyor." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.