TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#pasta

İLKHABER-Gazetesi - pasta haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, pasta haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Panda Pasta tarifi Haber

Gelinim Mutfakta Panda Pasta tarifi

Gelinim Mutfakta'nın efsane tariflerinden biri olan Panda Pasta, lezzetiyle ve şirin görüntüsüyle sofralarınıza renk katacak bir tatlıdır. İşte Panda Pasta tarifinin detayları: Malzemeler: 3 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao Kreması için: 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 100 gram bitter çikolata Üzeri için: 200 ml krema 100 gram beyaz çikolata Siyah ve beyaz fondan hamuru (pandayı süslemek için) Yapılışı: Panda Pasta Hamuru Hazırlığı: Yumurtaları ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Birine kakao ekleyerek çikolatalı hamur elde edin. Hamurun Pişirilmesi: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kreması Hazırlığı: Bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın. Kremalı Pasta Montajı: Soğuyan kekleri ikiye kesin. İlk katı servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremadan sürün ve diğer kek tabakasını yerleştirin. Üzerine tekrar kremadan sürün. Kalan kremayı pastanın etrafına ve üzerine yayın. Süsleme: Kremanın üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı sürün. Siyah ve beyaz fondan hamurlarını kullanarak pandayı şekillendirin. Pandayı pastanın üzerine yerleştirin. Servis: Panda Pasta'yı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın ve lezzet dolu bir Panda Pasta keyfini çıkarın!

Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tarifi (Ispanaklı) Haber

Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tarifi (Ispanaklı)

Kanal D'nin sevilen günlük programlarından biri olan Gelinim Mutfakta programında son bölümde yapılan yeşilim tatlısı tarifi ise merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta yeşilim tatlısı tarifi denemek isteyenler için malzemeleri ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz. Yeşilim tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta isimli yarışma programının son bölümünde yapılan yeşim tatlısı görüntüsüyle birçok izleyiciyi kendine hayran bırakmayı başardı. Yeşilim tatlısı yapımı için gerekli olan malzemelere ve tarifin püf noktalarına birlikte göz atalım. Yeşilim tatlısı malzemeleri: Keki için: Yumurta (3 adet) Toz şeker (1 su bardağı) Sıvı yağ (1 su bardağı) Yoğurt (1 su bardağı) 6-7 dal ıspanak (püre halinde olmalı) İrmik (1 su bardağı) Un (2 su bardağı Kabartma tozu (1 paket) Vanilin (1 paket) Şerbeti için: Toz şeker (1 buçuk su bardağı) Su (2 su bardağı) Limon suyu (3-4 damla) İç dolgusu için: Süt (3 su bardağı) İrmik (4 yemek kaşığı) Krema (2 yemek kaşığı) Hindistan cevizi (Yarım su bardağı) Kadayıf için: Tereyağı (1 yemek kaşığı) Kadayıf (1 su bardağı) Toz şeker (3 yemek kaşığı) Yeşilim tatlısı tarifi: Öncelikle ıspanaklar kaynar suda bekletilir. Daha sonra şoklama işlemi yapılır ve ardından püre haline getirilir. Bir kase içerisine alınan yumurta ve şeker, köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, ıspanak püresi, irmik, kabartma tozu, vanilin ve unu eklenir. Ardından hepsi mikserle çırpılır. Yağlanmış bir kalıba hazırlanan karışımı dökülür. 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alınır ve ardından robottan geçirilerek ufalanır. Şerbet için su ve şekeri karıştırılıp, şeker eriyene kadar kaynatılır. Ardından limon suyu eklenip, 10 dakika daha kaynatılır ve ardından soğumaya bırakılır. İç dolgu için süt, irmik ve Hindistan cevizini pişirilir, daha sonra krema eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakın. Tereyağı ile kadayıfı tavada kavrulduktan sonra, üzerine toz şekeri eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra ocaktan alınarak, soğumaya bırakın. Kek parçaları şerbetle ıslatılır, fincanlara yerleştirilir. Bunu yaparken boşluk bırakmaya dikkat etmelisiniz. Boşluklara hazırlanan iç dolguyu yerleştirilir, üzerine kadayıf koyulur. Ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gelinim Mutfakta Sevgililer Gününe Özel Aşkın Pastası Tarifi Haber

Gelinim Mutfakta Sevgililer Gününe Özel Aşkın Pastası Tarifi

Kanal D’nin en çok izlenen programları arasında yer alan Gelinim Mutfakta programında çarşamba günü yapılan aşkın pastası izleyiciler tarafında oldukça merak edildi. İlgi çekici ve lezzetli bir tatlı olan bu pastanın tarifi çok merak ediliyor. Aşkın pastası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta aşkın pastası tarifi… Gelinim Mutfakta Aşkın Pastası Tarifi Kek malzemeleri için: ·         6 yemek kaşığı tereyağı ·         1 paket vanilya ·         1 su bardağı toz şeker ·         1 su bardağı süt ·         1 paket kabartma tozu ·         1 buçuk yemek kaşığı kakao ·         2 buçuk su bardağı un ·         4 adet yumurta Kreması için: Aşkın Pastası 2 Min (1) ·         300 gram beyaz yumuşak peynir ·         1 buçuk su bardağı krema ·         3 yemek kaşığı pudra şekeri ·         3 yemek kaşığı toz krem şanti ·         1 yemek kaşığı sirke ·         İç dolgusu için: ·         1 kâse donuk karadut ·         1 kâse donuk frambuaz ·         1 su bardağı şeker ·         1 buçuk su bardağı su ·         1 buçuk yemek kaşığı nişasta Süslemek için: ·         Çilek Aşkın Pastası Nasıl Yapılır? ·         İlk olarak kek için, bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. ·         Yumurtaları tek tek ekleyin ve her birini iyice karıştırın. ·         Sütü ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın. ·         Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakao karışımını birleştirin. ·         Karışımı kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırın. ·         Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin ·         Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. ·         Bu arada, kremayı hazırlamak için, yumuşak peyniri bir kâseye alın ve karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından krema ve pudra şekeri ekleyin ve tekrar çırpın. Aşkın Pastası 3 Min (1) ·         Ayrı bir kapta toz krem şantiyi sirkeli su ile karıştırın ve peynirli karışıma ekleyin. Karıştırarak iyice birleştirin. ·         İç dolgusu için, donuk karadutları ve frambuazları bir tencereye alın. Şeker ve suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. ·         Ayrı bir kapta nişastayı az miktarda su ile karıştırın. Kaynayan meyve karışımına nişastayı ekleyin ve karıştırarak kıvam alması için birkaç dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. ·         Kekin üst kısmını düzleştirin ve yatay olarak ikiye kesin. ·         İç dolgu olarak meyve karışımını kekin alt kısmına sürün. ·         Kremayı krema kesimi ve meyve dolgusu arasına yayın. ·         Üst kısmı kapatın ve pastayı buzdolabında bir süre dinlendirin. ·         Pastayı servis yapmadan önce çilek ile süsleyebilirsiniz.

Depremzedelerin konakladığı gemide çocuklar için 15 metrelik pasta Haber

Depremzedelerin konakladığı gemide çocuklar için 15 metrelik pasta

HATAY (AA) - Napoli'den gelen ve İskenderun Limanı'nda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin konakladığı MSC AURELIA gemisinde, çocuklar için üzerinde Türk ve İtalyan bayraklarının yer aldığı 15 metrelik pasta hazırlandı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda 20 Şubat'ta İskenderun Limanı'na demirleyen MSC AURELIA gemisinde yaklaşık 700 depremzede ağırlanıyor.Her birinde banyo, tuvalet bulunan 358 oda ve 1000'den fazla yatak kapasitesine sahip gemi, "Yalnız değilsin Türkiye" afişiyle dikkat çekiyor.Her gün konuklar için farklı etkinliklerin yapıldığı gemide bu kez de çocuklar için pasta hazırlandı. Türk ve İtalyan bayraklarının yer aldığı 15 metrelik pasta çocukların alkışlarıyla kesilerek ikram edildi.MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner, gazetecilere, geminin 20 Şubat'ta İskenderun Limanı'na geldiğini ve 2 ay boyunca burada kalacağını ifade etti.Depremzedelere burada ev konforunu yaşatmaya çalıştıklarını aktaran Tosuner, şunları kaydetti:"Aslında biz her gün bir etkinlik yapıyoruz ama bugün etkinliğin özelliği çocuklarımıza yine bir motivasyon olsun istedik. Gemi kaptanımızın ve aşçımızın yapmış olduğu bir etkinlik bu. Burada çocuklara zaten her daim bir etkinliğimiz var. Pasta 9 parçadan oluşuyor. Bunların hepsi el yapımı, aşçılarımız 24 saattir bununla uğraşıyor. Bana söylediklerine göre 'bir feribotta yapılmış şu anda dünyanın en büyük pastası' diyorlar. Çocuklar mutlu olsun, bizim için yeter."Çocuklardan Beren Karataş da burada çok keyifli vakit geçirdiklerini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Hatay'da çadır kentte kalan çocuğun doğum günü pastası Kayseri'den geldi Haber

Hatay'da çadır kentte kalan çocuğun doğum günü pastası Kayseri'den geldi

HATAY (AA) - ZAHİD TÜZÜN/SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki evleri ağır hasar alan 4 yaşındaki Nurhayat Sağaltıcı'nın doğum günü pastası isteğini kaldıkları çadır kentte, Kayseri'den gelen yardımseverler gerçekleştirdi.Çadır kentte ailesiyle kalan Sağaltıcı'nın doğum günü pastası istediği görüntüyü sosyal medyada gören Kayserili Dursun Balkaya ve üç arkadaşı, küçük kızın isteğini gerçekleştirmek için harekete geçti.Üzerinde Sağaltıcı'nın fotoğrafı olan pasta yaptıran ve Kayseri'den Nurhayat'ın kaldığı çadır kente gelen Balkaya ve arkadaşları, küçük kıza doğum günü sürprizi yaptı.4 yaşına giren Nurhayat Sağaltıcı, AA muhabirine, doğum günü için kendisine pasta getirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.Sosyal medyada paylaşılan görüntüde doğum günü pastası istediğini anlatan Sağaltıcı, bu isteğini yerine getiren ağabeyleri sayesinde mum üfleyip pasta kestiğini dile getirdi.Anne Nazlıcan Sağaltıcı da böyle bir sürprizden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.Aile arasında çekilen görüntünün sosyal medyada yayıldığını anlatan anne Sağaltıcı, şöyle devam etti:"Kendi imkanlarımızla sera çadırı kurmuştuk. Daha sonra çadır kent yapılınca buraya geçtik. Emeği geçen herkese, bu sürprizi yapanlara çok teşekkür ederim. Sosyal medyada yayılan bu video depremin ikinci günü çekildi. Videonun bu kadar etkileşim yapacağını gerçekten bilmiyorduk. Eğlence amacıyla teyzesi çekmişti. Dayısı da çok sevdiği için sosyal medyada paylaştı. Kızımız çok mutlu oldu."- "Hem biz hem kızımız çok mutlu olduk"Dursun Balkaya da başkan yardımcısı olduğu Balkaya Derneği ile daha önce kente yardım için geldiklerini, küçük kızın isteğinden Kayseri'ye döndükleri gün haberdar olduklarını belirtti.Balkaya, şunları anlattı:"Tabii kızımızın bu isteği bizi çok fazla etkiledi. Dernek başkanımız, tekrar Hatay'a dönmemizi, güzel fotoğraflı bir pasta almamızı ve kızımınız bu isteğini yerine getirip doğum gününü kutlamamızı istedi. Biz de hemen pastayı alıp yola çıktık. Kızımızı bulup pastasını getirdik. Onunla berabere doğum gününü kutladık. Biz çok mutluyuz. Kızımıza ve ailesini geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hem biz hem kızımız çok mutlu olduk."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.