TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#özel halk otobüsü

İLKHABER-Gazetesi - özel halk otobüsü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, özel halk otobüsü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda durak dışı yolcu indirme sorunu vatandaşların tepki göstermesine neden oluyor Haber

Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda durak dışı yolcu indirme sorunu vatandaşların tepki göstermesine neden oluyor

Adana’da özellikle özel halk otobüsü ve toplu taşımada kullanılan minibüslerin durak dışı yolcu indirip bindirmeleri tepkilere neden oluyor. Seyhan İlçesi’nde bulunan Atatürk Caddesi ile Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda bulunan ışıklarda ve yaya geçitlerinde duran toplu taşıma araçları, bu alanda yolcu indirme ve bindirme işlemlerini gerçekleştiriyor. Yasak olmasına rağmen bu durum sürekli tekrarlanıyor. Vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerine engel olan toplu taşıma araçları, ayrıca ışıklarda trafiğin kilitlenmesine neden oluyor. Konu ile ilgili sıklıkla belediye ve trafik polislerine şikayetler yapılıyor. Denetimlerin gerçekleştiği esnada toplu taşıma araçları kurallara uyuyor. Ancak zabıta ve trafik polislerinin denetimlerinin sona ermesinin ardından toplu taşıma aracı sürücüleri aynı uygulamalarını devam ettiriyor. Bu durumdan şikayetini dile getiren bir vatandaş, “Işıklarda dolmuşların durması hem yaya geçidini işgal ediyor hem de trafiği olumsuz etkiliyor. Dolmuşların ve otobüslerin durakta durmaları gerekiyor, bu hem yolcuların hem de şoförlerin güvenliği için önemli. Işıkların orada Özel Halk Otobüslerin ve dolmuşların yolcu indirmesi hem yayaları hem araba kullanan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Çünkü yaya geçidini işgal ediyorlar ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Işıklarda dolmuşların yolcu indirmesi mantıksız. Dolmuşun durakta durması lazım. Tabi suç bizim halkımızda da var. Bazı vatandaşlar Atatürk Caddesinden geliyor ışıkların oradan durağa yürüyemeye üşeniyor burada bekliyor. Dolmuşçu veya otobüs şoförüne el kaldırıyor dursun diye şoförde yolcu kaybetmemek için duruyor. Bizim vatandaşımız durağa yürümeye üşeniyor. Fakat dolmuşçu yolcularını duraktan almaya alıştırabilir. Nasıl ki belediye otobüsleri durak dışında durmuyorsa ve vatandaşta bunu yargılamıyorsa Özel Halk Otobüsü ve dolmuş şoförleri de bunu yolcularına bu durumu alıştırarak yapabilir” diye ifade etti.

Adana'da otobüsün açık kapısından yolcunun düşüp ölmesiyle ilgili sürücü hakim karşısında Haber

Adana'da otobüsün açık kapısından yolcunun düşüp ölmesiyle ilgili sürücü hakim karşısında

Adana'da hareket halindeyken açık bıraktığı özel halk otobüsünün kapısından bir kadının düşerek hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan sürücünün yargılanmasına başlandı. Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vedat K. ile 24 Nisan'da özel halk otobüsünün kapısından düşerek hayatını kaybeden 6 çocuk annesi Hatice Sabahi'nin (74) eşi Cemil Sabahi, oğlu Selahattin Sabahi ve taraf avukatları katıldı. Hakkındaki iddialar hatırlatılan sanık Vedat K, olay günü Hatice Sabahi'nin araca ön kapıdan bindiğini belirterek, şöyle savunma yaptı: "Hatice Sabahi, aracın ön kapısından bindi. Biniş kartını basmadan ön yolcu koltuğuna oturdu. Hareket halindeyken durağa 60 metre civarında yaklaşmıştım. Durak çok yakın olduğu için kapıyı kapatmaya fırsat bulamadım. Otobüsün kapısı açıktı. Hatice Sabahi biniş kartını cihaza basmak için ayağa kalktı. Demir tutacaklardan tutmak istedi ancak tutamadı. Direğe yaslanmak isterken de dengesini kaybederek aracın ön kapısından düştü. Ben ani fren yapmadım. Zaten durağa yaklaşmıştım. İndiğimde aracın arka tekerine 1 metre mesafede bulunmaktaydı. Üzerinden geçmedim. Beraatime karar verilmesin istiyorum." Hatice Sabahi'nin eşi Cemil ve oğlu Selahattin Sabahi ise sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti. Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Vedat K. ile ilgili "kusur raporu" alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 24 Nisan'da kontrole giden 6 çocuk annesi Hatice Sabahi, özel halk otobüsünün açık kapısından düşerek ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Özel halk otobüsünün sürücüsü Vedat K. ise savcılıkça adli kontrol tedbiriyle serbet bırakılmıştı. Hatice Sabahi'nin hastanede yaşamını yitirmesinin ardından sürücü Vedat K. tekrar gözaltına alınıp nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı. İddianamede Vedat K'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Antalya'da yanan halk otobüsünden geriye hurda yığını kaldı Haber

Antalya'da yanan halk otobüsünden geriye hurda yığını kaldı

Antalya'nın Kepez ilçesi Sakarya Bulvarı Atatürk Mahallesi'nde VC53 nolu özel halk otobüsü durağa yaklaşırken motor kısmında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla söndürülen yangında otobüs kullanılamaz hale geldi. Ahmet Çağatay Özalpay, kaza sırasında durağın arkasında bulunan parkta oturduğunu belirterek, “Olay sırasında bankta oturuyordum, bir anda otobüsün arka kısmından duman çıkmaya başladı. Otobüs durakta duruyordu zaten, 5 dakika içerisinde alevlere teslim oldu. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip yanan aracı söndürdü” dedi. Otobüs şoförü Ali Sevimli ise bir ay önce Antalya'ya yerleştiğini söyleyerek, “Ben köşedeki hastaneyi döndükten sonra durağa gelmeden 100 metre geride aracın arka kısmından duman çıktığını gördüm. Sonra direkt sağa çekip durdum. Araçta bulunan yangın tüpüyle müdahale ettim ama yeterli olmadı. Yangın esnasında aracın içerisinde 12 kişi vardı, onları araçtan indirdim. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip yangını söndürdü. Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum, daha önce Urfa'daydım, yaklaşık 1 aydır Antalya'dayım. Çok şükür vatandaşa bir şey olmadı ama araç küle döndü” dedi. Yangında yaralanan olmazken, bir süre aksayan trafik polis ekipleri tarafından kontrollü şekilde sağlandı. Yanan otobüs ise çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Yangın anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Adana'da otobüsün açık kapısından düşen yolcunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla sürücüye dava Haber

Adana'da otobüsün açık kapısından düşen yolcunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla sürücüye dava

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 24 Nisan'da kontrole giden 6 çocuk annesi Hatice Sabahi'nin (74), özel halk otobüsünün kapısından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili adli kontrol tedbiri uygulanan özel halk otobüsünün sürücüsü Vedat K. (52) hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, olay günü sürücünün Balcalı Mahallesi'nde seyir halindeyken direksiyon başında sigara içtiği, otobüs kapısı açık şekilde ilerlerken kartını göstermek için ayağa kalkan Sabahi'nin manevra sırasında dengesini kaybederek açık kapıdan düştüğü ve başını asfalta çarparak hayatını kaybettiği belirtildi. İddianamede, sürücünün kapıların kapanmasını beklemeden hareket etmesi nedeniyle kusurlu olduğu bilgisine yer verilerek, Vedat K'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Vedat K. iddianamedeki ifadesinde, şunları kaydetti: "Otobüs seyir halindeyken bir bayan aniden ön tarafa doğru geldi. Bir anda açık olan kapıdan dışarıya dengesini kaybederek düştü. Bu esnada tahmini hızım 20-30 kilometre civarındaydı. Kadın düşünce hemen aracı durdurdum ve yanına gittim. Hemen ambulansı aradım. Kazada tek kusurum kapının açık olmasıdır, duraktan yeni hareket ettiğim için kapıyı kapatma fırsatım olmadan olay meydana gelmiştir." Tutuksuz sanığın yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

Avcılar'da otobüs şoförüne yapılan saldırı kameraya yansıdı Haber

Avcılar'da otobüs şoförüne yapılan saldırı kameraya yansıdı

Olay, dün akşam saatlerinde Avcılar Firuzköy Mahallesi Çavuş Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki bir Özel Halk Otobüsü'nün önünde gerçekleşen kaza, trafiğin durmasına sebep oldu. Şoför Tahir Atakum, cadde üzerinde ilerlemeye çalışırken kazaya karışan arabalardan birisi kayarak otobüse çarptı. İkinci kazanın ardından otobüsten inen şoför, araçlardaki hasarı kontrol etti. Her iki araçta da bir hasar olmadığını gören halk otobüsü şoförü, diğer sürücüye arabasını otobüsün geçebileceği kadar ileriye almasını söyledi. Ancak iddiaya göre işler beklenmedik bir şekilde tersine döndü. Kazaya karışan diğer araç sürücüleri, Atakum'a hakaret ve tehditler savurmaya başladığı ifade edildi. Kısa sürede sözlü tartışma büyüdü. Otobüsteki bazı yolcuların araya girmesiyle sakinleşen durum, karşı tarafın olay yerine arkadaşlarını çağırmasıyla kavgaya döndü. Şoför Tahir Atakum, aracına binerek ilerlemek istediğinde iddiaya göre kimliği belirsiz 5-6 kişilik bir grup, Özel Halk Otobüsü şoförü Tahir Atakum'a saldırdı. O anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Olay sonrasında Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Tahir Atakum saldırganlardan şikayetçi olacağını ifade etti. “10 15 kişi gelip beni tehdit ettiler. Seni vurur öldürürüz. Arabanı yakarız, seni buradan sağ çıkarmayız dediler” Yaşanan o anları anlatan Özel Halk Otobüsü şoförü Tahir Atakum, “Ben seyir halindeydim. Önümde bir sürücü ara sokaktan bir araç çıktı. Ve arabaya çarptı. Taksiye çarptıktan sonra taksi olduğu yerde durdu. Diğeri ara sokağa kaçtı. Aşağı yukarı 20 metre gittikten sonra durdu. Bizde arkasında durduk. Ben baktım herhangi bir şey yok. O esnada yolcular iftar saati bizi götür dediler. Allah’a şükürler olsun kadına bir şey olmamış devam edelim dediler. Bende tamam diyerek sol tarafından geçmeye çalıştım. Tam geçerken o arabayı geri kaçırdı benim arabama dokundu. O arada ben indim arabaya baktım arabada bir sıkıntımız yok. Herhangi bir zararımız yok. Arabada bir şey olmadığını görünce tutanak tutmayalım dedim. Zaten siz kaza yapmışsınız, mağdursunuz daha fazla mağdur olmayın diye bir laf geçti aramızda. Oradan bir adam geldi dedi ki zaten kadın kaza yapmış arabası kalkmıyor, sen kaldır diyorsun. Nasıl kaldıracak? Ben kötülüğü için demiyorum ki dedim. Az bi 10 santim kaydırılsa ben geçer giderim. O esnada küfür ettiler bana kaza yapan diğer araçtakiler. Bende ona küfür ettim. O esnada millet araya girdi ve beni arabaya koydular. Aradan bir 4 5 dakika geçti. O esnada sözlü konuşma oldu aramızda. Biri geldi beni arabada koydu. Dedi sen bin arabana git dedi bunlarla uğraşma dedi. O sırada 10 15 kişi geldiler. Beni tehdit ettiler. Seni vururuz, öldürürüz. Arabanı yakarız burada. Seni yaşatmayız biz bu mahallenin çocuğuyuz. Seni buradan sağ çıkartmayız dediler. O arada bana saldırdılar. Arabanın içerisinde 5 - 6 kişi bana saldırdı ve beni dövdüler. Şu anda boynumdan, sırtımdan çok rahatsızım. Ve şikayetçiyim bu insanlardan. Bunların bulunmasını istiyorum” dedi.

Mersin'de yeni otobüs hattı hizmete girdi Haber

Mersin'de yeni otobüs hattı hizmete girdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, Köseçobanlı'nın Gülnar’ın en büyük mahallesi olduğunu belirterek, Ilısu, Gezende ve Akova mahalleleriyle bölgede yaklaşık 3 bin 500 nüfusun yaşadığını dile getirdi. Özellikle son dönemde özel halk otobüsü ve minibüslerde ulaşım güçlüğü yaşandığını ifade eden Kandemir, "Bizim 46 kırsal mahallemiz var. Daha önce, eski köy postası dediğimiz özel ulaşım hattı vardı. Son yıllardaki ekonomik kriz sebebiyle bunlardan neredeyse hiç kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmek için yeni otobüs hattını 20 Mart’ta hayata geçirerek vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Gülnar merkezden çıkan otobüsümüz Akova, Ilısu, Gezende ve Köseçobanlı mahallelerini dolaşıyor. Hizmet hattımız yaklaşık 110 kilometreyi buluyor. Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok isabetli bir karar alıp, Gülnarlılara bu hizmeti sundu" dedi. "Sanki bu otobüsü bana vermişler gibi hissetim" Yeni hattın hizmete açılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren vatandaşlardan Şerife Kılınç, eşinin ve çocuğunun vefat ettiğini belirterek, "Bu hizmet bana çok lazımdı. Arabam yok ve bir başımayım. Daha önce Bardat’tan merkeze kadar yürürdüm. Sanki bu otobüsü köye değil de, bana vermişler gibi hissetim” diye konuştu. Köseçobanlı Mahallesi sakinlerinden Ümmü Bal da yeni hattın hayatlarını kolaylaştırdığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.