TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#otogar

İLKHABER-Gazetesi - otogar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, otogar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Karalar’dan, hızlı tren kamulaştırma çalışmaları açıklaması Haber

Başkan Karalar’dan, hızlı tren kamulaştırma çalışmaları açıklaması

İlkhaber Gazetesi Yazı İşleri ekibi, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a yeniden göreve seçilmesinden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Karalar, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı olarak yapılan Ray Sokak ile Merkez Otogarı arkasındaki bulvarın, hızlı tren çalışmaları nedeniyle kapatıldığını söyledi. Hızlı tren hattının yapımı için bulvarın yeniden kamulaştırılarak inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Karalar, "Adana’da Ray Sokak’taki çalışmalar devam ediyor. Proje bittikten sonra nihai durum belli olacak. Orada yapılacak kamulaştırma, otogarı etkilemeyecek. Otogarı inşa edeceğiz” dedi. “Devlet demiryolları çalışması bitmeden kesin bir şey konuşmamız doğru değil” Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da Ray sokağının tamamı kapanmaz ama daralır. Şu anda da sokak trafiğe açık. Proje bittikten sonra nihai durum ortaya çıkacak. Orada bir kamulaşma var. Orada olacak olan kamulaşma otogarı etkilemeyecek. Otogarı yapacağız. Otogar alanındaki 5 bin metre alan hızlı tren kamulaştırması gidiyor ama, 5 bin metre de biz başka yer alıyoruz. Otogarın yapılmasına bir mani yok. Kamulaştırma işi anlaşma ile olabilir. Benim gördüğüm, o bulvarın daralarak devam edeceği. Tam bulvar kalkmayacak. Diyelim ki üç şerit ise gidiş-geliş o bulvar 2+2‘ye düşer gibi. Ama devlet demiryolları çalışması bitmeden kesin bir şey konuşmamız doğru değil” ifadelerini kullandı.

Acele kamulaştırma kararı Adana Otogarını vurdu Haber

Acele kamulaştırma kararı Adana Otogarını vurdu

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan acele kamulaştırma kararı, Seyhan'da çok sayıda mahalleyi etkilerken en büyük etkiyi Adana otogarı arazisinde gösterdi. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında, Adana'da çok sayıda yere acele kamulaştırma kararı alındı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar,Yüreğir, Sarıçam,Seyhan ve Ceyhan'da acele kamulaştırma kararı alındı. Adana'nın ilçelerinde kamulaştırma kararı alınan mahallelerde şöyle; Seyhan ilçesindeki mahalle isimleri: Günyurdu, Büyükdikili, Küçükdikili, Zeytinli, Zincirlibağlar, Arslandamı, Şakirpaşa, Döşeme, İstiklal, Sarıhamzalı, Kurtuluş,Arsalandamı ve Cemalpaşa... Yüreğir ilçesindeki mahalle isimleri: Köprülü,Şehit Erkut Akbay,Karşıyaka ve Çamlıbel. Sarıçam ilçesindeki mahalle isimleri:  Karşıyaka,İncirlik, Yürekli,Dağcı,Suluca,Misis... Ceyhan ilçesindeki mahalle isimleri:  Çakaldere, Türlübaş,Ağaçpınar,Altıkara,Çokçapınar,Sirkeli, Toktamış, Gazi Osman Paşa, Muradiye,Burhaniye, Mithat Paşa, mahallelerinde ada ve parsel bazında etkili olacak. Adana otogarının bulunduğu arazi en büyük etkiyi hissederken, bu kamulaştırma kararı, ticaret, sanayi ve ulaşım sektörlerinde adeta bir deprem etkisi yarattı. Hem özel hem de kamu kuruluşlarını ilgilendiren bu kararın, çok sayıda firmanın faaliyetlerini etkileyeceği öğrenildi.

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Kurban Bayramı yoğunluğu Haber

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Kurban Bayramı yoğunluğu

Bayram dolayısıyla ilan edilen 9 günlük resmi tatilde bir çok vatandaş şehirlerarası seyahat etmek için yola çıktı. Vatandaşların bir bölümü akrabalarını ziyaret etmek için, bir bölümü ise turistik bölgelere gitmeyi tercih ederek çeşitli şehirlere gitti. Tatilin başlamasıyla beraber Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali de bu yoğunluktan nasibi aldı. Şehre gelen vatandaşları yakınları karşılarken, yola çıkmaya hazırlanan vatandaşları da yakınları uğurladı. Bir otobüs firması adına şoförlük yapan Mustafa Karaali, Rize'den Antalya'ya doğru gittiğini belirterek "Yollarda gidişimizde bir sorun olacağını düşünmüyorum ancak geri dönüş yolunda trafik ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü dönüş yolu bayağı bir kalabalık. Yollardaki trafik yoğunluğu yüzde 90 artış gösterdi. Karadeniz'e geliş yönü çok yoğun. Özellikle Gerede ve Samsun tarafında trafik çok fazla yoğun" dedi. Başka bir otobüs firması adına çalışan Muhammet Okur ise "Trafikte öncelikle herkesin dikkat etmesini istiyorum. Neden derseniz trafik çok yoğun, kazalar yaşanıyor. Herkes yavaş olsun, acele etmesin, Allah herkesin yardımcısı olsun. Ben şu an Hatay'a gideceğim. Biletler biraz pahalı olduğu için çoğu vatandaş aracıyla da seyahat ettiği için aşırı trafik yoğunluğu var. Trabzon'da üniversite öğrencisi olan Kahramanmaraşlı Gültekin Köse, "Bugün memleketime gidiyorum. Bilet bulma konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Hatta ek seferlerin açılmasını talep ettik bazı firmalardan ancak olmadı. Ama bir şekilde bileti buldum. Okul da bitti dönüyoruz artık" şeklinde konuştu. Erzurum'da öğrenci olduğunu bayram için Trabzon'a gezmeye geldiğini söyleyen Ömer Yılmaz ise "Bilet alırken çok zorluk yaşadım, yoğunluk var malum bayram öncesi olduğu için. Bayramı Trabzon'da değerlendirmeye geldim ailemle. Deniz'i özledim, Trabzonspor'u özledim bu yüzden buraya geldim. Yolda da bir sıkıntı yaşamadım, denetimler sıkı" diye konuştu. Zonguldak'ta üniversite öğrencisi olan Barkın Üçüncü ise Artvinli olduğunu ve memleketini görmeye geldiğini ifade ederek "Bayram dolayısıyla geldim. Bilet bulmakta çok zorlandım, son anda bulabildim. Şu an Trabzon'a geldim ancak buradan aktarma yapıp Artvin'e Arhavi'ye devam edeceğim. Zonguldak tarafında trafik yoğunluğu fazla değildi ancak bu tarafa doğru gelirken yoğunluk arttı" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Otogarında bayram öncesi yoğunluk başladı Haber

Diyarbakır Otogarında bayram öncesi yoğunluk başladı

9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kimisi tatil beldelerine, kimisi de il ve ilçelerine gitmek için planlar yaptı. Birçok şehirde başta otogarlar olmak üzere seyahatte yoğunluk başladı. Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ise gidişten çok geliş yoğunluğu yaşandığı belirtildi. Kentte bir otobüs firmasının müdürü Yahya Akar, sefer dönüşlerinde yoğunluk olduğunu, gidişlerde ise otobüslerin yarısının dolu olarak çıktığını söyledi. Akar, “Şu an otogarlarda bir yoğunluk gözüküyor ama ona aldanmayalım. Kentten gidişlerde maalesef bir yoğunluk yok. Ama her bayram önce Diyarbakır’a gelişlerde yoğunluk yaşanıyor. Buradan gidişler tekrar bayram sonrası oluyor. Şu an dediğim gibi kente gelişlerde bayağı bir yoğunluk var. Diyarbakır’dan çıkan yolcu otobüslerimizin hemen hemen hepsi yarım kapasiteyle çıkıyor. Yoğunluğumuzu bayram sonrasına bıraktık” dedi. Bakanlık, emeklilerin indirimi için sıkı denetime başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından otogarlarda denetim gerçekleştirildiğini ifade eden Akar, “Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından emekliler için yüzde 20 indirim kararı alınmıştı. Şimdi de Bakanlığa ait personeller tarafından yolcu otobüslerinde denetim gerçekleştirmeye başladılar. Bayram öncesi ve bayram sonrası olmak üzere iki kademeli denetim gerçekleştiriyor. Aynı zamanda fiyat istikrarı ile ilgili de denetim yapıyorlar. Biz de elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalıştık” ifadelerinde bulundu. Akar, son olarak şunları kaydetti: “9 günlük bayram tatili dolayısıyla ek seferler düzenliyoruz. Ama dediğim gibi şehir dışından buraya yolcu getirmede sıkıntı yaşanmaması için buradan biz de ek sefer ekledik. Buradan giden araçlar yarı dolu giderken, şehir dışından dolu olarak geliyor.” Diyarbakır’dan tatil için Muğla’nın Bodrum ilçesine giden Baran Bilmez (18), “Arkadaşlarımla Muğla’nın Bodrum ilçesine gidiyoruz. Buralar yaz aylarında çok sıcak olduğu için artık buradan kaçmak istiyoruz. En azından bayram tatilini de Bodrum’da geçireceğiz. Artık gezmemiz lazım” diye konuştu.

İzmir'de Bayram öncesi otogarda yoğunluk arttı: Otobüs biletleri tükendi, günde 800’e yakın araç çıkış yapıyor Haber

İzmir'de Bayram öncesi otogarda yoğunluk arttı: Otobüs biletleri tükendi, günde 800’e yakın araç çıkış yapıyor

İzmir’de Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk arttı. Yolcular daha çok Doğu bölgelerini tercih ederken, günlük sefer sayısı ise 800’e yaklaştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini farklı şehirlerde geçirmek isteyen pek çok vatandaş, çeşitli illere hareket etmek üzere İzmir Otogarı’na akın etti. Yetkililer, bayrama sayılı günler kala otogardan günde yaklaşık 10 bin yolcu ve 800’e yakın araç çıkışının olduğunu belirtti. Bazı kişiler, bayram ziyareti için ailelerinin yanına giderken, bazıları da tatil bölgelerine doğru yola çıktı. EN ÇOK DOĞU BÖLGELERİNDEKİ İLLERE YOLCULUK YAPILIYOR Biletlerin Ramazan Bayramı öncesi tükenmesiyle, bayram boyunca oluşacak yoğunluğun yüzde 50 azalacağı belirtildi. İlave seferlerin yapıldığı otogarda, güvenlik ve temizlik tedbirleri alındı. Öte yandan vatandaşlar en çok Doğu Bölgeleri’ndeki illere bilet aldı. Gaziantep’e yolculuk yaptığını söyleyen otobüs şoförü Murat Sertkal, “Otobüs seferlerinde yoğunluk var. Yolcularımızı memnun ederek onları sağ salim götürmek istiyoruz. Bilet fiyatlarında 100 TL civarında bir artışımız var” diye belirtirken bir diğer otobüs şoförü Necmettin Özkuş ise Rize’ye yolculuk yaptığını, biletlerin erkenden tükendiğini ve bu sebeple ek seferlerin çıkartıldığını aktardı. YOLCULAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ Bayram tatili için Çanakkale’ye giden öğrenci Kerem Yalçın, “Bilet fiyatları bayram yaklaştığı için pahalılaştı. Normalde daha ucuza gidiyorduk. Önceden bilet aldığım için bir sorun yaşamadım ama arkadaşlarım bilet bulmada sorun yaşadı. Önceden biletimi alıp yerimi garantiledim” ifadelerine yer verdi. Yolcu Salim Tırpan ise hem ailesini görmek hem de işlerini halletmek için Aydın’a gittiğini, fiyatlarda ise artışın olduğunu vurguladı. Tırpan, bileti son gün başka bir yolculunun biletini iptal etmesi sebebiyle zorlukla bulduğunu ifade etti. Otogarda yoğunluğun olduğunu söyleyen ve çocuklarıyla birlikte Uşak’a giden Damla Çınar, şunları kaydetti: “Bilet bulmakta zorluk yaşadık. Fiyatlar çok yüksek. Biletimi 15 gün önceden aldım. Ayrıca dönüş biletimi de aldım. Buradan Uşak’a 500 TL’ye gidiyorum. Çocuklarla beraber bayram tatili yapıp tekrar döneceğiz.” Otobüs firması işletmecisi Kazım Kaldır, “Otobüs biletleri tükendi. 4 Nisan’dan itibaren ek seferler de açıldı. Normal yoğunluklardan biraz daha fazla yoğunluk mevcut. Yolcular sorun yaşamamak için biletlerini gidiş-dönüş olarak alıyor. Fiyatlar ise Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar kapsamında. 25-30 civarında ek seferler açıldı. Yola çıkacak vatandaşlarımız, yola erken çıkmaya özen göstersinler. Bu bayram bayağı yoğunluk yaşıyoruz” cümlelerini aktardı. Otobüs biletleri; İzmir-İstanbul arası bin 100 TL, İzmir-Ankara arası 750 TL, İzmir-Antalya arası 700 TL, İzmir-Bursa arası ise 500 TL'den satışa sunuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.