TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Osmani̇ye

İLKHABER-Gazetesi - Osmani̇ye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osmani̇ye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

F-16 sesiyle deprem korkusuna kapılan esnafın emekleyerek kaçmaya çalıştığı anlar kamerada Video Galeri

F-16 sesiyle deprem korkusuna kapılan esnafın emekleyerek kaçmaya çalıştığı anlar kamerada

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde alçak uçuş yapan F-16 uçağının sesini duyunca deprem oluyor sanan esnaf, emekleyerek kaçmaya çalıştı. Esnafın o anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 1 Haziran Türk Hava Kuvvetleri Kuruluş Günü hazırlıkları münasebetiyle prova yapan F-16 uçağı, Düziçi ilçesi semalarında alçak uçuş gerçekleştirdi. Uçağın sesinden tedirgin olan çiğ köfteci Teoman Kaan Güler, deprem olduğunu zannederek can havliyle emekleyerek kaçmaya çalıştı. Güler'in emeklediği anlar ve nişanlısının iş yerinden kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Güler'in o anları sosyal medyada izleyenleri gülümsetti. Osmaniye’de büyük bir deprem yaşadıklarını, o yüzden sesi duyunca deprem olduğunu düşündüğünü söyleyen Teoman Kaan Güler, "Sesi ilk duyduğumda deprem oluyor sandım. Biliyorsunuz bölgemizde büyük bir deprem yaşandı. Ben deprem oluyor sandım, korkuyla kendimi yere attım, sonrasında emekleyerek bulunduğum ortamdan çıkmaya çalıştım. Dışarı çıkınca ne olduğunun farkına vardım. F-16 uçağı yakın geçiş yapmış ilçemizde, sonra dükkana girdim. Güvenlik kamerası görüntülerini izledim, komik bir görüntü ortaya çıkmış. Nişanlım arkada yatıyordu hasta olduğu için, o da sesleri duyunca deprem oluyor sanmış, arka tarafta uzun süre terliklerini aramış. Komik bir görüntü ortaya çıktı. Biz deprem oluyor sandık, F-16 uçağı geçmiş" dedi.

Hobi olarak arıcılığa başlayan terör gazisi, devlet desteğiyle 400 kovana ulaştı Haber

Hobi olarak arıcılığa başlayan terör gazisi, devlet desteğiyle 400 kovana ulaştı

Jandarma uzman çavuş olarak görev yaptığı Mardin'de 1993'te terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada bacağından yaralanması nedeniyle gazi olan 55 yaşındaki Aysu, 2010'da Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne memur olarak atandı. Aysu, arıcılığa ilgi duyması üzerine boş vakitlerinde kurumunun verdiği eğitime katıldı. Eğitimin ardından hibe edilen 2 kovanla 2014'te merkeze bağlı Kırmacılı köyündeki arazisinde çiçek balı üretmeye başlayan Aysu, Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ve azmiyle kovan sayısını 10 yılda 400'e çıkardı. Yürüme güçlüğü olan terör gazisi Aysu, hasat ettiği çiçek balıyla hem moral buluyor hem de üretime katkı sunuyor.  "Hedefim gençleri mesleğe kazandırmak" Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Akan Aysu,  yılda ortalama 1 ton bal sağımı yaptığını söyledi. Hobi olarak başladığı arıcılık sayesinde zor günlerini geride bıraktığını belirten Aysu, "Yaşadığım olayların etkisini bir nebze de olsun arıcılık sayesinde atlattım. Ülkeme hizmet adına üretici olarak bu yola girdiğim için çok mutluyum." dedi. Aysu, 400 kovana ulaşmasında devlet desteğinin önemli olduğunu anlattı. Arıcılığa merak duyan kişilere malzeme ve eğitim desteği verdiğini dile getiren Aysu, "Gelecekteki hedefim gençleri mesleğe kazandırmak adına öğretici olmak, onları teşvik etmek. Bunların yapılabilmesi için de verilecek eğitimin her noktasında hizmete hazırım." diye konuştu. Aysu, arıcılıkta 10 yılda önemli gelişim sağladığını, kovan sayısı ve bal üretimini artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Kadirli'de huzurevi ve rehabilitasyon merkezi için temel atma töreni düzenlendi Haber

Kadirli'de huzurevi ve rehabilitasyon merkezi için temel atma töreni düzenlendi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi; 32 bin 153 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Yapımı planlanan huzurevi; 96 kişilik kapasitesiyle tek ve çift kişilik odaları, bocce alanı, süs havuzu, oturma alanları, kamelyalar ve hayvan barınakları gibi sosyal alanlarla modern bir şekilde ihtiyaçlara cevap verecek. Temel atma törenine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bu Huzurevinin yapılmasını sağlayan o dönemin Bakanı olan hemşerimiz Sayın Derya Yanık Hanımefendi de bugün aramızda. Kendisine, kazandırdığı bu önemli yatırımdan dolayı bütün hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Osmaniye Özden Huzurevi Türkiye’nin en huzurlu, büyüklerimizin en mutlu olduğu huzurevlerinden birisi. Allah’ın izniyle bu huzurevimizi de sosyal donatılarıyla ihtiyaçlara cevap verecek, Türkiye’nin en güzel Huzurevine kavuşacağımıza inanıyorum. 96 büyüğümüz burada kalabilecek, huzur içinde yaşayabilecek. Büyüklerimizin huzur bulacağı bu yuvanın yapılmasını sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık yaptığı konuşmada, “Artan nüfus, eğitim, iş vesaire gibi çeşitli sebeplerle, çekirdek ailenin dağılması sebebiyle bakım merkezlerine giderek ihtiyaç daha artmaya başladı. Eskiden çoluğu çocuğu olmayan yahut bakmayan, çeşitli sebeplerle huzurevi ihtiyacı olurken bugün artık sosyal bir ihtiyaç olarak huzurevine ihtiyacımız var. Dolayısıyla artık bakımla, bakım merkezleriyle alakalı hem yaklaşım hem ihtiyaç biçimi de değişmeye başladı. Bölgesel hizmet verecek olması bakımından burada çok önemli bir merkezin temelini atmış olacağız. Huzurevimiz 96 büyüğümüze hizmet verecek. Odaların 48’i tek kişilik 24’ü çift kişilik. Çift kişilikler daha çok aileler için. Huzurevinin üzerine kurulduğu alanın genişliği 32 dönüm. Toplamda yaklaşık 9 bin 700 yani 10 Bin metrekare kapalı alan. Gayet büyük, güzel ve bütün hizmet amaçlarını karşılayacak bir alan kurmuş olacağız. Sosyal ve sportif alanlar özellikle çok rağbet gören bocce alanları, diğer spor alanları, büyüklerimizin oturup bir arada sohbet edebileceği sosyal alanlarla beraber inşallah çok güzel, çok amaca hizmet eden bir merkezi sadece Kadirli’mize değil bölgemize kazandırmış olacağız “dedi.Açılış konuşmalarının ardından dua okundu ve Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli protokol mensupları tarafından atıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.