TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ormanlık alan

İLKHABER-Gazetesi - ormanlık alan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ormanlık alan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler yaz aylarında yasaklandı Haber

Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler yaz aylarında yasaklandı

Eskişehir’de genelinde ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında yasaklandı. Eskişehir’de ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında yasaklandı. Yasak kararı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un imzalamasıyla yürürlüğe girdi. Kararla Eskişehir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve il genelinde oluşan nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artış olabileceği düşüncesi ile 15 Eylül 2024 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklandı. Orman Parkları (Resmi mesire yerleri), milli park ve tabiat parkı alanları ile görevliler, arıcılar, çobanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden izinli av turizmi organizasyonları yasak kapsamı dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda sosyal ve sportif etkinlikler, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri de orman parkları ve izin verilen yereler dışında yapılamayacağı aktarılıdı. Kararla 1 Temmuz’dan, 15 Eylül 2024 tarihine kadar, işi ve ikameti gereği girip-çıkanlar dışında, her gün ve 24 saat boyunca, tüm zamanlı olarak giriş-çıkışlar ile ormanların tamamında anız ve bağ-bahçe temizliği ile mangal, semaver vb. amaçlarla kontrollü ateş yakmak yasaklandı. Ayrıca listede yer alan orman parklarında ise piknik yapmak serbest olurken, akşam saat 20.00 ile sabah saat 09.00 arası kontrollü de olsa ateş yakılması yasaklandı. Alınan kararkla girişin yasak olmadığı yerler ise şöyle; Çatacık İşletme Müdürlüğü, Türkmenbaba İşletme Şefliği, Sakarıılıca Konaklamasız Orman Parkı, Şoförler Çeşmesi Konaklamasız Orman Parkı, Çatacık Yürüyüş yolu Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği, Kocakır Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Ekoturizm Alanı, Eskişehir Kocakır Terapi Ormanı Ekoturizm Alanı, Eskişehir Hippoterapi Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, İnönü İşletme Şefliği; Fidanlık Konaklamasız Orman Parkı, İnönü C Tepesi Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kirazlı İşletme Şefliği; Akpınar Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kalabak İşletme Şefliği, Şelale Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Çatacık İşletme Şefliği; Çatacık Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Mihalıççık İşletme Şefliği; Kalburcu Konaklamasız Orman Parkı; Seyitgazi İşletme Müdürlüğü, Çifteler İşletme Şefliği; Han Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü kontrolünde olan Musaözü Tabiat Parkı, Yunus Emre Tabiat Parkı. Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından Orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacağı belirtilirken, yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bursa Büyükorhan'da çıkan orman yangınında 250 hektarlık alan etkilendi Haber

Bursa Büyükorhan'da çıkan orman yangınında 250 hektarlık alan etkilendi

Bursa Valiliği, Büyükorhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 250 hektarlık alanın etkilendiğini herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının meydana gelmediğini açıkladı. Bursa’da Büyükorhan ilçesi içerisinde yer alan ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. 250 hektarlık alanı etkileyen yangına havadan yapılan müdahalenin yanı sıra karadan da 650 personel müdahale etti. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından Bursa Valiliği yazılı açıklama yayınladı. Valilik tarafından yasaklanan alanlara girilmemesi ve anız yakılmasından kaçınılması gerektiğini ifade eden Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Büyükorhan ilçesi Demirler Mahallesinde 20 Haziran 2024 saat 14.00 civarında orman yangını meydana gelmiştir. Ekiplerimiz derhal yangın yerine intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına başlamıştır. Orman yangınına müdahale çalışmalarında Bademlik (Veletler) Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edilmiş, yangının kontrol altına alınmasıyla mahalle halkı konutlarına tekrar dönmüştür. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları toplam 30 arazöz, 21 su tankeri, 13 dozer, 1 ekskavatör, 33 araç, 1 mobil ikram aracı, 10 ilk müdahale aracı ve 676 personelle devam etmektedir. Yangın sebebi ile yaklaşık 250 hektarlık alan etkilenmiş olup herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Orman yangınlarına karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmaları büyük önem taşımaktadır. Valiliğimizce yasaklanan ormanlık alanlara girmemeleri, kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletmeleri konusunda vatandaşlarımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Orman yangınından etkilenen Bursalı tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ezine'de tarım arazisinde başlayan yangın kontrol altına alındı Haber

Ezine'de tarım arazisinde başlayan yangın kontrol altına alındı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ormanlık alana sıçramadan, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın, saat 13.15 sıralarında Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde başladı. İhbar üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına havadan ve karadan ekipler müdahaleye başladı. Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana doğru ilerleyen tarım arazisindeki yangın; havadan uçak ve helikopterler, karadan çok sayıda arazöz ve orman personeliyle saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Vali İlhami Aktaş, yangınla ilgili bilgi aldı Ezine ilçesi civarında çıkan yangını söndürme çalışmalarına havadan incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, söndürme çalışmaları hakkında Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci'den bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, son yıllarda orman yangınlarının çıkmasının başlıca nedenleri arasında anız yakma, bağ ve bahçe temizliği için ateş yakma, sigara izmariti atma, çöplerin ateşe verilmesi, ihmal ve dikkatsizliğin yer aldığını belirtti. Vatandaşların yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Herhangi bir orman yangınının fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulması gerekmektedir” dedi.

Balıkesir itfaiyesinden yangına hızlı müdahale Haber

Balıkesir itfaiyesinden yangına hızlı müdahale

Balıkesir'de dün Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi civarında çıkan mera ve ormanlık alanı içeren yangın Balıkesir itfaiyesi ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü. Yanan alanlar ve yangının tahribatı havadan görüntülendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında anızdan çıkarak ormana sıçrayan yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek daha fazla büyümesinin önüne geçti. Söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının da yapıldığı yangında ilk belirlemelere göre; 20 hektar tarım arazisi ile 60 hektar ormanlık alan yandı. Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında saat 15.30 civarında çıkan anız yangınının ormanlık alana sıçraması sonucunda meydana gelen yangına; Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri koordineli bir şekilde müdahale etti. Yangına; 6 itfaiye aracı, 3 hizmet aracı, 4 tanker, 3 kepçe, 3 dozer ve 50’ye yakın personel ile müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerine; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü iş makinesi, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Jandarma Komutanlığı TOMA, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Muğla Orman Bölge Müdürlükleri 3 helikopter, 3 uçak, Bursa Jandarma Komutanlığı 1 helikopter olmak üzere 7 hava aracı ile destek verdi. Koordineli bir şekilde söndürülen yangının hemen ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını da gerçekleştirerek yeniden kıvılcımlanmasının önüne geçti. İlk belirlemelere göre; 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan yandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.