TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Orhan Şen

İLKHABER-Gazetesi - Orhan Şen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Orhan Şen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Baş ağrısı şikayetiyle gitti, beynindeki tümörden kurtuldu Haber

Baş ağrısı şikayetiyle gitti, beynindeki tümörden kurtuldu

Adana'da yaşayan genç kadın, şiddetli baş ağrısı ve görme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör olduğu teşhisi konuldu. Zorlu bir ameliyat geçiren genç kadın, tekrardan sağlığına kavuştu. Adana'da yaşayan evli ve 4 çocuk annesi Tuğba Dalokay (39), geçtiğimiz Ocak ayında şiddetli baş ağrısı ve görme bozuklukları şikayeti üzerine hastaneye gitti. Burada yapılan tetkikler sonucu Dalokay'ın beyninde tümör olduğu teşhisi konuldu. Ameliyatı riskli denilen Dalokay, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e başvurdu. Prof. Dr. Şen tarafından yapılan tetkiklerde Dalokay'a ‘Olfaktor Oluk Meningiomu' teşhisi konuldu ve beynindeki tümör, 29 Şubat'ta yapılan riskli bir ameliyatın sonunda alındı. Sağlığına kavuşan genç kadının rutin kontrolleri devam ediyor. “Şu anda çok iyiyim” Tuğba Dalokay, “Şiddetli baş ağrılarım vardı ve gözümde görme bozuklukları oluşmaya başlamıştı. Hastaneye gittiğimde iyi türlü tümör olduğunu söylediler. Daha sonra Orhan hocamıza geldim. Bana riskleri açıkladı. Ani bir kararla ben bu şekilde yaşayamam deyip ameliyat olmaya karar verdim. Şuanda çok iyiyim” dedi. Prof. Dr. Şen:Hastamız çok korkmuştu Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise gerekli riskleri hastasına anlattıktan sonra ameliyatı yaptığını belirterek, “Hastamızın beyninin çok hassas bir bölgesinde tümör vardı. Hastamız çok korkmuştu ve endişeliydi. Muayenesini yaptık. Görme kaybı, koku alamama ve şiddetli baş ağrısı vardı. Kendisine ameliyatla ilgili riskleri anlattım. Bardağın boş olanı değil, dolu tarafını gösterdim. Çünkü hastanın bundan başka şansı yoktu. Hastamızı 7 ay önce ameliyata aldık ve çok şükür şuan da bir sıkıntısı yok” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Orhan Şen: Türkiye'de beyin kanamasına bağlı felç sayısı artıyor Haber

Prof. Dr. Orhan Şen: Türkiye'de beyin kanamasına bağlı felç sayısı artıyor

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son yıllarda beyin kanamasına bağlı felçli hasta sayısının Türkiye'de artış gösterdiğini söyledi. Türkiye'de son yıllarda beyin kanamasına bağlı felçli hasta sayılarında artış görüldü. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İhlas Haber Ajansı'na konu hakkında açıklamalarda bulundu. “Tansiyonunuz yükseliyorsa siz tansiyon hastasısınız” Tansiyon hastası olduğunuzu anlamanın birkaç yolu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, “Günümüzde beyin kanamasına bağlı felçli hasta sayısında artış var, beyin kanamasının en sık yaşanma durumu kafa travmaları olsa da, önlenebilir beyin kanamaları yüksek tansiyon ile meydana geliyor. Eğer sinirlendiğinizde, strese girdiğinizde ya da hamilelik döneminde tansiyonunuz yükseliyorsa siz tansiyon hastası olabilirsiniz. Bunun için de kardiyoloji uzmanına veya nefroloji uzmanına görünerek yirmi dört saatlik tansiyon takibi yaptırarak tansiyon hastası mıyım, değil miyim sorusunun cevabını öğrenmek mümkün” ifadelerini kullandı. “Böbrek hastalığı da olabilir” Beyin damarındaki anevrizmanın beraberinde polikistik böbrek hastalığını da getirebileceğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Şen, daha sonra şunları söyledi: “Bunlar genelde ailevi seyredebiliyor. O nedenle bir ailede beyinde damarda anevrizma, baloncuk varsa diğer aile fertlerinin de mutlaka beyin cerrahisi uzmanına veya nöroloji uzmanına muayene olmalarında fayda var ve artık teknoloji ilerledi. Beyin MR anjiyo adını verdiğimiz teknik imkanlarla büyük bir oranda beyin damarında anevrizma var mı yok mu, Baloncuk var mı yok mu söyleyebiliyoruz.” “Beyin kanamasından kaçınmak için hafif sporlar yapılmalı” Beyin kanamasında kaçınmak için öncelikle tansiyon hastası olup olunmadığının öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, “Eğer tansiyon hastasıysanız mutlaka ve mutlaka ilaç kullanmamız zayıflamamız, kilo vermemiz ve yürüyüş yapmamız gerekiyor. Ağır sporlardan kaçınmamız gerekiyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.