TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Neşet Ertaş

İLKHABER-Gazetesi - Neşet Ertaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Neşet Ertaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kırşehir’de "Neşet Ertaş Türkü Bahçası" ziyarete açıldı Haber

Kırşehir’de "Neşet Ertaş Türkü Bahçası" ziyarete açıldı

Kırşehir’de iş insanı Ercan Malkoç tarafından yaklaşık 10 dönümlük alanda oluşturulan "Neşet Ertaş Türkü Bahçası", ziyaretçilerine unutulmaz bir müzik deneyimi sunuyor. Avusturya’nın Salzburg kentindeki Wolfgang Amadeus Mozart müzesinden ilham alan Malkoç, memleketinde halk müziğinin önemli isimlerinden Neşet Ertaş için bir açık hava müzesi kurma kararı aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kiralanan kent merkezindeki bir otelin yanında bulunan bu geniş alanda, Neşet Ertaş’ın sevilen eserlerine adanmış müzik durakları yer alıyor. Bahçede, "Gönüldağı", "Mühür Gözlüm", "Zahidem", "Ahirim Sensin" ve "Ah Yalan Dünya" gibi türkülerin isimlerini taşıyan toplam 14 müzik durağı bulunuyor. Ziyaretçiler, sensörlü müzik kutuları sayesinde bu türküleri dinleme imkanı bulabiliyor. - Bahçe ücretsiz gezilebiliyor Otel müdürü ve bahçenin koordinatörü Osman Yıldız,  Türkiye'de bir sanatçı için benzeri bulunmayan bir açık hava müzesi yapıldığını söyledi. Ertaş'ın kendine has üslubuyla Kırşehir'in ardından tüm Türkiye'de ve dünyada tanındığını, her yaştan seveninin bulunduğunu aktaran Yıldız, bu konseptte Türkiye'de bir ilki oluşturduklarını anlattı. Bahçede, Neşet Ertaş'ın doğup büyüdüğü ve babası Muharrem Ertaş'ın yaşadığı evin birebir örneğinin yer aldığını dile getiren Yıldız, "14 Neşet Ertaş müzik durağı yapıldı. İnsanlarımız hem bahçede güzel vakit geçiyor hem de Neşet Ertaş'ımızın türkülerini dinliyor. Türkülerin isimleri duraklara verildi. İçerisine oturduğunuzda müzik kutuları var, el sensörüyle ismi verilen türkü çalıyor." diye konuştu. Yıldız, mekanın resmi açılışını henüz yapmadıklarını ancak ziyarete açık olduğunu, ücretsiz gezilebildiğini dile getirdi. Ziyaretçilerin bahçeyi beğenerek sosyal medyada paylaştıklarını anlatan Yıldız, "Bununla ilgili olumlu, güzel dönüşler alıyoruz. Çok beğenildi, bu da bizi mutlu ediyor. Türkiye'de böyle bir eser yok. Bunun da Kırşehir'de olması, kente çok büyük katkı sağlayacak." dedi. - 300 çeşit fidan ve çiçek bulunuyor Kırşehir'de bambu bitkisinin kolay kolay yetişmediğini, bahçe için özel çalıştıklarını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Neşet Ertaş Türkü Bahçası'nda toplam 300 çeşit, 3 bine yakın fidan ve çiçek var. Türkiye'de farklı illerden ve yurt dışından getirildi. Buranın yapımı 4 ay sürdü, 50'den fazla personel çalıştı. Çok büyük bir efor sarf ettik. Bölgeden geçen insanların gezip görebileceği büyük bir eser kazandırdık. Özellikle türkü ve bozlak sevenlerin geleceği odak noktası haline getirdik." Yıldız, iş insanı Ercan Malkoç tarafından yaptırılan "Neşet Ertaş Türkü Bahçası"nın çalışmaların tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini sözlerine ekledi.

Neşet Ertaş Yenişehir’de anıldı Haber

Neşet Ertaş Yenişehir’de anıldı

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Neşet Ertaş’ı anma konserine, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı. Mersinliler anma gecesinde salonu doldururken, İsmail Altunsaray ve Kırşehir Abdallar Topluluğu, Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş’ı unutulmaz eserleriyle andı. Neşet Ertaş’ın hayatından kesitlerin anlatıldığı ve eserlerinin dinleyicilerle buluştuğu anma konseri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. “Bizim hayata bakışımızda bir vefa var” Etkinliğin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bizim hayata bakışımızda bir vefa var. Yani biz ilk defa anma yapmıyoruz. Büyük ozanlarımızı, şairlerimizi özellikle bu salonda çok andık, anmaya da devam edeceğiz. Bugün büyük ozanımız Neşet Ertaş için bir aradayız. 2019 yılında Kırşehir, müzik dalında ’UNESCO Oluşturucu Şehirler Ağı’na alındı. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş başta olmak üzere halk ozanlarının beslendiği bozlak kültürü ve abdal geleneği gelecek kuşaklara aktarılıyor. Bu gece hem 2012 yılında aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ı anıyor hem de bu mirasa sahip çıkıyoruz. 11 yıl önce kaybettiğimiz ozanımızı burada tekrar sizlerle beraber anıyoruz. Işıklarda uyusun. Ve ‘Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur’ sözü çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Musiki Eseri Sahipleri'nden 10 Kasım'a özel klip Haber

Musiki Eseri Sahipleri'nden 10 Kasım'a özel klip

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), Neşet Ertaş’ın unutulmaz eseri ‘’Neredesin Sen’’ ile Mustafa Kemal Atatürk anısına çok özel bir çalışmaya imza attı. İSTANBUL (İGFA) -  Ferhat Göçer’in yönetim kurulu başkanlığındaki MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği), ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü anısına çok özel bir çalışmaya imza attı. Türk Halk Müziği’nin usta ismi Neşet Ertaş’ın unutulmaz eseri ‘’Neredesin Sen’’i, yönetim kurulu üyesi Febyo Taşel’in düzenlemesiyle dokuz isim yeniden seslendirdi. Atatürk’ün görüntüleri ve eseri seslendiren isimlerin görüntülerinin yer aldığı bir klip çalışması da yapılan şarkı için, MSG yönetim kurulundan ve üst kurul üyelerinden oluşan, müzik dünyasının önemli isimleri stüdyoya girdi. "Neredesin Sen" eserini, MSG Yönetim Kurulu üyeleri, Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu, Aslı Gökyokuş, Yüksel Baltacı, Cansu Kurtcu, Volkan Akmehmet, MSG Denetleme Kurulu Başkanı Yüksek Sadakat grubunun bas gitaristi müzisyen Kutlu Özmakinacı,üyeleri Grup 84’ün solisti Tuna Velibaşoğlu, Gamze Lim ve MSG Haysiyet Kurulu Başkanı Sevingül Güler seslendirdi. Beş dakikadan oluşan klip, MSG Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer’in, "Bir millet sanata önem vermedikçe büyük bir felakete mahkumdur, diyerek sanata desteğini her fırsatta ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. 10 Kasım’da önderimiz Atatürk’ü büyük sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz" sözleriyle sona eriyor. Düzenlemesi Febyo Taşel’e, kaydı Daniel Taşel’e ait çalışmada; gitarist Caner Güneysu, bas gitarist Birkan Şener, bağlama sanatçısı Gökhan Kantos, perküsyonist Mehmet Akatay yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.