TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Necmettin Yılmaz

İLKHABER-Gazetesi - Necmettin Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Necmettin Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Necmettin Yılmaz Öğretmen’in Şehadetinin 7. yıldönümü Haber

Necmettin Yılmaz Öğretmen’in Şehadetinin 7. yıldönümü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden öğretmenlik yaparken memleketi Gümüşhane'ye dönüş yolunda Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın vefatının üzerinden 7 yıl geçti.  Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993'te Gümüşhane'nin Torul ilçesi Demirkapı köyünde dünyaya geldi. Yılmaz, dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydu. Eğitimine, köyündeki Demirkapı İlköğretim Okulu'nda başladı ve ortaokulu Gümüşhane Bağlarbaşı Yatılı Bölge Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini ise Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi'nde sürdürdü. Üniversite eğitimi için Artvin Çoruh Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü seçti ve buradan mezun oldu. Meslek hayatına 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Torul'un Altınpınar İlkokulu'nda ücretli öğretmen olarak başladı. 2016 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Çiftçibaşı İlkokulu'na atanarak öğretmenlik görevine devam etti. Ancak, henüz 8 aylık bir öğretmenken, 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi kesiminde terör örgütü PKK üyeleri aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı. Arama çalışmaları 27 gün sürdü ve 12 Temmuz 2017'de Pülümür Çayı'nda Necmettin Yılmaz’ın cansız bedeni bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı andı Haber

Milli Eğitim Bakanı Tekin, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı andı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Tunceli'de 7 yıl önce terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için anma mesajı yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesajında, genç yaşta, tertemiz yüreği ve Türkiye sevdasıyla mukaddes topraklar için şehit düşen Necmettin öğretmenin hatırasının milletin kalbinde daima yaşayacağını belirtti. Necmettin Yılmaz'ın cesareti ve fedakarlığının, vatanın her türlü tehdide karşı koruma kararlılığını pekiştireceğini anlatan Tekin, "Necmettin öğretmen ve tüm şehitlerimizin adı, vatanımızın her köşesinde, öğrencilerimizin zihinlerinde ve gönüllerinde ebediyen yaşayacaktır." ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak şehit öğretmenlerin bıraktığı emanetlere sahip çıkmanın, onların canlarını feda ettiği aziz değerleri yaşatmanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın sadece bir görev olmadığını, aynı zamanda milli bir borç olduğunu vurgulayan Tekin, şunları kaydetti: "Şehitlerimizin idealleri ve hasletlerini sonsuza dek koruyacak ve her bir Türk evladına aktaracağız. Bu vesileyle, eğitim camiamıza ve milletimize bir kez daha taahhüt ediyoruz, şehitlerimizin bıraktığı manevi miras, bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecek ve her adımda onların aziz hatıralarıyla ilerleyeceğiz. Devraldığımız bu mukaddes görevle genç nesillerimize vatan sevgisini, birliği ve beraberliği nakşetmeye devam edeceğiz. Necmettin öğretmenimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.