TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#NATO Liderler Zirvesi

İLKHABER-Gazetesi - NATO Liderler Zirvesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, NATO Liderler Zirvesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İletişim Başkanlığından, ABD’de "Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar" yuvarlak masa toplantısı Haber

İletişim Başkanlığından, ABD’de "Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar" yuvarlak masa toplantısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, ABD’de "Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar" başlıklı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.Washington'da 9-11 Temmuz tarihlerindeki NATO Liderler Zirvesi marjında, Türkiye’nin NATO'daki öncü ve kritik rolünün vurgulandığı program, SETA Vakfının Washington binasında gerçekleştirildi. Toplantı, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfından (SETA) Kadir Üstün’ün yaptığı giriş konuşmasının ardından İletişim Başkanlığınca hazırlanan Türkiye’nin NATO perspektifinin, İttifaka yaptığı sivil ve askeri katkıların ve NATO'ya yer verilen video film ile başladı. Toplantıya, SETA Washington Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat moderatörlük yaptı. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Türkiye Atlantik Konseyi Temsilcisi Richard Outzen ve MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu da toplantıya konuşmacı olarak katılım sağladı. "NATO Liderler Zirvesi"ne, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının damga vurmasının beklendiğinin ifade edildiği toplantıda, NATO’nun başarılı bir örgüt olmasının ardında İttifakın üye ülkeleri arasındaki işbirliğinin yer aldığı belirtildi. NATO’nun, Avrupa-Atlantik güvenliği için büyüme ve gelişme stratejisi ortaya koyduğuna işaret edilen toplantıda, son yıllarda yaşanan sıcak çatışmaların, geleneksel savaş yöntemlerinin hala İttifakın gündeminde olması gerektiğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. Türkiye'nin NATO'daki etkisi Toplantıda,Türkiye’nin NATO’nun bir parçası olarak üye olduğu günden bu yana Balkanlarda, Afrika’da, Orta Doğu’da ve birçok farklı noktada etkili olduğunun altı çizildi. Türkiye’nin gelişen yerli ve milli savunma sanayisinin, İttifakın gücünü artırdığı ve Türkiye’nin iyi bir oyun kurucu olduğunu gösterdiği dile getirilen toplantıda, İttifakın tüm üyelerinin her konuda aynı düşünmediği ancak güvenlik ve barışın tesisi için kuvvetli iş birliğinin sürdürülmesinin faydalı olacağı belirtildi. Toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Türkiye'nin birincil amacının; iki ülkenin bir araya gelmesini sağlayarak savaşı sona erdirmek olduğu gibi, tüm dünyanın gözü önünde sivillerin öldürüldüğü Gazze’de de Türkiye’nin ilk amacının; ateşkesin sağlanması ve masum insanların korunması olduğu vurgulandı. Gazeteci ve araştırmacılardan Bassam Barabandi, John Kavulich, Alan Makovsky, Jeffrey Mankoff, Peter Martin, Aurelia Pugnet, Kristan Talman, Shaun Tandon, Fatma Tanis, Abigail Williams, Courtney Kube ve Roy Gutman’ın katıldığı toplantıda, konuşmacılara Türkiye’nin NATO’yla ilişkilerine dair sorular yöneltildi. NATO’nun barış ve güvenlik için önemine dikkati çekilen toplantı, Türkiye’nin NATO perspektifi ve güncel siyasal meselelere İttifakın yaklaşımının vurgulanmasıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden bir araya geldi Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden bir araya geldi

(Haber Merkezi) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'nde NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için Biden'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. "Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "(Biden ile) Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."  ifadesine yer verdi. İşbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise "Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı." bilgisi verildi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.