TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Mola Evi

İLKHABER-Gazetesi - Mola Evi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mola Evi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yenişehir Belediyesi'nden Güven Park'a modern dokunuş Haber

Yenişehir Belediyesi'nden Güven Park'a modern dokunuş

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından Güven Parkta yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Parkta incelemelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, parkın içerisinde emeklilere yönelik Mola Evi kurduklarını ve çayın 2 TL’den satılacağını söyledi. Güvenevler Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik alandan oluşan Güven Park, Yenişehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir yenileme sürecine tabi tutuldu. Çalışmalar kapsamında parkın yer döşemeleri, spor aletleri ve diğer tüm donatıları yenilendi. Yeniden düzenlenen park, modern donatılarıyla vatandaşların hizmetine sunulacak. Yenişehir Belediyesi, park içerisinde emeklilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği, dinlenip vakit geçirebileceği Mola Evi de kurdu. Kent lokantası yolda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Güvenevler Mahalle Muhtarı Rahime Sarı ile birlikte parkta incelemelerde bulundu. Başkan Özyiğit, “Güven Parkımızı yeniledik, çok kısa sürede hizmete açacağız. Parkın içerisinde daha çok emeklilerimize yönelik olarak Mola Evi kurduk. Burada çay 2 TL olacak. Emeklilerimizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak, böyle bir karar aldık ve uygulayacağız. Diğer ürünler de çok uygun fiyatlarla olacak. Parkımızın çok yakınında Kent Lokantası çalışmamız başlıyor. Bu hizmeti daha erişilebilir kılmak adına lokantamızı ilçemizin en yoğun bölgesinde açacağız" dedi. Emekliler ve çocuklar adına Başkan Özyiğit’e teşekkür eden Güvenevler Mahalle Muhtarı Rahime Sarı ise şunları söyledi: “Bizim için bu park çok kıymetliydi. Çocuklarımız yoğun bir şekilde burada oyun oynuyorlar, burası merkezi bir yer. Emeklilerimiz de böyle bir hizmeti hak ediyorlardı. Çocuklarımız ve emeklilerimiz adına Başkanımız Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyorum."

Mersin'de özel bireyler için sosyal entegrasyon faaliyetleri devam ediyor Haber

Mersin'de özel bireyler için sosyal entegrasyon faaliyetleri devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin toplum içerisinde yer alarak sosyalleşebilmeleri ve ailelerinin de hayatlarını kolaylaştırabilmek amacıyla hayata geçirdiği faaliyetleri sürdürüyor. Mola evlerinden faydalanan özel bireyler ve aileleri piknik yaptı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce hizmete açılan, anne ve babaların iş, hastane veya özel işlerini hallederken özel bireylerin 1 günlük faydalanabileceği mola evleri, özel bireylere yönelik sosyal etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Mola evlerinden faydalanan özel bireyler ve ailelerine yönelik piknik gerçekleştirildi. Ormanda şarkılar eşliğinde oyun oynanıp dans eden özel bireyler ve aileleri, yeşilliklerin arasında doyasıya eğlendi. "Sıcak havadan dolayı etkinliklerimizi yaylalarda sürdürmeye çalışacağız" Mola Evi Sorumlusu Fatma Hörlek, piknikte özel bireylere çevre bilincini aşılamak için çöp toplama etkinliği gerçekleştirmenin yanı sıra değişik oyunlar oynatarak el-göz koordinasyonu sağlamalarını amaçladıklarını belirtti. Hazırladıkları ikramlarla onları ağırlamaya çalıştıklarını anlatan Hörlek, "Ailelerimiz, genelde tek başlarına ya da özel bireylerle bir yerlere gidemeyen aileler. Bu nedenle annelerle çocukları ya da sadece anneleri veya sadece çocuklarımızı sık sık etkinliklere götürüyoruz ki çocuklar da anneler de sosyalleşsinler" dedi. Bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirdiklerini ifade eden Hörlek, “Yaz döneminde sıcak havadan dolayı etkinliklerimizi yaylalarda sürdürmeye çalışacağız” diye konuştu. Özel bireyler ve aileleri, hem sosyalleşti hem eğlendi Etkinliğine çocuğuyla katılan Raziye Ersöz, bu tür etkinliklerin sosyalleşmeleri açısından önem taşıdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Nehir Pekmez de kardeşinin Mola Evi sayesinde sosyalleşip arkadaş edindiğini ifade etti. Pekmez, “Kardeşim otizmli. Hiç evden çıkan bir insan değildi. Artık sosyalleşiyor, konuşabiliyor arkadaş edinebiliyor. Onun için iyi oldu. Bu tür etkinlikler sadece kardeşim için değil herkese çok faydalı oluyor" dedi. Velilerden Emine Dönmez ise duygularını paylaşarak, “Artık çocuğumun arkadaşlarıyla iletişimi daha güze" ifadesini kullandı. Mola Evi’nden faydalanan Uğur Yıldırım, piknikte çok eğlendiğini dile getirerek, "İlk defa katıldığım bu etkinlikte arkadaşlarımla eğlendim. Su savaşı yaptık, çöp topladık" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mola Evi'nden özel bireyler için sinema etkinliği Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mola Evi'nden özel bireyler için sinema etkinliği

Özel bireylerin sosyalleşmesi ve topluma daha çok karışabilmesi adına önemli etkinlikler düzenlediği belirtilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir etkinliğe imza attı. Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı mola evinden faydalanan bireyler ve aileleri, düzenlenen sinema etkinliğinde bir araya geldi. Bir AVM’de gerçekleşen etkinlikte, özel bireyler ve aileleri yakın zamanda vizyona giren, başrollerini Ahmet Kural ve Cengiz Bozkurt’un paylaştığı ‘Efsane’ isimli komedi filmini izledi. Patlamış mısır ve meşrubat eşliğinde filmi izleyen özel bireyler ve aileleri, filmi oldukça beğendi. Engelsiz Yaşam Merkezi Mola Evi’nde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, etkinliğin amacını anlatarak, “Sinema etkinliğimizle çocuklarımızın yanı sıra, velilerimizin de mola vermesini amaçladık. Öğrencilerimizi ve ailelerini komedi filmine getirdik. Patlamış mısır ve meşrubat ikramıyla da onların filmden daha keyif almalarını sağladık” dedi. Özel bireylerin ve ailelerinin etkinlikleri çok sevdiğini ve sık sık talep ettiklerini sözlerine ekleyen Özdal, “Mola evinin amacı, adından da anlaşılacağı üzere ailelere mola verdirebilmek. Ailelerden çok güzel dönüşler alıyoruz. Kendileri adına da çocukları adına da mutlu oluyorlar. Kafaları rahat oluyor, kendilerini emin ellerde hissediyorlar. Kendine vakit ayırdığı zaman, deşarj olduğu zaman çocuğuyla da kaliteli vakit geçirebiliyor. Bu etkinliklerin devamını istiyorlar. Biz de onlara elimizden geldiğince etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Etkinliğe oğlu ile gelen Sakine Güdemek “Çok güzeldi ve çok memnunuz. Çocuklarımız çok faydalanıyor. Biz de seviniyoruz. Çocuklarımız güzel vakit geçiriyor” diye konuştu. Anne Güdemek, oğlu Hidayet Can’da filmi çok sevdiğini aktardı. Filmi izlemeye oğlu Mehmet’le gelen Fatma Baykara ise mola evinin etkinliklerinden ilk kez faydalandığını ve oldukça beğendiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.