TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı

İLKHABER-Gazetesi - MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yusuf Kanlı: ASKİ tatile çıktı Haber

Yusuf Kanlı: ASKİ tatile çıktı

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) 2022 yılı raporuna göre MHP’li dönemde Adana’da yılda 80 bine yakın ızgara temizliği yapılırken, CHP’li dönemde bu rakam 2 binlere düşmüş dedi. Yine MHP’li dönemde yıllık kanalizasyon ve şebeke temizliği 1 milyon 150 bin metreye ulaşırken CHP’li dönemde bu sayı 200 binlere gerilediği ortaya çıktı. GERÇEKLER ASKİ FAALİYET RAPORUNDA Geçen haziran ayında, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) sorunlarına dikkat çeken Başkan Kanlı, bugün Adana'nın yağmurlarda neden Venedik'e döndüğünü daha da netleştirdi. Kanlı, ASKİ’nin 2022 yılı faaliyet raporunu paylaşarak, bu duruma neden olan faktörleri gündeme getirdi. ARI GİBİ ÇALIŞAN KURUM TATİLE ÇIKMIŞ ASKİ’nin 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan rakamlar, Adana’nın yaşadığı ağır sorunlara çarpıcı bir örnek niteliğinde. Rapora göre, MHP’li yönetimin görevde olduğu Nisan 2014- Mart 2019 döneminde ASKİ “Arı gibi” çalışırken, CHP döneminde aynı kurum adeta tatil yapmış. İKİ DÖNEM ARASINDA Kİ FARK ASKİ’nin 2022 yılı raporuna göre MHP’li dönemde Adana’da yılda 80 bine yakın ızgara temizliği yapılırken, CHP’li dönemde bu rakam 2 binlere düşmüş.  Yine MHP’li dönemde yıllık kanalizasyon ve şebeke temizliği 1 milyon 150 bin metreye ulaşırken CHP’li dönemde bu sayı 200 binlere gerilemiş. İki döneme ilişkin verileri değerlendiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Görüldüğü üzere Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ yılları heba etmiş, yan gelip yatmış. Adana’nın her yağmurda neden göle döndüğü ortaya çıktı. İki dönem arasında korkunç uçurum var! 2019’dan itibaren maalesef laf çok, icraat yok; ses var, görüntü yok; güya para çok ama çalışma yok.” ifadesini kullandı.

Yusuf Kanlı: ''Goebbels’in ruhu Adana’da yaşıyor'' Haber

Yusuf Kanlı: ''Goebbels’in ruhu Adana’da yaşıyor''

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye yönetimini eleştirdi. "Savunma Telaşı Hayli Manidar" Adana'nın son 5 yılının heba edildiğini belirten Yusuf Kanlı, CHP İl Başkanı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı’nı savunma telaşının manidar olduğunu söyledi. Kanlı, “Adana Adana olalı böyle başarısız bir yönetim görmemişken CHP İl Başkanının savunma telaşı hayli manidar” dedi. "Karun’u Kıskandıracak Servet" MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, CHP’li belediyenin hizmette yetersiz, ancak ihalelerde, reklamlarda ve konserlerde oldukça aktif olduğunu belirtti. Kanlı, “Hizmete gelince kaplumbağa; ihaleye, ilana, reklama, konserlere gelince tazı olan, devletimizin her ay verdiği milyarlarca lirayla hizmet yerine Karun’u kıskandıracak servet yapan zihniyeti savunma sebebiniz nedir? Adana en beceriksiz, en başarısız, en hantal bir yönetimin elinde dibe sürükleniyor” şeklinde konuştu. "Adana’nın Son 5 Yılı..." Başkan Kanlı, Adana’nın son 5 yılda kötü yönetim nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. Her yağmurda şehrin Venedik’e döndüğünü, sinek ve haşeratların istila ettiğini söyledi. Kanlı, ekmek üretiminin kısılması, belediye otobüs sayısının azaltılması ve dershanelerin kapatılması gibi uygulamaları eleştirerek, “Adana 5 yıldır lağım kokusundan muzdarip. Gerçekten siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?” dedi. "Goebbels'in Ruhu Adana’da Yaşıyor" Kanlı, CHP’li belediyenin yalanlarla vatandaşları kandırdığını iddia ederek, “Goebbels’in ruhu sayenizde Adana’da yaşıyor. ‘Gelirimiz 4, borcumuz 1’ diyen ama işçinin sigortasını bile ödemeyen sizsiniz. Adana’yı ‘En borçlu 4. Belediye’ haline getiren sizsiniz” ifadelerini kullandı. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, açıklamasını “Şimdilik bu kadar” notuyla tamamladı. Başkan Kanlı’nın sert eleştirileri Adana’daki siyasi tansiyonu daha da yükseltti.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Vatandaşlar, geleceklerini oylayacak Haber

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Vatandaşlar, geleceklerini oylayacak

MHP Adana İl Başkanı Yusuf  Kanlı, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Kentin son 5 yılının heba edildiğini belirten Kanlı, şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesinin yaptığı veya yapmadığı tüm hizmet ve uygulamalar ilçelerimizle birlikte bütün Adana'yı ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Mevcut Büyükşehir Belediye yönetimi marifetiyle Adana son 5 yılda çok çile çekti, büyük sıkıntılar yaşadı. Binlerce çalışan vicdansızca sokağa atıldı, on binlerce insanımız açlığa, yokluğa, etkin mücadele yapılmadığı için Adana sineğe haşerata mahkûm edildi. Kapitalist bir yaklaşımla ve birilerine söz verildiği için ekmek üretimi ve belediye otobüs sayısı yarı yarıya düşürülerek vatandaşlarımız özel sektörün kucağına itildi. Temizlik ve bakımı yapılmadığı için Adana her yağmurda sele teslim oldu. Delik deşik olmuş bozuk yollar, '2,6 milyon ton asfalt döktük' yalanını ele verdi, alt ve üst geçitler yapboz tahtasına döndü, aylarca bir otobüs durağı bile yapılamadı. Mide bulandıran ihaleler, makam odalarında işlenen cinayetler, toplumu ayrıştıran bölücü zehirli diller... Adana bunları asla unutmadı, unutmayacak. Kıymetli hemşehrilerimizin iradesine güvenimiz tam. Geçen 5 yılı unutmayacağına emin olduğumuz değerli vatandaşlarımız, sadece bir şehrin değil, kendisinin, ailesinin de geleceğini oylayacak."

Kanlı: Cumhur kazanacak, Adana kazanacak Haber

Kanlı: Cumhur kazanacak, Adana kazanacak

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 31 Mart'ta yapılacak seçimle Adana'nın geleceğinin belirleneceğini, verilecek kararın bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi. Adana'nın son 5 yılının heba edildiğini vurgulayan Kanlı, "Vatandaşlarımızın sandığa yansıtacağı irade ile inanıyorum ki kayıp yıllar telafi edilecek, Adana'mızın önü açılacaktır." ifadesini kullandı.  ADANA SON 5 YILDA ÇOK ÇİLE ÇEKTİ Başkan Yusuf Kanlı şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı veya yapmadığı tüm hizmet ve uygulamalar ilçelerimizle birlikte bütün Adana'yı ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Mevcut Büyükşehir Belediye yönetimi marifetiyle Adana son 5 yılda çok çile çekti, büyük sıkıntılar yaşadı. Binlerce çalışan vicdansızca sokağa atıldı, on binlerce insanımız açlığa, yokluğa; etkin mücadele yapılmadığı için Adana sineğe haşerata mahkûm edildi.” “ADANA BUNLARI UNUTMADI, UNUTMAYACAK” Kanlı, “Kapitalist bir yaklaşımla ve birilerine söz verildiği için ekmek üretimi ve belediye otobüs sayısı yarı yarıya düşürülerek, vatandaşlarımız özel sektörün kucağına itildi. Temizlik ve bakımı yapılmadığı için Adana her yağmurda sele teslim oldu. Delik deşik olmuş bozuk yollar, ‘2.6 milyon ton asfalt döktük’ yalanını ele verdi, alt ve üst geçitler yapboz tahtasına döndü, aylarca bir otobüs durağı bile yapılamadı” şeklinde konuştu. “CUMHUR KAZANACAK, ADANA KAZANACAK” MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Kıymetli hemşehrilerimizin iradesine güvenimiz tam. Geçen 5 yılı unutmayacağına emin olduğumuz değerli vatandaşlarımız sadece bir şehrin değil, kendisinin, ailesinin de geleceğini oylayacak. Bu şuurla sandığa yansıyacak irade ile inancımız odur ki Adana’mızın önü açılacak. Cumhur kazanacak, Adana kazanacak. Seçimin ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kanlı: Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez Haber

Kanlı: Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 14. Büyük Kurultay’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı “Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez. MHP Türkiye’dir, Türk Milleti’dir, Türkiye’nin itici gücüdür!” dedi. ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14. Büyük Kurultay’da yapılan seçim sonucunda bin 295 delegenin tamamının oylarını alarak güven tazeledi. Kurultayın ardından mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Ülkücü-Milliyetçi Hareket, 14. Büyük Kurultayını büyük bir şölen havasında gerçekleştirmiş, yine Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetlenmiştir.” ifadesini kullandı. “BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEDEN…” Kanlı devamla şunları söyledi: “Hareketimizin Kurucu Lideri Başbuğ’umuz merhum Alparslan Türkeş’ten devraldığı bayrağı yere düşürmeden ve daima her şart altında ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen Sayın Genel Başkanımız delegelerimizin tamamının oyunu alarak güven tazelemiş, yeni dönemde görev yapacak yönetim kurulumuz da belirlenmiştir.” SÜREÇ VE 14. BÜYÜK KURULTAY… “Dünyada büyük bir güç savaşının yaşandığı, gönül coğrafyamızın baskı ve saldırılara maruz kalmaya devam ettiği süreçte Türkiye’nin konumu çok önemlidir. Bununla birlikte Türk Milleti’nin hassasiyetlerini özümsemiş Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı ve iradesi de çok değerlidir. Türk ve Türkiye Yüzyılının kapısını araladığımız bu dönemde 14. Büyük Kurultayımız ve sonucu bu açılardan da kıymetlidir.” “CENAB-I ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN” “Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez. MHP Türkiye’dir, Türk Milleti’dir, Türkiye’nin itici gücüdür! Kuşkumuz yoktur; Türkiye’nin ve Milliyetçi Hareket’in önü açıktır. Ülkemizin huzuru, güvenliği, bekası için binlerce şehit vermiş, çok ağır bedeller ödemiş kutlu bir davayı temsil eden Milliyetçi Hareket Partisi olarak, muhatap kaldığımız her zorluğu yeneceğimize yürekten inanıyoruz. Milletçe yolumuz, bahtımız açık olsun. Kurultayımız ülkemize, milletimize, partimize hayırlı olsun. Cenab-ı Allah Sayın Genel Başkanımızı başımızdan eksik etmesin.” ADANA’DAN İKİ İSİM MYK’DA Ankara Spor Salonu’nda yapılan kurultaya MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ile beraber teşkilat başkanları ve üst kurul delegeleri de katıldı. Adana’dan iki milletvekili dâhil toplam 36 üst kurul delegesi oy kullandı. MHP Adana eski İl Başkanı Mustafa İzgioğlu Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ‘Asil üye’, MHP Adana eski İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş ise ‘Yedek üye’ listesinde yer aldılar.

MHP’den DAİMFED’e ziyaret Haber

MHP’den DAİMFED’e ziyaret

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED)’na ziyarette bulundu ve çeşitli konular konuşuldu. Ziyarette kısa bir konuşma yapan MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adanalı iş insanlarına ve kentin ekonomisine büyük önem veren, her iş kolundan hemşerileriyle bir araya gelerek onlara her alanda elinden gelen desteği sağlamaya çalışan DAİMFED’e teşekkürlerini iletti. Kanlı, Adana için düşünen, tasarlayan, üreten her sektörü ve her STK'yı, her insanı önemsediklerini ve dinlemeye devam ettiklerini kaydetti. Başkan Kanlı, “Bu anlamda DAİMFED’in görüşlerini önemsiyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Kanlı’dan sonra MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler söz aldı ve tıpkı diğer kentlerdeki gibi olduğu gibi Adana’da da MHP ve Cumhur İttifakı’nın büyük bir uyum, kararlılık ve azimle çalıştıklarını belirtti. Cingözler, bu uyum ve azimi görmekten büyük memnuniyet duyduğunu da söyledi. MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Cingözler, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Benim şuna olan inancım tam; Adana’da, Sayın Genel Başkanımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı memnun edecek güzel sonuçlar alacağız. Görünen o ki Cumhur İttifakı’nın bayrağı Adana’da en yükseklerde yer alacak ve Cumhur İttifakı taçlanacak. Bu süreçte müteahhitlerden de desteklerini bekliyoruz. Daha yaşanabilir bir Çukurova için hazırladığımız projelerle Cumhur İttifakı’nın zaferi için desteklerini istiyor ve diliyoruz. Çukurova’nın her yönden gelişip kalkınması adına el ele vereceğiz ve bu seçimi birlik olarak kazanacağız.” DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da ülkemiz ve Adana’nın yaklaşan yerel ve mahalli idareler seçiminde siyasi temsilcilerimizi geçmişte olduğu gibi ağırladıklarını, bu doğrultuda MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti Çukurova İlçe Başkanı Cemal Akın, MHP Çukurova İlçe Başkanı Umut Kapucugil ve partililerle bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. Karslıoğlu, “Başkanımıza ve başkan adayımıza aklımızda yer eden öneri, dilek ve temennilerimizi ilettik. DAİMFED olarak yapılan her gayretin Adana ve Adanalı için olduğunu temenni ederim ki hayırlara vesile olacak sonuçlara ulaşırız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.