TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#meydan

İLKHABER-Gazetesi - meydan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, meydan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kadir Aydar: Çöplük yığından yeşil bir kent meydanına Haber

Kadir Aydar: Çöplük yığından yeşil bir kent meydanına

Ceyhan’ın yeni sosyal yaşam merkezi, "29 Ekim Cumhuriyet Meydanı", şehri yeniden şekillendiriyor. Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın projeleri arasında yer alan bu modern meydan, devasa çocuk parkları, sosyal buluşma alanları ve bir basketbol sahası ile dikkat çekiyor. Devasa Çocuk Parklarıyla Eğlence Dolu Alan Yeni meydanın en dikkat çeken bölümlerinden biri, çocuklar için tasarlanan üç büyük park. Başkan Kadir Aydar, “Bu alan, Ceyhan’ın en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Çocuklarımız burada nerede oynayacaklarını şaşıracaklar” diyerek, çocuklar için sunulacak geniş oyun alanlarını vurguladı. Üç parkın entegre yapısı, çocuklara geniş bir oyun alanı sunarken ailelere de çocuklarını güvenle izleyebilecekleri bir ortam sağlıyor. Aileler ve Gençler İçin Sosyal Buluşma Noktası Meydanın modern kafesi, aileler için sıcak bir sohbet ortamı sunuyor ve çocukları güvenle izleme imkanı sağlıyor. Kafenin yanında yer alan kütüphane, gençler için ders çalışabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri konforlu bir alan olarak tasarlandı. Ayrıca, meydanda büyük bir basketbol sahası da inşa edildi. Başkan Aydar, “İlk basketbol maçımızı gençlerimizle birlikte yapacağız” diyerek projeye olan heyecanını paylaştı. Güvenli ve Eğitici Çocuk Kreşi Kafenin içinde yer alacak çocuk kreşi, belediye görevlileri tarafından yönetilecek ve çocuklara güvenli bir oyun ortamı sunacak. Başkan Aydar, “Ceyhanlı çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Kadir Aydar: “Çöplük Yığından Yeşil Bir Kent Meydanına” Kadir Aydar, projeyle ilgili olarak, “Söz verdiğimiz gibi, burayı Ceyhan’ın en lüks, en yeşil, en yaşanabilir ve çocukların en sevdiği bir alana dönüştürüyoruz. Çöplük yığınından yeşil bir kent meydanına evriliyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Aydar, bu projenin Ceyhan’ın çehresini değiştireceğini ifade etti.

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı Haber

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Hava sıcaklığının 44 dereceye kadar çıktığı Adana’da, nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, hata sonu günü birlik de olsa yaylaları doldurdu. Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Adana’da hafta sonu termometreler yer yer 45 dereceye kadar çıktı. Nem oranı ile birlikte hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da çok sayıda vatandaş, özel ve toplu taşıma araçlarıyla Toros Dağları eteklerindeki yaylalara gitti. Hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşmasıyla mesai saatlerinin yorgunluğunu Adana’daki Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylalarında atmak isteyen vatandaşlar,  akarsu kenarlarında veya ağaçlık alanlarda serinlemeye çalıştı.  Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda ilçe belediyeleri tarafından yapılan spor sahaları, çocuk parkları ve mesire alanlarındaki yoğunluk, geç saatlere kadar sürdü. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının arttığına işaret ederek, piknik yapan vatandaşları ormanlık ve mesire alanlarında ateş yakmamaları konusunda uyardı. Başkan Çay, aynı zamanda piknikçilerin çevre temizliği konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor Haber

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Adana’da hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşması, Toros Dağları eteklerindeki yaylaların cazibesini giderek arttırdı. Okulların tatile girmesiyle yaylacılar her sezon olduğu gibi yine hazırlıklara başladı. Sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları her yaz sezonu adeta ‘’zirve’’ yapıyor. Kış aylarında nüfusu yaklaşık 20 bin olan Pozantı ilçesinin nüfusu, yaz aylarında ise 180 bine kadar ulaşıyor. -Ev kiraları arttı Toros Dağları eteklerindeki yaylalara ilgi, yayla evlerinin kiralarını da arttırdı. Pozantı’daki emlakçılar,  Akçatekir Yaylası’ndaki ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Normal bir dairenin 20 bin liraya kiralanabildiğini ifade eden emlakçılar, villa fiyatlarının da yine lokasyona göre 80 ila 100 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye hizmetleri de günler önce verilmeye başlandı. Alt ve üstyapı, çocuk parkları, mesire alanları ve özellikle hafta sonu tatilcileri için konaklanabilecek mekanlar konusunda hizmetler sunan Pozantı Belediyesi,  yaylaları daha modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın gayretini veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.