TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Metin Öztürk

İLKHABER-Gazetesi - Metin Öztürk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Metin Öztürk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Metin Öztürk: Hem Avrupa'da hem ligde en iyi sonucu almak istiyoruz Haber

Metin Öztürk: Hem Avrupa'da hem ligde en iyi sonucu almak istiyoruz

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, bu sene hem Avrupa kupalarında hem ligde en iyi sonucu almak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonu fikstürü çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fikstür çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, "Ligimiz normalde 18 takıma müsait, deprem döneminde 20 takıma çıkarıldı, bu sene 19 takımla devam ediyoruz. Seneye de 18 takımla devam edeceğiz. İlk maçımızı bizim için manevi açından çok kıymetli Hatayspor ile oynayacağız. Çünkü biz deprem anından itibaren gerek Başkanımız Dursun Özbek gerek o günkü Başkan Vekilimiz Erden Timur, gerek Genel Sekreterimiz Eray Yazgan o bölgeden elini çekmedi. Biz Birlikte 1905’i Genel Sekreterimiz Eray Yazgan başkanlığında devam ettiriyoruz. Ne alacaksak mümkün oldukça o bölgeden alalım, o bölgenin ticaretini ayağa kaldıralım. Çünkü o bölge hala yıkım bölgesi. Devletimizin büyük bir gayreti var ama ne yaparsa yapsın 11 şehri etkileyen bir bölge, asrın felaketi. Hataylı kardeşlerimizi büyük bir memnuniyetle misafir edeceğiz. Bizim dışımızda 18 takımın hepsi ciddi bir hazırlık içinde. Herkesin şampiyonluk şansı var. Biz her zaman söylüyoruz, bayrakları hazırlayın diye. Geçen gün yine söyledik, bu sene 25. şampiyonlukla 5. yıldızı takacağız. En azından bir takım göğsünde gerçek 5 yıldızla dolaşacak" diye konuştu. Derbi tarihlerinin sorulması üzerine Öztürk, "Bizi bir takım ve derbiler ilgilendirmiyor, 18 takımın tamamı ilgilendiriyor. İnşallah tüm takımlarla beraber, sporun tüm paydaşlarıyla beraber ülkenin moralini düzelten, Şampiyonlar Ligi’nde, UEFA Ligi’nde, Konferans Ligi’nde güzel neticeler aldığımız bir yıl olur. Tüm takımlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. "Önemli olan çok transfer yapmak değil, sezonun sonunu başarılı bitirip, şampiyon olmak" Galatasaray’ın iki yıldır oturmuş bir yapısı olduğunu ifade eden Metin Öztürk, "Okan hocamız ve scout ekibinin verdiği liste çerçevesinde, Başkanımız Dursun Özbek ve görevlendirdiği ekibimiz çalışmaları sürdürüyor. Bu senenin bir önemli tarafı da 12 yabancı sınırlaması var. Bizim şu anda 17-18 yabancımız var. 1 transferimizi gerçekleştirdik, Batshuayi’yi aldık. Tahmin ediyorum yakın zamanda 2-3 transferimizi de başkanımız, taraftarımıza müjdeleyecek. Önemli olan çok transfer yapmak değil, sezonun sonunu başarılı bitirip, şampiyon olmak. Biz bu sene hem Avrupa kupalarında hem ligde en iyi sonucu almak istiyoruz" ifadelerini kullandı

Metin Öztürk: "Arda Kardeşler’in bu maça atanması manidar" Haber

Metin Öztürk: "Arda Kardeşler’in bu maça atanması manidar"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, UEFA Kupası’nın 24. yıl dönümünde Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan etkinlikte basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak Kemerburgaz’daki tesisler hakkında konuşan Öztürk, "Tarihin yazıldığı günde, geleceğe gideceğimiz yerdeyiz. Artık bundan sonra nasıl Florya'mız bizi 40 yıl buralara getirdiyse biz de 17 Mayıs UEFA Kupası zaferinin yıl dönümünde bundan sonra tarihin yazılacağı yerdeyiz. Dursun Özbek başkan liderliğinde ikinci şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Ümit ediyorum bizden sonraki yönetimler de bugüne kadar bizim burada yaptıklarımızı daha ileriye götürecekler. Bunun büyük bir mutluluğu ve gururu içindeyiz" diye konuştu. Pazar günü şampiyonluk kupasının RAMS Park'a getirilmesini istediklerine yönelik çıkan haberlere cevap veren Metin Öztürk, "Sosyal medyada bir şey dönüyor, bizim bu maça kupa istediğimizle ilgili. Herhalde canı sıkılan klavyeden bir şey yazıyor. Bir kere şampiyonluk netleşmeden federasyona böyle bir başvuruda bulunacak değiliz. Önce şampiyonluğumuz netleşsin ondan sonra gündeme gelecek" şeklinde konuştu. "Arda Kardeşler’in bu maça atanmasını manidar buluyoruz" Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında 19 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları derbiye atanan FIFA Kokartlı hakem Arda Kardeşler için ise Öztürk, "Bizlerin şahsen şaşkınlıkla karşıladığı bir konu. Çünkü bir hatalı düdük, bir hatalı kararın şampiyonluğa tesir edeceği bir maça bir hakemin manuel atanması, üstelik bu hakemin kasıtlı demek istemiyorum ama hatalı demeye de dilim varmıyor, Kadıköy’deki maçta Icardi’ye yapılan müdahaleye bir şey yapmaması, maça tesir etmesi ve aynı hakemin manuel bu maça atanması.. Bir başka şey daha var gözden kaçan. 6-1 yendiğimiz Sivasspor maçı, penaltımız ve golümüz verilmedi. Rakibe de bir kırmızı kart verilmedi. Aynı hakemin Fenerbahçe’nin, Adana Demirspor maçında yaptıkları, Karagümrük maçında yaptıkları, Ankaragücü maçında yaptıkları, iyi niyetimizi zorlayarak hata demeye çalışıyorum ama iyi niyetimizin de bir sınırı var. İlk devrede bizim hakkımızı yiyen bir hakemin manuel bu maça atanması olabilecek hatalı kararların sorumluğu atayanlarda olduğu gösteriyor. Ankaragücü - Fenerbahçe, Adana Demirspor - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bu kadar açık karar verenin bu maça atanmasını biz manidar buluyoruz. Biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Hak, hukuk geçerli olduğu zaman pazar günü Galatasaray RAMS Park’ta şampiyonluğunu kutlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Metin Öztürk: "Dün futbolculara 80 milyon TL nakit ödeme yapıldı" Haber

Metin Öztürk: "Dün futbolculara 80 milyon TL nakit ödeme yapıldı"

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasaray özel uçakla Sivas'a gitti. Yolculuk öncesi Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galibiyet için Sivas'a gittiklerini belirten Öztürk, Sivasspor'un uzun yıllardır futbolda ağırlığını koymuş bir kulüp olduğunu belirterek şampiyonluk yürüyüşlerinin devam edeceğini söyledi. Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Öztürk, "Transfer çalışmaları hep Galatasaray'da devam eder. Bizim envanterimiz futbolcu. İhtiyaç olan yerlere hoca, teknik heyet ihtiyaçları yönetime bildirir yönetim de gereğini yerine getirir. Ocak ara transfer dönemi geliyor. İhtiyaç olan mevkilere mutlaka futbolcu alınacaktır, ihtiyaç fazlası olan futbolcular da ihtiyacı olan kulüplere ihraç edilip kulübe gelir kazandırılacaktır" dedi. "Finansal olarak zorda olduğumuzu söylemek mümkün değil" Kulübün finansal olarak zor durumda olduğu iddialarına ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Metin Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim ekibimin lideri Dursun Aydın Özbek. İkinci başkanlık dönemi, müthiş bir tecrübe bize müthiş bir katkı sağlıyor. Şu an tüm futbol kulüplerinin finansal olarak zorda olduğu ortada. Özellikle yayıncı kuruluş gelirlerinin düşmesiyle beraber. Bunların arasında en kuvvetli takım Galatasaray. Finansalların bu kadar iyi gittiği kulübün bu kadar iyi yönetildiği bir dönem yaşanmadı. Biz Florya'da 40 dönüm satın aldık. İki bankadan 1 milyar 85 milyon TL 18 aylık bir kredi kullandık. Başkanımız bunu olağanüstü bir çabayla 6 ayda kapattık. Düşük faizli 18 aylık bir kredi alıyorsunuz ve 12 ay önce ödüyorsunuz. Böyle bir kulübün finansal olarak zorda olduğunu söylemek mümkün değil. Sponsorluklar geçen seneki gelirlerin 4-5 katı, tribün gelirleri öyle. Sadece futbolcu kardeşlerimize dün nakit 80 milyon TL ödeme yaptık. Bunu yapabilecek kulüp sayısı çok azdır. Tekse bilin ki Galatasaray'dır." "Hocamız Icardi'yi bir kaç maç riske etmeyecek" Sarı-kırmızılıların Arjantinli forveti Mauro Icardi'nin Fenerbahçe maçında yüzüne darbe aldığını ve idmanlara bile maske ile çıktığını ifade eden Metin Öztürk, "Bunu kendi sosyal medyasından da paylaştı. Icardı son 7 haftadır sakat sakat oynuyor. Yüzüne aldığı darbeden dolayı idmanlara bile maske ile çıkıyor. İnsan sağlığından bahsediyoruz. Alınacak 1 puandan 3 puandan daha önemli. Hocamız bir kaç maç kendini riske etmeyecek" diyerek sözlerini tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.