TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Memur Zammı

İLKHABER-Gazetesi - Memur Zammı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Memur Zammı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

4A-4B-4C Memur ve Emekli maaş zammı ne kadar oldu? Temmuz'da zam ne kadar olacak? Haber

4A-4B-4C Memur ve Emekli maaş zammı ne kadar oldu? Temmuz'da zam ne kadar olacak?

Memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacağı zam oranları için geri sayım başladı. Zam oranlarının kesinleşmesi için 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamları bekleniyor. BEŞ AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU: TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyonu ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı da netleşti. Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için yüzde 3.18, Mayıs ayı için ise yüzde 22.7 oranında enflasyon farkı elde etti. MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI 2024-2025: 2024 ve 2025 yılları için memur ve memur emekli maaş zamları için öngörülen oranlar şu şekilde: 2024: İlk altı ay: İkinci altı ay: 2025: İlk altı ay: %6 İkinci altı ay: %5 Ancak: Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa maaşlara enflasyon farkı da eklenerek zam yapılacak. EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRAYA YÜKSELECEK: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşları 10 bin liraya yükseltilecek. Bu artışla birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin lira olacak. SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN KÖK MAAŞI NASIL HESAPLANIR? SSK ve Bağ-Kur emeklileri, e-Devlet üzerinden kök maaşlarını öğrenebilirler. SSK emeklileri: E-Devlet'te "4A Emekli Aylığı" aratarak detaylara ulaşabilir ve "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkararak kök maaşı bulabilirler. Bağ-Kur emeklileri: E-Devlet'te "4B Emekli Aylığı" aratarak "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerdeki rakamları 10 bin liradan çıkararak kök maaşlarını öğrenebilirler.

Ekimde memura zam yolda Haber

Ekimde memura zam yolda

(İLKHABER)- Asgari ücretin 11 bin 400 lira olması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesi üzerine emeklilerin gözü emekli aylığı zamlarına çevrildi. Emeklilere temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zammın da 7 bin 500 liranın altında emekli aylığı olanlara yansımamasının ardından birçok emeklinin beklentisi karşılanmadı ve ek zam beklentisi başladı. Yapılan son Kabine toplantısı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerle alakalı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yılsonuna kadar atacağız. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Işıkhan’dan zam açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemeyle ilgili çalışmaya başladıklarını açıkladı. Bakan Işıkhan, emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarını aldıklarını ve çalışmaya başladıklarını belirterek, “Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum” açıklamasında bulundu. “En düşük emekli maaşının 10 lira olması bekleniyor” Öte yandan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş da ekim ayında emekli taban ücretine seyyanen zam gelebileceğinin altını çizdi. Karakaş, “Ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de arttı. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim’de TBMM açıldığı zaman, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Karakaş, haziran ayına bakıldığında asgari ücretin 8 bin 500, en düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 lira olduğunu ve en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 88’ine denk geldiğini vurgulayarak, “Buradan hareketle şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu. Emekli maaşlarına yapılması planlanan en zam için gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrilecek. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.