TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Memiş Kütükcü

İLKHABER-Gazetesi - Memiş Kütükcü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Memiş Kütükcü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yerel seçimin ardından 'Yapısal Reform' çağrısı Haber

Yerel seçimin ardından 'Yapısal Reform' çağrısı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ardından  'Yapısal Reform' çağrısı yaptı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulundu. Ülkemiz bir seçim dönemini daha büyük bir demokratik olgunlukla tamamlayarak, dünyaya demokrasi örneği gösterdiğini belirten Memiş Kütükçü, "Artık önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Seçimsiz bu dört yılı, bir fırsat dönemi olarak değerlendirmeliyiz. Yapacak çok işimiz, alacak çok yolumuz var." ifadesi kullandı. Kütükçü, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürme mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Türk sanayisinin üretim gücünü artıracak yapısal reformları öncelemeliyiz. Dünyanın büyük bir dönüşümden geçtiği bu dönemde, organize sanayi bölgelerimizin yatırım ve üretim avantajlarını artıracak düzenlemeleri hızla hayata geçirmeli, sanayicilerimizin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerini destekleyecek yeni argümanlar geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgelerimizi demir ağlarla örerek, lojistik avantajlarımızı artırmalıyız. Üretimin insan kaynağı problemini çözmek için, Mesleki Eğitim Reformu hayata geçirmeliyiz. Şehirlerimizin ve sanayi bölgelerimizin deprem direncini artıracak yeni sanayi politikaları geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgeleri olarak, 81 ilimizde, 67 bin fabrikamız ve 2.6 milyonun üzerindeki çalışanımızla daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz."

OSBÜK Başkanı Kütükcü, TÜİOSB'de inceleme yaptı Haber

OSBÜK Başkanı Kütükcü, TÜİOSB'de inceleme yaptı

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, TÜİOSB’yi ziyaret ederek, şantiye sahasında incelemelerde bulundu. Başkan Memiş Kütükcü'ye, ziyareti sırasında OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri Erdim Noyan ile Cem Hısımcıl da eşlik etti. OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Başkan Kütükcü’ye şantiye sahasındaki incelemeleri sırasında, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. -TÜİOSB Mersin’in Tarsus ilçesi Kurbanlı mevkiinde 2019 yılında temeli atılan Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TÜİOSB), yatırımcı firmalara arsa tahsisi yapıldı. TÜİOSB, dijital altyapısı ve Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakat Kriterleri’nin tamamına uygun olarak projelendirilen ‘Türkiye’nin ilk İhracatçı, Dijital ve Yeşil Organize Sanayi Bölgesi’ olarak öne çıkıyor. Bölgede; Dijital Tarım, Tarladan Çatala Dijital Değer Zinciri, Ortak Lojistik Merkezi, Girişimci Ekosistemi, Tarım ve Gıda Teknolojileri Test Merkezi gibi projeler planlanıyor. Temel altyapı yatırımlarının tamamlanıp, en kısa sürede fabrika inşaatlarının yükselmesiyle üretime geçecek ve ülke ihracatına önemli katkı sağlayacak bölgede, sayısı 10 bin kişiye ulaşacak istihdam hedefleniyor. 300 hektarlık bir alan üzerinde, 500 milyon dolarlık yatırımın planlandığı bölgede, ilave alan talebi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.