TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#madde bağımlılığı

İLKHABER-Gazetesi - madde bağımlılığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, madde bağımlılığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” Haber

“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?”

“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” adlı panelde madde ve zararlı alışkanlıklara yönelik bilgiler verildi. Bugün saat 13.00’de başlayan panel saat 16.00’ya kadar devam etti. Panelde bağımlılıkla ilgili çeşitli konularda alanında uzman kişiler bilgilendirmelerde bulundu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” panelinde oturum başkanlığını Prof. Dr. Ali Kocabaş ve Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez yaptı. Panelde açılış konuşmasını da CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu gerçekleştirdi. Tanburoğlu, “Madde bağımlılığının nedenleri ve buna karşı mücadeledeki temel yerel yönetimlere dair sorumluluklarımızı çok fazla çeşitlendirebiliriz. Ama nedenine geldiğimizde işte burada bir politika metni ortaya koymak lazım. Biz sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik uygulamalarını ön plana çıkaran bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Sosyal demokrat belediyecilik toplumun ekonomik olarak geride kalan kesimlerinin bu yoksulluktan, bu yoksunluktan kurtarılabilmesi üzerine belediyecilik hizmeti ve aynı zamanda genel iktidarda, yani ulusal politika stratejilerinde de insanların ekonomik eşitliği üzerine kurguladığı adımlar ve taktikler üzerinden geliştiriliyor” dedi. Bu noktada toplum olarak uyuşturucu konusuna bakışın yoksullukla; yani aslında bir sınıf çelişkisiyle alakalı durum üzerine inşa edilmiş olduğundan söz eden Tanburoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok çok çok yoksul semtlerde; biz şu anda birçok parti üyemizle sahaları gezdik. O yoksul semtlerde işsizlik döngüsüyle eve en ufak bir girdinin olamadığı hiçbir gelirin olmadığı mahallelerde bir çığ gibi büyüyen bir uyuşturucu kullanımıyla karşı karşıyayız. Bu noktada mücadelenin ana eksenini kesinlikle her insanın barınma hakkından, gelir hakkına, çalışma hakkına sahip olması gerektiğine dair bir inançla başlatmak zorundayız. Her ne kadar yerel yönetimlerle alakalı sosyal belediyecilik hizmetlerinde bir sorumluluğumuz olduğunu bilsek de genel siyasi kurgu içerisinde toplumun her bireyinin eşit olduğu ve bu sosyo ekonomik eşitlenmeye dair iyileştirici adımları gönlünüzde hissetmiyorsanız, politikanızın temelinde bu yoksa bu konuyla baş edebilmemiz siyaset kurumu açısından çok mümkün değildir. Bu nedenle onu bir köşeye koyarak şimdi yerel yönetimler kısmına gelelim. Eğer fiziki olarak bağımlılıkla alakalı rehabilitasyon merkezimiz, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve il düzeyindeki uyuşturucuyla mücadele kurullarının temel noktası haline getirilebilirse ve bununla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının finanse edilebilmesi, koordinasyonunun sağlanabilmesi ve il içerisindeki eylem planının koordinasyonunun yapılması sağlanabilirse bu konuda yol almış olacağız.” Tanburoğlu’nun konuşmasının ardından panel “Madde Bağımlılığını Anlamak” konusuyla başladı.

Adana'da 750 kişi bağımlılığa karşı yürüdü Haber

Adana'da 750 kişi bağımlılığa karşı yürüdü

Adana’da uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele topyekun sürüyor. Merkez Yüreğir ilçesinde Adana Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yüreğir Belediyesi, Adana Müftülüğü ve birçok STK, Yüreğir’de "Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş düzenledi. İlçede uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu Süleyman Vahit Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 750 kişi, ellerinde ‘Bağımlılığı bitirmeye kararlıyız’ dövizleriyle tarihi Taşköprü’ye kadar yürüdü. “Topyekun çalışma şart” Burada gazetecilere konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Birinci gündem maddemiz Türkiye’nin kanayan yarası haline gelmiş uyuşturucu bağımlılığı. Çağımızda tek uyuşturucu değil teknoloji bağımlılığı da var. Bütün bağımlılık türleri ile mücadele etmemiz lazım. Ancak başlıca uyuşturucu için tedbir almamız lazım. Bu konuda farkındalığımızı yükseltmek için topyekun çalışmamız lazım” dedi. “Yavrularımızı elimizden almasınlar” Türkiye’nin en büyük zenginliğinin eğitimli genç nüfus olduğunu aktaran Vali Köşger, “Bu mücadele tek güvenlik güçleriyle olmaz. Bütün kurum ve kuruluşların bu mücadeleye sahip çıkması lazım. Çocuğundaki farklılığı ilk anlayacak kişi annedir. Annelerimizin önemi çok büyüktür. Bizim başka ülkelere göre üstünlüğümüz eğitimli genç nüfusumuz. Bizim başka bir zenginliğimiz yok. Petrolümüz, madenimiz yok. Sadece stratejik konumumuz ve gençlerimiz var. Gençlerimizi elimizden almaya yönelik organize bir çalışma var. Gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda bağımlı yapmaya çalışıyorlar. Herkesten ricam ihbarlarınızı bizlere ulaştırın. Eğer çare bulunmuyorsa ihbarı bana ulaştırın ben gerekeni yapacağım. Söz veriyorum. Yavrularımızı elimizden almasınlar, kurda kuşa yem etmeyelim. Onlar başka ülkelerin, başka birimlerin askeri olmasın. Farkındalığı yükseltelim” ifadelerini kullandı.

Yüreğir'de madde bağımlılığına karşı sıfır tolerans Haber

Yüreğir'de madde bağımlılığına karşı sıfır tolerans

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER) - Yüreğir Belediyesi, ilçede madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde başlattığı dönüşüm kapsamında kamulaştırılan metruk binaları yıkıyor. Ulubatlı Hasan Mahallesi, adı sık sık madde bağımlılığı ve uyuşturucu haberleri ile gündeme gelen bir mahalle. Mahallede bulunan metruk binalar, madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş ve mahallenin huzurunu bozuyor. Yüreğir Belediyesi, bu sorunu çözmek için Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde bir dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında, mahallede bulunan metruk binalar kamulaştırılarak yıkılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallede bulunan 4 metruk binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Bu yıkımlarla birlikte, mahallede bulunan metruk bina sayısı 2'ye düştü. Başkan Kocaispir: "Yıkımlarda sona geldik" Yıkımlarda sona gelindiğini ve yıkımların mahallenin daha güvenli ve yaşanabilir bir yer haline gelmesini sağlayacağını söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor. Ulubatlı Hasan Mahallemizdeki yıkım çalışmalarında artık sona geldik. İki bina kaldı. Yıkımların ardından mahalle sakinlerimizle istişare ederek çok yakında bu alanda insanlarımızın güzel bir şekilde vakit geçirecekleri peyzaj alanları, sosyal donatılar oluşturmak istiyoruz" dedi. Metruk binalar madde bağımlılarının uğrak noktası oluyor Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yıkılan metruk binalar, madde bağımlılarının uğrak noktası oluyordu. Bu binalar, uyuşturucu kullanımı ve ticareti için güvenli bir ortam sağlıyordu. Yıkımlarla birlikte, mahallede suç oranının da düşeceği tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.