TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Lunapark

İLKHABER-Gazetesi - Lunapark haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lunapark haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Göktaş, depremzede çocuklarla lunaparka gitti Haber

Bakan Göktaş, depremzede çocuklarla lunaparka gitti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailelerini kaybeden çocuklarla lunaparka gitti. "Çocukların neşesine ortak oldu" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay programı kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden Hataylı çocuklarla bir araya geldi. Onlarla yakından ilgilenen Göktaş, çocukların isteği üzerine onlarla lunaparka da gitti. Burada aralarında devlet himayesinde olanların da bulunduğu çocuklarla çarpışan araba, dönme dolap gibi oyuncaklara binen Göktaş, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti. Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Hatay'da bir araya geldiği çocuklarla daha önce de Beşiktaş-Atakaş Hatayspor maçını Tüpraş Stadı'nda birlikte izlediklerini hatırlatan Göktaş, “İlk defa uçağa binen, ilk defa İstanbul'a giden çocuklarımızla orada da güzel vakit geçirmiştik” diye konuştu. Hatay'da onlarla bir araya gelerek hem İstanbul ziyaretine dair anılarını tazelediklerini hem de lunaparkta eğlenceli vakit geçirdiklerini aktaran Göktaş, “Onların neşelerine ortak olmak bizleri ayrıca mutlu etti” ifadesini kullandı. Göktaş: "Geleceğimizin teminatı çoçuklarımızdır" Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanlık olarak da ilk andan itibaren bölgede hızlı bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Göktaş, “Tüm imkanlarımızı seferber ederek psikososyal destek ekiplerimizle depremden etkilenen kardeşlerimizin yardımına koştuk” dedi. Göktaş, depremden etkilenen kentlerdeki çalışmalara aktif şekilde devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. O gün yaşadığımız zorlu günleri geride bırakırken, geçmişten gelen kardeşlik mirasıyla daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Aydınlık yüzlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye'sini tesis edecek en zengin cevherimizdir” sözünü anımsatan Göktaş, “Bu inançla, çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Sincan'da lunapark kazası: Genç ağır yaralandı ve yoğun bakıma alındı Haber

Sincan'da lunapark kazası: Genç ağır yaralandı ve yoğun bakıma alındı

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Sincan ilçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki Harikalar Diyarı Parkı’ndaki lunaparkta meydana geldi. İddiaya göre, harçlığını çıkarmak için lunaparkta çalışan 16 yaşındaki Mustafa. A’nın kafasına “Adrenalin” adlı oyun aracı çarptı. Mustafa A’nın yardımına aynı lunaparkta çalışan 17 yaşındaki arkadaşı K.E geldi. Ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı genç önce Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan gencin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Gencin ailesi olayla ilgili şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. ” Lunaparkta çalışan aynı yaşta çocuklar var” Kardeşinin kafatasında kırıklar olduğunu belirten gencin abisi Sait Atmaca, "Kardeşim 16 yaşında. Yetkililerden yardım istiyorum. Lunapark’ta çalışan aynı yaşta çocuklar var. İhmal var. Makine kardeşimin kafasına çarpıyor ve olay yerine yığılıyor. Kafatasında çeşitli kırıklar var” diye konuştu. “Arkamı döndüğümde arkadaşımın düşüşünü gördüm. Durumu çok ciddi” Aynı lunaparkta çalıştığı arkadaşı K.E. olay anını İhlas Haber Ajansı’na anlatttı. Arkadaşının sağlık durumunun ciddi olduğunu ifade eden K.E., “Ben de bu lunaparkta sigortasız olarak çalışıyorum. Arkadaşım adrenalin makinesinde çalışıyordu. Akşam çalışırken arkama döndüğüm esnada Mustafa’nın düşüşünü gördüm. İhmalkarlık olduğu için arkadaşım kaza geçirdi. Koşarak arkadaşımın yanına gittim. Sağlık durumu çok ciddi. Kafasında kırık mevcut. Beyninde kanama var” dedi.

Hatay'da depremzede çocuklar, BtcTurk organizasyonunda lunaparkta eğlendi Haber

Hatay'da depremzede çocuklar, BtcTurk organizasyonunda lunaparkta eğlendi

Kırıkhan Kaymakamlığı ve BtcTurk organizasyonunda, depremlerin ardından konteyner kentlerde kalan çocuklar için Ramazan Bayramı eğlencesi düzenlendi.Etkinlik kapsamında bayramın ilk 2 gününde 10 bin çocuğa ücretsiz bilet dağıtıldı.Biletle Kurtuluş Mahallesi'ne kurulan lunaparka giden çocuklar, doyasıya eğlendi.  "Tüm paydaşlarımıza çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz" Kaymakam Fikret Dağ, yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023'teki depremlerin çocukların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirtti. Çocuklar için sosyal aktiviteleri sürdürdüklerini anlatan Dağ, "Bu tür etkinliklerin deprem psikolojisini unutmak için ziyadesiyle faydalı olduğunu düşünüyoruz. Lunapark etkinliğinin çocuklarımıza faydalı olacağına inancımız sonsuz. BtcTurk başta olmak üzere emek ve katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.  "Bir çocuğumuzun yüzünde göreceğimiz sevinç hepimizi mutlu edecek" BtcTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri de depremlerin ardından çocukların moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydetti. Çocukların gelişimlerinde, sosyalleşme ve eğlenmenin önemli olduğunu ifade eden Güneri, şu değerlendirmede bulundu: "BtcTurk olarak, özellikle deprem bölgesindeki çocukların morallerini düzeltmek ve iyi ruh hallerini desteklemek için çalışmalar yürütüyoruz. Çocukların potansiyellerini yaşamalarına teşvik etmek amacıyla bu bayram yanlarında olmak istedik. Burada her bir çocuğumuzun yüzünde göreceğimiz sevinç hepimizi çok mutlu edecek. Başta Kaymakamlığımız olmak üzere bu anlamlı programda bulunmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyoruz." Güneri, BtcTurk ailesi olarak kalplerinin deprem bölgesiyle attığını ve her zaman depremzedelerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.  "Burada çok eğlendik" Sosyal Hizmet Merkezi personeli Hamdi Batuhan Öztorun da çocukları yalnız bırakmadıklarını vurgulayarak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Lunaparkta eğlenen katılımcılardan 11 yaşındaki Pınar Boy, kardeşleri ve arkadaşlarıyla geldikleri lunaparkta unutulmaz anlar yaşadıklarını belirterek, "Burada çok eğlendik, çarpışan arabalara da bindik. Kırıkhan Kaymakamlığı ve BtcTurk'e çok teşekkür ederim." dedi. Etkinliğe gelen 10 yaşındaki Hiranur Apal ve 11 yaşındaki Lokman Kurabi de güzel zaman geçirdiklerini anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.