TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#LÖSEV

İLKHABER-Gazetesi - LÖSEV haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, LÖSEV haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yücel: Yaşama tutunmaya çalışan çocukların umutlarını desteklemek hepimizin ortak görevidir Haber

Yücel: Yaşama tutunmaya çalışan çocukların umutlarını desteklemek hepimizin ortak görevidir

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle açıklama yapan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, lösemi hastası çocukların yaşam hakkının temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı. Yücel, uluslararası sözleşmelere atıfta bulunarak, toplumların ve hükümetlerin bu çocukların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. "Lösemi hastası çocukların yaşam hakkı, sadece bir sağlık sorunu değil, temel bir insan hakkıdır” Yücel, “Lösemi hastası çocukların yaşam hakkı, sadece bir sağlık sorunu değil, temel bir insan hakkıdır. Yaşama tutunmaya çalışan bu çocukların umutlarını desteklemek, süreçlerini geliştirmek hepimizin ortak görevidir” diye ifade etti. “Çocukların sağlık hakkı, savaşlar ve toplumsal eşitsizlikler nedeniyle tehdit altında" Kemal Yücel, 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi ile çocukların oyun, yaşama, eğitim, sağlık, barınma gibi temel hakların uluslararası güvence kapsamına alındığını belirterek şunları söyledi: “Ne yazık ki savaşlar, yoksulluk, doğal afetler ve toplumsal eşitsizlikler, insanların haklarında büyük engeller yaratıyor. Özellikle lösemi gibi ciddi hastalıklarla mücadele eden çocukların sağlık hakkına yeterince sahip olamadıklarını hep birlikte görüyoruz. Lösemi hastası çocukların yanı sıra, SMA ve DMD hastası çocuklarında sağlığa erişiminde ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Gerek tedavi ve gerekse önemli ilaçlara erişim konusunda kaderine terk ediliyorlar.” “Çocuklarımızın haklarına sahip çıkmak, onların sesi olmak hepimizin sorumluluğudur” Kemal Yücel, “Bugün çocuklar için atılacak adım, gelecekte daha adil ve barış dolu bir dünyanın temellerini atacak. Çocuklarımızın haklarına sahip çıkmak, onların sesi olmak hepimizin sorumluluğudur. Lösemili çocukların yaşama tutunma mücadelesi yalnızca ailelerin değil, hepimizin mücadelesidir. Bu insanların sesini duyurmak ve onlara umut olmak için bireysel ya da toplumsal düzeyde herkesin etkinleşmesi gerekiyor. Tüm çocukların eşit, güvenli ve sağlıklı bir yaşam hakkı verir” şeklinde konuştu.

Adana'da Lösemili çocuklar için farkındalık etkinliği düzenlendi Haber

Adana'da Lösemili çocuklar için farkındalık etkinliği düzenlendi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve LÖSEV iş birliğiyle 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık yaratmak ve lösemili çocuklara destek olmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.  LÖSEV’in öncülüğünde, her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında gündeme gelen “Lösemili Çocuklar Haftası” 7 Kasım Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda belediye bürokratları ve LÖSEV tarafından gerçekleştirilen farkındalık etkinleri ile kitlelere ulaştı. Etkinlikte lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturulmak amaçlandı Etkinlik kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve LÖSEV iş birliğiyle gerçekleştirilen seminerde, lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturulmasına, kanserin tedavi yollarına ve lösemili çocukların karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi. Fuaye alanında, LÖSEV’e destek amacıyla vakfın ürünlerinin satıldığı standın yanında, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce lösemiye ve lösemili çocuklara dair bilgilendirme broşürlerinin ve turuncu kurdelelerin bulunduğu stant yer aldı.  Farkındalık çalışmaları kapsamında, hafta boyunca turuncu rengin öne çıkarılacağı duyurusuyla hazırlanan “Lösemi Değil, Sevgi Bulaşır” yazılı bez pankarta, katılımcılar ellerini turuncu boyaya batırarak iz bıraktı. Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı gündüz bakımevi çocuklarının hazırladığı tiyatro gösterisi ile devam eden program büyük beğeni topladı. LÖSEV ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler ile lösemili çocukların yaşadığı zorlukları daha geniş kitlelere anlatmak, toplumda farkındalık oluşturmak ve kanserle mücadeleye olan desteği artırmak amaçlandı.

Adana’da lösemili çocuklar hem eğlendi hem de moral buldu Haber

Adana’da lösemili çocuklar hem eğlendi hem de moral buldu

2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Lösemili Çocuklar Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) tarafından Adana’da renkli bir farkındalık korteji gerçekleştirildi. Katılımcılar, kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Parkı’ndaki şenlik alanında çeşitli aktivitelerle eğlendi. Erken Teşhisin önemi Kortej, Kasım Gülek Bulvarı’nda başlayarak Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdi. Etkinlik sonrasında katılımcılar, Atatürk Parkı’ndaki şenlik alanında çeşitli aktivitelerle eğlendi. LÖSEV İl Koordinatörü Betül Özgüven, etkinlikte yaptığı konuşmada, ''İyi ki varsın LÖSEV’ diyen çocuklarımız, gönüllülerimiz, ailelerimiz ile beraber bugün çok güzel bir etkinliğe imza attık. Lösemili çocukların hastalıklarının farkında olması, erken teşhisin önemi, var olan hastaların LÖSEV ‘den faydalanmaları için bizlere yönlendirilmesi önem arz etmektedir. Tüm hastalarımıza ulaşmaya ve onları hizmetlerimizden faydalandırmaya çalışıyoruz'' dedi. 7 Kasım'da Türkiye’yi Turuncuya Boyama Çağrısı LÖSEV, her yıl düzenlediği bu etkinliklerle, löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, 7 Kasım’da tüm Türkiye’yi "turuncuya boyama" çağrısında bulunarak, lösemili çocukların yanında olma mesajını güçlendirdi. Etkinlik kapsamında destekleyenlerin çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında #BizKazanacağızLÖSEV ve @losev1998 etiketleriyle paylaşmaları bekleniyor.

LÖSEV, Cumhuriyet’in 101. yılında Anıtkabir’de buluştu Haber

LÖSEV, Cumhuriyet’in 101. yılında Anıtkabir’de buluştu

LÖSEV-Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Cumhuriyet’in 101. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de bir araya geldi. 5 Ekim’de gerçekleştirilen törene, vakfa kayıtlı on binlerce lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk, aileleri ve iyileşmiş gençlerin yanı sıra LÖSEV’in gönüllüleri de katıldı. Törene katılan 40 bini aşkın kişi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygılarını sunmak üzere Aslanlı Yol'dan ilerleyerek mozoleye ulaştı. LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'e verdikleri sözü yineleyerek, lösemili çocukların tedavi başarı oranını yüzde 100’e çıkarma hedeflerini dile getirdi. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Dr. Ezer, etkinlik sonunda çocuklar ve gençler için çeşitli müzik ve dans gösterileri düzenlendi. “Lösemi'de yüzde 100 tedavi başarısını yakalamak için çok çalışacağız. Atam! Size de söz veriyoruz” LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı: “Sevgili Atam,Türk Milleti olarak sana karşı utanç içerisindeyiz. Sizlere layık olamadık. Siz ve arkadaşlarınızın hayatlarını feda ederek kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti, TBMM'ye, ilke ve devrimlerinize sahip çıkamadık. Yokluklar içindeki şartlarda açtığınız fabrikaları satarlarken, ülkemizi kalkındıran ve dışa bağımlılıktan kurtaran kurum ve kuruluşları tek tek yok edip milleti yoksulluğa mahkum ederlerken, ne yazık ki tümünü görmezden geldik. Bizim için en önemli gördüğümüz ve saygı duyduğumuz söyleminiz olan ''Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır.'' uyarınızı asla anlayamadık. 97 sene önce, tek güvence olarak gördüğünüz Türk gençliğine hitabenizi bile yıllarca bilinçli olarak okuyamadık, önemsemedik. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kuruluş raylarından çıkmış, sağa sola savrulmaktadır. Önümüzde buz dağları vardır ve çarpıp yok olmamak için tek çaremiz bir an önce ülkemizi tekrar kuruluş raylarına oturtmaktır. Bunun için kararlıyız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Biz Lösemi'li çocuklarımıza söz verdik. Lösemi'de yüzde 100 tedavi başarısını yakalamak için çok çalışacağız. Atam! Size de söz veriyoruz. Ülkemizi tekrar kuruluş raylarına çekmek için mücadele edeceğiz. Bugün; günlerden 5 Ekim Cumartesi, yıl 2024. Bugün belki her şeyin başlangıcı, belki de kurtuluşumuz için son gündür. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ''Söz Konusu Sağlık ve Vatan ise Gerisi Teferruattır.'' Sen rahat uyu Atam, emanetin LÖSEV gençliğindedir.”

LÖSEV İyilikler Tırı deprem bölgesine doğru yola çıkıyor Haber

LÖSEV İyilikler Tırı deprem bölgesine doğru yola çıkıyor

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV’in 2012’den bu yana yürüttüğü İyilikler Tırı Projesi kapsamında, yardımlar deprem bölgesine ulaşacak. Lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelerin giyim, tekstil, gıda, et, kırtasiye, oyuncak,  kuru gıda, temizlik malzemeleri gibi tüm temel ihtiyaçları karşılanacak. LÖSEV İyilikler Tırı, 16 – 22 Temmuz’da Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay illerindeki ailelere yardım ulaştıracak. İyilikler Tırı’nın son durağı ise depremin ana üssü Kahramanmaraş olacak. Vekaleten kurban bağışları yerine ulaşmaya devam ediyor LÖSEV, Kurban Bayramı’nda yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde 81 ilde, yıl boyunca ihtiyaç sahibi hastalara ve ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdürüyor. Deprem bölgesine gidecek LÖSEV İyilikler Tırı’nda ailelerin tüm ihtiyaçlarının yanı sıra geçtiğimiz ay Kurban Bayramı’nda yapılan bağışlar sayesinde kesilen kurbanların etleri, titizlikle korunan soğuk hava zinciri sayesinde bölge halkına ulaştırılacak. Bu sayede vatandaşların kurban bağışları, sofralarında umut ve dayanışma ruhu olarak da hayat bulacak.  Sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, özellikle lösemi ve kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Öte yandan yetersiz protein alımı hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltıyor. Bu nedenle kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu biliniyor.

Lösemiyi oyun oynayarak yendi Haber

Lösemiyi oyun oynayarak yendi

Çağımızın yaygın hastalıklarından bir tanesi kanser. Kanser vakalarında son yıllarda artış yaşanırken, bu hastalıkla mücadeleden galip ayrılan kişiler herkese moral olmaya devam ediyor. Bu kişilerden biride şuanda henüz 20 yaşında olan Kadircan Uçak. Bundan yaklaşık 5 yıl önce Kadircan Uçak pandemi döneminde lösemi hastalığına yakalandı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un Röportajına göre; Çocuk yaşta yakalandığı hastalığı annesi fark etti. Hemen sağlık kuruluşlarına giderek gerekli işlemler yapılıp, teşhis konuldu. Bunun üzerine tedavi süreci başladı. Uçak ilaçlarını kullanıp, diğer tedavilerini yaptırdı. Sağlıklı beslenen Uçak, birde hastalığı kafasına takmak yerine, vaktini arkadaşlarıyla bilgisayar oyunu oynayarak geçirdi. Uçak’ın tedavisi tamamlandı. Şuanda sadece kontroller için hastaneye giden Uçak, hastalığa yakalanan kişilere şu çağrıyı yaptı; “Moralleri yüksek tutsunlar, hastalığı düşünmesinler. Onlar zaten güçlüler her zaman. Tek diyeceğim bu aslında. Moralleri yüksek olsun ve mutlu olsunlar. Mutlu oldukları zaman zaten sonrası gelir, merak etmesinler. Formülü mutluluk. Kafaya takmamak.” Şimdi Kadircan Uçak ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz. Seni biraz tanıyabilir miyim? Ben Kadircan Uçak. Şu an 20 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım.  Ne zaman yakalandın bu hastalığa? Bundan pandemi yeni başladığı sıralarda yakalanmıştım. Ondan sonra 2021 senesinde kemik iliği nakli oldum. Şu anda herhangi bir tedavi sürecim bulunmuyor. Hastaneye sadece kontrol için gidiyorum. Hap falan da kullanmıyorum. Peki bu süreçte neler yaşadın? Bu hastalık nasıl kendini belli etti? Herkes de morluk ve ağrı olarak başlıyor. Benim durumu annem kahvaltı yaparken fark etti. Elimin içi beyazmış. Onun fark etmesiyle sağlık ocağına gittik. Kan verdiğimizde de değerlerimin düşük oldu ortaya çıktı. Ve sağlık ocağı doktoru beni Şehir Hastanesi Hemotoloji Bölümü’ne sevk etti. Adana Şehir Hastanesi’ne iki ay boyunca gittik. Kan değerlerimi takip ettiler. Sonra kan değerlerimin artmadığını fark ettiler. O da beni çocuk hematolojiye gönderdi. Başkent Hastanesi’ne gittim. Hastanede kemik iliği ve kan alındı. Hastalığımın teşhisi konuldu. Ondan sonrada Acıbadem Hastanesi’nde tedavilerim başladı. Ve şu an iyi durumdayım. Peki tedavi sürecinde ilaç ve diğer tıbbi yöntemlerin dışında bu hastalığı yenmek için neler yaptın? Ben hastalık sürecinde çok fazla kafama hastalığımı takmadım. Pandem döneminde hastalığa yakalanmıştım. Evden çıkamıyordum. Arkadaşlarım bizim eve geliyorlardı. Onlarla bilgisayarda oyun oynayarak, bu hastalığı atlatmış oldum. Onlar olmasa belki atlatmayabilirdim. Düşünebilirdim, takabilirdim hastalığı. Onların sayesinde çok şükür şu an iyi durumdayım. Aynen, oyun oynayarak moral depoladım. Peki, Lösemiye'ye yakalanmış insanlara tavsiyelerin nelerdir? Nasıl atlatabilirler? Moralleri yüksek tutsunlar, hastalığı düşünmesinler. Onlar zaten güçlüler her zaman. Tek diyeceğim bu aslında. Moralleri yüksek olsun ve mutlu olsunlar. Mutlu oldukları zaman zaten sonrası gelir, merak etmesinler. Formülü mutluluk. Kafaya takmamak. Neden Batman kıyafeti giyiyorsunuz? Akşamları Gotham için, gündüzleri LÖSEV için çalışıyorum. Yani her kahramanın her yerde olması lazım. Akşamları bir şeyler yapıyorsam, gündüzleri de bir şey yapmam tarzında LÖSEV’e yardımcı oluyorum. LÖSEV’E ne zaman katıldınız? LÖSEV’e geçen sene katıldım. Bizim sosyal hizmetler sorumlumuz Gül Şahin sayesinde LÖSEV’de yer aldı. Evimize gelmişti. Ben de o sırada hiç dışarı çıkmıyordum, aslında katılmam daha iyi oldu benim için. Hem sosyal birleşme açısından. Hani belli bir zaman evde kaldıktan sonra böyle dışarı çıkası gelmiyor insanın.  Asosyalleşiyor evde çok fazla uzun süre kaldığımdan dolayı. Gül şahin sayesinde, Gül ablamız sayesinde bu asosyalleşmelerimi yendim ve şu anda buradayım.

Adanalı Batman, Lösemili çocuklara moral oluyor Haber

Adanalı Batman, Lösemili çocuklara moral oluyor

Lösev'in Adana Şubesi’nde gönüllü olarak yer alan ve aynı zamanda eski Lösev hastası olan Kadircan Uçak, Batman karakterinin kostümünü giyerek Lösemi hastası çocuklara moral veriyor. Şu an 20 yaşında olduğunu dile getiren Kadircan Uçak, üniversiteye yeni başladığını aktardı. Bu hastalığa pandemi yeni başladığı sıralarda yakalandığını söyleyen Uçak, “Sonrasında da 2021 senesinde kemik iliği nakli oldum. Şu anda da herhangi bir tedavi sürecim bulunmuyor ve hastaneye sadece kontrollerim için gidiyorum. Hap vb. şeyler de kullanmıyorum. HASTALIĞININ SÜREÇLERİNDEN BAHSETTİ Bu süreçte neler yaşadığından ve hastalığın ortaya çıkma aşamasından bahseden Uçak, “Bu hastalık aslında herkeste morluk ve ağrı olarak başlıyor. Benim durumu annem biz kahvaltı yaparken fark etti. Annesinin elimin içinin beyaz olmasını fark etmesiyle sağlık ocağına gittik. Kan verdiğimizde de kan değerlerimin oldukça düşük olduğu ortaya çıktı. Ve sağlık ocağındaki doktorumuz beni Şehir Hastanesi Hemotoloji Bölümü’ne sevk etti” dedi. “VE ŞU AN İYİ DURUMDAYIM” Adana Şehir Hastanesi’ne 2 ay boyunca gittiklerini kaydeden Uçak, hastalığının fark edilmesi sürecini şu cümlelerle aktardı: “Burada kan değerlerimi takip ettiler. Sonra kan değerlerimin artmadığını fark ettiler. Kan değerlerimde bir artış olmayınca da oradan beni çocuk hematolojiye gönderdiler. Başkent Hastanesi’ne gittim ve hastanede de benden kemik iliği ve kan alındı. Tetkikler ve araştırmalar sonucunda hastalığımın teşhisi konuldu. Ondan sonrada Acıbadem Hastanesi’nde tedavilerim başladı. Ve şu an iyi durumdayım.” “OYUN OYNAYARAK MORAL DEPOLADIM” Hastalığı süresince hastalığı kafasına çok fazla takmadığını dile getiren Uçak, “Pandemi döneminde hastalığa yakalanmıştım. Hastalığım sırasında evden dışarıya çıkamıyordum. Genellikle ben çıkamadığım için arkadaşlarım bizim eve geliyorlardı. Onlarla bilgisayarda oyun oynuyordum ve bu bana moral oluyordu, böylelikle bu hastalığı atlatmış oldum. Onlar olmasa belki de daha zor atlatabilirdim veya atlatamayabilirdim. Hastalığı daha çok kafama takabilirdim. Onların sayesinde çok şükür şu an iyi durumdayım. Oyun oynayarak moral depoladım” şeklinde konuştu. “HASTALIĞI YENMENİN FORMÜLÜ MUTLULUK” Lösemi’ye yakalanan hastalara tavsiyelerde bulunan Uçak, şu cümleleri bildirdi: “Kesinlikle morallerini yüksek tutsunlar, hastalığı düşünmesinler. Onlar zaten her zaman güçlüler. Aslında tek diyebileceğim, verebileceğim tavsiye bu. Moralleri yüksek olsun ve mutlu olsunlar. Mutlu oldukları zaman zaten gerisi geliyor hiç merak etmesinler. Hastalığı yenmenin formülü mutluluk. Kafaya takmamak. Batman kıyafeti giyerek Lösemi hastası çocuklara moral olmayı ve onları eğlendirerek hastalıklarını unutmalarını sağlamayı amaçlayan Uçak, “Akşamları Gotham için, gündüzleri LÖSEV için çalışıyorum. Yani bence her kahramanın her yerde olması lazım. Akşamları bir şeyler yapıyorsam eğer gündüzleri de farklı şeyler yapmaya çalıştığını vurgulayan Uçak, bu yüzden de sabahları LÖSEV’e yardımcı oluyorum. “LÖSEV’E KATLMAM ÇOK İYİ OLDU” LÖSEV’e geçen yıl katıldığını vurgulayan Uçak, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Biz Sosyal Hizmet Sorumlumuz Gül Şahin sayesinde LÖSEV’de yer aldık. Gül Şahin evimize gelmişti. Ben de o sırada dediğim gibi hasta olduğumdan dolayı hiç dışarı çıkmıyordum. Aslında katılmam çok daha iyi oldu benim için. Belli bir süre evde kaldıktan sonra böyle sosyalleşmek ya da dışarı çıkmak insanım içinden gelmiyor. Gül ablamız sayesinde bu asosyalleşmelerimi yendim ve şu anda buradayım.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.