TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#LOKMA

İLKHABER-Gazetesi - LOKMA haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, LOKMA haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sevgilisi terk etti, 'Allah kurtardı' pankartıyla lokma dağıttı Haber

Sevgilisi terk etti, 'Allah kurtardı' pankartıyla lokma dağıttı

Maltepe’de yaşayan Kadir Sarıca isimli vatandaş, yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Ayşenur Ç. tarafından terk edildi. 6 aydır sevgilisi Ayşenur Ç.’ye ulaşamayan Sarıca, sevgilisinin arkadaşının aracılığıyla 350 bin TL dolandırıldığını anladı. Sevgilisinin işsiz olduğu dönemde sevgilisine ve çocuğuna maddi manevi destek olduğunu belirten Sarıca, Ayşenur Ç. tarafından dolandırıldığını iddia etti. Evlenmeden sevgilisinin gerçek yüzünü gördüğünü belirten Sarıca, “Allah kurtardı” pankartıyla lokma döktürerek vatandaşlara dağıttı. "Kendisinden kurtulduğum için hayır lokması dağıtıyorum" Maltepe sevgisi tarafından terk edilen Kadir Sarıca, “Tanışmış olduğum hanımefendi evlenme vaadi ile bir sene boyunca tüm masraflarını bana karşılattı. İşin sonunda aldatıldığımızda kullanıldığımızı öğrendik. Bu durumu hanımefendinin kendi arkadaşından bizzat öğrendim. Kendisine ulaşmaya çalıştığımda ise telefonlarıma çıkmadı. Ne ailesine ne de kendisine ulaşabiliyorum. Sırra kadem basmış durumdalar. Ben de artık kendisinden kurtulduğum için hayır lokması dağıtıyorum. Ortalama 350 bin lira gibi bir kaybım var. Yaklaşık bir sene boyunca kendisine maddi destek verdim. Gündelik hayatındaki masrafları, çocuğunun masrafları ve benzeri konularda harcamalar yaptım. Karşılığında ise nankörlük gördüm. Erkeklere şu mesajı vermek istiyorum, 'kesinlikle fedakarlık yapmayın'” diye konuştu.

Beyşehir'de deprem şehitleri anısına lokma dağıtıldı Haber

Beyşehir'de deprem şehitleri anısına lokma dağıtıldı

Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği tarafından şehir merkezinde düzenlenen programda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde yaşamını kaybedenler gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla anıldı. Anma programına katılanlara da dökülen lokma ikram edildi. Programa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Bu milleti Allah böyle bir daha felaketlerle sınamasın, bir daha da vermesin inşallah, ama bu millet felakette de zelzele, sel bu tür olaylarda bir araya gelmeyi, ülkenin genel menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeyi bilen bir milletiz biz Türk milleti” dedi. Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker de depremin yaşanmasının hemen ardından Beyşehir’de tüm kadınlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak depremzedelere yardım ulaştırabilmek için seferber olduklarını anlatarak, “Allah’ım bir daha göstermesin inşallah. Oradaki hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Allah’ım bir daha acı günler yaşatmasın diyorum ama burada öyle güzel dostluklar kurduk ki, oradan gelen deprem bölgesinden gelen insanlarla öyle güzel bir bağımız oluştu ki, bizim hala onlarla görüşüyoruz. Bir daha böyle birlikte olmayalım, güzel şeylerde birlikte olalım inşallah. Kandille birlikte 6 Şubat’ın aynı güne denk gelmesi, bir araya gelmesi, buruk bir duygu, hüzün ve sevinci yaşatıyor, farklı bir şey. 500 kişilik lokma döktürüp dağıttık bugün ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhu için. Allah kabul etsin, sponsorlarımızdan da Allah razı olsun” diye konuştu. Öte yandan, yaşanan depremden sonra Hatay’dan Beyşehir’e gelen depremzedeler de Beyşehirliler’in hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, “Allah razı olsun kadın derneğimizden, tüm Beyşehir ve Konyalılar’dan. Tüm Türkiye zaten seferberlik başlatmıştı, bugün bizleri yine unutmadığımız için çok mutluyum, gerçekten çok buruk bir gün geçiriyoruz, o günü unutamıyoruz, çok kötü gün yaşamıştık. Yani bugün aynı günü yaşıyormuşuz gibi. Hava sıcak bugün ama bizim içimiz hala üşüyor” ifadelerine yer verdi.

TOKİ evlerine yerleşen vatandaşlar lokma hayrı yaptı Haber

TOKİ evlerine yerleşen vatandaşlar lokma hayrı yaptı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit ile birlikte Sancaklıbozköy Mahallesi’nde TOKİ iş birliğiyle hayata geçirdikleri sosyal konut projesinde yeni evlerine yerleşen vatandaşların yaptığı lokma hayrına katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı etkinlikte vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Çelik, yapılan hayrın kabul olmasını dileyerek, mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söyledi. Projenin hayata geçmesi için yıllarca emek verdiklerini, bugünse balkonlarda oturan aileleri, çocuk parkında oynayan çocukları gördüğünde çok mutlu olduğunu belirten Başkan Çelik, "Bu projenin yapılabilmesi için çok emek verdik. Sayısız kere gidip geldik, TOKİ ve Bakanlık yetkilileri ile görüştük. Yoğun çaba ve gayretlerimizin ardından yatırım planına alındı ve iki yıllık inşaat sürecinin ardından konutlarımız tamamlandı. Bugün bir babanın evladına sunmayacağı şartlarda, devletimizin sunduğu imkanlarla adeta kira öder gibiden de daha düşük fiyatlarla konutlara kavuşuldu. Hepiniz için hayırlı olsun. Rabbim sağlık ve afiyet içerisinde oturmayı nasip etsin. Site yönetimi, muhtarımız ve vatandaşlarımız ile sürekli görüşüyoruz. Eksiklerin giderilmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, diğer kurum ve kuruluşlarla da irtibat sağlıyoruz. Burası her geçen gün daha da güzelleşecek cazibe merkezi haline gelecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Etkinlik sonrasında Başkan Çelik ve beraberindekiler, hak sahiplerinden Buket Tepe’nin evine konuk oldu. Samimi bir havada gerçekleştirilen ziyarette, mahalle sakinlerinin taleplerini de dikkatle dinledi. Başkan Çelik, ikram edilen kahveyi içerken, "Bu bizim için bir fincan kahveden öte bir hayalin gerçeğe dönüşmesi. Projemizi yaparken ’İnşallah kısa sürede bitirir, hak sahiplerine teslim eder ve onlar da bizi davet ederlerse bir kahvelerini içeriz’ demiştik. Çok şükür bu günleri gösteren Rabbimize" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.