TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kuveyt

İLKHABER-Gazetesi - Kuveyt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kuveyt haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltiyor Haber

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltiyor

İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltti. Geçtiğimiz günlerde Almanya, Hollanda, Kanada, Kuzey Makedonya ve Kuveyt, vatandaşlarından Lübnan'ı terk etmelerini isterken, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanlıkları, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını güncelledi. İngiltere ve ABD vatandaşlarına da benzer çağrılar yapıldı. İsrail, binlerce Filistinlinin yaşamını kaybettiği ve yaralandığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürürken İsrail ile Lübnan’daki İran destekli Hizbullah arasındaki çatışmaların sonucunda bölgede tansiyon yükseldi. Bu çatışmalar, bölgede yeni bir savaş cephesi açılması endişelerine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Almanya, Hollanda, Kanada, Kuzey Makedonya ve Kuveyt, vatandaşlarından Lübnan'ı terk etmelerini isterken, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanlıkları, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını da güncelledi. İngiltere ve ABD de, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemelerini tavsiye etti. İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi tarafından yapılan duyuruda, "FCDO, İsrail ile İşgal Altındaki Filistin toprakları arasındaki çatışmayla ilgili riskler nedeniyle Lübnan'a tüm seyahatlerin yapılmamasını tavsiye ediyor" ifadesine yer verildi. Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği de, Lübnan'daki Amerikan vatandaşlarına İsrail ve Suriye sınırındaki bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulundu. Lübnan ile ilgili uyarılar güncellendi Almanya Dışişleri Bakanlığı, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını güncelledi, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu ve acilen Lübnan'dan ayrılmaları çağrısı yaptı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlarından Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları ve bu ülkede bulunan vatandaşlarının ise hala uçak seferleri varken acilen ayrılmalarını tavsiye etti.  Hizbullah'ın, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınır hattında yer alan Metulla yerleşim birimindeki bir askeri hedefe saldırı düzenlemesi, İsrail ordusunun ise Lübnan'ın güneyinde Şuba, Ayta eş-Şab ve El-Hıyam bölgelerinde Hizbullah'a ait bir yapı, bir gözetleme noktası ve askeri bir binayı vurması, bölgede yeni bir cephe açılması korkularını artırdı. USS Dwight D. Eisenhower Doğu Akdeniz’e gidecek iddiası Bu arada, ABD'nin, USS Dwight D. Eisenhower isimli uçak gemisini Doğu Akdeniz’e göndereceği iddiası da dünya basınında yer almışn, ABD ordusunun taarruz grubunun başında yer alan bu uçak gemisinin, İsrail ile birlikte Lübnan’a saldırı için bölgeye geleceği öne sürülmüştü.

Lübnan’ın ardından Kuveyt’te “Barbie” filmini yasakladı Haber

Lübnan’ın ardından Kuveyt’te “Barbie” filmini yasakladı

Lübnan’ın ardından Kuveyt’te "kamu etiğini" korumak için “Barbie” filminin ülkede gösterime girmesinin yasakladığını duyurdu. Dünya çapında gişe rekorları kıran Barbie filmi, Lübnan’ın ardından Kuveyt’te de yasaklandı. Kuveyt basınında yer alan haberde, Kuveyt’in "kamu etiğini" korumak için söz konusu kararı aldığı ifade edildi. Kuveyt Enformasyon Bakanlığı sözcüsü, filmin Kuveyt toplumuna ve kamu düzenine yabancı fikir ve inançları yaydığını söyledi. Kuveyt Film Sınıflandırma Kurulu Başkanı Lafi al-Subaiei yaptığı açıklamada, kurulun genellikle ülkenin kültürüne aykırı olduğu düşünülen film sahnelerinin kesilmesini istediğini belirterek, ancak filmler devletin kabul edilemez olduğunu düşündüğü davranışları teşvik ettiklerinde doğrudan yasaklandıklarını aktardı. Lübnan Barbie’yi "eşcinselliği teşvik ettiği” için yasaklamıştı Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada dün yaptığı yazılı açıklamada, "Barbie" filminin "eşcinselliği teşvik ettiği" ve dini değerlerle çeliştiği gerekçesiyle sinemalarda yayınlanmayacağını duyurmuş, filmin "cinsel dönüşümü teşvik ettiği" ve aile biriminin önemini azaltarak "inanç ve ahlak değerleriyle çeliştiği" ifade etmişti. Dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe yaptı Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in oynadığı Barbie filmi, 21 Temmuz’da vizyona girmesinden bu yana dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe yaparken, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede gösterime girdi.

Kuveytli ekip, yangınlardan sonra depremde de Türkiye'nin yardımına koştu Haber

Kuveytli ekip, yangınlardan sonra depremde de Türkiye'nin yardımına koştu

GAZİANTEP (AA) - FIRAT ÖZDEMİR/OKAN COŞKUN - Orman yangınlarına karşı geçen yıllarda verilen mücadeleye destek için Kuveyt'ten gelen arama kurtarma ekibi, şimdi de Kahramanmaraş'taki enkazlarda çalışma yürütüyor.Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda ülkeden gelen arama kurtarma ekipleri, yıkılan binalardan bir can daha kurtarmak için canla başla çalışıyor.Kuveyt ekibi geçen yıllarda yaşanan orman yangınlarından sonra bir kez daha Türkiye'ye yardıma koştu.Antalya, Hatay ve Muğla'daki orman yangınlarının söndürülmesi için çalışan 45 kişilik arama kurtarma ekibi, depremlerden 1 gün sonra geldikleri Kahramanmaraş'taki 3 enkazda can arıyor.Ekip lideri Ayman Almufarreh, AA muhabirine, tam teşekküllü 6 itfaiye aracıyla çalışmaları yürüttüklerini söyledi.Ekipteki bir grubun termal kamera ve diğer ekipmanlarla enkazlarda canlı varlığını tespit etmeye çalıştığını, diğer iki grubun da kazma, delme ve tahkimat çalışmasını yaparak enkaz altındakilere ulaşmak için uğraştığını anlatan Almufarreh, arama kurtarma ekipleriyle koordineli hareket ettiklerini aktardı.Yangın söndürme çalışmalarının ardından bu yıl da deprem felaketi sonrası yardıma geldiklerini dile getiren Almufarreh, dost ve kardeş gördükleri Türkiye'ye destek olmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.Almufarreh, şunları kaydetti:"Burada neler yaşadığımızı ve neler hissettiğimizi basit şekilde vasıflandıramayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi makamları, Türk arama kurtarma ekipleri ve diğer ülkelerden gelen arama kurtarma ekipleriyle iş birliği yapmaktan çok gurur duyuyoruz. Burada olduğumuz sürece elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız ve sonuna kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu büyük trajedi bizleri çok üzüyor. Bunun için bizler yorgunluğumuzu ve içinde bulunduğumuz riskli ortamları hiç dert etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlk günden bu yana çalışma alanlarımızda sürekli deprem oluyor ama biz her ne pahasına olursa olsun var olan bütün imkanlarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kuveyt’ten gelen sağlık ekibi depremzedeleri ameliyat ediyor Haber

Kuveyt’ten gelen sağlık ekibi depremzedeleri ameliyat ediyor

REYHANLI (AA) - MUSTAFA DEVECİ - Kuveyt Zekat Evi Kurumuna bağlı Tıbbi Şifa Derneği sağlık ekibi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geldikleri Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaralıları ameliyat ediyor.Zekat Evi Kurumuna bağlı Tıbbi Şifa Derneğinden ortopedi ve plastik cerrahi uzmanı 6 doktor ve 2 asistan, 11 Şubat’ta Reyhanlı ilçesine geldi.Cumartesi gününden bu yana 4 depremzedeyi ameliyat eden sağlık ekibi, Reyhanlı’daki özel bir hastanede yaptıkları ameliyatlarına bugün de devam etti.AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ekip şefi Dr. İbrahim Al-Tavala, insani yardım çalışmalarında deneyim sahibi olduklarını ve Hatay’da 7 yıldır Suriyelileri tedavi etmek için bölgeye sık sık geldiklerini söyledi.Al-Tavala, depremin ardından Kuveyt’ten sağlık ekibinin yanı sıra 10 kişilik insani yardım görevlilerin Hatay’a geldiğini belirterek “Garip bir duygu içerisindeyiz, şoktayız. Yıkımlar ve can kayıpları çok korkunç boyutlarda. Bu kadar olacağını tahmin etmiyorduk. Biz daha önce Hatay’a geliyorduk, buranın nasıl güzel bir yer olduğunu iyi biliyorduk. Ancak depremde yaşananlar bizi şoke etti.” ifadelerini kullandı.Şu ana kadar 4 kişiyi ameliyat ettiklerini ve bugün de ameliyatlara devam edeceklerini vurgulayan Al-Tavala, “Burada bulunmanın bir insani görev olduğunu hissediyoruz. Türk kardeşlerimizle aramızda kardeşlik ve din bağı var. Kuveyt ve Türkiye arasında güçlü bağlar var. Karışık duygular içindeyiz.” diye konuştu.Deprem nedeniyle Kuveyt halkının üzüntü içinde olduğunu kaydeden Al-Tavala, ülkede 2 gün önce depremzedelere yardım için kampanya başlatıldığını ve şu ana kadar 60 milyon dolardan fazla yardım toplandığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.