TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kuşadası Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Kuşadası Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kuşadası Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kuşadası Belediyesi Nusaybinli çocukları ilk kez denizle buluşturdu Haber

Kuşadası Belediyesi Nusaybinli çocukları ilk kez denizle buluşturdu

Kuşadası Belediyesi, Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin yaz okullarında eğitim gören 40 çocuğu ağırladı. Hayatları boyunca ilk defa denize girme fırsatı yakalayan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Kuşadası Belediyesi, Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin yaz okullarında eğitim gören öğrencileri bu yıl 7. kez misafir etti. Kenti ziyarete gelen 7-14 yaş arası çocukları Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak karşıladı. Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Proje Koordinatörü Şehmus Ak’ın eşlik ettiği çocuklar önce Tarihi Kervansaray, Porselen Bebek Sergi Alanı, Güvercinada Kalesi ve Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler son olarak deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmaları için Ada Camping’de ağırlandı. Hayatlarında ilk kez denize giren Nusaybinli çocuklar, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e kendilerine yaşattığı unutulmaz deneyim için teşekkür etti. İlk defa deniz gördüğünü belirten 7 yaşındaki Efe Özdemir, “Bugün hayatımın en güzel günü. Ömrümde ilk defa denize giriyorum ve gerçekten çok güzel bir duyguymuş. Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. Kuşadası’nın denizini çok beğendiğini ifade eden Ali Asır ise, “O kadar mutluyum ki anlatamam. Denize gireceğim için çok heyecanlandım girince de çok keyif aldım. Başkan Ömer Günel’e çok teşekkür ederim” diye konuştu. Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Genel Koordinatörü Şehmus Ak ise “Çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimleri için hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden 40 çocuğumuzu Kuşadası’na getirdik. Bugün Kuşadası Belediyesi’nin misafiri oluyoruz. Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel’e ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok iyi ağırladılar. Çocuklar hayatlarında ilk kez denize girdiler” dedi.

İnşaat yasaklarına uymayan 134 firmaya 754 bin TL ceza kesildi Haber

İnşaat yasaklarına uymayan 134 firmaya 754 bin TL ceza kesildi

(Haber Merkezi - Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri inşaat yasaklarının başladığı 15 Mayıs’tan bu yana kent genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerini sıklaştırdı. Yıl boyunca rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yasağı delen, kurallara uymayan veya çalışmalarına ara vermeyen firmaların inşaatlarını kontrol etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerinde uygunsuz çalışma yapan ve inşaat yasağı genelgesine uymayan firmaları tespit ettiklerinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32 ve 36’ıncı maddeleri uyarınca cezai işlem uyguluyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar yapılan kontrollerde kurallara uymadıkları belirlenen 134 firmaya toplam 754 bin 600 lira para cezası kesildi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, uygulanan cezaların caydırıcı olması açısından daha da artırılması gerektiğini belirterek, "Bazı firmalar cezadan sonra bile ısrarla kaba inşaat faaliyetlerine devam edebiliyor. Zabıta ekiplerimiz, yetkileri dahilinde, yasağa uymayanlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerini ara vermeden sürdürecek. Kurallara uymayan hiçbir firmaya esneklik tanımamız söz konusu değildir. Bu konu önceki gün kentimizde bir inşaatta işçiler ve işveren arasında yaşanan kavga nedeniyle farklı şekillerde gündeme getirilmekte ve çarpıtılmaktadır. Söz konusu inşaat firması hakkında gerek olay öncesinde gerekse de olayın ardından gerekli işlemler yapılmış ve ilgili yasa uyarınca para cezası kesilmiştir. Ancak belediyemiz de bir kamu kurumu olarak bu noktada yasaların uygun gördüğü kadar müdahil olabilir. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi önceliğimiz vatandaşlarımızın huzurudur " diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.