TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kurban Kesimi

İLKHABER-Gazetesi - Kurban Kesimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kurban Kesimi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TDV, kurban etlerini Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ücra köşelerine ulaştırdı Haber

TDV, kurban etlerini Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ücra köşelerine ulaştırdı

"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla vekalet yoluyla kurban kesimini tamamlayan TDV gönüllüleri, başkent Bangui'nin 20 bölgesinde faaliyet yürüttü. Gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan ekip, yolların çamur olması nedeniyle ulaşımın güçleştiği orman içindeki mahallelere bazen motosiklet yardımıyla kurban eti götürdü. TDV gönüllüleri, 3 Kur'an kursu ve 21 bin aileye kurban eti dağıtarak onlara "bayram sevinci" yaşattı. "Ne bizler Afrika'yı ne de Afrika bizi unutmayacaktır" TDV ekip lideri İbrahim Özkan, kendisi ve ekipteki arkadaşlarının hiçbir beklentileri olmadan, sadece mazlum insanlara yardım etmek için aktarmalı olarak 24 saati aşan uçak yolculuğunun ardından Orta Afrika Cumhuriyeti'ne ulaştıklarını söyledi. Buradaki insanların içinde bulunduğu yokluğu ve zor şartları gördüklerini aktaran Özkan, kesilen kurbanlardan elde edilen etleri dağıtarak onlara yardımcı olduklarını kaydetti. Özkan, mazlumlara destek olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Türk halkı olarak nerede bir mağdur ve mazlum görsek gider ona yardım ederiz. Buradaki muhtaç insanlara yardım edebilmek için ekibimizle uzun süren yolcuklar yaparak Bangui'ye geldik. Buradaki insanların durumunu yerinde gördük. İnsanlar burada maddi zorluklar yaşıyor ve yeterli beslenemiyor. Bu nedenle TDV olarak bizler, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde vekalet yoluyla kestiğimiz kurban etlerini Bangui'nin 20 bölgesindeki 3 Kur'an kursu ve 21 bin yardıma muhtaç aileye dağıttık. İnsanları mutlu etmenin sevincini yaşadık." Hayırseverlerin buradaki mazlumların hayır dualarını aldığını belirterek, "Buradaki topluma dağıttığımız etler vasıtasıyla Türk insanının her zaman mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu aktardık. Allah milletimizden razı olsun. Ne bizler Afrika'yı ne de Afrika bizi unutmayacaktır." dedi.

Ankara'da Kurban Bayramı'nda yapılan et bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor Haber

Ankara'da Kurban Bayramı'nda yapılan et bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurban Bayramı'nda 5 ilçede kurulan kurban kesim alanlarında bekleyen soğuk zincir araçları ve Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PORTAŞ) Soğuk Hava Deposu'na vatandaşların getirdikleri kurban eti bağışlarını topladı. ABB'den yapılan yazılı açıklamada, “Paylaştığın senindir, hemşehrini sevindir” sloganıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında Keçiören Ovacık, Yenimahalle Yakacık, Çankaya Mühye, Mamak Ortaköy ile Gölbaşı Oğulbey olmak üzere 5 ilçede kurulan kurban kesim alanlarında bekleyen soğuk zincir araçları, vatandaşların kestirdiği kurbanlıkların etlerini bağış olarak kabul ettiği bildirildi. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların ayrıca, Hipodrom Caddesi üzerinde Toptancı Hali'nin yanında yer alan PORTAŞ Soğuk Hava Deposu'na da et getirerek yardıma katıldıkları ifade edildi. PORTAŞ Soğuk Hava Deposu bayramın birinci günü saat 23.59'a kadar, ikinci günü ise saat 13:00'e kadar et bağışlarını sosyal destek alan ailelere dağıtılmak üzere kabul edecek. "Etler puanlama sistemine göre dağıtılacak" Etlerin bozulma riskine rağmen belirtilen tarih ve saatler dışında bağış kabul edilmediğini belirten ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, kampanyanın detaylarıyla ilişkin şu bilgileri verdi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak ‘Paylaştığın senindir, hemşehrini sevindir' sloganıyla bu Kurban Bayramı'nda da yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefledik. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından kurban et paylarının Kurban Bayramı'nın birinci günü 24.00'e kadar, ikinci günü de öğlen 13.00'e kadar kabulünü yapacağız. Ardından ekiplerimiz, sosyal yardım alan aileleri puanlama sistemine göre en yüksek puandan başlamak üzere etleri göndereceğiz. Bize destek sağlayan hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyor aynı zamanda tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz.”

Adana'nın merkez ilçelerinde kurban satış ve kesim yerleri Haber

Adana'nın merkez ilçelerinde kurban satış ve kesim yerleri

Adana'nın merkez ilçeleri Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Merkez ilçe belediyeleri, bayram öncesi tedbirleri almaya başladı. Çukurova Belediyesi, bu yıl da Kurban Bayramı’nda kesim hizmetini ücretsiz olarak verecek. Kurban satış noktası olarak önceki yıllarda olduğu gibi fuar alanının yanındaki boş alan belirlenirken, kurban kesim hizmeti ise Kurban Bayramının birinci ve ikinci günleri 5 ayrı noktada ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Çukurova kurban kesim ve satış yerleri Yüzüncüyıl Mahallesi Fuar Alanı Yanı Ücretsiz Kurban Kesim Noktaları: Yurt Mahallesi Sosyete Pazarı İçi Toros Mahallesi Semt Pazarı Huzurevleri Mahallesi Semt Pazarı Beyazevler Mahallesi Miraç Camii Yanı Yüzüncüyıl Mahallesi Fuar Alanı Yanı Seyhan kurban kesim ve satış yerleri Seyhan'da kurbanlık satış yerleri olarak 8 mahallede alanlar belirlendi. Buna göre; Gülbahçesi Mahallesi Kapalı Semt Pazarı Yanındaki Futbol Sahası Emek Mahallesi Kapalı Semt Pazarı Yanı Fatih Mahallesi İtfaiye Müdürlüğü Arkası 2000 Evler Mahallesi Gülen Özkan Cami Karşısı Gürselpaşa Mahallesi Mehmet Zaid Kutku İmam Hatip Ortaokulu Yanı Bahçeşehir Mahallesi Seyhan Belediyesi Spor Kompleksi Yanı Fevzipaşa Mahallesi A. Yaşar Bayboğan Caddesi ve Park Alanı Yeşiloba Mahallesi Kapalı Semt Pazarı Yanı Kurban kesim yerleri ise daha sonra açıklanacak. Yüreğir kurban kesim ve satış yerleri Yüreğir Belediyesi de yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçede kurban satış ve kesim noktalarını belirledi. Bu yıl Yüreğir'de 4 noktada kurban satışı yapılacak. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Üzeri Yüreğir Devlet Hastanesi Yanı Akıncılar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı Yanı Kışla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadı Yanı Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yanı Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayram öncesi önlemler ve temizlik çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirterek vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve sağlık içerisinde geçirmeleri için Temizlik, Zabıta, Fen İşleri ve Park Bahçeler başta olmak üzere ilgili tüm müdürlüklerin hizmetlerini aksatmadan sürdüreceğini söyledi. Sarıçam kurban kesim ve satış yerleri Sarıçam Belediyesi de yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor. İlçede yaşayan vatandaşların huzurlu ve güvende bir bayram geçirmesi için üç noktada, kurban satış ve iki noktada da kesim alanı belirlenirken, sağlıklı ve güvenli bir ortamda kurban kesim ve satışı için, yapılan düzenlemelere halkın uyması çağrısında bulunuldu. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı Üzeri Orhangazi Mahallesi Fatih Caddesi (Firezbar) Boynuyoğun Mahallesi Şehit Akif Palalı Bulvarı’nda Satış ve Kesim Noktası: Orhangazi Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki Satış Noktaları

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.