TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kıskançlık

İLKHABER-Gazetesi - Kıskançlık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kıskançlık haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Üçyıldız: Othello sendromu aşırı kıskançlık ve sanrılar ilişkileri zehirliyor Haber

Üçyıldız: Othello sendromu aşırı kıskançlık ve sanrılar ilişkileri zehirliyor

Othello sendromu, aşırı kıskançlık ve sanrılarla gölgelenen bir durumdur. Bu sendrom, partnerlerinin sadakatsiz olduğuna dair mantıksız inançlarla ilişkilerini zehirleyen insanları etkiler.  Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi. "Seni seviyorum" sözleri bir kabusa mı dönüştü? Othello sendromu, aşırı kıskançlık ve sanrısal inançlarla gölgelenen, ilişkileri zehirleyen ve trajik sonuçlara yol açabilen bir durumdur. Bu sendromun pençesindeki kişiler, partnerlerinin sadakatsizliğine dair mantıksız ve gerçek dışı inançlara kapılır, bu durum onları obsesif bir kıskançlığa sürükler. Othello sendromu nedir ? Othello sendromu kişinin yakın ilişkide olduğu bir kişiye karşı aşırı kıskançlık, saplantı ve güvensizlik duyguları yaşadığı bir psikolojik durumdur. Othello sendromu, en yalın haliyle ‘sanrılı kıskançlık’ veya ‘patolojik kıskançlık’ olarak da bilinen, aşırı kıskançlık ve güvensizlik duyguları ile karakterize bir psikolojik durumdur. Bu sendromu yaşayan kişiler, partnerlerinin kendilerini aldattığına dair mantıksız ve gerçek dışı inançlara kapılırlar. Bu inançlar genellikle obsesif bir şekilde zihinlerini meşgul eder ve günlük hayatlarını önemli ölçüde etkileyebilir. Othello sendromu herkesi etkileyebilir, ancak erkeklerde daha yaygındır. Genellikle 30'lu ve 40'lı yaşlarda başlar ancak daha erken veya daha geç yaşlarda da ortaya çıkabilir. Othello sendromunun belirtileri nelerdir? Othello sendromu belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir; partnerin sadakatsizliğine dair mantıksız ve gerçek dışı inançlar, kıskançlık nöbetleri, partnerin davranışlarını ve sözlerini sürekli takip etme ve sorgulama, partnerin sosyal çevresini kısıtlama ve kontrol etme, düşük benlik saygısı ve sosyal izolasyon. Othello sendromunun kesin nedeni bilinmemekle birlikte, birçok faktörün rol oynadığı düşünülmektedir. Başlıca genetik yatkınlık, travmatik geçmiş, düşük benlik saygısı ve güvensizlik duygusudur. “Sendromun kontrol altına alınması ve sağlıklı ilişkiler kurulması mümkündür” Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, ''Unutmayın, aşk, güvene ve saygıya dayalı bir duygudur. Kıskançlık ve sanrılar, bu güzel duyguyu  gölgelememeli ve ilişkilerinizi zehirlememelidir. Eğer siz veya tanıdığınız biri Othello sendromu yaşıyorsa, bir uzmandan yardım almak son derece önemlidir. Bu sendromun kontrol altına alınması ve sağlıklı ilişkiler kurulması mümkündür” diyerek ifade etti.

Young’a göre, karşınızdaki kişinin sizden nefret ettiğine ve kıskandığına dair en net işaretler Haber

Young’a göre, karşınızdaki kişinin sizden nefret ettiğine ve kıskandığına dair en net işaretler

Josh Fraser Young, TikTok’ta düzenli olarak beden dili üzerine videolar yayınlıyor ve son videosunda da birinin sizden hoşlanmadığını nasıl anlayacağınızı tüm detaylarıyla anlatıyor. Yeni Zelandalı gencin, “insanların sizin yanınızda nasıl hissettiklerini” tartışan bu son videosu, yüz binlerce kişi tarafından izlendi. İşte Young'a göre birinin sizden hoşlanmadığının en net işaretleri ... “BAŞARILARINIZI KÜÇÜMSERLER VE KISKANMA EĞİLİMİNDEDİRLER'' Young’a göre, dikkat edilmesi gereken bir numaralı şey, bir kişinin başarılarınızı küçümsemesidir. Bu durumu şöyle açıklıyor: “Sizden hoşlanmayan insanlar, özellikle de siz onlardan daha iyisini yaptığınızda, kolayca kıskançlık duymaya meyilli olurlar. Bu nedenle, size yakın biri kıskançlık belirtileri gösterdiğinde, aslında içten içe başarısız olmanızı istediklerini bilin…” ''SİZİNLE İLETİŞİM KURMAK İSTEMEZLER'' Listenin bir sonraki sırasında, sizle iletişim kurmaktan kaçınan insanlar var. Young, bu durumu şöyle açıklıyor: “Gerçek şu ki, eğer biri sizinle iletişime geçmek isterse, geçecektir. İnsanlar 7/24 telefonlarının başındalar, dolayısıyla sizinle hiç iletişime geçmiyor ya da cevap vermek için çaba sarf etmiyorsa, sizden hoşlanmıyor olma ihtimali yüksektir.” ''HER SÖYLEDİĞİNİZİ OLUMSUZ ALGILARLAR'' Young, şöyle devam ediyor: "Sizden hoşlanmayan insanlar hakkınızda olumsuz bir algıya sahip olduklarından, söylediklerinizi genellikle olumsuz olarak yorumlayacaktır; bu nedenle övgülerinizi, ince bir hakaret ya da küçümseme olarak algıladıklarında, gizli bir düşman olduklarını emin olabilirsiniz..."  ''SİZDEN BAŞKA HERKESE İYİ DAVRANIRLAR'' Young'a göre, "Şu gerçekle dürüstçe yüzleşmek gerekir ki insanlar size nasıl davranırsa sizin hakkınızda öyle hissederler. Eğer biri başkalarına iyi davranıyor, fakat size aynı şekilde davranmayı reddediyorsa, sizden hoşlanmıyor demektir." Bu tarz insanlar, sizinle rekabet etmeye ve başarılarınızı gölgede bırakmaya çalışırlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.