TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kış Mevsimi

İLKHABER-Gazetesi - Kış Mevsimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kış Mevsimi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da kış mevsiminin gelmesiyle kuzine sobası satışları artıyor Haber

Adana'da kış mevsiminin gelmesiyle kuzine sobası satışları artıyor

Adana'da havaların soğumasıyla birlikte, ısınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar geleneksel kuzine sobalarına yöneldi. Saydam Caddesi’nde kuzine sobası satışı yapan esnaf, kış sezonunun başlangıcıyla birlikte satışların önemli ölçüde arttığını belirtiyor. Kuzine Sobası nedir? Kuzine sobası, hem ısınma hem de yemek pişirme amacıyla kullanılan çok işlevli bir soba türüdür. Genellikle döküm malzemeden üretilen bu sobalar, kırsal kesimde yaşayanlar ve hobi bahçesi sahipleri arasında popülerlik kazanıyor. Ahmet Acar, "Kuzine soba, hem estetik hem de işlevsellik açısından tercih ediliyor. Müşterilerimiz hem ısınmak hem de yemek yapmak için bu ürünleri kullanıyor," dedi. Kuzine soba satışlarında artış yaşanıyor Kış aylarının gelmesiyle birlikte soba satışlarının arttığını belirten Acar, “İşlerimiz yaz sezonuna göre oldukça yoğunlaştı. Özellikle ekim ayından sonra daha da yoğun olacağız. Kışa hazırlıklarımız başladı'' ifadelerini kullandı. Acar, soğuk havaların etkisiyle bu hafta soba satışlarının hızlandığını söyledi. Kuzine sobalar 5 bin'den başlıyor Kuzine sobaların fiyatları, kullanılan malzeme ve işlevselliğine göre değişiklik gösteriyor. En uygun sobalar 5 bin ila 15 bin TL arasında satışa sunulurken, çok amaçlı kuzine sobalar 6 bin ile 20 bin TL arasında fiyatlarla müşterilere sunuluyor. Acar, "Estetik açıdan güzel olan ve göze hitap eden döküm sobaların fiyatları ise 15 bin TL'nin üzerinde. En ucuz sobalar ise saçtan yapılan ve yalnızca kış mevsiminde kullanılmaya uygun olanlar, bu sobalar bacaları dahil 5 bin TL'ye mal oluyor," dedi.

Mevsimlerin doğum üzerinde etkisi bulunuyor: Kış mevsiminde doğanlar mı yoksa yaz mevsiminde doğanlar mı daha şanslı durumdalar Haber

Mevsimlerin doğum üzerinde etkisi bulunuyor: Kış mevsiminde doğanlar mı yoksa yaz mevsiminde doğanlar mı daha şanslı durumdalar

Hangi mevsim içerisinde doğduğun doğum üzerinde bulunan etkisi bilim insanları tarafından araştırılmaktaydı. Kış mevsiminde dünyaya gözlerini açan bebeklerin yaz mevsiminde dünyaya gözünü açan bebeklere göre oldukça zeki, güçlü ve de lider ruhlu oldukları ortaya çıktı. Peki bu durum nasıl mümkün? Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin sahip olduğu özellikleri nelerdir? Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin sahip olduğu özellikler Zekâ yönünden zeki olurlar. Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin IQ seviyesi, diğer mevsimler içerisinde dünyaya gelen bebeklere göre daha yüksek oranlarda olmaktadır. Bunun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin anneleri hamilelik dönemi içerisinde daha fazla oranda D vitamin almaları ve bu durumun da beyin gelişim durumları üzerinde olumlu etki bırakması olabilir. Beden olarak daha güçlü yapıda olurlar. Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin kas ve kemik yapıları, yazın dünyaya gelen bebeklere nazaran beden olarak daha güçlü yapıda olabilir. Bunun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebek anneleri hamilelik dönemi içerisinde daha fazla oranda kalsiyum mineralini alması ve bu durumun da iskelet sistemi üzerinde olumlu bir etki bırakması oluyor. Kişilik yapısı olarak daha iyi huylu olurlar. Kış mevsiminde dünyaya gelen bebekler, diğer mevsimler içerisinde dünyaya gelen bebeklere göre daha sakin, ılımlı, uyumlu ve de mutlu olabilirler. Bu durumun temel nedeni ise, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin anneleri hamilelik döneminde normal şartlarda daha az oranda strese maruz kalması ve bu durumunda bebeklerin ruh hallerine olumlu bir etki bırakması olabilir. Daha uzun süre yaşamda olurlar ve lider ruhlu olurlar. Kış mevsiminde dünyaya gelen bebekler, diğer mevsimlerde dünyaya gelen bebeklere nazaran daha uzun ömürlü olması ve daha çok lider ruhuna sahip olabilirler. Bu durumun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin genetik yapıları daha sağlam olur. Bu durum yaşam kalitesine olumlu olarak yansır.

Kışın burun ameliyatı olmak daha avantajlı Haber

Kışın burun ameliyatı olmak daha avantajlı

(İLKHABER)- Son yıllarda en popüler estetik ameliyatları arasına giren burun estetiği, kış aylarında burun estetiği ameliyatı olunabilir mi, bu durum bir sakınca oluşturur mu gibi sıkça araştırılıyor. Kadınlar kadar erkeklerinde rağbet ettiği bir operasyon haline gelen burun estetiği sayesinde kişinin özgüveni başta olmak üzere birçok konuda fayda sağlıyor.   Yapılan estetik operasyonun her mevsim uygulanabilir olduğunu, ancak en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söyleyen Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Uluyol, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren ve Cerrahi Hastanesi bünyesinde son bir ayını geri bırakan Op. Dr. Sinan Uluyol, “Öncesinde Bodrum’da Acıbadem Hastanesi’nde ameliyatlarımı yapıyordum ama şimdi Ekim 2023 itibariyle Cerrahi hastanesinde hizmet vermekteyim. Kulak-burun-boğaz alakalı tıbbı ve cerrahi hakkında hizmet veriyorum. Özellikle yüz estetiği cerrahi burun, göz ve kepçe kulak estetikleri en çok yaptığım uygulamalardır. Burun estetiği konusunda özellikle en çok gelen sorular, ‘Yazın veya kışın burun estetiği olabilir miyim?’ oluyor. Biz kışın burun estetiği sık yaparız ve yapmayı da çok severiz” dedi. “Her burnun kendi hikayesi vardır” Burun estetiğinin kendileri için çok keyifli bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Sinan Uluyol, “Burun estetiğinden sonra yaptığımız uygulama özellikle göz çevresine soğuk uygulamadır. Kışın iklim açısından bir avantajımız vardır. Tabii ki de bu işlemde mevsim bağımlı değiliz. Burun estetiği olduktan sonra hastamız kendisini koruması gerekiyor. Belli ilaçlar veriyoruz, bunları kullanması gerekiyor. Özellikle kış döneminde grip, nezle çok olduğu için belli bir süre eve misafir çağırmasını istemiyoruz. Bunun haricinde burun estetiğinden sonra tuzlu suyla yıkamak bizim çok önemlidir. Burun estetiği çok keyifli bir ameliyattır ve hiçbir zaman matematiği yoktur. Her burnun kendi hikayesi vardır ve hikaye ameliyat sırasında bizim tarafımızdan yazılır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.