TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kemer

İLKHABER-Gazetesi - Kemer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kemer haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kemer Belediye Başkanı öğrencilere kar sürprizi, tahtalı dağı zirvesinde köfte ekmek keyfi Haber

Kemer Belediye Başkanı öğrencilere kar sürprizi, tahtalı dağı zirvesinde köfte ekmek keyfi

Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sınav ve ders stresinden uzaklaşması ve motivasyonlarını artırmaya yönelik yapılan etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler, yaklaşık 12 dakikalık teleferik yolculuğunun ardından 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine ulaştı. Başkan Topaloğlu, öğrencileri zirvede karşıladı. Zirvede karla karşılaşan öğrenciler soğuk havaya rağmen gönüllerince eğlendi ve Kemer manzarasını izledi.Bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren öğrenciler, etkinliği düzenleyen Başkan Topaloğlu’na teşekkür etti.Başkan Topaloğlu öğrencilere elleriyle köfte pişirdi Zirvede öğrencilere kar eşliğinde köfte ekmek sözünü de yerine getiren Başkan Topaloğlu, geleceğin teminatı olan öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi ve ikram etti.Yemek sırasında masaları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Başkan Topaloğlu, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Yemekten sonra açıklama yapan Başkan Topaloğlu, öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kar yağdı ve öğrencilerimizi zirveye çıkardık. Sucuk ekmek partisi yapalım dedik ama bunu Ahmet Erkal Spor Tesislerinde yapalım dedik. Bugün köfte ekmek yaptık. Öğrencilerimiz, üniversiteye yoğun şekilde hazırlanıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum. Sizleri seviyoruz” dedi. Kurs Müdürü Suat Göv de öğrencilere ve eğitime katkısından dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiğini söyledi.

Kayseri’de trafik ekiplerinden uygulamalı simülasyon Haber

Kayseri’de trafik ekiplerinden uygulamalı simülasyon

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan uygulamada, ekipler önce trafikte emniyet kemerini takmayan sürücüleri tespit ederek çevirme noktasına aldı. Daha sonra sürücüleri kurulan mobil simülasyon aracına alan ekipler, kemer takılmaması halinde kaza anında olacakları göstermek için sürücüleri araca bindirdi. Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Burada bugün bir etkinlik yapıyoruz. Emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcularımızı burada simülasyon aracına davet ederek uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemini kendileri görerek, yaşayarak idrak ediyorlar. İndiklerinde de emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu anlamış oluyorlar. Bizim halkımızdan isteğimiz emniyet kemerlerini takmaları. Yoksa her şey ceza değil tabi ki. Amacımız ceza da değil zaten. Burada göstererek, yaşayarak halkımızın bazı şeyleri öğrenmesini istiyoruz. Emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu öğrenmesini istiyoruz. Burada emniyet kemerinin ölümlü kazalarda yüzde 45 oranında önleyiciliği var. Ayrıca yaralamalı kazalarda da yüzde 60 yani yarıdan fazla önleyiciliği var. Biz sürücü ve yolcularımızdan kemerlerini takmalarını özellikle istirham ediyoruz” dedi. Simülasyon aracına binen Davut Enes, “Araç biraz yavaş döndü ama kaza anında daha hızlı ve daha şiddetli oluyor. Camlar parçalanıyor. Bu aslında çok iyi bir deneyim. İyi öğreniyoruz. Bayağı öğretici ve kaza anında ne yapmanız gerektiğini öğretiyor” ifadelerini kullandı. Yine simülasyon aracına binen Kaan Bahadır da, “Simülasyon aracı gerçekten çok faydalıydı. Emniyet kemerinin önemini daha iyi anladım. Bundan sonra emniyet kemerimi her zaman takacağım” dedi.

Kemer'de "Dünya Engelliler Günü" kutlandı Haber

Kemer'de "Dünya Engelliler Günü" kutlandı

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliklere Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Sayındaş, okul müdürleri, öğretmenler ve engelli bireyler ile aileleri katıldı. Kaymakam Solmaz, buradaki konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü denildiğinde sadece bir gün olarak anlam ifade edildiğini ama özelikle hayatın içerisinde kendi evladıyla, kardeşiyle, annesiyle, babasıyla bu imtihanın içerisinden geçen ailelerin her günün daha anlamlı olabilmesi adına her daim yanlarında oldukları söyledi. Devletin, hükümetin engellilere verdiği katkıların hiçbir zaman yadsınamayacağını kaydeden Solmaz, "Son yıllarda özellikle desteklerle kardeşlerimizin ailelerinin sıkıntılarını giderme adına özel rehabilitasyonlara verdiği destekler, devlet kurumlarındaki imkanları arttırmaya çalışması bunların en güzel örnekleri. Özel çocuklarımızın özel aileleri olarak sizleri çok seviyoruz. Devlet olarak elimizden geldiğince yanınızda olmaya gayret edeceğiz." diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ise yeğeninin de özel birey olduğunu ailelerin ne meşakkatler yaşadıklarınızı çok iyi bildikleri aktardı. Her zaman özel birey ve aileleriyle yakında ilgilendiklerini anlatan Bekar, "Adım adım anaokul, ilkokul, ortaokul ve lisede gelişimlerini tek tek gözlemleyerek takip ediyoruz. Çocuklarımızın kendilerine yetebilen, kendi hayatlarını idame ettirebilen birey olabilmeleri için çalışıyoruz. Bizim gayemiz ve hedefimiz bu." dedi. Program Özel Umut Su Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin düzenlediği maskot, animasyon, yüz boyama, sosis balon, mini disko etkinliği ile devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.