TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kayseri Büyükşehir Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Kayseri Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Bolat Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti Haber

Bakan Bolat Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir dizi program dolayısıyla kente gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti, makamında ağırladı. Başkan Büyükkılıç, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı kapıda çiçeklerle karşıladı. Bakan Bolat’a ziyarette AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar ve Mahmut Gürcan, AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı eşlik etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Bolat’a hem ziyaretleri hem de Kayseri’ye göstermiş oldukları sıcak ve samimi ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Büyükkılıç, Bakan Bolat’a kentte yapılan yatırımlar, hizmetler ve projeler ile ilgili detaylı bilgi de verdi. Kayseri'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Bolat da ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Sanayi ve ticaret şehri Kayseri’nin önemine işaret eden ve Şeref Defteri’ni imzalayan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, tüm Kayserililere de selam ve sevgilerini iletti.

Büyükkılıç: Şehrimizde Valiliğimiz ile birlikte gerekli önlemlerin alındığını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik Haber

Büyükkılıç: Şehrimizde Valiliğimiz ile birlikte gerekli önlemlerin alındığını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte dün yaşanan olaylarla ilgili alınan tedbirleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara Kızılcahamam'daki Yerel Yönetimler Değerlendirme ve İstişare Kampında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kentte dün yaşanan olayların ardından alınan tedbirler hakkında Erdoğan'a bilgi veren Büyükkılıç; "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile “Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” sonrası görüşme fırsatı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşmamızda da üzerinde durduğumuz konu, dün akşam saatlerinde şehrimizde yaşanan olayın hepimizi derinden üzmesi olmuştur. İlgili şahıs tutuklanmış, aile ve çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Şehrimizde Valiliğimiz ile birlikte gerekli önlemlerin alındığını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Olayın ehemmiyeti ve hassasiyeti göz önüne alınarak tüm vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve süreç içerisinde kendilerine ve milletimize zarar verecek hamlelerden uzak durmaya davet ediyorum. Güvenlik güçlerimiz ve devletimizin ilgili birimleri gerekli önlemleri almıştır, böylesine üzücü olaylar bir daha yaşanmayacaktır" ifadelerini kullandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dijital hizmetlerde başarıya ulaşıyor Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dijital hizmetlerde başarıya ulaşıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı, insan odaklı sosyal belediyecilik ve imar çalışmalarının yanında dijital dünyada da faaliyetlerini sürdürerek, hizmetlerini her platformdan yüksek standartlarda gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi araştırmalarda, vatandaşlara hizmet noktasında ön sıralarda yer alan bir başarı ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi’nin dijital ve sanal dünyadaki vitrini konumunda olan ve vatandaşlara söz konusu mecradan da hizmetini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi, tez çalışmasına konu oldu. Tez çalışmasında 30 Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi incelenirken, Kayseri Büyükşehir’in web sitesi ise pek çok anlamda ön sıralarda yer buldu. Büyükşehir’in Web Sitesi, Vatandaşa En İyi Hizmeti Sunuyor Oğuzhan Ayaz tarafından hazırlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Programı’ndaki ‘Yerel Yönetimlerde Dijitalleşme ve E-Belediyecilik: Dünya ve Türkiye Örnekleri’ konulu yüksek lisans tez çalışmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi web sitesi, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Antalya, Mersin ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte en iyi hizmeti sunan web sitesi oldu. ‘İşlevsellik, Düzen, İçerik ve Hizmet Çeşitliliğinde’ Önlerde Tez çalışmasına, 30 Büyükşehir Belediyesi web sitesi içerisinde 21 Büyükşehir’in web sitesini geride bırakan Kayseri Büyükşehir Belediyesi web sitesi, ‘işlevsellik, düzen, içerik ve hizmet çeşitliliği’ kriterlerinde öne çıkan web sitesi olarak kayıtlara geçti. Çalışmada ayrıca e-belediye hizmetlerinin, demokrasi ve katılım üzerindeki etkisi de araştırılarak sonuçları ortaya konuldu.

Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti Kayseri’de görsel şölen sunuyor Haber

Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti Kayseri’de görsel şölen sunuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip olan ve 30 bin adet su bitkisi bulunan gölet, gündüz ayrı gece apayrı görsel şölen sunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 1 milyon 260 bin metrekarelik toplam alanda 1 milyon metrekare yeşil alanıyla dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete girerken, farklı fonksiyonları ile de dikkat çekiyor. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, 1 milyon 260 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük Millet Bahçesi özelliğini taşırken, Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip bir göleti içerisinde barındırıyor. Biyolojik gölet ile su rezervini korumak, zenginleştirmek ve kullanılan bitkilerle birlikte biofiltrasyon sağlamak ve estetik tasarımlarla bölgede rekreasyon alanları oluşturmak hedefleniyor. Biyolojik gölet sistemlerinde önemli yer tutan bitkisel materyaller ekosistem hizmetinin temelini oluştururken, bölge iklimine uygun olarak seçilen bu bitkiler su döngüsünü besleme, bölge iklimini iyileştirme, su kaynağını temizleme gibi hizmetler sunuyor. Toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı Bu hedef doğrultusunda Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan biyolojik gölette Nymphae (Nilüfer), iris pseudocarus (İris), Cyperus alternifolius (Japon Şemsiyesi), Arundo donax (kargı), Acorus calamus variegata (Alacalı Eğir otu), Acorus grandina (Kısa eğir otu) ve pontederia cordata (pontaderya) türlerinden toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı. 39 bin metrekarelik alanıyla gündüz ayrı gece ise ışıklı cihazlar ile ayrı bir görsel şölen sunan gölet, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İçerinde 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlayan gölet üzerinde farklı malzemelerden yapılmış, farklı tasarımlara sahip 4 adet köprü de yayaların hizmetine sunuldu.Biyolojik gölet kenarı boyunca devam eden 1 kilometrelik iskele yolu boyunca ve gölet manzarasına hâkim 2 farklı noktada 16 adet kafe-restoran birimi de vatandaşlara hizmet veriyor. İskele yolu üzerinde yer alan gölet manzarasına hâkim konumu ile ziyaretçilerin Kayseri lezzetlerini tatma imkânı bulabileceği Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesinde olan Kayseri Mutfağı, vatandaşın damak tadına uygun lezzetleri sunmak için misafirlerine kapılarını açarken, hizmete devam ediyor.

Kayseri'nin Soğanlı Vadisi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı Haber

Kayseri'nin Soğanlı Vadisi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin balon uçuşlarıyla birlikte daha da hareketlenen önemli turizm destinasyonlarından olan Soğanlı Vadisi’nin tüm dünyaya tanıtılması için çalışmaları sürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliği ve diğer kurum ve kuruluşların destekleri sayesinde masal diyarı Soğanlı Vadisi’nde turizm çalışmalarının çok yönlü olarak sürdürüldüğü faaliyetler meyvesini veriyor. Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışmalarla muhteşem bir görünüme kavuşan, televizyon dizilerinin aranan mekânı olan Soğanlı Vadisi, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlarla dolup taştı. Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi eser restorasyonu, meydan düzenlemesi, yol yapım çalışmaları ve yürüyüş parkurları gibi hizmetleri Kapadokya’nın giriş kapısı olarak anılan Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Vadisi’nin tanıtımına büyük katkı sağladı. Önemli bir turizm destinasyonu haline gelen Soğanlı Vadisi, tarih ve doğayı deneyimlemek isteyen ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerli ve yabancı turistleri, Soğanlı Vadisi’ni görmeye davet ederek, “Soğanlı Vadimiz, yaptığımız yürüyüş yolları ve meydan düzenlemeleri, tarihi mekânların restore çalışmaları ile çok daha güzel bir turizm alanı haline geldi. Valimiz Gökmen Çiçek ve emeği geçen tüm kamu, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Hem hemşehrilerimizi hem Türkiye’deki vatandaşlarımızı hem de yabancı turistleri buraya bekliyoruz” dedi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kapadokya ile yan yana, çok önemli eserleri içinde barındıran, muhteşem coğrafi güzellikleri olan ve Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışmalarla muhteşem bir görünüme kavuşan Soğanlı Vadisi’nin harika bir turizm merkezi haline geldiğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği Dergisi'nde örnek projeleriyle tanıtıldı Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği Dergisi'nde örnek projeleriyle tanıtıldı

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da dolu dolu hizmet gerçekleştirerek halka hizmetini gerçekleştirerek, diğer taraftan da önemli dergilerde geniş yer buluyor. Türkiye’de belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında belediyelere rehberlik etmek, danışmanlık hizmeti vermek ve uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş oluşturmak gibi pek çok görevi üstlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) belediyelerin gerçekleştirdikleri çalışmaları ve hayata geçirdikleri projeleri de yayın organları ile halka duyurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda yeni yayınlanan 2023 yılı Ekim Kasım ve Aralık aylarını kapsayan İller/Belediyeler Dergisi son sayısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne, 4 sayfalık yer verilerek 2023 yılındaki icraatları anlatıldı. Söz konusu sayısı ‘Türkiye Yüzyılında Belediyecilik Vizyonu’ teması ile yayınlanan İller/Belediyeler Dergisi, Türkiye’deki belediyelerin icraat ve projelerine yer verirken, 2023 yılında ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelere imza atan bir belediye olduğunu vurguladı. Çalışmada, 2023 yılındaki açılışlar, Türkiye Yüzyılındaki Kayseri şehrinin vizyonu, ilçelerdeki tarım, hayvancılık ve kırsala dair büyük hizmetler, kültür sanat ve eğitim alanındaki yatırımlar, deprem afetindeki Kayseri’nin yardım ve destekleri belirtilirken, örnek projelerin 2024 yılında da devam edeceği anlatıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Yakut Mahallesi'nde üst geçit köprüsü inşaatını inceledi Haber

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Yakut Mahallesi'nde üst geçit köprüsü inşaatını inceledi

Şehrin konforlu ulaşımı için gece, gündüz demeden gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kamulaştırma giderleri hariç toplam maliyeti yaklaşık 150 milyon TL’lik Yakut Mahallesi’nin Kocasinan Bulvarı üzerinden şehrin merkezi ile bütünleştirilmesi amacıyla gerçekleşen üst geçit köprüsü ve bağlantı yolu projesini yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç’a, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ile daire başkanları da eşlik etti. Şehrin kuzeyindeki Yakut Mahallesi’ni Kocasinan Bulvarı’na bağlayarak şehrin güneyi ile birleştirecek üst geçit köprüsünün inşaatı hakkında son durum hakkında bilgiler alan Büyükkılıç, Yakut Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğiyle gerçekleşen projede sona gelindiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, stratejik öneme sahip köprünün inşaatının tamamlandığını, asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Durmak yok, çalışmaya devam. Yakut Mahallemizin, Kocasinan Bulvarı ile bağlayarak şehirle bütünleşmesi, çok daha kolay ulaşım imkanına kavuşması için TCDD ile birlikte çalışmalarını başlattığımız 150 Milyon TL değerindeki Demiryolu Üstgeçit Köprüsü, ana arter, bağlantı yolları ve kavşak düzenlemeleri çalışmalarımızda sona geldik” diye konuştu. Daha konforlu bir ulaşım vurgusu yapan Büyükkılıç, “İnşallah bu projemiz ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki trafik yükünü azaltarak, şehir içi ulaşımı daha güvenli ve konforlu bir hale getireceğiz. Tüm hemşehrilerime ve Kayseri'mize hayırlı olsun” dedi.Başkan Büyükkılıç, 7 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılan projede, aydınlatma sistemleri yapıldığını, güvenlik bariyerleri oluşturulduğunu, yaya yolları ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Kenan Sofuoğlu, oğluyla birlikte Dünya Snowcross Şampiyonası'nı Erciyes'te izledi Haber

Kenan Sofuoğlu, oğluyla birlikte Dünya Snowcross Şampiyonası'nı Erciyes'te izledi

TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Türkiye’de ilk kez Erciyes’te gerçekleşen Dünya Snowcross Şampiyonası'nın, Türkiye etabı yarışlarını izlemek için Erciyes’e geldi. Ailesi ile birlikte hem tatil yapan hem de şampiyonayı izlemeye gelen Sofuoğlu, 4 yaşındaki oğlu Zayn ile birlikte ATV ile gezme imkânı da buldu. Erciyes Kayak Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu, "Kayseri’ye uzun yıllar önce yarışlar için gelmiştim. Kayseri gerçekten Türkiye’nin en güzel şehirleri arasındadır, bu bir gerçek. Kayak pistine ilk defa bu sene geldim" dedi. Kayak pistlerini ve otel hizmetlerini çok beğendiğini söyleyen Sofuoğlu, "Ailece yurt dışına da farklı ülkelerde kayağa gidiyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile buraya geldik. Hem Dünya Şampiyonası'nı izleyelim, ailemle gelip, kayak pistlerini kullanalım dedik. Açıkçası gittiğim yurt dışındaki otel hizmetlerine ve kayak pistlerine baktığımız zaman artık Avrupa’ya gitmeye gerek yokmuş dedirttiren bir altyapı yapılmış burada, gerçekten çok güzel. Ailemle kayak yaptık, gece ışıklarla kayak da yapacağız" diye konuştu. "Şampiyona hem Kayseri’nin tanıtımı hem de ülkenin tanıtımı açısından önemli" Kenan Sofuoğlu, Dünya Şampiyonası için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kriterleri yerine getirdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 farklı ülkeden 16 sporcu yarışa katılacak. Dünya Şampiyonası’nın Kayseri’ye getirilmesi şu anlama geliyor, bu ülkelerin her birinde hem canlı yayınlanacak hem de diyecekler ki 'Türkiye’de bu yarışlar yapılabiliyor'. Hem Kayseri’nin tanıtımı hem de ülkenin tanıtımı açısından çok önemlidir. Federasyon burada büyük emek verdi. Bu yarışlar kolay kolay yapılacak bir yarışlar değil. Altyapının, pistin yapılması gerekiyor. Dünya Şampiyonası’nı buraya almak için birçok kriterleri geçmek gerekiyor. Kayseri Büyükşehir, bence bu kriterleri tam anlamıyla yaptı, federasyon da güzel bir organizasyonla işi buraya kadar getirdi. Biz de heyecanla, merakla yarışları izleyeceğiz." Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ile de bir süre görüşen Sofuoğlu, Elcuman’dan hem yarışlar hem de Erciyes Kayak Merkezi hakkında bilgiler aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.