SON DAKİKA

#Karayolları Genel Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Karayolları Genel Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karayolları Genel Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi köprüler bedava, kaç gün bedava? Haber

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi köprüler bedava, kaç gün bedava?

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle seyahat edecek vatandaşlar için ulaşım kolaylığı sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, belirli köprü ve otoyollar bayram süresince ücretsiz olarak kullanılabilecek. BAYRAMDA HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ? Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğu altındaki tüm otoyollar ile İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, bayram tatili boyunca ücretsiz hizmet verecek. ÜCRETSİZ GEÇİŞLER NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR? Ücretsiz geçiş uygulaması, bugünden itibaren (29 Mart Cumartesi) saat 00.00 itibarıyla başladı ve 2 Nisan Çarşamba günü saat 07.00'ye kadar devam edecek. Bu süre zarfında belirtilen köprü ve otoyolları kullanan vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeyecekler. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu uygulamanın Ramazan Bayramı'nda vatandaşlara bir hediye olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, "Ramazan Bayramı’nda Ücretsiz Ulaşım Müjdesi. Milletimize bayram hediyesi," ifadelerini kullandı. OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRETLİ Mİ? Ücretsiz geçiş uygulamasının detayları merak edilirken, özellikle sıkça kullanılan Osmangazi Köprüsü'nün durumu da merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre, Osmangazi Köprüsü özel bir iştirak olduğu için bayramda ücretsiz geçiş uygulaması kapsamında yer almıyor. Dolayısıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçişler normal tarifeye göre ücretli olacak. TOPLU TAŞIMA DA ÜCRETSİZ Bayramda sadece köprü ve otoyollar değil, bazı şehirlerde toplu taşıma da ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metrosu ve belediye toplu taşıma hatları 30 Mart Pazar gece 00.00 ile 1 Nisan Salı gece 24.00 arasında ücretsiz hizmet verecek.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 ilde ağır taşıt trafiğine kısıtlama! Haber

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 ilde ağır taşıt trafiğine kısıtlama!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeniyle önemli bir karar aldı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara’da bulunan bazı otoyol ve devlet yollarında ağır taşıt trafiği geçici olarak durduruldu. Kısıtlama, 21 Şubat Cuma günü saat 13.00 itibarıyla başladı ve 23 Şubat Pazar günü saat 13.00’e kadar devam edecek. Bu süre zarfında kamyon, çekici ve tanker gibi ağır taşıtların, tedarik sürecinde aksama yaşanmaması gereken araçlar hariç, belirlenen güzergahları kullanmalarına izin verilmeyecek. METEOROLOJİDEN TURUNCU VE SARI KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olacağı iller için çeşitli uyarılar yapıldı: Turuncu Kod (Tehlikeli): Kocaeli, Sakarya, Düzce Sarı Kod (Az Tehlikeli): İstanbul, Bolu, Karabük Beklenen hava şartlarının 23 Şubat Pazar günü öğle saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. KAPSAM DIŞINDA KALAN GÜZERGAHLAR VE ARAÇLAR Ağır taşıt trafiğine kapatılacak yollar şu şekilde açıklandı: D-100 ve D-750 Devlet Yolları TEM Otoyolu Kuzey Marmara Otoyolu Ancak tedarik sürecinde aksama yaşanmaması gereken araçlar, bu yasaktan muaf tutulacak. SÜRÜCÜLERE UYARILAR: ALTERNATİF GÜZERGAHLARI TERCİH EDİN KGM, sürücülerin trafik akışında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Sürücülerden şu önlemlere dikkat etmeleri istendi: Trafik işaret ve işaretçilerine uymak Hava koşullarına uygun hızda seyretmek Alternatif güzergahları kullanmak Yetkililer, alınan bu önlemlerin hem trafik güvenliği hem de yolculuk sürelerinin minimize edilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. KISITLAMALAR NE ZAMAN SONA ERECEK? Ağır taşıt trafiğine yönelik kısıtlamalar, 23 Şubat Pazar günü saat 13.00 itibarıyla sona erecek. Hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte, yollar yeniden ağır taşıt trafiğine açılacak.

Uraloğlu: Karayolları Kömürhan Güneş Enerji Santrali İle Kömürhan Tüneli’nin aydınlatma ihtiyacını karşılayacağız Haber

Uraloğlu: Karayolları Kömürhan Güneş Enerji Santrali İle Kömürhan Tüneli’nin aydınlatma ihtiyacını karşılayacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, enerji tüketiminden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Güneş Enerji Santralleri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, “Enerji ithalatını azaltma hedefiyle hem çevreyi koruyan hem de ekonomik olan yenilenebilir enerji kaynaklarımızı ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nün enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayan 1 megavat gücündeki Çeşme Güneş Enerjisi Santrali ve 5 adet trafo, 45 adet inverter ile 10 bin 400 adet panelden oluşan Van Güneş Enerjisi Santralimizin ardından, Elazığ’daki Karayolları Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’ni de ağustos ayında hizmete almayı planlıyoruz. Şanlıurfa ve İstanbul’da da Güneş Enerji Santralleri kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van’da da ikinci santralimizi kuracağız” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, enerjiden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde Güneş Enerji Santralleri kurma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Doğa dostu Güneş Enerjisi Santrallerini (GES) ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını belirten Bakan Uraloğlu, “2017 yılında elektrik üretmeye başlayan İzmir Çeşme Güneş Enerji Santrali ile bugüne kadar 43,4 milyon TL’lik üretim gerçekleştirdik. 2023 yılında kullanıma aldığımız Karayolları Genel Müdürlüğünün ikinci Güneş Enerji Santrali olan Van Güneş Enerjisi Santrali de 5 bin 600 kilovatlık kurulu güce sahip. Buradan da yıllık toplam 7,2 milyon TL tasarruf sağladık” diye konuştu.  Van’a 2. Güneş Enerji Santrali yapılacak Van’da 3,6 megavat kapasiteye sahip ikinci bir santral kurmak için çalışma başlattıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, “Santralimizin ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bu santral ile de yıllık toplam 4 milyon TL tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” dedi. “Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali ile de yıllık toplam 6 milyon TL tasarruf edeceğiz” Bakan Uraloğlu, 5 Nisan 2024 tarihinde yapımına başlanan Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’nde de çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek şunları söyledi: “Elazığ’da kurulumuna devam ettiğimiz Güneş Enerji Santrali’nde sona gelmiş durumdayız. Aladikme Köyü’nde inşa ettiğimiz santralimizi ağustos ayında hizmete almayı planlıyoruz. ‘Bin 231 kilovat peak’ gücündeki santral ile yıllık 1 milyon 846 bin 800 kilovat saat enerji üretmeyi ve Kömürhan Tüneli’nin aydınlatma ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz. Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali ile de yıllık toplam 6 milyon TL tasarruf edeceğiz.” “5 Megavat gücünde bir Güneş Enerji Santrali kurmak için temaslara başladık” Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa ve İstanbul’da da GES kurulumu için çalışmalarına başladıklarını bildirerek, “Şanlıurfa Otoyol Bakım İşletme Şefliği sınırları içerisinde 5 megavat gücünde bir Güneş Enerji Santrali kurmak için temaslara başladık” dedi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Akıllı ulaşım sistemlerine yönelik yeni projeler yolda Haber

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Akıllı ulaşım sistemlerine yönelik yeni projeler yolda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara, Antalya ve İstanbul bölge müdürlüğündeki otoyol kontrol merkezlerinde Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu yapılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Oluşturulan Akıllı Ulaşım Sistemleri mimarisi standartları ile Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemi verilerini tek bir merkezde IoT yazılım çatısı altında toplayarak AUS uygulamalarında koordinasyonu sağlayacağız. Bu sayede sistemler arası bütünlük ve birlikte çalışabilirliğin tesis edilmesi, karayollarındaki sistemlerin izlenebilirliğinin ve yönetilebilirliğinin sağlanması, ortaya koyulacak gereksinimler ile teknolojik gelişmelere yön vererek operasyonel kabiliyetin arttırılmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemleri alanında Bakanlığımızın bir diğer projesi olan ve bu alanda standartları belirleyen Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi’nde de bütün süreçlerin tamamlandığını belirterek, “Proje hizmete alındığında akıllı ulaşım sistemi mimarisinde veri akışı, Türksat uyduları ile desteklenerek kesintisiz hale getirilecek.” ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi” ve “Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi”nde gelinen son aşamaya dair açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü, Türksat ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi  Başkanlığı (UDHAM) ile yapılan 3’lü protokol çerçevesinde bir AR-GE projesi olarak yürütüldüğünü anımsatarak, “Akıllı Ulaşım Sistemleri mimarisi standartları ile Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemi verilerini tek bir merkezde IoT yazılım çatısı altında toplayarak AUS uygulamalarında koordinasyonu sağlayacağız. Bu sayede sistemler arası bütünlük ve birlikte çalışabilirliğin tesis edilmesi, karayollarındaki sistemlerin izlenebilirliğinin ve yönetilebilirliğinin sağlanması, ortaya koyulacak gereksinimler ile teknolojik gelişmelere yön vererek operasyonel kabiliyetin artırılmasını hedefliyoruz.” diye konuştu. “30 KİLOMETRE PİLOT UYGULAMA” AUS IoT Merkez Yazılımının Ankara, Antalya ve İstanbul Karayolları Bölge Müdürlüğündeki kontrol merkezlerinde yapılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu ile yeni nesil iletişim teknoloji ve protokollerinin kullanılarak haberleşme ve uyarı senaryolarının gerçekleştirileceği Türkiye’de ilk defa 30 kilometrelik kesimde pilot sahada bir proje başlattık. Yolda meydana gelen kaza, duran araç, gizli buzlanma, yola düşen nesne, yol yapım ve bakım çalışmaları, şerit veya yol kapama gibi trafik güvenliği, seyahat hızı, konfor ve zamanı etkileyen olaylar tespit edilerek yol kullanıcılarına anlık olarak bilgilendirme sağlanacak. Yollara; Akıllı Sinyalizasyon, Kamera, Yol Sensörleri, Görüntü İşleme, Olay Algılama, Değişken Mesaj İşaretleri, Değişken Trafik İşaretleri, Meteorolojik Bilgi Sistemleri gibi Akıllı Ulaşım Sistemleri kurulacak. Ankara, İstanbul ve Antalya Bölgesinde kurulan kontrol merkezlerinde Sistem ve Network Ekipmanlarının kurulumları yapılacak. Ayrıca Fiber ve Enerji altyapı kurulumları da gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu. PROJE 2026 YILINDA TAMAMLANACAK. Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi’nin 23 Kasım 2023 tarihinde başladığını anımsatan Uraloğlu, yazılımın tamamlanması ve saha kurulum süresinin 24 ay olduğunu belirtti. Uraloğlu, projenin işletme ve bakım süresinin ise 12 ay olduğunu, 23 Kasım 2026’da projenin bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Projenin saha keşiflerinin tamamlandığını kaydeden Uraloğlu, “Detaylı dokümantasyon hazırlıkları yapıldı, yakın zamanda saha kurulumları başlayacak.  Ayrıca yazılım analiz ve tasarım kabulü sonrası da yazılım geliştirme aşaması başlayacak.” açıklamasında bulundu. AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİNE UYDU DESTEĞİ Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, yerli ve milli uydu haberleşme teknolojilerinin akıllı ulaşım sistemleri alanında kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi’nde bütün süreçlerin tamamlandığını duyurdu. Uraloğlu, “Proje hizmete alındığında akıllı ulaşım sistemi mimarisi, Türksat uyduları ile desteklenerek veri akışı kesintisiz hale getirilecek.” ifadelerini kullandı. Proje hizmete alındığında karayolu ve haberleşme sektörleri başta olmak üzere, ulaşım sektörlerinin birbiriyle entegrasyonunu sağlamak amacıyla Türkiye’nin Ulusal AUS Mimarisi’nin oluşturulduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Böylece insansız kara araçları başta olmak üzere yeni nesil ulaşım teknolojilerinde kullanılan araçların iletişimi Türksat uyduları ile kesintisiz hale gelecek, kazaların da önüne geçilecek.” dedi. Bakan Uraloğlu, projenin iki ana iş paketi kapsamında tamamlandığını söyleyerek, ilk pakette uydu üzerinden haberleşme sağlayabilen Ka Bant Sabit/Mobil IoT Terminal Antenlerin ve Ka Bant Kara SOTM Antenin üretimlerinin tamamlandığını bildirdi. Uraloğlu, “Üretimleri tamamlanmış antenlerin temel saha testlerini 9 Ocak’ta Türksat yerleşkesinde tamamladık. Testleri başarıyla geçen antenler AUS alanında kullanım kabiliyetleriyle tam not aldı.” dedi. İkinci ana iş paketi kapsamında ise Türkiye ve dünyadaki AUS ve AUS mimarileri alanındaki mevcut durumunun detaylı analizini yaparak Ulusal AUS Mimarisi ve yazılımını geliştirdiklerini bildiren Bakan Uraloğlu, Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi’nin bütün süreçlerinin tamamlandığını ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak proje sonuç raporunun ardından hayata geçirileceğini söyledi.

Temmuz 2024'te güncellenen köprü ve otoyol geçiş ücretleri belli oldu Haber

Temmuz 2024'te güncellenen köprü ve otoyol geçiş ücretleri belli oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Temmuz 2024 köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri açıklandı. Ülke genelinde sürücülerin dikkatle takip ettiği bu güncelleme, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kapsıyor. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin... Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri: Otomobil: 399 TL Hafif Ticari Araç: 640 TL 3 Akslı ve Her Türlü Araç: 850 TL Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücretleri: Otomobil: 49 TL Hafif Ticari Araç: 64 TL 3 Akslı ve Her Türlü Araç: 85 TL 4-5 Akslı Her Türlü Araç: 220 TL 6 ve Yukarı Akslı Araçlar: 275 TL Motosikletler: 25 TL 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücretleri: Araç Sınıfı 1: 295,00 TL Araç Sınıfı 2: 370,00 TL Araç Sınıfı 3: 665,00 TL Araç Sınıfı 4: 740,00 TL Araç Sınıfı 5: 1.400,00 TL Araç Sınıfı 6: 75,00 TL İstanbul-İzmir Otoyol Ücretleri 2024: Osmangazi Köprüsü - Bursa Kuzey: 380 TL Bursa Kuzey - Manisa Turgutlu: 675 TL Manisa Turgutlu - İzmir Çıkış: 710 TL Sürücüler, HGS etiketi veya geçişlerini banka kartı, nakit veya kredi kartıyla yapabilirler. Geçiş ücretleri araç sınıflarına ve kat edilen mesafeye göre değişiklik gösterir. Ayrıca, köprü geçiş ücreti ödenmezse ek ceza uygulanabilir ve geçiş ihlalleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından takip edilir.

Bakan Uraloğlu: Çelik ağ kaplama ile dik yamaçlarda emniyetli geçiş sağlıyoruz Haber

Bakan Uraloğlu: Çelik ağ kaplama ile dik yamaçlarda emniyetli geçiş sağlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çelik grid ağ kaplama uygulamasıyla dik ve sarp yamaçları bulunan yollarda emniyetli geçiş sağladıklarının söyledi. Dik ve sarp yamaçlardaki yollarda kaya düşmesi tehlikesine karşı sürücüleri koruma amaçlı yaptıkları çalışma kapsamında toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekarelik çelik ağ kaplaması yaptıklarını ifade ederek, “Bu sayı yaklaşık 640 futbol sahası büyüklüğüne denktir.” dedi. En fazla çelik ağ uygulamasının 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ ile dağları, sarp ve dik yamaçları ile öne çıkan Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında ise toplam 764 bin 250 metre kare çelik ağ uygulaması yapılmıştır. Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yol ağı bu alanda en fazla ikinci çelik tel ağı uygulanan bölge oldu” ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından kaya düşmesi riski bulunan dik ve sarp yamaçlardaki yollarda yürütülen çelik ağ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Karayollarında kaya düşme riski bulunan dağlar ve sarp yamaçlarda uyguladıkları çelik grid ağ uygulaması ile riskleri en aza indirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında kuzey, güney, doğu, batı, dağ, bayır demeden çalışıyoruz. Otoyollar, köprüler, tüneller, viyadüklerin yanında farklı coğrafyalarımızdaki dik ve sarp yamaçlarda bulunan yollarımızda emniyetli geçişi sağlamak ve vatandaşlarımızı korumak için yamaçları ve taşları çelik grid ağlarla ile örüyoruz.” dedi. URALOĞLU: “4 MİLYON 596 BİN 980 METREKARE ÇELİK AĞ UYGULAMASI YAPILDI” Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağında ülke genelinde toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekare çelik ağ uygulaması yapıldığının altını çizen Uraloğlu, bu sayının yaklaşık 640 futbol sahası büyüklüğüne denk olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, “Çelik grid ağ ile Türkiye’nin yol güvenliğini sağlıyoruz. Bu kapsamda İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Sakarya-Mekece Devlet Yolu’nda 4 bin 200 metre uzunluğunda 30 bin metrekare, İzmir 2. Bölge Müdürlüğü ağındaki Denizli, Uşak, Muğla, İzmir, Manisa illerinde toplamda 260 bin metrekare çelik ağ yapımı tamamlandı. 2024 yılı sonuna kadar da yaklaşık 30 bin metrekare çelik ağ sermeyi planlıyoruz.” dedi. Konya 3. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Konya-Beyşehir ve Konya-Hadim-Taşkent yollarında toplam 65 bin metre kare çelik ağ uygulaması bulunduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, Ankara 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı yol ağında da toplamda 36 bin 730 metre çelik ağ uygulaması bulunduğunu ifade etti. Uraloğlu, “Düzce-Gölyaka İl Yolu’nda 11 bin metre kare, Bolu Dokurcun-Mudurnu Devlet Yolu’nda 4 bin 630 metre kare, Mudurnu-Nallıhan Devlet Yolu’nda 5 bin 200 metre kare, Göynük-Nallıhan Devlet Yolu’nda 10 bin 800 metre kare, Ankara-Kırıkkale Devlet Yolu’nda 600 metre kare, Ankara Nallıhan-Beypazarı Yolu’nda 750 metre kare, Çubuk-Şabanözü İl Yolu’nda 3 bin 750 metre kare çelik ağ uygulaması yapılmıştır.” şeklinde konuştu. Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı diğer bölge müdürlüklerinin yol ağında bulunan çelik ağ uygulamaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Mersin 5. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Anamur -Aydıncık Devlet Yolu, Aydıncık-Silifke Devlet Yolu, Silifke-Kızkalesi Devlet Yolu, Ermenek-Mut Devlet Yolu, Silifke-Gülnar İl Yolu, Tarsus-Çamlıyayla İl Yolu, Hatay İskenderun-Topboğazı Devlet Yolu ve Kahramanmaraş Elbistan-Nurhak İl Yolu’nda toplam 48 bin 200 metre kare çelik ağ uygulaması yapılmıştır. Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Niğde ilinde Ulukışla-Pozantı Devlet Yolu’nda 26 bin metre kare çelik ağ uygulaması gerçekleştirilmiştir. Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağındaki; Amasya Çevre Yolu’nda 30 bin metre kare, Amasya-Taşova Yolu’nda 20 bin metre kare, Çorum-Sungurlu Yolu’nda 20 bin metre kare, Çorum-Merzifon Yolu’nda 5 bin metre kare, Oğuzlar İl Yolu’nda 55 bin metre kare, Merzifon-Osmancık-Tosya Yolu’nda 30 bin metre kare, Ordu Topçam-Mesudiye Yolu’nda 240 bin metre kare, Bolaman-Perşembe Yolu’nda 10 bin metre kare, Aybastı İl Yolu’nda 8 bin metre kare, Samsun Vezirköprü-Durağan Yolu’nda 15 bin metre kare, Tokat Çevre Yolu’nda 20 bin metre kare olmak üzere toplamda 453 Bin metre kare çelik ağ uygulaması tamamlanmıştır. Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü yol ağında; Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinde 2020-2023 yılları arasında 282 bin metrekare, Diyarbakır 9. Bölge yol ağında yer alan; Birecik-Suruç Devlet Yolu’nda bin 800 metre kare, Suruç-Şanlıurfa Devlet Yolu’nda 50 bin metre kare çelik ağ uygulaması yapılmıştır. Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt illerinde yaklaşık 15 yıllık süreçte toplam 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ yapımı tamamlanmıştır. 2024 yılı sonuna kadar da yaklaşık 20 bin metre kare daha ağ serilmesi planlanmaktadır. Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Erzurum ilinde 360 bin metre kare, Ağrı ilinde 50 bin metrekare olmak üzere toplamda 410 bin metrekare çelik ağ uygulaması gerçekleştirilmiştir. Antalya 13. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Antalya, Isparta, Burdur illeri ve Fethiye ilçesinde 15 yılda toplam 450 bin metre kare çelik ağ uygulaması yapılmıştır. Bursa 14. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Bozüyük-Bilecik-Mekece, Balıkesir-Edremit, Bozüyük-Kütahya, Bursa-Orhaneli, Bilecik-Osmaneli, İnegöl-Bozüyük yollarında da 290 bin metre kare çelik ağ uygulaması tamamlanmıştır. Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; İnebolu-Kastamonu Devlet Yolu, Yenice-Karabük Yolu, Cide-Şenpazar Yolu, Devrek-Mengen Yolu, Ereğli-Zonguldak Yolu, Bartın-Abdipaşa Yolu, Kurşunlu-Korgun Yolu, Çerkeş-Kurşunlu-Ilgaz Yolu ve Çankırı-Şabanözü Yolu’nda toplam 764 bin 250 metre çelik ağ uygulaması gerçekleştirilmiştir. Sivas 16. Bölge Müdürlüğü yol ağındaki; Sivas’ta 40 bin metre kare, Erzincan’da 25 bin metre kare çelik ağ uygulaması yer alırken, 2024 ve 2025 yıllarında bu bölgedeki çeşitli yollarda toplam 50 bin metre kare daha çelik ağ yapılması planlanmaktadır. Kars 18. Bölge Müdürlüğü’ndeki yol ağında yer alan; Kağızman’da toplam 85 bin metre kare çelik ağ yapımı tamamlanmıştır. 2024 yılı sonuna kadar da yaklaşık 10 bin metre kare daha çelik ağ yapımı planlanmaktadır.”

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.