TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#karavan

İLKHABER-Gazetesi - karavan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, karavan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da sahili işgal eden karavanlar kaldırıldı Haber

Antalya'da sahili işgal eden karavanlar kaldırıldı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara Halk Plajları'nda kamusal alanları işgal ettikleri belirlenen 48 karavan kaldırıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Lara Halk Plajları bölgesinde karavanların kamusal alanları işgal ettikleri yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlatıldı. Zabıta ekipleri, sahil bandında denetim yaparak kamusal alanları işgal eden yerleşik durumdaki karavanların sahiplerini araçlarını kaldırmaları konusunda uyardı. Uyarıyı dikkate alan 40 karavancı, aracını kaldırdı, sabit halde bulunan ve sahibi belirlenemeyen 8 karavan ise çekiciyle Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı otoparkına çekildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü Zabıta Amiri Volkan Sönmez, Lara Halk Plajları bölgesinde son zamanlarda karavan konusunda çok fazla şikayet aldıklarını bildirdi. Kurallara uymayan kamusal alanlarda yerleşik düzene geçen karavancılara yönelik ön denetim, keşif ve tespit yaptıklarını anlatan Sönmez, "Yetki alanımızda olan alanlarda uyarılarımızı karavan sahiplerine yaptık. Uyarılarımıza uymayan karavanlar çekici ile belediyemizin otoparkına çekildi. Buraya çektiğimiz karavanların güvenliğini sağlıyor, kameralı ortamda mühürleyerek kapatıyoruz." ifadesini kullandı. Denetimlerin süreceğini belirten Sönmez, karavan sahiplerini Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı'nda yaptığı Karavan Parkı'na yönlendirdiklerini kaydetti.

Mersin Erdemli, doğa ve ekonomi dostu karavan ve çadır tatillerinin gözdesi oldu Haber

Mersin Erdemli, doğa ve ekonomi dostu karavan ve çadır tatillerinin gözdesi oldu

Türkiye'nin turizm noktalarından Mersin Erdemli'de hem doğa ile iç içe hem de ekonomik olması nedeniyle karavan ve çadır tatilini 40 binden fazla kişi tercih etti. Kurban Bayramı tatiliyle birlikte özellikle sahil şehirlerinde turizm sezonu açıldı. Tüm otel, pansiyon gibi tatil mekanlarının yüzde 100'e yakın dolulukla hizmet verdiği Mersin Erdemli'de binlerce vatandaş da alternatif olarak çadır, karavanı tercih etti. 3 ayrı noktada bulunan çadır ve karavan tatil noktalarında bayram tatili süresince 40 binden fazla kişi konakladı. Yakın şehirler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin olduğu bölgede vatandaşlar denizin de keyfini çıkardı. Doğa ile iç içe olmanın yanı sıra ekonomik olması nedeniyle de tercih edilen çadır ve karavan tatilinin tüm sezon boyunca ilgi görmesinin beklendiği belirtildi. "Talepler devam ediyor" Mersin'in Akdeniz'de 321 kilometrelik sahili olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara," Cennetten bir köşe Erdemlimizde 3 farklı doğa ile iç içe tesisimiz var. 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 40 bin vatandaşımızı ağırladık. Tesislerimizde günü birlikte bin 200 çadır ve karavan hizmeti verdik. Vatandaşlarımızda yoğun bir teveccüh gösterdi. Yoğun bir turizm sezonu geçireceğiz, talepler devam ediyor. Nüfusumuz yaz döneminde ciddi bir şekilde artıyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu Erdemlimize herkesi bekliyoruz" dedi. "Doğayla bütünleşmek için ya çadır yada karavan" Adana'dan geldiklerini ve karavan tatili yaptıklarını belirten Ali Avcıoğlu da, "Doğayı sevmek özümüzde var. Doğayı çok seviyoruz. Doğayla bütünleşmek içinde ya çadır yada karavan. Önce çadırda başladık. Yıllarca çadır kampımız oldu. Daha sonra karavana yöneldik. Yani bir kademe işin lüksüne geçtik diyebilirim. Erdemlinin konumu ve havası bize çok iyi geliyor. 20 kilometre sonra kar yağan bir yüksekliğe çıkıyorsunuz, 20 kilometre sonra denize giriyorsunuz. O bakımdan Erdemli'yi seviyoruz, bu kampı da çok seviyoruz" diye konuştu. Denizin ve insanların harika olduğunu belirten Ukraynalı gelin İrina Avcıoğlu ise karavan tatilini çok sevdiğini ve rahat olduğunu söyledi. Tatilcilerden Tamer Yiğit'de, "Deniz karşımızda, anlatmaya gerek yok, mis gibi bir hava var. Denize giriyoruz, mangalımızı yakıyoruz mis gibi günümüz geçiyor. Bir hafta otele bin TL veriyorsun. Burada bin TL veriyorsun. Sıcak soğuk suyun var, elektriğin var. Doğayla iç içesiniz" ifadelerini kullandı.

Sahil beldelerinde karavan kiralama yaygınlaşıyor Haber

Sahil beldelerinde karavan kiralama yaygınlaşıyor

Bir zamanlar sahil beldelerinde oldukça yaygın olan kiralık çadır uygulaması, yerini karavan kiralamaya bırakıyor. Özellikle hafta sonu tatili yapmak isteyenler vatandaşlar,  havaların ısınmasıyla birlikte otel fiyatlarına göre daha ucuz olan karavan kiralamayı tercih ediyor. Geçmişte sahil beldelerinde konaklama için en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan kiralık çadırlar, yerini karavanlara bırakmaya başladı. Bu değişimin arkasında yatan sebepler ise alım gücünün düşmesi ve otel fiyatlarındaki artışlar olarak sıralandı. Kiralık çadırlara kıyasla tatilcilere daha konforlu ve donanımlı bir konaklama imkânı sunan karavanlar, içerisinde tuvalet, duş, mutfak gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, yatak, oturma alanı ve klima gibi konfor öğeleriyle öne çıkıyor. Eskiden satın almak veya kiralamanın pahalı bir seçenek olduğu karavanda konaklama fiyatlarının, son yıllarda artan talep ve rekabetle birlikte düşmeye başladığı belirtiliyor. İlanla karavanda yerinde konaklama Adana'da bir kişi de sahibi olduğu karavanın internet sitesinde yerinde kiralık olduğunu duyurdu.  Adana'nın sahil ilçelerinden Karataş'ta bulunan karavanın, 1500 TL depozito bedeliyle günlük 1000 TL'ye artı 350 TL temizlik tutarı karşılığında kiralandığını duyuran girişimci,  online rezervasyon için de kira bedelinden yüzde 30 kaparo talep etmeye başladı. Karavanda bulunan kullanım eşyaları ve mutfak malzemeleri de tek tek ilanda yer aldı.

Otel fiyatlarındaki artışlar, karavanlara ilgiyi artırıyor Haber

Otel fiyatlarındaki artışlar, karavanlara ilgiyi artırıyor

Son yıllarda artan otel fiyatları, birçok tatilcileri daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri aramaya yöneltti. Bu durum, karavanlara olan ilgiyi de beraberinde getirdi. Tatilde yüksek rakamlı ödeme yapmak istemeyenlerin bütçelerine uygun karavan satın alabileceği veya kiralayabilecekleri belirtildi. Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) yetkililerinde alınan bilgiye göre, bu yıl da karavan satışlarının geçen yıllara göre katlanarak arttığını söyledi. Karavana olan talebin artmasının nedenin alım gücünün düşmesi ve otel fiyatlarındaki yükseliş olduğuna dikkati çeken yetkililer, bu yaz sezonunda da çok sayıda vatandaşın tatile karavanla çıkmasını beklediklerini ifade etti. Karavanların tatilcilere sunduğu esneklik ve özgürlüğün de talebinin artmasında önemli rol oynadığını vurgulayan yetkililer, "Karavan kullanımı ile otel rezervasyonu yaptırmak zorunda kalınmıyor, istendiği zaman istenen sahil şeridi veya yüksek rakımlı doğal bölgelere gidilebiliyor. Bu sayede tatilciler ev konforunda hem daha ekonomik bir şekilde konaklayabiliyor hem de doğayla iç içe bir tatil yapabiliyor" dediler. Karavan alırken nelere dikkat etmek gerekir: Karavan satın almayı düşünenlerin öncelikle bütçe belirlemesi, ayrıca karavanın büyüklüğü, iç donanımını ve kullanım amacının göz önünde bulundurulması tavsiye ediliyor. Karavan satın almayanların da kiralama formülünden yararlanabileceği belirtiliyor.

A101'e sonunda Karavan'da geldi: İşte Karavan'ın özelllikleri ve fiyatı Haber

A101'e sonunda Karavan'da geldi: İşte Karavan'ın özelllikleri ve fiyatı

A101'in bu haftaki aktüel ürünler kataloğu, alışverişseverlere göz kamaştıran seçenekler sunuyor. Özellikle dikkat çeken ürünler arasında, 14 Mart'ta satışa sunulacak olan Erba Çekme Karavan yer alıyor. 239.990 TL fiyat etiketiyle sunulan bu karavan, geniş iç hacmi ve kullanışlı özellikleriyle seyahat severlerin ilgisini çekecek. Ayrıca, katalogda yer alan diğer ürünler arasında APEC APM2 Üç Tekerlekli Elektrikli Moped ve Piranha Akıllı Drone gibi ilgi çekici seçenekler de bulunuyor. Bu hafta A101'de teknoloji meraklıları ve doğa tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar mevcut. A101'in bu haftaki aktüel ürünler kataloğunda göz alıcı seçenekler var! Özellikle dikkat çeken ürünlerden biri, Erba Çekme Karavan. 14 Mart'ta satışa sunulacak olan bu karavan, doğa severler ve seyahat tutkunları için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. 239.990 TL fiyat etiketiyle sunulan karavan, geniş iç hacmi ve kullanışlı özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, katalogda yer alan diğer ürünler arasında APEC APM2 Üç Tekerlekli Elektrikli Moped ve Piranha Akıllı Drone gibi ilgi çekici seçenekler de bulunuyor. Hem teknoloji meraklılarına hem de yaz aylarına hazırlık yapmak isteyenlere hitap eden geniş bir ürün yelpazesi sunan A101, bu hafta alışverişseverlere avantajlı fiyatlar ve kaliteli ürünler sunuyor. Erba Karavan 4.00 Çekme Karavan Özellikleri 750 kilo altında olup, 01 Tip Onay Belgelidir (dünyanın her yerinde geçerli) Alman malı dingil, frenli ön çeki grubu ve dengeleme ayakları Duvarlar ve tavan yekpare fiberglas sandviç sistemli 4 kişilik Genişlik: 400 cm Yükseklik: 236 cm Derinlik: 205 cm Ranza ve 2 kişilik yatak olan masalı oturma grubu 2 ocaklı, krom lavabolu mutfak sistemi ve duş bölümü 205 Watt güneş paneli 30 amper MPTT 12 volt orijinal buzdolabı (sürekli çalışır) 100 amper Hegel jel akü monteli Yukarı açılır sineklikli camlar ve tavan havalandırması 30 L temiz su deposu ve 12 volt hidrofor 12 volt LED aydınlatmalar, voltmetre ve 2 adet USB şarjı Karavanda monteli olan trafik ışıkları 13 pinli römork fişiyle çeken araç ile irtibatlanmalı 2 yıl garantili

 Gönüllüler depremin birinci yılında Ebrar Sitesi önünde karavanlarda nöbet tutacak Haber

 Gönüllüler depremin birinci yılında Ebrar Sitesi önünde karavanlarda nöbet tutacak

''Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 1400 kişinin hayatını kaybettiği değerlendirilen Ebrar Sitesi önünde gönüllü gençler karavanlarda konaklayarak, depremde hayatını kaybedenleri anacak. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, depremin kentte büyük yıkım ve acılara neden olduğunu söyledi. Personel, gönüllü ve üye olarak 100'ün üzerinde kayıplarının olduğu belirten Boz, "Ebrar Sitesi bizim komşumuz olan siteydi. Orada bizim birçok gönüllümüz vardı. Gönüllü gençlerimizin çoğu da orada vefat etti. Gençlik merkezimize gelen gönüllü gençlerimizin dışında da bizim personelimizin çoğu burada vefat etti." dedi. Depremin birinci yılında bu akşam Ebrar Sitesi önünde karavan kampı kuracaklarını, büyük bir ateş yakarak gönüllü gençlerin de katılımıyla sabaha kadar sürecek anma etkinliği düzenleyeceklerini anlatan Boz, "Gönüllü gençlerimizle 04.17'ye kadar nöbet tutacağız. Orada vefat eden personel arkadaşlarımızı, gençlerimizi anacağız, dualarla yad edeceğiz. Bizim için üzücü bir durum. Bu gençlik merkezi buradaki siteler sayesinde cıvıl cıvıldı. Yıkımın en yoğun olduğu bölge buralar. Gençlik merkezi hafif hasarlıydı. Yaz döneminde tadilatını yaptırdık. Gençlerimizin buluşma noktası olarak devam ediyor ama o eski yoğunluğu yok." diye konuştu. - Deprem şehitleri dualarla anılacak Boz, depremin birinci yılında anlamlı bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Orada sabaha kadar nöbet tutup, deprem şehitlerimizi anmak istiyoruz. Böyle bir etkinlik planladık. Kur'an'la, dualarla inşallah anacağız. Sabah namazı buluşmamız olacak. Sonrasında da deprem şehitlerimizin defin olduğu şehitliğe gidip orada onları mezarları başında anacağız inşallah. Deprem saatinde Kur'an okuyup dua edeceğiz. Orada o anı yaşamak istiyoruz. Şehitlerimizi duayla anmak istiyoruz. Programa katılanlara içlerini ısıtacak çay ve salep ikramlarımız olacak. Hafızlarımız olacak. Gönül isterdi ki bu olanlar hiç yaşanmasıydı. Onları unutmak istemiyoruz."

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Karavan Park yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi oldu Video Galeri

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Karavan Park yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Karavan Park, havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyrettiği kentte kış döneminde de yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, karavan severlerin önemli bir sorunu olan park sorununu gidermek ve karavan tatilcilerine güzel bir alan oluşturmak amacıyla, yaz aylarında, Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde kullanıma sunduğu Karavan Park, yerli ve yabancı tatilcilerin adeta akınına uğruyor. Kış aylarına girilmesine rağmen halen rağbet gören Karavan Park 50 karavanlık bir kapasiteye sahip. Açıldığı günden bu yana 1000’den fazla karavana ve 1000’lerce misafire ev sahipliği yapan Karavan Park, merkeze ve denize olan yakınlığının yanında, sağladığı tüm imkanlar sayesinde, karavan tatilcilerinin gönlündeki yerini aldı. Karavan Park, denize yakın olan konumunun yanında, elektrik, alt yapı, tuvalet, banyo, çamaşırhane ve mutfak gibi imkanlar sunarak, misafirlerin tüm ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Sunulan imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren karavan tatilcileri, bu güvenli ve konforlu alanda, tatilin tadını çıkarıyor. "Önemli bir ihtiyaçtı" Türkiye’nin ve Dünya’nın birçok farklı bölgesinden ziyaretçi ağırlayan Karavan Park’ın misafirlerinden İlhan Bağcı, daha önce 25 yıl boyunca yaşadıkları şehir olan Antalya’yı tekrar görüp vakit geçirmek için, eşiyle birlikte Ankara’dan geldiklerini, buradaki hizmetten dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Bağcı, “ Karavan Park, Antalya gibi turizmin başkenti olan bir şehir için çok önemli bir ihtiyaçtı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu ihtiyacı görüp buraya çok güzel bir yaşam alan yapmış. Burada biz karavancıların tüm ihtiyacı düşünülmüş. Çamaşırhane, tuvalet, banyo, mutfak, kurutma hizmeti ve elektrik, su bulabilme imkanı var. Çok güzel bir sistem kurulmuş. Bir karavancının isteyebileceği her şey burada var. Bu durum bizim için çok önemli. Ayrıca buradaki görevli arkadaşlar da bizimle çok sıcakkanlı ve özenli şekilde ilgileniyorlar. Bu yapılanlar büyük bir teşekkürü hak ediyor ” dedi. "Tavsiye ederim" Antalya’yı ziyaret etmek için Ürgüp’ten eşi ve çocuğuyla birlikte gelen ve konaklamak için Karavan Park’ı tercih eden Mert Cantürk ise memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Buraya Ürgüp’ten geldik. Karavan Park’ı yakın zamanda keşfettik. Daha önce geldiğimizde fazla kalamamıştık. Şimdi buranın tadını tam anlamıyla çıkarabilmek için tekrar geldik. Bizim yaklaşık 4 senelik bir karavancılık geçmişimiz var. Birçok farklı şehirde ve birçok farklı tesiste konakladık ama şimdiye kadar konakladığımız yerler içerisinde en çok beğendiğimiz yer burası oldu. Burada sağlanan imkanlar ve merkezde olması gerçekten çok güzel. Her şeyden fazlasıyla memnunuz. Özellikle temiz olması bizi çok cezbetti. Fırsat buldukça buraya gelmeye devam edeceğiz. Herkese de buraya gelmesini tavsiye ederim. Bizim bu güzel şehirde, güzel vakit geçirmemizi sağlayan Karavan Park’ı şehre kazandırdığı için, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.