TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#karagümrük

İLKHABER-Gazetesi - karagümrük haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, karagümrük haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Demirspor, Karagümrük galibiyetiyle rahat bir nefes aldı Haber

Adana Demirspor, Karagümrük galibiyetiyle rahat bir nefes aldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında  konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü Balotelli’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Adana Demirspor, rahat bir nefes aldı. Geçen sezon Süper Lig'de fırtınalar estiren Adana Demirspor, ligi 4. sırada tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı. Bu başarıyla birlikte ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele etme şansı yakalayan Mavi Şimşekler, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde boy gösterdi. Avrupa kupalarına ilk kez katılan Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Genk'e seri penaltı atışları sonucunda elendi ve turnuvaya veda etti. Avrupa Kupaları'nda mücadele etmenin yoğunluğuna rağmen geçen sezon Süper Lig'de de iyi bir performans sergileyen Adana Demirspor, 2023-2024 sezonunda ise taraftarlarının beklentilerini karşılayamadı. Ligin 27. haftasında Konya deplasmanından eli boş dönen mavi-lacivertliler,  28. hafta maçında sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü Balotelli’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek, rahat bir nefes aldı. Ligde tam 10 hafta sonra galibiyet elde eden Süper Lig'in Adana temsilcisi, bu sonuçla puanını 35’e yükseltip 10’uncu basamağa yükselirken, 28. haftayı düşme hattının en üst sırasındaki Hatayspor'un 6 puan önünde kapattı. Teknik Direktör Karaman: Kazanılan 3 puan çok önemliydi "Kazanılan 3 puan hem camiamız hem de ligin sıralamamız açısından çok önemliydi. Mevcut kadromuzda kart cezalısı, sakatlar bulunmasına rağmen oyuncularımız sonuna kadar en iyi şekilde mücadele ederek haklı bir galibiyete imza attı. Zamana, bu zamanı da iyi değerlendirmeye ve aynı zamanda maçı oynayarak oyunu, oyuncuyu görmeyi ve buna göre değişiklikler yaparak skor almaya ihtiyacımız var. Biz bunu birlikte yapmaya çalışıyoruz. Sabırlı olalım. Bu zor süreçte taraftarımız da müthiş bir etkinlik yaparak takımın 12. adamı olduğunu gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzde çok zor bir deplasman var. Çalışacağız, takımı geliştireceğiz. Takımımızı hazırlayarak Adana’ya mutlu bir şekilde geri dönüş yapıp, ligi de mutlu bir şekilde bitirmek istiyoruz."

Levent Tüzemen: Gülme komşuna gelir başına! Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da kupaya veda etti Haber

Levent Tüzemen: Gülme komşuna gelir başına! Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da kupaya veda etti

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde evinde Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Maçta Galatasaray, 2-0 mağlup olarak turnuvadan elendi. Spor yazarları, Galatasaray-Fatih Karagümrük maçını değerlendirerek Okan Buruk'un kadro seçimine dikkat çekti. Levent Tüzemen, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, tribünlerde büyük bir taraftar kalabalığının olduğunu ancak Galatasaray'ın sıradan bir futbol sergilediğini belirtti. Tüzemen'e göre, Okan Buruk'un kadro seçiminde ciddiyeti elden bırakması, takımın performansını olumsuz etkiledi. Karagümrüklü oyuncuların futbol zekası, pas kalitesi, savunma anlayışı ve hücuma çıkış becerisi ise övgü aldı. Levent Tüzemen "Gülme komşuna gelir başına" Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da kupaya veda etti. Tribünlerde bir lig maçındaki kadar taraftar kalabalığı vardı. Ama Okan hoca, kadro seçiminde ciddiyeti elden bırakınca Galatasaray, sıradan bir futbol oynadı. Karagümrüklü oyuncuların futbol aklı, pas kalitesi, savunma anlayışı ve hücuma çıkış becerisi çok mükemmeldi. Özellikle ilk yarıda G.Saray'ın oyun lideri bile yoktu. Her futbolcu kafasına göre takıldı, final paslarında uyum yoktu. Kaptan Kerem'in, Oliveira ve Kaan Ayhan gibi düzgün ayakları olan oyunculara duran topları bırakmaması G.Saray'a olumsuz yansıdı. Bir atasözü şöyle der: "İlk iliği kaçırırsan düğmeleri ilikleyemezsin." Okan hocanın 11'i ilk iliğini kaçırdığının göstergesiydi.  h

Adana Demirspor Karagümrük deplasmanına gitti Haber

Adana Demirspor Karagümrük deplasmanına gitti

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Ligde galibiyet serisi yakalayan Yukatel Adana Demirspor, hazırlıklarını tamamladığı Vavacars Fatih Karagümrük deplasmanına gitti. Bu sezonda da Avrupa kupalarında boy göstermek isteyen Adana Demirspor, zirve yolunda çıkışına devam etmek istiyor.  Teknik Direktör Patrick Kluivert yönetimindeki Adana Demirspor, Karagümrük deplasmanında da 3 puan alarak galibiyet serisine bir yenisini daha eklemenin hesabını yapıyor. Adana Demirspor ekibi, yapılan son idmanın ardından dün Karagümrük deplasmanına gitti.  Yusuf Sarı, Emre Akbaba ve Ertaç Özbir'in de Millî maçlardan sonra yer aldığı Demirspor'da moraller yüksek. Sezona kendi evinde Çaykur Rizespor galibiyetiyle başlayan Adana ekibi, ardından ligin 2. haftasında MKE Ankaragücü ile 1-1, sonrasında üçüncü hafta Atakaş Hatayspor ile 3-3 berabere kaldı. Ligin 4. haftasında kendi evinde Pendik ekibini konuk eden mavi-lacivertliler, mücadeleyi 3-0 kazandı. Ardından Kasımpaşa deplasmanında 2-1 kaybeden Adana Demirspor, sonrasında 3. hafta erteleme maçında Beşiktaş ekibini konuk ederken, 3 cezalı oyuncusunun yanı sıra o dönem transfer edilmeyen oyuncularından yoksun çıkarken, rahat oynadığı karşılaşmayı 4-2 gibi bir skorla kazandı. Beşiktaş galibiyeti moraliyle Alanya ekibini konuk eden Adana Demirspor mücadeleden 4-0 galip ayrılırken, hemen akabinde ligin 8. haftası konuk ettiği Trabzonspor’u da 1-0 mağlup etti. Bugün Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.00'da başlayacak olan Fatih Karagümrük – Yukatel Adana Demirspor karşılaşmasını Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcıları olarak Abdullah Bora Özkara ile Kamil Çetin görev yapacak. Dördüncü hakem ise Ayberk Demirbaş olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.