TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#karaca

İLKHABER-Gazetesi - karaca haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, karaca haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yavru karacalar koşmaya başladı Haber

Yavru karacalar koşmaya başladı

Türkiye'nin farklı bölgelerinde doğan yavru karacalar, ilk adımlarını atmaya ve koşmaya başladı.  WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), sevimli görüntüler sergileyen yavru karacaların güvende olmaları için dikkat edilmesi gerekenleri duyurdu. Yavru karacalar, doğduktan sadece birkaç saat sonra ayağa kalkabiliyor ve yürümeye başlıyor. Henüz dengesiz olsalar da, bir süre sonra koşacak kadar çevik hale geliyor. Annelerinin yanında koşuşturan bu minik yavrular, doğanın en güzel manzaralarından birini oluşturuyor. Yavru karacaların koşmaya başlaması, hem onların sağlıklı gelişmelerini hem de vahşi doğada hayatta kalmalarını gösteriyor. Bu nedenle, bu sevimli canlıları korumak ve doğal yaşam alanlarını korumanın herkesin görevi olduğu belirtiliyor. WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) da, Yavru koşmaya başlayan yavru karacaların güvende olmaları için dikkat edilmesi gerekenleri duyurdu. Karacaların mayıs-haziran ayları içinde çoğunlukla ikiz yavruladığı ifade edilen duyuruda, "Bu yavrular ilk altı hafta boyunca annelerini takip edemez. Yalnız yavruları gören insanlar, karacaların terk edildiğini ya da öksüz kaldığını düşünerek onları annelerinden koparır. Bariz şekilde bir yaralanma ve hastalık belirtisi yoksa yavru karacalara asla dokunulmamalı. Yavru bir karaca tedavi sebebiyle bulunduğu yerden alınmışsa, bulunduğu noktaya en geç 24 saat içinde geri bırakılmalı. Çünkü 24 saat sonunda artık anne yavrusunu aramaktan vazgeçebilir." denildi.

Köpek saldırısına uğrayan karacaya gök ailesi şefkati Haber

Köpek saldırısına uğrayan karacaya gök ailesi şefkati

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yenice Mahallesi’nde eve dönen Zeynep Gök yolun kenarında köpeklerin saldırısına uğrayan karacayı fark etti. Ailesine haber veren küçük kız komşularının yardımıyla karacayı köpeklerin elinden kurtararak eve getirdi. Battaniyeye sarıp ve getirdikleri karacaya su ve yemek veren vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Hayatında ilk defa karaca gördüğünü ama yaralı olduğu için üzgün olduğunu söyleyen Zeynep Gök, "Elek Beldesinden eve dönüyorduk, ben ceylan ya da geyik gördüğümü söyledim. Belki başka bir şey görmüşüz diye annemle birlikte tekrar gidip baktık. Bir baktık gerçekten de ceylan sonra araştırdık karacaymış ilk defa canlı bir şekilde gördüm. Çok tatlıydı birazda üzüldüm yaralıydı. Ayşe teyzemleri çağırdım pencereden onlarda geldiler ne yapsak diye düşündük sonra içeri götürelim dedik boş bir depo vardı oraya koyduk su ve yemek verdik" dedi. Köpeklerin saldırdığı karacayı koruma altına aldıklarını söyleyen Cafer Tıraş, "Gece 12 buçuk gibi köpeklerin sesine bizim yenge hanım çıkıyor bir ceylan yavrusuna köpeklerin saldırdığını görüyor. Sonra köpekleri kovalayıp karacayı alıp geliyor sonra koruma altına aldık. Ben veteriner çağırdım veteriner dedi, ilçe tarıma bilgi ver dedi, verdim, şu anda güvence altında" dedi. Olay yerine gelen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan karaca tedavi edilmek üzere merkeze götürüldü. Tedavi sonrası karacanın bulunduğu bölgeye tekrar bırakılacağı söylendi. Gök ailesinin evinde özenle baktığı karacaya gösterilen şefkat takdir topladı.

Karaca'dan, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Öğretmenler Günü'ne özel hediye Haber

Karaca'dan, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Öğretmenler Günü'ne özel hediye

İSTANBUL (AA) -Karaca'dan yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün sofrasında tercih edip kullandığı parçalar ve günlük hayatındaki rutinler araştırılarak hazırlanan Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, Cumhuriyet değerleriyle ve emekleriyle geleceğin yolunu çizen öğretmenler için özel bir armağan olacak. Atatürk için özel olarak tasarlanan ve kendisinin şahsi eşyalarına işlettirdiği Gazi Mustafa Kemal inisiyali ile hayata geçen koleksiyonun parçaları, Cumhuriyet'in 100'üncü yılından geleceğe unutulmaz bir hatıra bırakıyor. Kahve fincanı, kumaş peçete, yüzük gibi bugün Türkiye'de Atatürk'ün ziyaret ettiği yerlerde bulunan Atatürk evleri ve müzelerinde sergilenen, kendisinin bir zamanlar kullanmış olduğu özel ve sonsuz kıymetli parçalardan ilham alarak, 2 yıllık bir araştırmanın eseri olarak ortaya çıkan koleksiyon, her parçasıyla tarihin izlerini eşsiz bir hediyeye dönüştürüyor. 100 yıllık bir tarihin kıymetini bugünde yaşatan koleksiyonda, Cumhurbaşkanlığı forsundan ve Atatürk'ün temel ilkelerinden ilham alan "Cumhur Espresso Fincanı", Cumhuriyet balolarının zarif estetiğini yaşatan "Halide Kahve Fincanı", sofra kültürüyle diyalogu harmanlayan, şıklığıyla seçkinliği yansıtan "Tulu" ve "İlke" çay takımları öğretmenlere Karaca'dan en özel hediye olarak sunuluyor. Başöğretmen Atatürk'ün dönemini ve vizyonunu her bir parçada yaşatmayı arzu eden ve sınırlı sayıda üretilen Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, bugünkü sofra kültürüne Gazi Mustafa Kemal'in anısını ve imzasını saygın bir biçimde taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.