TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kamışlı

İLKHABER-Gazetesi - Kamışlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kamışlı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi Haber

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Cezire sorumlusu Ali Dinçer'i, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden birine sınır ötesinde operasyon düzenledi. PKK/HPG'nin sözde konsey üyesi ve PKK/YPG'nin sözde Cezire bölge sorumlusu "Orhan Bingöl" kod adlı terörist Ali Dinçer, Kamışlı'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Terörist Dinçer'in, PKK'ya 1991'de katıldığı ve örgütün düzenlediği birçok kanlı eylemde bizzat yer aldığı bildirildi. MİT tarafından uzun süredir takip edilen terörist Dinçer'in, 2007'de Dağlıca'daki Komando Taburuna yönelik 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin yaralandığı saldırıya ve 2008'deki Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan eylemlere bizzat sorumlu olarak katıldığı belirlendi. Terörist Dinçer'in ayrıca, 7 Ağustos 2015'te Çukurca'da askeri konvoy güzergahının mayınlanması, 10 Ağustos 2015'te Üzümlü Sınır Kapısı'nda görevli 10 gümrük memurunun kaçırılması, 19 Ekim 2015'te Çukurca Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığına yönelik gerçekleştirilen roketli saldırı başta olmak üzere 2015'te Çukurca çevresinde gerçekleştirilen tüm eylemlerin talimatını verdiği de kaydedildi. Terörist Dinçer'in 1991-1992'de Bingöl kırsalından örgütsel faaliyetlere başladığı, 1992-1999 arasında Erzurum-Tunceli kırsalında sözde bölük sorumlusu olduğu, bu yıllar içerisinde Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nde terörist elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı da öğrenildi.​​​​​​​

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı Haber

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Hava sıcaklığının 44 dereceye kadar çıktığı Adana’da, nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, hata sonu günü birlik de olsa yaylaları doldurdu. Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Adana’da hafta sonu termometreler yer yer 45 dereceye kadar çıktı. Nem oranı ile birlikte hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da çok sayıda vatandaş, özel ve toplu taşıma araçlarıyla Toros Dağları eteklerindeki yaylalara gitti. Hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşmasıyla mesai saatlerinin yorgunluğunu Adana’daki Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylalarında atmak isteyen vatandaşlar,  akarsu kenarlarında veya ağaçlık alanlarda serinlemeye çalıştı.  Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda ilçe belediyeleri tarafından yapılan spor sahaları, çocuk parkları ve mesire alanlarındaki yoğunluk, geç saatlere kadar sürdü. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının arttığına işaret ederek, piknik yapan vatandaşları ormanlık ve mesire alanlarında ateş yakmamaları konusunda uyardı. Başkan Çay, aynı zamanda piknikçilerin çevre temizliği konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor Haber

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Adana’da hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşması, Toros Dağları eteklerindeki yaylaların cazibesini giderek arttırdı. Okulların tatile girmesiyle yaylacılar her sezon olduğu gibi yine hazırlıklara başladı. Sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları her yaz sezonu adeta ‘’zirve’’ yapıyor. Kış aylarında nüfusu yaklaşık 20 bin olan Pozantı ilçesinin nüfusu, yaz aylarında ise 180 bine kadar ulaşıyor. -Ev kiraları arttı Toros Dağları eteklerindeki yaylalara ilgi, yayla evlerinin kiralarını da arttırdı. Pozantı’daki emlakçılar,  Akçatekir Yaylası’ndaki ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Normal bir dairenin 20 bin liraya kiralanabildiğini ifade eden emlakçılar, villa fiyatlarının da yine lokasyona göre 80 ila 100 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye hizmetleri de günler önce verilmeye başlandı. Alt ve üstyapı, çocuk parkları, mesire alanları ve özellikle hafta sonu tatilcileri için konaklanabilecek mekanlar konusunda hizmetler sunan Pozantı Belediyesi,  yaylaları daha modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın gayretini veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.