TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kadına yönelik şiddet

İLKHABER-Gazetesi - kadına yönelik şiddet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kadına yönelik şiddet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni veriler Haber

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni veriler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden, 2012 yılından bu Haziran ayı sonuna kadar 1 milyon 534 bin 128 kadın, 139 bin 39 erkek ve 142 bin 898 çocuğun hizmet aldığını bildirdi. Göktaş, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'in kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi için yapılan çalışmalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Hizmet alanların dağılımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, politika önceliklerinin belirlendiği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı ile Yıllık Faaliyet Planlarının Bakanlık koordinasyonunda Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile hazırlandığını belirtti. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesinin 2007 ile 2022 yılları arasında her yıl düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiğini kaydeden Göktaş, 25 Kasım 2023'te yayımlanan kadına yönelik şiddetle mücadele konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu"nun teşekkül ettiğini hatırlattı. Bakan Göktaş, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan düzenlemeler ve konuya ilişkin yayımlanan genelgeler ile yasal altyapının güçlendirildiğini belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelenin bir üst seviyeye çıkarıldığını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planlarının dördüncüsünün yürürlükte olduğunu belirtti. ŞÖNİM'lerin rolü Kurumsal hizmetlerin 82 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), 416 Sosyal Hizmet Merkezi, Şiddetle Mücadele İrtibat Noktası ve Bakanlığa bağlı 112 kadın konuk evi ile yürütüldüğünü bildiren Göktaş, 81 ilde hizmet veren ŞÖNİM'lerden hizmete açıldığı tarihten 2024 Haziran ayı sonuna kadar 1 milyon 534 bin 128 kadın, 139 bin 39 erkek ve 142 bin 898 çocuk olmak üzere toplam 1 milyon 816 bin 65 kişinin hizmet aldığını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen "Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırmaları"nın üçüncüsünün TÜBİTAK ile işbirliğinde Marmara Üniversitesi tarafından Bakanlık ve TÜİK'in katkılarıyla Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütüleceğini ifade eden Göktaş, verilerin toplanmasına dair saha çalışmasının Kasım-Aralık aylarında tamamlanmasının planlandığı bilgisini verdi.

Mersin Valisi: Kadına yönelik şiddetle mücadele hayati önem taşıyor Haber

Mersin Valisi: Kadına yönelik şiddetle mücadele hayati önem taşıyor

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin hayati önem taşıdığını ifade etti. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun 2024 Yılı 2. Toplantısı Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelenin hayati önemini vurgulayan Pehlivan, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlattı. Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında hazırlanan ve 2021-2025 yıllarını kapsayacak Mersin İl Eylem Planı’nın 4 ana hedefinin bulunduğunu dile getiren Pehlivan, bu hedeflerin Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler ile Toplumsal Farkındalık olduğunu kaydetti. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda, Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımına yönelik düzenlenen kampanyaların değerlendirilmesi, 2024 Yılı 'Kadına El Kalkamaz' projesi kapsamında erkeklere yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmasının devam ettirilmesi, kadın konukevi açılma çalışmaları, elektronik kelepçe uygulamaları, şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbir kararlarının uygulanma sonuçları görüşüldü. Toplantıda ayrıca, 2023-2024 yılı ilk 5 ayında 6284 sayılı kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının ve kolluk kuvvetleri tarafından verilen aile içi ve kadına karşı şiddet olay kayıt formlarının sayısal olarak değerlendirilmesi, 2024 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Mersin İl Eylem Planı kapsamında 5 aylık faaliyetlerin değerlendirilmesi ve yapılması planlanan faaliyetler hakkındaki gündem maddeleri ele alındı. Toplantıya Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Albay Oğuz Eryılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, İl müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

2023’de kadın cinayeti ve şiddetin bilançosu ağır oldu Haber

2023’de kadın cinayeti ve şiddetin bilançosu ağır oldu

Türkiye genelinde 2023’de kadın cinayeti ve şiddetin bilançosu ağır oldu. Yansıyan haberlerden derlenen verilere göre, erkekler, 2023'te en az 333 kadını ve 28 çocuğu öldürdü. Kadın cinayetlerinin nedenleri oldukça karmaşık ve çok yönlü olarak meydana geliyor. Her bir vakayı etkileyen bir dizi faktör bulunuyor. Ancak kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarına genel olarak bakıldığında, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, aile içi şiddet, kültürel ve toplumsal baskı, ekonomik güçsüzlük, eğitimsizlik ve zihinsel sağlık sorunları gibi başlıklar ön plana çıkıyor. Uzmanlar, kadın cinayetlerinde her vakaya bireysel olarak yaklaşmak ve kökenlerini anlamanın önemine dikkati çekiyor. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim ve farkındalık gibi konuların ele alınmasının, bu sorunun çözümüne katkıda bulunabileceğini öneriyor. Bağımsız iletişim ağı bianet tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de kadın cinayetleri durmak bilmedi. 1 Ocak 2023 - 31 Aralık 2023 döneminde Türkiye'deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlenen verilere göre, erkekler, 2023'te en az 333 kadını ve 28 çocuğu öldürdü. Yine aynı dönemde erkekler en az 18 kadına tecavüz etti, 371 kadını hayat kadını işçiliğine zorladı, 355 kadını taciz, 123 çocuğu da istismar etti. Erkekler 2023'te en az 745 kadını yaralarken, 2023'te aralarında transların da olduğu en az 270 kadının ölümü ise 'basına şüpheli ölüm' olarak yansıdı.

Adana Büyükşehir, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi sürdürüyor Haber

Adana Büyükşehir, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi sürdürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Türleri” adlı atölye çalışması düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı psikologları tarafından, Çukurova Başak Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile mobilya sektöründe çalışan çalışanlarına yönelik “Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Türleri” konulu atölye çalışması düzenlendi. Atölye kapsamında; “Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Bu Eşitsizliği Besleyen Atasözleri-Deyimler, Eşitsizliği Ortadan Kaldırmanın Çözüm Yolları, Kadına Yönelik Şiddet, Şiddet Biçimleri, Şiddete Maruz Kalınması Durumunda Başvurulacak Kurumlar” konularında bilgilendirmeler yapıldı. Atölyede, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi yöneticileri tarafından, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar anlatıldı. Kadın dayanışması, kadın istihdamı, kadın mücadelesi, 6284 sayılı kanun ve yasal haklar ile ilgili konular ele alındı.  Atölyelere katılan katılımcılara; kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, çocuk ihmal ve istismarı, kadın sağlığı ve flört şiddeti konularına ilişkin bilgilendirme broşürü dağıtılarak atölye soru cevap şeklinde sona erdi.

Başkan Savaş da o sözleşmeyi imzaladı Haber

Başkan Savaş da o sözleşmeyi imzaladı

"Asrın felaketi" olarak tanımlanan 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imza altına aldı. Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadına yönelik şiddete karşı güçlü duruşlarını ve etkin mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Her türlü ayrımcılığın karşısında duracaklarını ve belediye çalışanları arasında yüzde 50’lik cinsiyet kotası hedefini sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Savaş "Birlikte, daha güçlü ve eşit bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Kadına yönelik şiddete her zaman karşı olduklarını belirterek bu sorunun tamamen ortadan kaldırılmasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Savaş, şunları kaydetti: "Hatay’da göreve geldiğimiz günden bu güne kadar kadına yönelik şiddete karşı birçok çalışma yaptık. Kadınların bilinçlenmesi ve şiddete uğrayan kadınlar için hem hukuki hem de psikolojik destek çalışmaları yürüttük. Kadınların eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Partimizin almış olduğu bu kararın örnek olmasını ve ülkemizdeki bütün belediyelerde uygulanmasını diliyorum.  Başkan Savaş'ın imzaladığı sözleşmedeki maddeler - Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinin öngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm düzenlemeleri esas alır. Her türlü ayrımcılığın karşısında durur. Bu anlayışla, Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlamayı, hayata geçirmeyi ve veri toplamayı kabul eder. - Belediye çalışanlarına farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilir. Bu eğitimler çalışma süresinden sayılır. - İşyerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduru çalışanın gözetilmesi esastır. - Kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumlar esas kabul edilir ve gerekli her türlü tedbiri alınarak konu ivedilikle sonuçlandırılır.  Bu süreçte gizlilik esasına göre hareket edilir. - Şiddet mağduru çalışanın talep etmesi halinde; hukuki ve/veya psikolojik destek sağlanır. - Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefler. - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın üyelere -işi aksatmamak kaydıyla- idari izin verilir.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni tedbirler Haber

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni tedbirler

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili 2023/16 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiği belirtildi. Bu süreçte yapılacak çalışmalara kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve vatandaşların katkı ve katılımlarının büyük önem arz ettiği vurgulanan genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli politikaların belirlendiği üç ulusal eylem planının hayata geçirildiği, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı'nın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda ilgili tüm tarafların katkı ve katılımlarıyla hazırlanarak yürürlüğe konulduğu anımsatıldı. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla belirlenen tedbirlerin hatırlatılmasının gerekli görüldüğü belirtilen genelgede, şu ifadelere yer verildi: "Şiddetle mücadelede mevzuatın etkin uygulanmasına ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik gerekli hukuki ve idari tedbirlerin alınmasına devam edilecektir. Ulusal Eylem Planı'nda yer alan faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından 'şiddete sıfır tolerans' anlayışı çerçevesinde gerekli hukuki, idari ve mali tedbirlerin alınmasına devam edilerek her türlü işbirliği sağlanacaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından 8 Mart 2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hakkında tedbir kararı bulunan şiddet mağdurları ile beraberindekilere yönelik koruyucu ve önleyici hizmetlerin ulaşılabilir olması sağlanacak ve bu kişilerin gizlilik ve güvenliklerinin sağlanması amacıyla gerekli idari ve mali tedbirler alınacaktır." "Toplumsal duyarlılığı artırmak üzere bilinçlendirme çalışmaları sürdürülecek" Genelgede, şiddetle mücadelede aktif rol alan kurumlar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu personelinin şiddetle mücadeleye ilişkin bilgi ve farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine devam edileceği bildirildi. Şiddetle topyekün mücadele etmeye yönelik toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak üzere eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının sürdürüleceği belirtilen genelgede, "Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kanıta dayalı politikaların geliştirilmesine temel oluşturacak ve uluslararası standartlarda istatistik üretilmesine imkan sağlayacak verilerin elde edilmesi amacıyla nüfus temelli saha araştırmaları gerçekleştirilecektir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarının ve hizmetlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesine kaynak oluşturacak ve uluslararası standartlarda istatistik üretilmesine imkan sağlayacak idari verilerin üretilebilmesi ile veri entegrasyonu sağlanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi yönetim sistemlerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır." bilgisi verildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele kurumsal hizmet birimleri olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ve kadın konukevlerinin kapasitesinin güçlendirileceği bildirilen genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarında sadece kriz odaklı değil aynı zamanda risk analizi ve yönetimi odaklı yaklaşımla şiddet mağduruna erken müdahale edilmesi sağlanarak etkin hizmet sunulacağı ifade edildi. "Teknik takip sistemlerinin etkin uygulanmasına yönelik tedbirler alınacak" Yerel düzeyde şiddetle mücadelede koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması için vali ve kaymakamlar tarafından gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilen genelgede, "Şiddet mağdurunun her aşamada sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması ve şiddet uygulayanlara yönelik 6284 sayılı Kanun kapsamında sağlık tedbirlerinin etkin uygulanması için paydaş kurumlar eş güdüm içinde çalışmalar gerçekleştirecek, şiddet uygulayana yönelik öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma hususlarında bireysel ve grup çalışmalar yapılandırılacaktır. Ülke geneline yaygınlaştırılan teknik yöntemlerle takip sistemlerinin etkin uygulanmasına yönelik tedbirler alınacaktır." ifadesi kullanıldı. Genelgede, kadına yönelik dijital şiddetle mücadele ve erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konularında dijital okur-yazarlık eğitimleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirileceği ve kurumlar arası eş güdüm artırma çalışmalarına yönelik tedbirler alınacağı kaydedildi. Belediye Kanunu kapsamında kadın konukevi açmakla yükümlü belediyelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı rehberliğinde, mevcut standartlara uygun şekilde bu yükümlülüklerini yerine getirmelerinin sağlanacağı bildirilen genelgede, "Kadınların iş gücüne katılımlarını teşvik etmeye ve istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif iş gücü hizmetleri kapsamında faaliyetlerin yürütülmesine devam edilecektir. Kadınlara yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların, hazırlanan plan ve programların analizleri yapılacak, izleme ve değerlendirme çalışmaları sistematik hale getirilecektir." denildi. "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi"nin adı değişti Genelgede, bu tedbirler ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yıllık Faaliyet Planlarının uygulanmasında kurumlar arası koordinasyonun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacağı belirtildi. Resmi Gazete'de 4 Temmuz 2006'da yayımlanan 2006/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi"nin adının "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildiği bildirilen genelgede, bu kurulun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm ile Milli Savunma bakanlıkları ilgili bakan yardımcıları, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkan yardımcıları/başkanvekilleri ile üniversiteler bünyesindeki Kadın ve/veya Aile Çalışmaları Merkez Müdürleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşacak şekilde yeniden teşekkül ettirildiği bilgisi verildi. Koordinasyon Kurulu çalışmalarına konuyla ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcilerinin davet edilebileceği belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi: "Koordinasyon Kurulu yılda en az bir defa olmak üzere ihtiyaç duyulan zamanlarda başkanın davetiyle toplanacaktır. Kurul tarafından gerek duyulması halinde başkanın önerisiyle alt komite, danışma veya çalışma grupları oluşturulabilecektir. Koordinasyon Kurulu, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik kurumlar arası işbirliği ve eş güdümün artırılması görevlerini yürütecektir. Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararlar, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları/Yıllık Faaliyet Planlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda eklenecektir. Kurulun sekretarya hizmetleri ve alınan kararların uygulanmasının takibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları/Yıllık Faaliyet Planları ve Koordinasyon Kurulu çalışmalarının bir bütünlük içinde yürütülmesi için ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından azami gayret gösterilecek, ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım sağlanacaktır." Genelgeyle, 2006/17 sayılı Genelge de yürürlükten kaldırıldı. Bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan "Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar"a göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne İbrahim Yılmaz'ın, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Otrar'ın ataması yapıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, Kayseri İl Jandarma Komutanı, Adıyaman İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hikmet Uz, Adıyaman İl Jandarma Komutanı olarak atandı. Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Tıbbi Mikrobiyoloji Üyeliğine Doç. Dr. Özgür Yanılmaz getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Fuat Şen'in, Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat'ın ataması yapıldı. Görevden alma kararları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Necati Öztürk, görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 Kasım 2023 tarihli ve 2023/485 sayılı Kararın, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal'ın, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanmasına ilişkin bölümü iptal edildi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal görevden alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.