TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#jimnastik

İLKHABER-Gazetesi - jimnastik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, jimnastik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Jimnastik kariyerinde önemli başarılara imza atan Adem Asil kimdir? Haber

Jimnastik kariyerinde önemli başarılara imza atan Adem Asil kimdir?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka alanında madalya heyecanı dorukta. Milli sporcumuz Adem Asil, bugün performansını sergileyerek madalya için mücadele edecek. Tüm Türkiye'nin gözleri Adem Asil'in yarışacağı final müsabakasında olacak. Jimnastik Halkanın Madalya Gününde Heyecan Dorukta Bugün, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka finali gerçekleşecek. Milli sporcumuz Adem Asil’in madalya için yarışacağı müsabaka, 16 Ağustos 2024 Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Finalde Adem’in rakipleri arasında Çin’den J.Y Zou ve Y. Liu ile Yunanistan’dan E. Petrouinas yer alacak. Bu önemli müsabaka TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ ekranlarından canlı izlenebilecek. Adem Asil Kimdir? 21 Şubat 1999 yılında Mısır'da dünyaya gelen Adem Asil, jimnastik kariyerinde önemli başarılara imza attı. 2017 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinin Fransa'daki Internationaux de France veya Paris World Challenge Cup ve Bulgaristan'daki Varna World Challenge Cup'ta yarıştı. Ayrıca 2017 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda da yer aldı. Türkiye vatandaşlığı aldıktan sonra ilk kez 2020 Artistik Jimnastik Dünya Kupası'nda Bakü'de yarışan Adem Asil, 2021 yılında ismini değiştirerek yarışmaya devam etti. Hırvatistan'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda halka aletinde altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Yarışma Bilgileri Adem Asil’in madalya mücadelesi 16 Ağustos 2024 Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Milli sporcumuzun final müsabakasını TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ kanallarından canlı olarak izleyebilirsiniz.

Mersin'de sporbüs ile çocuklar sporla buluşuyor Haber

Mersin'de sporbüs ile çocuklar sporla buluşuyor

Tarsus Kazım Taşkın İlköğretim Okulu öğrencileri için hareket eden 'sporbüs' aracı sayesinde çocuklar gün boyu hem hareket etti hem de güneşli havanın tadını çıkardı. Spor branşlarını da tanıma şansı bulan çocuklar, sporbüsün her gün gelmesi çağrısı yaptı. “Dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocukları sporla buluşturmaya devam ediyoruz” Sporbüsün amacından bahseden Mersin Büyükşehir Belediyesi jimnastik antrenörü Çiğdem Gökaşar, “Amacımız kırsal kesimlerde ve dezavantajlı mahallelerde çocuklarımızı sporla buluşturmak ve branşlarımızı tanıtmak. Bizim basketbol, voleybol, jimnastik, atletizm, tekvando ve tenis gibi devam etmekte olan branşlarımız. Bu etkinlikler sayesinde çocuklara branşların da tanıtımını yapıyoruz” dedi. Yaptıkları gezilerde yetenekli çocukları keşfedip Büyükşehir Belediyesinin branşlarına yönlendirdiklerini söyleyen Gökaşar, “Çocuklara temel eğitim veriyoruz. Temel eğitimden sonra yetenekli olan çocuklarımız ile daha yakından çalışmaya başlıyoruz. Yani özel çaba harcıyoruz. Onlarla daha fazla zaman geçirerek daha üst seviyelere taşıyoruz” diye konuştu. “Mersin’in bütün ilçelerine, köylerine, mahallelerine gitmeye devam edeceğiz” Kazım Taşkın İlköğretim Okulu öğrencilerinin birçok spor branşıyla tanışma fırsatının olmadığını belirten Gökaşar, “Sporun ne olduğunu, ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Oyun şeklinde anlatmaya çalıştık, çok eğlendik. Katılan çocukların da çok eğlendiğini düşünüyorum. Birçok köy ve mahallemizi gezdik. Şimdi ilçelerimize yayılmaya başladık. İlçelerimizdeki köylere ve dezavantajlı mahallelere gitmeye devam edeceğiz. Mersin’in bütün ilçelerine, köylerine, mahallelerine gitmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Öğrenciler hem spor yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkardı Çok eğlendiğini söyleyen öğrenci Muhammet Furkan Yıldız ise “Basket atmak, zıplamak çok keyifliydi. 4 tur koştum, 4 de basket isabet ettirdim” şeklinde konuştu. Sporu çok sevdiğini söyleyen Yıldız, “Top oynuyorum, jimnastik yapıyorum, koşu yapıyorum. Her gün beden eğitimi dersi olsun isterdim. Bir daha gelseler çok seviniriz” dedi. Çok eğlenceli bir aktivite olduğunu söyleyen öğrenci Asmin Ezel Cankurt da sporbüsün her gün okullarına gelmesini istediğini söyledi. Spor yapmayı çok sevdiğini belirten Cankurt, “Bol bol koştuk. Hiç basket atamadım ama yine de oynadım” diye konuştu.

Minik jimnastikçilerin gösterisi çok sevildi Haber

Minik jimnastikçilerin gösterisi çok sevildi

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediyesi Cimnastik kursu öğrencileri tarafından hazırlanan cimnastik gösterisine katılarak özenle hazırlanan minik cimnastikçilerin gösterisini beğeni ile izledi. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cimnastik Kursu Kış Spor Okulları kapanış gösterisi öğrencilerin aileleri tarafından yoğun ilgi gördü. Gösteride minik jimnastikçiler, yıl boyunca öğrendikleri hareketleri salonda bulunan anne ve babaları için sahnelerken, salondaki seyirciler miniklerin gösterilerini uzun süre alkışladı. Çeşitli cimnastik hareketlerini senkronize bir şekilde müzik eşliğinde başarıyla sergileyen ve geleceğin profesyonel sporcuları olma yolunda emin adımlarla ilerleyen minik cimnastikçiler, sergiledikleri zor hareketler ile de beğeni topladılar. Gösteri bitiminde sahneye gelerek öğrencileri tebrik eden Başkan Bakkalcıoğlu “Değerli aileler ve hemşehrilerim; hep birlikte çok güzel bir gösteri izledik. Bu güzel yavrularımız Kış Cimnastik Okulu eğitimlerini başarıyla tamamlamış. Atatürk’ün ilkelerini, kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak şekilde geleceğe taşıyacaklar. Kübra Hocamıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Yaz okulları ile yavrularımıza yönelik kurslarımız devam edecek. Bir kez daha hepsini tebrik ediyor, hepinize iyi günler diliyorum.” dedi. Ardından Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu ile birlikte minik cimnastikçilere Katılım Belgelerini ve hediyelerini takdim ettiler. Program sonunda Başkan Bakkalcıoğlu öğrenciler ve aileleri bir süre sohbet etti. Öğrenci velileri çocukların fiziksel gelişimi için son derece önemli olan bu kursların açılmasını sağlayan ve gerekli olan tüm desteği veren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na teşekkür ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.