TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Jandarma Genel Komutanlığı

İLKHABER-Gazetesi - Jandarma Genel Komutanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Jandarma Genel Komutanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı'ndan birliktelik ve güven pozu! Haber

İçişleri Bakanlığı'ndan birliktelik ve güven pozu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Jandarma Genel Komutanlığına atanan Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Mahmut Demirtaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir'in birliktelik pozunu sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, yeni göreve başlayan emniyet güçlerine başarılar dilerken, "Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da çıkmaz denilen sokaklarda, derin vadilerde Aziz Milletimizin asayişi, huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu da bizim Milletimize verdiğimiz sözümüz. Allah yâr ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı. BİRLİKTELİK POZU'NUN ANLAMI Yeni atanan müdür ve komutanların birliktelik pozu, güvenlik güçlerinin koordinasyon içinde çalışarak vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Özellikle "Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da" vurgusu, güvenlik tehditlerinin her alanda karşılık bulduğu günümüz dünyasında, Türkiye'nin bu tehditlere karşı kapsamlı bir mücadele yürüteceğini işaret ediyor. KAMUOYUNDA BEKLENTİ BÜYÜK Kamuoyunda, yeni atanan isimlerin tecrübeleri ve başarıları göz önüne alındığında, güvenlik güçlerinde önemli bir ivme yakalanacağı beklentisi oluştu. Vatandaşlar, özellikle son dönemde yaşanan bazı güvenlik olaylarının ardından, yeni yönetimin bu konuda daha etkili olacağını umuyor.

16 ilde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-28" operasyonlarında büyük vurgun Haber

16 ilde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-28" operasyonlarında büyük vurgun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 16 ilde düzenlenen “NARKOÇELİK-28” operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyonlar kapsamında yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, birçok zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 adet kök kenevir ve kök skunk ile 2 milyon 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 59 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, bunlardan 40'ı tutuklandı ve 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Detaylı Operasyon Bilgileri: Diyarbakır: 5 milyon 94 bin 730 adet kök kenevir, 3 milyon 843 bin 800 adet kök skunk, 1 ton 637 kg kubar esrar ve 141,5 kg toz esrar ele geçirildi. 11 zehir taciri yakalandı, 7’si tutuklandı. Antalya: 9 kg esrar ve 4 kg skunk ele geçirildi. 11 sokak satıcısı yakalandı ve tutuklandı. Ağrı: 186 kg eroin ve 30 kg metamfetamin ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı, 3’ü tutuklandı. Edirne: 2 milyon 65 bin adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı. Aydın: Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 7 zehir taciri yakalandı, 5’i tutuklandı. Erzurum: 760 bin adet kök kenevir ve 13 bin 385 adet kök skunk ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. Hakkâri: 23 kg metamfetamin ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. İstanbul: 2 kg bonzai, 2 milyon adet uyuşturucu hap, 226 kg uyuşturucu hap imalatında kullanılan hammadde ve 750 bin adet doldurulmaya hazır uyuşturucu hap kapsülü ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Kırklareli: 1 milyon 843 bin 422 adet kök kenevir ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. Kocaeli: 1 kg bonzai ve muhtelif miktarda metamfetamin ile uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 sokak satıcısı yakalandı, 1’i tutuklandı. Mersin: 10 kg skunk ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı, 2’si tutuklandı. Samsun: 4 kg bonzai ve 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı. Aksaray: 1 kg metamfetamin ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Sivas: Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Afyonkarahisar: 15,5 kg esrar ve 2 bin 790 adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Tokat: 3 kg bonzai ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerine teşekkür ederek, ülkenin zehir tacirlerinden temizlenmesi konusunda kararlılıklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya: Dargeçit kırsalında düzenlenen "Bozdoğan-50" operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi Haber

Bakan Yerlikaya: Dargeçit kırsalında düzenlenen "Bozdoğan-50" operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ili Dargeçit kırsalında düzenlenen “Bozdoğan-50” operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerden birinin “Ağustos 2024 İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesine” kırmızı kategori olarak girme kararı alınan Herekol kod adlı Taner Öğmen olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları ise devam ediyor. İSTİHBARAT VE KOORDİNASYON Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Mardin ili Dargeçit kırsalında “Bozdoğan-50” operasyonu düzenlendi. GÜÇLÜ KATILIM VE DESTEK J-SİHA ve EGM PİHA desteğinde, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımıyla icra edilen “Bozdoğan-50” operasyonunda teröristlerle çıkan silahlı çatışma sonucunda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan Herekol kod adlı Taner Öğmen olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları ise devam ediyor. HEREKOL KOD ADLI TANER ÖĞMEN'İN GEÇMİŞİ Herekol kod adlı Taner Öğmen'in; 2009 yılında Metina alanından terör örgütüne katıldığı, Irak’ın Kuzeyi sözde Hakurk alanında bölge komutanı olarak faaliyet gösterdiği ve bu dönemde TSK unsurlarına yönelik birçok eylemin talimatını verdiği ve eylemlere katıldığı bir dönem sözde Botan bölgesinde de faaliyet gösterdiği, 2016 yılında Diyarbakır ilinde YPS faaliyetlerinde bulunduğu ve şehir eylemlerinde yer aldığı, 2016-2018 yılları arasında Suriye Ayn El Arab bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, Hatay ve Kilis sınır hattında bulunan sınır birliklerine yönelik eylemlerin talimatlarını verdiği, 2018 yılında Irak Kuzeyi sözde Hakurk bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, 2020 yılında Irak Kuzeyi sözde Ş.Rojat bölgesinde cephe komutanlığı yaptığı tespit edildi.

Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü Adana, Mersin ve Hatay'da kutlandı Haber

Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü Adana, Mersin ve Hatay'da kutlandı

Adana'da Atatürk Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Sel, Jandarma Teşkilatının ülkenin her yerinde fedakarca görev yaptığını belirterek, "Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle, kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur." dedi. Törende, ortaokul ve liseler arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. - Mersin Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Komutanlığın tarihçesi ve kutlama mesajlarının okunması sonrasında, jandarmanın faaliyetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterildi. Vali Ali Hamza Pehlivan, törende, vatandaşın huzuru ve güvenliğinin önemli olduğunu söyledi. Yurdun zorlu coğrafyasında, köylerinde, kırsal mahallerinde, yaylalarında, dağında, taşında jandarma personelinin ayak izinin, emeğinin ve alın terinin olduğunu belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "Jandarmamızın ortaya koyduğu başarılı hizmetler ve kahramanca görevler her türlü takdirin üzerindedir. Yaptıkları çalışmalara şahit olduk, olmaya da devam ediyoruz. Jandarmamız kendi görev ve sorumluluk bölgelerinde vazifelerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en etkin şekilde yapmaya devam edecektir. İlimizin huzurunu bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceklerdir." İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy da yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını dile getirdi. Jandarma Genel Komutanlığının başarılarla dolu 185 yıllık köklü tarihe sahip olduğunu belirten Atasoy, "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir." diye konuştu. Daha sonra, başarılı jandarma personeline ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, Jandarma Komanda Birliği personelinin zeybek gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi. - Hatay Hatay'da, Antakya Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törene katılanlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Antakya Şehitliği'nde devam eden törende, dua edildi, şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. İl Jandarma Komutanı Ersever, burada şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan iş ilanı Haber

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan iş ilanı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 15 devlet memuru alımı için yayımlanan ilan detayları şu şekildedir: Toplam Alım Sayısı: Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarda toplam 15 devlet memuru alımı yapılacaktır. Alınacak Kadrolar ve Sayıları: 1 veteriner 1 mühendis 2 mütercim 3 sosyolog 8 hizmetli Başvuru Şartları: Türk vatandaşı olmak, Müracaatların son günü itibariyle (30 Haziran 2024) 18 yaşını tamamlamış olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, KPSS puan şartları: Mütercim, veteriner, mühendis, sosyolog için 2022-2023 KPSS (P3) puan türünden 60 ve üzeri, Hizmetli için 2022 KPSS (P94) puan türünden 60 ve üzeri. Yabancı dil şartı: Mütercim ünvanına başvuran adaylar için Arapça için 70 (C düzeyi), İspanyolca için 80 (B düzeyi) puan ve üzeri YDS/e-YDS notu. Diğer genel şartlar: Kamu haklarından mahrum olmamak, belirtilen suçlardan mahkum olmamak, askerlikle ilgili şartlara uygun olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmıyor olmak, Terör örgütleriyle ilişkisi olmamak ve siyasi parti üyesi olmamak. Başvuru Yeri ve Şekli: Başvurular, 30 Haziran 2024 saat 23.59'a kadar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet vasıtasıyla yapılacaktır. Başvuru için "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresi kullanılacaktır. Bu bilgiler, Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi ilanı doğrultusunda sağlanmıştır.

20 İlde "NARKOÇELİK-22" operasyonu ile zehir tacirlerine büyük vurgun Haber

20 İlde "NARKOÇELİK-22" operasyonu ile zehir tacirlerine büyük vurgun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma tarafından 20 ilde düzenlenen “NARKOÇELİK-22” operasyonlarının sonuçlarını paylaştı. Operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve birçok zehir taciri yakalandı. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu maddeler: 663 kg uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir ve kök skunk, 436 bin adet uyuşturucu hap. Operasyonlarda yakalanan 157 zehir taciri ve sokak satıcısından: 56'sı tutuklandı, 43'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonun Kapsamı Operasyonlar, Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye olmak üzere 20 ilde gerçekleştirildi. Toplamda 282 ekip ve 846 jandarma personelinin katıldığı operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler ve haplar ele geçirildi. Bazı İllerde Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarları ve Yakalanan Kişiler Diyarbakır: 374 kg esrar, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir, 50 bin kök skunk ele geçirildi. 5 zehir taciri tutuklandı. Antalya: 13 kg 750 gr skunk, 2 kg metamfetamin, uyuşturucu hap ve kök kenevir ele geçirildi. 33 sokak satıcısı yakalandı, 10’u tutuklandı, 21’ine adli kontrol kararı verildi. Manisa: Esrar, uyuşturucu hap, metamfetamin, skunk, kök kenevir ele geçirildi. 33 sokak satıcısı yakalandı, 7’si tutuklandı, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Van: 101 kg esrar, 16 kg eroin, 21 kg metamfetamin, 1.980 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Ağrı: 59 kg metamfetamin, 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Hatay: 393 bin 720 adet uyuşturucu hap, 2 kg metamfetamin, 600 gr esrar ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Aydın: 2 bin 340 adet uyuşturucu hap ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 42 sokak satıcısı yakalandı, 8’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Ankara: 2,5 kg esrar ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Hakkâri: 24 kg metamfetamin ele geçirildi. İstanbul: 10 kg metamfetamin ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Çanakkale: 12 kg skunk ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Edirne: 17 bin 460 adet uyuşturucu hap ve 1,5 kg skunk ele geçirildi. 5 sokak satıcısı yakalandı. Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlıkları’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.