TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#işkence

İLKHABER-Gazetesi - işkence haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, işkence haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İsrail askerlerinin Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların görüntüleri yayımlandı Haber

İsrail askerlerinin Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların görüntüleri yayımlandı

Kanal 12 televizyonunda yayımlanan görüntülerde, alıkonulan çok sayıda Filistinlinin tellerle çevrili bir yerde yüzüstü yerde yattıkları görülüyor. Bu esnada, İsrail askerlerinin yerde yatan bir Filistinliyi alarak başka bir bölgeye götürdüğü kameraya yansıyor. Görüntülerde bazı askerlerin alıkonulan Filistinliye cinsel işkence yaparken, diğer askerlerin ise kalkanları kullanarak o anların güvenlik kamerasınca kaydedilmesini engellemeye çalıştıkları dikkat çekiyor. Cinsel İşkence ve Tepkiler Kanal 12'nin haberinde, "Muhtemelen güvenlik kameralarından haberdarlar ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalışıyorlar" ifadesine yer verildi. Haberde, İsrail askerlerinin alıkonulan Filistinlinin anüsüne bir cisim sokarak işkence ettiği belirtildi. Cinsel işkenceye maruz kalan Filistinlinin kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Askerlere Destek ve Tepkiler İsrail askeri polisinin, bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı suçlamasıyla 10 İsrail askerini gözaltına almak üzere 29 Temmuz'da Sde Teiman'a gelmesinin ardından gözaltına alınacak askerlerin direnmesi sonucu olaylar çıkmıştı. Başta aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar cinsel işkence uygulayan askerlere destek mesajları vermişti. Bu mesajların hemen ardından aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda aşırı sağcı İsrailli, Sde Teiman'a baskın düzenlemişti. Gözaltı Süreci ve Serbest Bırakılan Askerler İsrail mahkemesi, cinsel işkenceyle suçlanan 5 askerin gözaltı sürelerini 11 Ağustos Pazar gününe kadar uzattı. Gözaltına alınan 10 askerden 5'i İsrail mahkemesince serbest bırakılırken, diğerlerine ilişkin soruşturma sürüyor. Sde Teiman Gözaltı Merkezi ve İşkence İddiaları İsrail'in güneyinde yer alan ve alıkonulan Gazzelilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezi sık sık işkencelerle gündeme geliyor. New York Times gazetesinde geçen ay çıkan haberde, Sde Teiman gözaltı merkezinde alıkonulan Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti. Haberde, gözaltı merkezine getirilen Filistinli tutukluların burada 3 aya kadar kaldığı ve sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz kaldığı kaydedilmişti. Burada tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman'da maruz kaldıkları işkenceleri dile getirmişti.

Ataş: İşkencenin olmadığı bir dünya umut ediyorum Haber

Ataş: İşkencenin olmadığı bir dünya umut ediyorum

Adana’da 26 Haziran İşkence Görenlerle Dayanışma Günü hakkında insan hakları derneği Adana şubesinde basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasını Adana insan hakları derneği başkanı Av.  Yakup Ataş okudu. “İnsan Hakları Savunucuları olarak da böyle bir günü önemsiyoruz” Av.  Yakup Ataş işkencenin olmadığı bir dünya umut ediyorum diyerek basın açıklamasına başladı: Bugün 26 Haziran İşkence Görenlerle Dayanışma Günü umut ederdik ki böyle bir gün olmasın. Ne işkence gören insanlar olsun ne de böyle bir güne ihtiyaç olsun. Ama yaşamın gerçekliği tüm Dünya’da artarak devam eden işkence gerçekliğine karşılık böyle bir gün var. Biz İnsan Hakları Savunucuları olarak da böyle bir günü önemsiyoruz. İşkencenin olmadığı bir dünya umut ediyorum.  Bu anlamda  İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türk tabipleri birliği insan hakları kolu tarafından 2023 yılına ait bir rapor hazırlanmıştı. Bu raporu basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacağız. “ “Türkiye işkence karşı sözleşmeyi 1988 yılında kabul etmiş anayasa ve ceza kabulünde işkenceyi yasaklamıştır” Av. Yakup Ataş, “26 Haziran ‘İşkence Görenlerle Dayanışma Günü’ tüm Dünya’da insan hakları savunucuları tarafından özel ve önemli bir gündür. Birleşmiş Milletler işkence ve diğer zamanece insanlık dışı yada onur dışı davranış yada cezaya karşı sözleşme 26 Haziran 1987 tarihinde yürürlüğe girmiştir.  Birleşmiş Milletler 1997 yılında bugünü İşkence Görenlerle Dayanışma Günü ilan etmiştir. Türkiye’nin de altına imza attığı bu sözleşme insanın sahip olduğu onur ve değeri korumak için işkenceyi mutlak olarak yasaklar. Bu durum şöyle ifade edilir, hiçbir istisnai durum ne had hali ne de bir had tehdidi dahili ve siyasi istikrarsızlık veya herhangi bir başka olağanüstü hal işkencenin uygulanması için gerekçe gösterilemez. Bu açık ve net belirlemeye karşın işkence hala dünyanın pek çok ülkesinde devletler tarafından toplumlara karşı insanlık dışı cezalandırma ve yıldırma aracı olarak giderek artar biçimde kullanılmaktadır. Türkiye işkence karşı sözleşmeyi 1988 yılında kabul etmiş anayasa ve ceza kabulünde işkenceyi yasaklamıştır” diyerek ifade etti.

Bursa’da erkek arkadaşı tarafından kaçırılan kız işkenceye maruz kaldı Haber

Bursa’da erkek arkadaşı tarafından kaçırılan kız işkenceye maruz kaldı

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde bulunan evinde annesi S.G(33) cezaevine girdiği için yalnız yaşayan N.G(16) bir buçuk yıl önce tanıştığı ve uyuşturucu kullandığı erkek arkadaşı tarafından alıkonuldu. İddiaya göre 10 Haziran’da H.H.(22), N.G’yi kaçırıp yine aynı mahallede bulunan babasının evine getirerek önce işkence yaptı ardından cinsel istismarda bulundu. 20 Ağustos’ta cezaevinden çıkan anne S.G ise durumu öğrenince konuyu polise bildirdi. Şikayet sonrası polis ekiplerince 27 Ağustos’ta kurtarılan 16 yaşındaki kız ailesine teslim edilirken şüpheli H.H. ise gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan H.H.’nın N.G’yi tehdit ettiği ve bu anları sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı. H.H. ise polise ve savcılığa verdiği ifadede suçlamaları reddedip, “Kendisiyle 1.5 yıl önce tanıştık. Her şey kendi isteği ile oldu. Ona kötü davranmadım. Dini nikah yapıp ilişkiye girdik. Uyuşturucuyu kendi de kullanıyordu. Vücudundaki darp izlerini kimin yaptığını bilmiyorum. İşkenceye maruz kalan N.G, "Annem cezaevine girdi, beni çeşitli tarihlerde evinde alıkoydu. Bazı günler kaçarak kurtuldum. Her seferinde beni darbetti. Beni banyoya soktu, 1,5 saat hortumla dövdü. Her yerim mosmor, yürüyemiyorum. Tekerlekli sandalye ile geziyorum. Ondan şikayetçiyim, ceza almasını istiyorum. O benim, çocukluk hayallerimi mahvetti. Okula gidiyordum, hayatımı altüst etti. Bana zorla cinsel istismarda bulundu. Kabul etmediğim zaman beni dövüyordu, şiddet uyguluyordu. Gelip, ailemi dövdü, annemin kolunu kesti. Kardeşlerimin rüyasına giriyordu, korkudan yatamıyorlardı. Kafama silahın dipçiğiyle vurdu, elimi sıcak suyla yaktı, beni demirlerle dövdü. İstemediğim için bana zorla istismarda bulundu. Silahla beni tehdit etti, ’Zorla yapacaksın’ dedi. ’İstemiyorum’ dedim. Beni videoya alıp, internete attı. Sonuna kadar şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Çocuklarını darp eden vicdansız baba kamerada Haber

Çocuklarını darp eden vicdansız baba kamerada

Kağıthane’de bir şahıs, kendisini terk eden eşini geri getirebilmek adına evde bulunan 4 çocuğunu iple bağlayarak işkence yaptı. Çocuklarını birbirine bağlayan baba, tokat attığı ve çocukların ağladığı anları videoya çekti. Ekiplerin incelemeleri sonucunda gözaltına alınan cani baba tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kağıthane Hürriyet Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, tekstil işinde çalışan Yasir Cakacık (35), yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı eşi tarafından terk edildi. Eşini ve 4 çocuğunu bırakan kadın, Gaziantep’e ailesinin yanına yerleşti. İple bağlayarak dövdü Baba Cakacık ise eşinin kendisini ve çocuklarını terk etmesinden dolayı insanlık dışı bir yöntem tercih etti. 4 çocuğunu bir araya getiren baba, çocukları evin ortasında iple bağladı. Çocuklarına vurarak ağlattığı anları videoya kaydeden baba, o görüntüleri aile yakınlarına gönderdi. Kısa sürede yakalandı İzleyenlerin içini acıtan görüntülerin ardından vicdansız baba hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Gözaltına alınan Yasir Cakacık, "Cebir şiddet veya hile kullanarak hürriyetten yoksun kılma" suçundan tutuklamaya sevk edildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgusu yapılan şüpheli "Bunu eşimi geri getirmek üzere yaptım. Çocuklarıma zarar vermek istemedim" savunmasında bulundu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen adam, Metris Cezaevi’ne konuldu. Çocukların ise annesine teslim edildiği öğrenildi.

Adana'da 18 yaşındaki genci darbederek öldürdükleri gerekçesiyle 6 zanlı tutuklandı Haber

Adana'da 18 yaşındaki genci darbederek öldürdükleri gerekçesiyle 6 zanlı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, 18 yaşındaki gencin işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı tutuklandı.Küçükdikili Koza Mahallesi'nde 28 Kasım'da, Efe Beytekin'in (18) darp ve işkence edilip bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.Buna göre, Efe Beytekin'in, 14 Kasım'da pompalı tüfekle ateş açıp 2 kişiyi yaraladığını öne süren Şahin K, yeğenleri M.K. (17) ve Mert P. (18) ile arkadaşları Ahmet Serkan C. (19), genci Baraj Caddesi'nde silahla tehdit edip kaçırdı.Daha sonra bu kişiler ve bazı şüphelilerin, Beytekin'i bir evin müştemilatında hortum, sopa ve bastonla darbedip bıçakla yaraladığı saptandı.Beytekin'in aldığı yaraların ardından baygınlık geçirmesi üzerine şüpheliler, önce telefonla polisi arayıp silahla yaralama olayının zanlısını yakaladıklarını ve kendilerine teslim edeceklerini söyledikleri, daha sonra da durumu sağlık ekiplerine bildirdikleri öğrenildi.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada Beytekin'in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesiyle ilgili 11 şüpheliyi gözaltına aldı.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Elif K. ve Esma K. ile Hacı Ç, Yunus G. ve Mahmut G. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Şahin K, Mehmet K, Musa K. ve M.K. ile Mert P. ve Ahmet Serkan C. tutuklandı.- OlayKüçükdikili Koza Mahallesi'nde 28 Kasım'da kimliği belirsiz kişilerce darbedilerek yaralandığı öne sürülen Efe Beytekin, ambulansla kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.