TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#işgal

İLKHABER-Gazetesi - işgal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, işgal haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da sahili işgal eden karavanlar kaldırıldı Haber

Antalya'da sahili işgal eden karavanlar kaldırıldı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara Halk Plajları'nda kamusal alanları işgal ettikleri belirlenen 48 karavan kaldırıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Lara Halk Plajları bölgesinde karavanların kamusal alanları işgal ettikleri yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlatıldı. Zabıta ekipleri, sahil bandında denetim yaparak kamusal alanları işgal eden yerleşik durumdaki karavanların sahiplerini araçlarını kaldırmaları konusunda uyardı. Uyarıyı dikkate alan 40 karavancı, aracını kaldırdı, sabit halde bulunan ve sahibi belirlenemeyen 8 karavan ise çekiciyle Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı otoparkına çekildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü Zabıta Amiri Volkan Sönmez, Lara Halk Plajları bölgesinde son zamanlarda karavan konusunda çok fazla şikayet aldıklarını bildirdi. Kurallara uymayan kamusal alanlarda yerleşik düzene geçen karavancılara yönelik ön denetim, keşif ve tespit yaptıklarını anlatan Sönmez, "Yetki alanımızda olan alanlarda uyarılarımızı karavan sahiplerine yaptık. Uyarılarımıza uymayan karavanlar çekici ile belediyemizin otoparkına çekildi. Buraya çektiğimiz karavanların güvenliğini sağlıyor, kameralı ortamda mühürleyerek kapatıyoruz." ifadesini kullandı. Denetimlerin süreceğini belirten Sönmez, karavan sahiplerini Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı'nda yaptığı Karavan Parkı'na yönlendirdiklerini kaydetti.

Haaretz: İsrail ordusu Gazze’nin dörtte birinde işgalini sürdürmeyi planlıyor Haber

Haaretz: İsrail ordusu Gazze’nin dörtte birinde işgalini sürdürmeyi planlıyor

İsrail'in Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun kara saldırılarının başladığı 27 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi'nin dörtte birini işgal ettiğini ve bu işgali sürdürmeyi planladığını yazdı. Gazete, uydu görüntüleri ve diğer görsel bilgi kaynaklarının analizine dayanan bir rapordan aktardığı haberinde, İsrail ordusunun halihazırda kontrol ettiği alanın Gazze Şeridi’nin yüzde 26'sına tekabül ettiğini paylaştı. İsrail ordusunun işgal ettiği topraklardaki faaliyetlerinin "çeşitli" olduğu belirtilen haberde, "İsrail’in (askeri) üsleri genişlettiğini, altyapı ve hatta yollar inşa ettiği" ifade edildi. Gazete, adı açıklanmayan üst düzey bir subayın, Gazze Şeridi'nde ele geçirilen toprakların "devam eden bir işgal girişimi" olduğunu belirttiğini aktardığı haberinde, askeri faaliyetlerin Gazze’nin işgaline ve uzun vadeli kontrolüne imkan tanıdığını ve yaklaşık dokuz ay süren savaşın ardından yüz binlerce Filistinlinin Gazze Şeridi’nin güneyine sınır dışı edilmesinin kalıcı hale geldiğine dikkati çekti. Haaretz, sosyal medyada yayınlanan videoların, askerlerin Gazze Şeridi'nde bazı yerlerde sinagoglar kurduğunu ve hatta yerleşim çağrısı yaptığını gösterdiğine yer verdi. Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'ndeki yerleşimin İsrail'in güvenliğinin anahtarı olduğunu iddia ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 11 Filistinli öldü, 87 bin 445 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya Bilim Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya Bilim Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Kacır, Antalya Bilim Üniversitesi'nde öğrencilerle söyleşiye katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle dünyanın en şerefli milletine, Türk milletine hizmet ettiğini söyleyen Kacır, şunları dile getirdi: "Türk milleti, tarih boyunca dünyanın en kuvvetli devletlerini kurmuş ama ne kadar kuvvetli olursa olsun hiç kimseye zulmetmemiş bir millet. Türk milleti, medeniyet değerlerini, adaleti, merhameti insanlıkla buluşturmuş bir millet. Gittiği tüm coğrafyalara, tüm topraklara, tüm ülkelere, tüm şehirlere barış götürmüş, merhamet götürmüş, selamet götürmüş, huzur götürmüş bir millet. Böylelikle adım attığı topraklarda yüzyıllar boyunca da kalmayı başarmış bir millet fakat görüyoruz ki bugünün dünyasında kendini güçlü zannedenler pek öyle değiller. İşte 12 gündür Orta Doğu, kutsal Filistin toprağı, yine kan ve gözyaşına şahit oluyor." Bakan Kacır, kutsal topraklarda acının, zulmün ve işgalin yaşandığına dikkati çekti. Önceki akşam Gazze'de bir hastanenin bombalandığını anımsatan Kacır, çocukların, kadınların, masumların, yaralıların, hastaların, doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların olduğu bir hastanenin gözü dönmüş zalimlerce hedef alındığını belirtti. Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün dünya maalesef büyük ölçüde sessiz. Biz büyük bir gayret gösteriyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız tüm diplomatik kanalları en etkili şekilde kullanarak, tüm muhataplarıyla sürekli görüşmeler yaparak bu acının derhal durması için olağanüstü bir çaba gösteriyor ama bize düşen bu ülkeyi, bu milleti, bu devleti, o kadar kuvvetli ve kudretli kılabilmek ki bu acılar bir daha ortaya çıkmasın dünyada. Hiçbir zalim, kendisini kuvvetli gören hiçbir güç, bir masuma, bir mazluma zulmetmeye cesaret edemesin. Asıl olan hep birlikte yürüttüğümüz çalışmaları, bu milleti bu noktaya yeniden getirebilmektir." - "Tam bağımsızlık iddiası ve iradesiyle çalışmalara devam" Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde güçlü bir Türkiye oluşturulduğunu belirterek, daha gidilecek uzun bir yolun olduğunu kaydetti. Savunma sanayisinde Türkiye'nin muazzam bir başarıya imza attığına işaret eden Kacır, havacılıkta Türk milletinin destan yazdığını söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapmak için tam bağımsızlık iddiası ve iradesiyle çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Kacır, bugünün dünyasında siyasi bağımsızlığın iktisadi ve teknoloji bağımsızlığından geçtiğini ifade etti. Türkiye'nin bugün kendi uçağını, otomobilini, insansız denizaltı aracını yapan ülke konumuna ulaştığını vurgulayan Kacır, 60 yıllık rüyaların gerçeğe dönüştürüldüğünü belirtti. Kacır, başarılı çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.